mandag den 5. oktober 2015

Der dukker af disen

ja sådan tænkte jeg i går morges, da jeg gik rundt og tog billeder. For en gang skyld valgte jeg at tage billeder uden sol, det er et godt eksperiment, man får nemlig øje på noget helt andet. Solen kom frem lige før middag, men nu var billederne taget :) I dag er det endnu mere tåget, men mon ikke solen kommer frem endnu en dag.
efterårsfarverne træder tydeligt frem, smukt er det.
 Acer dissectum Garnet står flot ved stien i skoven
 det parasolklippede blommetræ har fået efterårsfarver
 den brogede kornel får røde efterårsfarver
 den lyse fasanbusk
og den mørke, der er ikke meget forskel på blomsterne, kan jeg se nu.
 en ny blomst i Hydrangea Blue Bird
 min nye hydrangea Hot Chocolate, den er ikke stor, men det bliver den forhåbentlig.
Hydrangea Pinky Winky har fået de fineste rosa farver nu.
 også kanelbusken har fået efterårsfarver
 den gule lupin blomstrer endnu
 lægestokrose blomstrer fint endnu
det samme gør løvemund
 Oktobermargurit bliver ret høj
Perlekurv står i ørkenbedet, flot sammen med de store sten.
Roserne:
 Acapella
 Clarét
 Odyssey
Sally Kane
Disse roser er alle købt hos rosertilhaven.dk, i dag har jeg erfaret, at de har valgt at lukke planteskolen på grund af alder. Jeg har købt en del gode roser der i årenes løb. De vil helt sikkert blive savnet af mange.
 Claire Austin
 Climbing Ophelia
 Compassion              
                                    
 Fighting Temeraire ja den er da fin
 Golden Celebration vendte hovedet den forkerte vej, og jeg kan ikke gå ind mellem roserne, de stikker, så hånden måtte til hjælp.
 Jude the obscure
Til slut den dejlige Morten Korch
God start på ugen.


31 kommentarer:

 1. Dejlige billeder! Her var det meget diset i går, men i dag skinner solen fra morgenstunden. Golden celebration ligner en rose lige efter mit hoved :-) Hav en god mandag, Lisbeth!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Tak skal du have, hvor er I heldige med sol fra morgenstunden, her er det stadig diset. Golden Celebration er en dejlig rose, den har jeg kun haft et par år. Tak i lige måde Nana.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Det er nu ærgerligt når nogen lukker ned, men det er nok også et kæmpe arbejde at have en Rosenplanteskole. Så er det godt vi har JAS. :o) jeg glæder mig som et lille barn til Juleaften til vi skal over til ham i dag. Der er da stadig godt gang i Høneballehaven og alle dens beboere. Det er dejlige billeder du viser.
  Jeg har en ide om at få Signe med over til jer snart, du hører nærmere.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er ærgerligt, men Frans som stod for firmaet nærmer sig de 70, så han gad ikke længere, det kan man ikke fortænke ham i, men heldigvis har vi Jas, jeg handler kun der, og havde ikke haft så mange roser, hvis det ikke var for ham og hans fine billige roser. Jeg kan godt forstå at du glæder dig, god tur.
   Du siger bare til, der er et par dage i næste uge, hvor det ikke er så godt, men ellers er I velkomne. Jeg troede, at du havde opgivet det projekt.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Næe ved du nu hvad Lisbeth, det projekt er skam ikke glemt.
   Jeg elsker jo at komme til Samsø og det kunne være så hyggeligt at se din efterårs have.
   Kh Linda

   Slet
  3. Næe ved du nu hvad Lisbeth, det projekt er skam ikke glemt.
   Jeg elsker jo at komme til Samsø og det kunne være så hyggeligt at se din efterårs have.
   Kh Linda

   Slet
  4. I skal være så velkomne, I siger bare til, så kommer vi fluks og henter jer.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth!
  Det er helt anderledes og fortættede billeder, jeg nyder virkelig at se din efterårshave. Kan simpelthen ikke huske al det jeg sad og tænkte mens jeg kiggede billeder, men du har ret i at perlekurv er skøn sammen med sten. Jeg såede løvemund, men ikke en eneste er kommet op.
  Lækker kogle du viste i går, og fin information omkring hjertetræet, sådan et har jeg også, det har ikke smidt bladende endnu, ville ha kommenteret men nåede det ikke, så det bliver i dag:-))
  Også en god ny uge til dig, kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Jeg vidste, at du ville kunne lide disse billeder, det er ok, du ikke kan huske det, jeg er sikker på, at du har tænkt en hel masse. Jeg har løvemund alle vegne, de sår sig selv. Jeg såede selv for nok 10 år siden, de er her stadig rundt omkring.
   Netop det lille hjertetræ plejer at smide bladene tidligt, men heldigvis ikke i år. Tak fordi du fik tid i dag, det er hyggeligt at høre fra dig.
   Kram Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  ja dis er ingen hindring for gode billeder - og det må siges at høre årstiden til.
  Og uden frost i sigte må man sige at vi igen i år har et super efterår!
  Og uden regn, står mange blomster flot!
  Odyssey virker mørkere - næsten smålilla, det må være skyggen?

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej når det er diset, ser man noget andet. Ja heldigvis har vi fået et flot efterår ovenpå den kolde våde sommer. Men nu kommer der desværre både regn og blæst.
   Odyssey er mørkere nu her i efteråret, men selvfølgelig er det også skyggen, der gør sig gældende.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Igen flotte roser.
  Ja, Perlekurv ser godt ud sammen med de store sten.
  Lægestokrosen er sød, ligner ikke min alm. stokrose, den har nok ikke "læge" foran.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have. Ja det er rigtig flot med perlekurv sammen med stenene.
   Du har ret, der er nok ikke læge foran din stokrose :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Flotte billeder og lækre efterårsfarver. Det er uden tvivl svært at holde gang i en specialplanteskole - og tjene penge samtidig for den sags skyld.

  SvarSlet
 7. Hej Marie
  Tak skal du have. De har nu eksisteret i mange år, men nærmede sig de 70, så nu ville de nyde deres otium, det forstår man jo godt.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Selv om det jo er sol vi helst vil ha men billeder fra din have gær sig også godt i skyer og dis men al den tåge kan vi nu godt undvære. Efterårs farverne begynder også så småt at vise sig og det er jo smukt selv om vi så ved at den næste årstid hedder vinter. Kornellen er meget smuk i efterårsdragt :-)
  Jeg så også lupiner i blomst igår på Egeskov :-) de var også gule. Løvemund er det også stadig gang i her og i ret mange farver lige nu.
  Fighting Temerarie er rigtig øje guf uha den er smuk. Morten Korch er også rigtig fin her lige nu men den har ikke så mange blade tilbage men det lader jeg som om jeg ikke ser.
  Her til aften er familien blevet udvidet med et lille nyt medlem. Vores nieces lille Ella kom til verden ved et kejsersnit da hun lå forkert og de kunne ikke vende hende. Hun var også gået 14 dage over termin så det var jo også tiden :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Du har ret, vi bliver trætte af tågen, men blæsten er værre, den slipper vi nok ikke for længere. Ja efterårsfarverne holder jeg meget af, vinteren den må vi tage med, så lader vi op til foråret :) Ja kornellen har en smuk og speciel farve her i efteråret.
   Så er der andre end mig, der har lupiner i blomst nu. Jeg har flere farver løvemund, men det er nu meget godt, at de er ens i farven lige der.
   Fighting Temaraire er rigtig fin, jeg håber, den kan holde grenene bedre næste år, så vi kan se de smukke blomster. Uh ja jeg har mange roser uden blade, vi må bare lade som om vi ikke ser det.
   Tillykke med den lille Ella, endelig kom hun. Det er slemt, at de lader dem gå så meget over tiden. Signe gik 13 dage over med Arthur, det endte også med kejsersnit, fordi hans puls faldt. Det er nu rarest, når det er overstået og gået godt. Hvor stor var hun så?
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. 4176 g og 56 cm så en stor pige. Den stolte mormor har også sendt billede og hun er så fin :-)

