lørdag den 11. januar 2020

Lidt fra 2020

Jeg er jo nødt til at lufte kameraet, det er længe siden, jeg har taget så få billeder, derfor kommer der lidt fra d. 10. , så I kan følge med i, hvad vi, især Bent laver.
Der er stadig lidt roser i haven
 jeg kunne ikke stå for Burgundy Ice
 Ghita Renæssance er også med
 Hansestadt Rostock
Scepter d´isle
Fine hyben i Aprikola
Påskeklokker/Helleborus orientalis er også godt på vej
 en fra Rita
 H. Abscacicus
Her er det Helleborus Niger, som er plantet i krukken
 Bent har fjernet den lille gran, der stod her, den voksede ikke pænt, men hvad nu? Der er blevet lidt åbent ud til vejen, der er blevet plads til noget nyt, eller til noget der er i haven.
Derfor tænker vi på at flytte R. Hansel hen på den plads, den er stor, så det bliver lidt af en opgave. De omkringstående vil så få mere plads, eller måske er der plads til noget nyt. Der skal godt nok blandes meget spagnum til den.
I skoven har han fældet en birk, det var ikke nemt at undgå at ødelægge noget, der røg grene af tre rhodoer, men de kan heldigvis klare det, det var kun enkelte grene
 Billederne er lidt mørke, sådan er vejret jo i denne tid. Her er det Eucalyptus  i forgrunden
en rhodo og en højtvoksende lyng
 Fryttlen står fint grøn i regnvandsbedet
 R. February Dawn er klar til februar blomstring, ser det ud til
 Efter 10 mm torsdag er der igen søer i haven
også her hvor påskeliljerne står i vand.
mobilen vifter rundt for vinden, det er flot, når udendørsbelysningen spejler sig i den, det ser ud som om, der er  lys i haven.
Vi tager lige et par rosenbilleder fra sommeren:
 Martine Guillot
 Mia fra Rosenmageren
Midnight Blue
Til slut en flot solopgang fra dagen i dag, min yngste søn fylder år  :)
God weekend
Nu vil jeg arbejde videre med 2013.Du kan stadig nå at se 2012, det er lige her

32 kommentarer:

 1. Tillykke med yngstesønnen! Dejligt at se nutidsbilleder også. Kan du mon anbefale Mia fra Rosenmageren? Den ser smuk ud, jeg har et gavekort til Rosenmageren og har ikke rigtig kunnet bestemme mig. Hvordan med de andre roser, du har fra Rosenmageren - er du tilfreds med dem? Jeg husker, du fik en Bent (smiler).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Aase
   Jeg må jo sørge for, at I kan følge med. Du kan tro, jeg kan anbefale Mia, Rosenmageren har mange gode roser, jeg har dog kun Bent og Mia. Mia blomstrer meget flittigt i sæsonen. Du har jo ikke langt til ham, og han er lige så billig som Jas, så hvis gavekortet er stort nok, kan du få mange. Han har jo også Vejlerosen, den er bestemt også god. Du har vel googlet ham? http://rosenmageren.dk/

   Slet
  2. Hej Frede og fru Høneballe. Jeg blander mig lige vedr Rosenmageren. Jeg er også mege5 glad for Mia og også Vejlerosen. Men Gram Slot rosen slår dem alle. Den bl9mstre helt formidabelt og bliver bare ved og ved. Elsker den rose. Bare et lille input fra mig.

   Slet
  3. Hej Fru Friis
   Dejligt at du blander dig, vi tager det til efterretning, måske skal jeg overveje Gram rosen, det lyder rigtig godt med den.

   Slet
 2. Til lykke med din søn!
  Som du ved, opfører min computer sig helt umuligt, så jeg læser og kommenterer ikke så meget med her, som jeg gerne ville. Når jeg får styr på computersituationen, vil jeg læse dine historiske indlæg :-)
  God lørdag til jer!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Nana
   Nej det er ikke nemt, når computeren driller. Det lyder godt, at du vil læse indlæggene senere, heldigvis er de der jo bare :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Jeg er så imponert over dine roser! Tenk at de fortsatt blomstrer :)
  Regn har dere fått nok av i det siste ser det ut som. Får håpe at regnet avtar.
  Klem

  SvarSlet
 4. Hej Marit
  Ja det er jeg også, jeg kan sidde her og kigge ud på to fine knopper, måske springer de også ud.
  De sidste tre uge har vi ikke fået voldsomt meget regn, men jorden er mættet, derfor er det længe om at synke ned.
  Klem

  SvarSlet
 5. Flytning af store planter har vist været et stort tema i Høneballehaven i denne sæson. Ellers nyder jeg også de fine blomster i roserne og gyser ved at se, hvor hurtigt der kommer til at stå vand igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har det, så vi er ved at få rutinen :) Ja det er uhyggeligt, at der står vand så hurtigt efter bare 10 mm.

