fredag den 1. maj 2020

Iberis og regn

Fra morgenturen her 1. maj, resten af billederne er de sidste fra april.
Forleden viste jeg min flotte Iberis i nordbedet, de andre var ikke sprunget ud endnu, Men det er de nu, det er oplagt at vise dem fra regnvejrsdagen i går
Nordbedet
 Jeg er imponeret over, at jeg har fået dem i gang så mange steder rundt om i haven. Stenbedet i den gamle have.
og i den nye have
Ørkenbedet
Regnvejr ja det fik vi da, men det var ikke overvældende, vi fik knap 6 mm i går og 2 onsdag.
Men det var helt fint, for se lige her:
Mon I kan se, der står vand, efter så lidt vand står der allerede noget her til højre for portalen. Jeg bemærkede også i onsdags, da jeg gravede, at det ikke var så tørt, tværtimod. Det er mest højbedene, der er tørre. Jeg fik gødet rhodoerne i går, mens jorden stadig var våd. Læhegnet er også meget tørt og mellem roserne. Nu må vi se, hvad der kommer i morgen, hvor de også lover lidt regn. Ukrudtet glæder sig, ingen tvivl om det.
 cameliaen er glad for flytningen, der kommer trods alt nogle blomster nu
 firblad er fremme igen Karsten og god dag til dig :)
Skovmærkerne står så fint grønne i skoven
 Kirsebærlaurbær blomstrer fint og dufter sødt
 Orangegrenet løn har fine nye skud
Rhododendron
 R. Big Smile
 R. canadense
 R. linearifolie
 står i krukke i pavillionen

 R. Prinsesse Maxima står så flot nu
 det gør R. Silber Velours også
her har vi R. Split Up
Der er rigtig mange, der viser farve nu, så inden længe kommer der flere blomstrende rhodoer, som jeg vil tage billeder af og dele med jer.
Træpæoner med regndråber, også træpæonerne er tæt på udspring.
 Denne her har et flot løv og venter bare på lidt varmere vejr
Tulipaner
 Grønland
 Angelique
en af de overvintrende flotte voksurt

Lidt aftenstemning fra den sidste aprildag. Endelig kom der regn til os alle, så vi kan vel ikke klage over april måned, lidt for meget vind, men også dejligt solskin.
God weekend til jer alle.

25 kommentarer:

 1. April har været helt igennem skøn! Lidt tør, men vi har fået knap 30 mm den sidste uge, så vandingsforanstaltningerne er indstillet både i have og mark - dejligt! Før regnen kom, fik vi gødet både plæne, bed og roser, det kan man vist kalde rettidig omhu - nu håber jeg så, haven kvitterer med frodighed. Dine Grønland tulipaner er smukke - jeg har haft dem engang, men de blev aldrig så fine. Rhodoerne er smukt begyndt hos dig, snart må det blive et overvældende syn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja bortset fra tørken har det været en skøn måned, den er du jo så ovre nu, det er godt, så I slipper for at vande. Vi slipper nu nok ikke, der er ikke meget, der tyder på mere vand her. Heldigt du fik gødet, det har jeg også fået nu, dog kun rhodoer, roser og clematis.
   Ja Grønland tulipanen er meget fin i år i hvert fald, jeg mener ikke, den holder så længe. Det varer ikke længe, inden der er fuld knald på mange af rhodoerne.

   Slet
 2. Good morning dear Lisbeth,
  Yes the month April was a month where we gardners only can dream of. Such beautiful weather. And now the rain finaly can bring the firtilizer to the roots of the roses and others. How beautiful the colors of the flowers are on darker days!! I enjoy the white carpets of Iberis in your garden. I realize how wonderful it is when plants are having such a wonderful size.
  Have a wonderful weekend ahead!!
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   April has been an ok month except for the dry weather. I hope you have got more rain, than we have. I have fertilized roses and clematis today. It is nice with big plants, but they need more space, not everybody have much space.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Lovende træpæoner!
  Godt at se de løvfældende rhodoer i aktion:)

  Ha en dejlig maj

  SvarSlet
 4. Hej Karsten
  Ja der bliver en flot blomstring i år, tænker jeg.
  Det varer ikke længe, inden jeg også kan vise flere løvfældende rhodoer.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth

  Du har så mye fint i blomst allerede, og trepeonene ser veldig lovende ut ja. Silber Velours blir dagens favoritt.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er godt gang i blomsterne og knopperne bugner på dem, der endnu ikke ser sprunget ud.
   Klem