   Slet
  3. Ja så har hun da ligget længe nok, Arthur var også stor, men dog kun 3950 g. Jeg har en bekendt, som blev mormor til en på 4950 g, hun gik også over tiden. De er ikke så babyede når de er så store, men måske lidt kønnere :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Det første billede du viser, synes jeg, er det flotteste. Det viser den stemning man oplever, når man er i din have. Det blev jeg virkelig glad for. Nu er jeg endelig med på banen igen - jeg har lige været syg med forkølelse og gik glip af det gode vejr i weekenden!
  Jeg tror din mørke lille hydrangea bliver meget flot. Du må passe godt på den, så den vokser sig stor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja det billede er ret godt, godt du blev glad for det, det er ikke rart med sådan en forkølelse, nu begynder sæsonen for det, desværre. Ærgerligt du gik glip af det fine vejr i weekenden.
   Ja jeg tror også hydrangeaen bliver flot, jeg vil forsøge at passe godt på den, den er lidt pisteret endnu.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det er rigtig spændende billeder, du viser i dag. Det er som om, farverne står meget skarpere i det disede gråvejr, og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det fik dig til at fokusere på helt andre motiver i dag. Her var det meget tåget, og solen tittede først frem over middag - det var dog stadig noget diset, men lunt og stille. I morgen kommer der så regn og blæst, siger de, og det er jeg ikke helt tilfreds med. Jeg har også købt Oktobermargurit hos Rita, men min er ikke sprunget ud endnu - håber, den når det! Der er også knopper klar i min lyserøde lupin :) Hvor er Fasanbusken fin - jeg kan heller ikke få øje på den store forskel, men det bliver måske mere tydeligt senere. Både Bluebird og Pinky Winky er flotte eksemplarer - det er efterhånden en meget dyb farve ssidstnævnte har fået - startede den ikke som hvid? Jeg er også glad for mine Lægestokroser - i modsætning til de almindelig opfører de sig nemlig rigtig pænt her på matriklen :) I dag tager Golden elebration prisen som den smukkeste rose - en perfekt blomst.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak skal du have, ja det hele er anderledes, når solen ikke skinner, fordelen var jo også, at det stadig var dejligt stille vejr, men det holder nok ikke meget længere, desværre. Jeg håber også, at du får din oktobermargurit i blomst i år.Blomsterne i fasanbusken er meget ens, men løvet er forskelligt. Jo Pinky Winky startede som hvid, det er den bestemt ikke længere. Også hos mig opfører lægestokrosen sig pænt. Ja Golden Celebration er smuk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Lige en hilsen til Anne
  Stort tillykke med lille Ella - dejligt, at hun nu er kommet til verden!
  Er sikker på, at de fine, strikkede ting, du har lavet, bringer lykke :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Linda. Hun er jo den første i en ny generation så det er jo dejligt og det der jeg strikkede til hendes mor for snart 30 år siden har mormoderen også fundet frem det er lidt sjovt :-)
   Knus Anne

   Slet
 12. Dejlige billeder.
  Hvor er din gule lupin smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja den er fin at have på denne årstid.

   Slet
 13. Godaften Lisbeth.Skønne billeder af din oktoberhave................og dejlige oversigtsbilleder.
  Utroligt at du stadig har så flotte lupiner.................mine har været slut længe.
  Her kommer solen først frem ved frokosttid.Men nu skal vi vist indstille os på noget regnvejr og koldere vejr.Så det gælder om at nyde de sidste roser.
  Så skal bruge dagen i morgen til at lægge en del løg.
  Den fine perlekurv må jeg da vist anskaffe til min have.............er jo vild mad de hvide blomster.
  Godnat herfra Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Tak skal du have, ja det er utroligt med lupinen, der er nu kun de samme to, men de bliver set.
   Ja vi må desværre indstille os på regn og blæst nu, det har ellers været dejligt med det stille vejr. Jeg håber mine roser klarer det, der er en del endnu.
   Nu må vi se, hvor meget vi vil lave i morgen, hvis det skal blæse så meget, som de lover.
   Ja perlekurven må du have, den er så fin.
   God nat til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Bilder tatt i sol/ skygge blir alltid litt annerledes. Hagen din er flott uansett :)
  Odyssey har den nydeligste farge synes jeg :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør de. Tak skal du have :)
   Ja vi er enige, det er en fin farve, Odyssey har.
   Klem

   Slet