   Slet
 6. Tillykke med din yngste søn, Lisbeth. Tænk at I arbejder i haven stadigvæk, men det er jo mildt nok til, at man kan klare det. Så smukt at se, at du stadig har roser i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Gitte.
   Nåe så meget har vi heller ikke lavet, men vi kan da lægge planer. Problemet er kun det meget vand, ellers er det fint mildt, men i dag noget blæsende. Roserne klarer sig fint i det milde vejr.

   Slet
 7. Det går att ha projekt i trädgården nu också :) Du kan säkert höja ISO-talet om du tycker bilderna blir mörka. De blir lite grynigare men rätt exponering är ändå viktigare.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja så længe det er mildt, kan man godt have projekter, i dag har det nu blæst rigeligt. Ja det må jeg prøve.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  I har som altid (kan man bl.a. se i tilbageblikkene) gang i større projekter med at fælde og ikke mindst at flytte store buske. I holder jer sandelig i gang.
  Det er utroligt, som I har pytter i haven. Det har vi ikke. Det mø være fordi vores muld ligger oven på de gamle strandvolde, at det siver ned som lyn og torden. Det er forsiden af medaljen. Bagsiden er, at det også siver ned i tørketider.
  Flot himmel. Og tillykke med sønnen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Så længe vi kun planlægger er det ikke så anstrengende ;) men træerne blev selvfølgelig fældet, det var da en begyndelse. Vi skal jo ikke sætte os hen, det er ikke sundt, siger de ;)
   Ja vi skulle ellers have sandjord, men det er der ikke meget, der tyder på nu. Selvom der står pytter her nu, bliver det desværre alligevel tørt til sommer. Det er måske ikke lige det bedste at have rhodoer så.
   Tak for det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Alletiders at få ordnet træerne på denne årstid, især birken har så meget løv om sommeren.
  Ja, der skal nok meget tørv hvis du vil have rhodoer på pladsn - birk hæver ph værdien meget!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er nok også det, Bent har tænkt.
   Vi fylder hullet med spagnum, og det skal være stort, så det kommer af sig selv.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Ja det er om at ordne de store træer nu, hvor de ikke har blade. Så er de ikke så tunge. Men det er da vist noget af en klippert af en rhodo I har tænkt at flytte??
  Roser i vintertiden er både fint , men osse lidt "forkert". Næsten heldigvis er de dog ikke så smukke som om sommeren.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har Bent nok også tænkt, den havde nok ødelagt mere med løv på. Ja det er en kæmperhodo, men så får de omkringstående mere plads, og måske bliver der plads til en mindre, hvor den har stået.
   Vi er helt enige, der skulle være sne og frost nu, ikke roser. Erantis kommer også for tidlig op, synes jeg. Skal vi have vinter skal det være nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. ps for resten,, det er "forbudt" at lave blogtræf på Samsø i weekenden den 16-17 maj. Sønnen og svigerdatteren har vil ha os med til Glucksburg.
  kh gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal prøve at indrette det, så det ikke bliver den weekend. Det er svært at få det til at passe, så alle kan. Det største problem for dig er, at hvis du skal følges med Linda, hun arbejder jo hver anden weekend.
   Nå men jeg tænker, jeg laver det midt i juni, så kan man se både rhodoer og lidt roser :) smart ikke?

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Det har jo ligefrem heller ikke været særligt foto venligt vejr, måske det har været lidt bedre idag. Solopgangen var ihvertilfald fantastisk, resten af dagen skyer her, men tørt hvilket var dejligt, men så blæser det selvfølgelig en halv pelikan. Vi har godt nok været indendørs næsten hele dagen da vi har været til barnedåb, men det var nu alligevel rart at det var tørvejr når vi skulle til og fra bilen. Barnet fik navnet Merle.
  Dejligt at du har fundet nogle roser frem både i vinter og sommer udgave.
  Uha det bliver noget af en opgave at få Hansel flyttet, men er jo sjældent en opgave Bent ikke kan klare og med lidt hjælp fra dig, så skal det nok gå. Den vil da passe perfekt ind i det hul der blevet ud mod vejen.
  Tillykke med Per.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det kan man ikke sige, det eneste opmuntrende var solopgangen, den havde jeg slet ikke ventet. Ja i dag har det været tørvejr, heldigvis men i morgen skal det regne hele dagen :( blæst var der rigeligt af. Merle, det er ligesom fru Pedersens barnebarn :)
   Ja roser bliver man altid glad for.
   Ja det bliver noget af en opgave, vi må se, om vi skal have en til at hjælpe, eller om vi kan klare det selv. Vi kan da altid byde på et stykke lagkage som tak for hjælpen :) men den vil dække godt i det hul ja.
   Tak for det
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Tillykke med sønnen! Efter solopgangen at dømme, har han jo opført sig pænt. Her har vi ikke set solen i dag, til gengæld blæser det voldsomt.
  Har du en Eucalyptus i haven? Jeg var ikke klar over, at de kan overvintre ude.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Desværre blev det stort set kun til solopgangen, så måske ikke helt så pænt. Heldigvis var der flere, der fyldte år i dag, bl.a Ghita Nørby :)
   Ja jeg købte Eucalyptus i august 18, og plantede den ud med det samme. Der har ikke været problemer, tværtimod er den vokset ret meget.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Dejligt med lidt nutidsbilleder også og da især en solopgang fra i går - den blev vi snydt for. Det blev bare en blæsende og grå dag, der gik over i kraftig regn, som stadig er det aktuelle vejrbillede - efterhånden til at få pip af! Det bliver flot med Hansel i åbningen, men sikke et arbejde, for den er jo kæmpestor! February Dawn kommer til at leve op til sit navn med de fine knopper, og påskeklokkerne er også flot på vej - det ser godt ud - også selvom det ikke bliver rigtig lyst i disse dage.
  God søndag til dig og stort tillykke med Per i går 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Så var du også med her :) synd I blev snydt for solopgangen, jeg har ellers set mange billeder af solopgangen i går på fb, men Silkeborg blev så snydt. Ja regn har vi rigeligt af og grå blæsende dage. Det bliver noget af en opgave at flytte Hansel, vi får se, hvordan vi klarer det. Heldigvis er der lyspunkter i form af knopper som er på vej mange steder.
   Tak i lige måde og tak for det.
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Kan godt lide I ufortrødent lægger planer og tænker frem, selvom vi efterhånden alle sammen har udviklet svømmehud mellem tæerne:)
  God arbejdslyst!

  Hilsner fra Ulla
  PS. Jeg kommer nok til din ø i forbindelse med sommerferien, og skal nok give behørigt varsel. Men tak for invitationen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja planer kan vi altid lægge, jeg er nu ikke helt færdig med at beslutte, hvilken rhodo der skal flyttes. Men du har ret uden gummistøvler går det ikke.
   Tak for det.
   Det lyder rigtig godt, at du/I kommer en tur herover, du er så velkommen og selv tak.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Hej Lisbeth,
  Bent og du har været flittig. Det er godt at tynde ud. Her siler det ned i dag, så jeg var i gang uden for i går.
  Dine påskeklokker er også langt fremme. Det har nu vældig fart på.
  Bare vi ikke skal til at gå fra jul til forår. Vinterens ro og sne er jeg også glad for. Her på bakken kan det bare regne løs, men jeg ville gerne lidt videre i beskæringen... men det må vente. God søndag og hils Bent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der sker lidt af hvert i haven, og du har ret, det er godt at få tyndet ud. Heldigvis fik vi ikke så meget regn i dag, som de havde lovet. Ja det går alt for stærkt derude, vinter findes nærmest ikke mere, bare det nu ikke kommer til marts. Ja når man bor på en bakke betyder det ikke så meget, at det regner udover at du altså ikke kan komme i gang med beskæringen.
   Tak i lige måde, det skal jeg gøre.

   Slet