   Slet
 6. Flot solopgang,, du har altså nogle flotte naturmotiver.
  Iberis uhmm, jeg er ikke spor misundelig, tror jeg nok.
  Tulip Grønland er så fin, men desværre er den vist ikke så langtidsholdbar, i hvert fald ikke hos mig.
  Voksurt er en sjov urt, nu har den overvintert , eller et par har, i de sidste to vintre, og den er så flot som andet års. Jeg har osse sået nogle i år så jeg har til sensommeren og forhåbentlig overvinter nogle igen.
  Vi har fået ca 11 mm i går og i nat. Det blæste en sur vind i går, heldigvis har den lagt sig. Nu skal der hygges i haven og sås gulerødder i weekenden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg har flotte naturmotiver lige ude for døren, det er dejligt. Du må have nogle iberis, når du kommer på besøg en gang.
   Nej Tulip grønland er ikke langtidsholdbar, jeg har også mistet flere.
   Det er pudsigt med voksurten, jeg har store mængder af dem mellem mine roser, de generer egentlig lidt, men jeg kan ikke nænne at rykke dem op. Ja så har I fået lidt mere regn end vi har, men ikke så store mængder, som de har fået i Jylland. Vi må nøjes, det går helt fint her. God fornøjelse med hygge og såning af gulerødder.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja så fik vi da lidt regn ca 10 mm i går og et par stykker mere i læbet af dagen idag og så fik vi lige en ordentlig byge her ved 19.30 tiden. Har ikke lige været ud og kigge efter hvad den gav men jeg vil skyde på ca 5, så det er helt fint. Der kommer jo nok lidt mere i morgen, så kan vi nok klare os lidt igen.
  De er fine de små Iberis, de hvide “puder” lyser så fint op.
  Den er så sjov din krukke rhodo, jeg kiggede på den da jeg var i Rhododendron Haven, men Jeg kan snart ikke have mere der skal i ly om vinteren, men jeg var da fristet :-)
  Jeg fjernede en masse Voksurt da jeg gravede roser op der hvor jeg nu har Rhododendron, det gjorde da lidt ondt men de var ikke rigtig til at grave uden om, heldigvis står der nogle der blomstrer fint i andre bede.
  Dejlig aften stemning, vi fik også lidt fin solskin at slutte den sidste aften i April af med, og nej vi kan vidst ikke klage over April vejret, sådan alt i alt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Også du har fået mere regn end os, vi følges ellers ofte men ikke denne gang. Sammenlagt har vi kun fået knap 9 mm, nå men pyt vi klarer os.
   Ja Iberis er flotte, når det først har fået fat.
   Ja den er lidt sjov den rhodo, jeg har slået den ihjel, jeg købte hos Claus, denne her har jeg fået af Anne Marie, Lønbæk. Det er lidt svært, når den skal have plads indendørs.
   De står så flot nu voksurt, men de breder sig rigeligt. Ja det var en fin aften i aftes, i dag var knap så godt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Vi er nået op på små 20mm, og det føles rigtigt godt. Samtidig er det blevet temmelig køligt, men så holder blomstringen vel lidt længere tid. Min linearifolium knækkede simpelthen under flytningen; den er ellers anderledes på en god måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er godt med noget regn, vi har fået 13 mm nu, der kom knap 5 her til morgen.
   Ja linearifolium er anderledes på den gode måde.

   Slet
 9. WHAT... Linearifolie... er det blomsterne? Eller skud. Den har jeg da vist ikke set før. Fantastisk.
  Kan den mon stå inde hele året?
  Vi fik 1 mm regn i nat, så den skal næppe tælles med i regnskabet. Den fordamper nok i løbet af formiddagen ;-) men ellers har det været tiltrængt med regn. 25 mm har vi fået i alt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er blomsterne på linearifolie. Det kommer an på hvor inde er? Men i stuen går det nok inde, men et koldhus med ikke for meget sol, tænker jeg er ok. Min kommer ud her i sommer.
   25 mm det er dobbelt så meget som os, vi plejer ellers at følges med lave regnmængder, men denne gang er det os, der er blevet snydt, vi fik dog 4.8 her til morgen på meget kort tid. Ikke langt fra os i Onsbjerg fik de hagl, godt det ikke var os.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Det var havehuset, jeg tænkte på. Jeg vil gerne have noget helårspænt derinde, og jeg vil ikke rode med at flytte ud og ind. Linearifolie må jeg tænke mere over :-)
   Det var ikke meget regn i fik. Forhåbentlig bliver det til mere.

   Slet
  3. Ja det tænkte jeg nok, bare den får lys nok, og der ikke bliver for varmt derinde, tænker jeg, den vil have det ok. Du må i Rhododendronhaven, så kan du også nyde parken :)
   Nej vi fik ikke så meget, men jeg er godt tilfreds, vil hellere have i små portioner, men jeg kan jo ikke vide, om det var alt for maj, for så er det ikke godt.

   Slet
 10. Hej Lisbeth hvor er dine Rhodoer skønne. Vildt flot er den i pavillonen. Dejligt vi har vores skønne haver. God lørdag til jer

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne
   der er ikke så mange sprunget ud endnu. Ja den er flot og speciel.
   Det er altid godt med haven, men i denne coronatid er det ekstra godt.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Det er meget smukke billeder fra din have. Her har vi fået en masse regn i de sidste par dage, så alt står så frodigt efter tørken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja vi får ikke så meget regn, men haven klarer sig godt alligevel, ser det ud til.

   Slet
 12. Så viser du igen iberis. De er nu smukke. Jeg kan ikke huske, hvorfor vi gravede vores op, men jeg fortryder, vi gjorde det. Skovmærker er skønne, og især hvis man har god plads, for de spreder sig temmelig meget.
  Det var skønt at arbejde i haven i dag og mærke den fugtige jord. Får vi varme, bliver det rigtig grødevejr.
  God søndag!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja iberis er så flotte nu, men senere på sæsonen er de ikke så flotte, så måske er det derfor, at I gravede jeres op. Ja skovmærker breder sig virkelig meget, men det må de gerne, hellere det end liljekonvaller og storkonvaller.
   Ja det er nemmere at arbejde i fugtig jord end i tørkeramt jord. Lidt varme nu og alt springer ud.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet