tirsdag den 6. oktober 2015

Flere efterårsbilleder

Tænk at være så heldig at få endnu en stille dag om mandagen. Det blev en dejlig dag med sol fra 10.45. Ved 16 tiden blev det køligt, men inden da havde vi nydt det fine vejr. Mon ikke det var sidste gang, vi kunne spise frokost udenfor. I dag blæser det i hvert fald en hel del, ganske som de havde lovet.
Vi har ikke siddet meget i pavillionen her i efteråret, den ligger i skygge fra læhegnet, så når solen skinner er det bedre at sidde udenfor.
men den ser nu dejlig ud fra alle vinkler, her står jeg i skoven og tager billedet.
Nu vi er ved skoven, må jeg lige vise jer dette smukke efterårsmotiv. Til højre er det en lille Sorbus Dodong/høstrøn til venstre er det den røde hyld Black Beauty.
I skoven blomstrer høsttidløs, de har det med at vælte rundt mellem hinanden, ikke så pænt.
Det var nu dejligt, at solen kom frem
 her er et billede af nordbedet fra i går formiddags, hvor der ikke var sol

her er det med sol på
også her
her er underbeplantningen på bagsiden af nordbedet
Bag nordbedet blomstrer de fine cosmos/stolte kavalerer


og zinnia, jeg håber, at de sår sig selv, så der kommer nye næste år.
klokkelyngen står så fint i stenbedet i den gamle del af haven
 her er roserne ved redskabskuret
Wild Rover er så smuk
i dråbebedet i samme del af haven står Aprikola og blomstrer flot
forleden viste jeg jer lågerne i haven, jeg glemte disse to. Den lige foran fører ind i den gamle del af haven, som nu er helt lukket af, så hundene kan komme med der ind. Bellis peb meget, når den ikke kunne komme med os, det kunne vi jo ikke have :) Lågen bagved fører ud til den nye have, der er tre låger ud til den, det er en dårlig ræv, der ikke har flere udgange :)
Den brogede Pieris er så fin, den har to forskellige slags løv, men det synes jeg nu er pænt.
endnu en asters, rigtig fin men også den er invasiv, desværre
de gule roser stråler om kap i rosenbedet
 her er det nu Claire Austin ved rosenlysthuset
 Crocus Rose
 Fighting Temeraire knap så udsprunget
 Lady of Shalott
 Molineux


 Teasing Georgia på pælen
også her
Wollerton old hall også ved rosenlysthuset

til slut to billeder af Summer song, som endelig er begyndt at blomstre. Jeg overvejer en flytning af den, den står for skygget. Jeg mener, at den kan passe sammen i farverne med dem, der er plantet i dråbebedet.
til slut solnedgangen fra søndag aften.
Rigtig god dag

20 kommentarer:

 1. Nok en fin vandring i hagen din.:-)
  Når jeg ser dine høst tidløs i skogen, skjønner jeg at jeg har plantet mine feil sted. Ser ikke antydning til noe spiring ..
  Idag må jeg prøve å få tatt inn pelargoniaene, det meste er tatt ut av krukker og beskjært, men med nærmere 200 krukker tar det noen dager.
  Vakker solnedgang !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Jeg troede, at det var ligegyldigt, hvor de stod, jeg har dem flere steder i haven, ingen problem.
   Ja så har du lidt at se til med 200 krukker, der skal tages ind. Jeg har nogen få duftpelargonier i bedene, de skal nok også snart ind, men de er blevet store.
   Tak

   Slet
 2. Vilken vacker sensommarträdgård! Önskar jag hade lite av dina "gröna fingrar"...jag kämpar på med min kirskål, puh...
  Önskar dig en glad tisdag!
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Titti
   Ja det er ikke nemt, der lurer mange farer i vores haver, men mon ikke også du har noget smukt i din trädgård?
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 3. Godmorgen Lisbeth

  Sjovt så forskelligt summersong kan se ud - min har den klassiske Austin form med ligesom en cirkel af kronblade og indeni endnu flere af disse sammenmaste kronblade.
  Så ser din egentlig mere pjusket og moderne ud:)
  Og Wild Rover er jo igen favorit - jeg tjekkede lige på den, det er et kryds mellem Rhapsody in blue og en der hedder Spice of Life. der iøvrigt minder en del om den Aprikola du også viser:)

  Ja, de lover jo en vejromslag - det tager vi med - men den voldsomme regn har de nu igen fjernet fra prognoserne - vi får se!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg synes også, at min summersong ser lidt anderledes ud denne gang, jeg håber, den bliver pænere, når den får noget mere sol, planterne omkring den er vokset for meget.
   Ja Wild Rover er fantastisk, og så har den ikke samme problemer, som Rhapsody in Blue havde her hos mig. Den er fin og frisk i løvet, det er nu det bedste. Sjovt kryds, jeg må lige kigge på Spice of Life.
   Ja det bliver spændende de næste par dage, om vi skal have så meget regn, blæsten er her i hvert fald nu.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  I dag blæser det og er gråt i gråt med lidt støvregn - ikke særligt spændende, så jeg pusler inden døre og får læst - det er nu også meget hyggeligt :) Sevfølgelig skal Bellis ikke stå og være ked af det - godt, at Bent kan sørge for, at hun kan komme med over det hele :) Dejlige billeder fra dit Nordbed - Jeg kan faktisk vældig godt lide Sct. Hansurt - den er vist også ved at blive mere populær igen - forståeligt nok. Læste også lige Carstens kommentar om Wild Rovers forældre, og når man kigger på Spice of Life er det egentlig ret tydeligt. Din Wild Rover ser så langt sundere ud end min, der nok står lidt for forblæst efter dens smag - den får nu lige en chance for at etablere sig ordentligt, inden jeg flytter den. Jeg synes også, at Grace vil passe rigtig fint ind i det dråbeformede bed - er det ikke også der Bent og Aprikola står? Jeg er ret vild med både form og farve på Molineaux - den er noteret til et af bedene i forhaven. Kan du sige god for den?
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der er ikke noget tillokkende i at være ude i dag, men jeg har alligevel puslet om roserne i formiddag, puslet er måske så meget sagt, ind i mellem var jeg lidt hård ved dem. Det regner ikke her endnu, men det er meget gråt og blæsende. Bent skal nok sørge for, at hundene har det godt :)
   Jeg er ikke særlig vild med Sct. Hans urt, slet ikke den almindelige. Jeg har også et par mørkbladede, men de vil ikke rigtig blive til mere, og det ser nu bedst ud. Sjovt jeg kunne ikke se ligheden med Spice of Life, men godt du kunne. Ja min Wild Rover har det godt, hvor den står i modsætning til mange af mine andre roser. Det var nu ikke Grace, jeg ville flytte til dråbebedet, men derimod Summer song. Grace skal blive i rosenbedet. Bent rosen står for sig selv i hundehaven, men Mia rosen står sammen med Aprikola i dråbedet. Der er også kommet andre med sjove farver ned i det bed.
   Molineux er min anden plante af det navn, den første forsvandt efter et par vintre. Denne her er købt i år hos Jas, endnu ser den fin ud, ingen grimme blade, men en vinter har jeg ikke prøvet endnu, så jeg venter lige et års tid med at sige god for den.
   Tak i lige måde og god læsning
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Ja, selvfølgelig var det Summersong - ved ikke lige, hvordan Grace kom ind i hovedet på mig :) Hvad mon du har lavet roserne? Carsten er næsten færdig med bedet nu, og jeg har fundet den varme sweater frem, for nu er lysten kommet til at sætte løg :) Gad vide, om der kommer rigtig regn i dag - i hvert fald blæser det helt vildt - en af mine krukker er blæst af et lille bord og er gået i stykker - øv! Jeg vil så lige vente og høre, hvordan vinteren er gået for Molineaux i din have, inden jeg køber den - der er jo ikke meget ved en rose, der forsvinder.
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det blæser vildt, men jeg har alligevel været ude et par timer i eftermiddag igen. Bare man er godt klædt på går det fint. Ja hvis bedet er næsten færdig, kan jeg godt forstå, at du fik lyst til at lægge løg. De lover regn til aften, men lad os nu se, hvad det bliver til. Vi får se, om Molineux klarer vinteren, men det tror jeg nu, den gør.
   Ærgerligt med din krukke.
   Knus

   Slet
 6. Den Sorbus Dodong skal jeg en gang kjøpe meg, for den får så flotte farger på høsten. Gledelig med alle dine flotte roser som stadig blomstrer. Wild Rover kom nå på min ønskeliste ;)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   God idé at købe Sorbus Dodong, den er så fin om efteråret, men også om foråret. Wild Rover er jeg meget tilfreds med.
   Klem

   Slet
 7. Kære Lisbeth Dejligt efterårsfarver du viser ellers er det jo ikke næsten til at se, at vi er i efterårsmåned. Din Summersong ser kraftigere ud i farven end min. Men min står og i fuld sol og den ser lidt fesen ud i farven i forhold til da jeg købte den.
  Det er Superflotte billeder du viser af Molineux og Aprikola! Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja der er smukke farver, måske kan det ikke ses, at det er efterårsmåned, men mærkes det kan det, sikken en blæst.
   Tak for din bemærkning om Summersong, måske skal jeg ikke flytte den væk fra skyggen, jeg gider ikke, at den bliver fesen :) Den er kraftigere i farven i remonteringen.
   Tak skal du have, ja og det er superflotte roser :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Godaften Lisbeth.Ja !!! vejret fra mandag til tirsdag er da ligesom nat og dag.Har kun lige været ude og handle.
  Men dejlige billeder du nåede at tage af din have.
  Mit ynglingsbed,som jo er er nordbedet ser skønt og frodigt ud.
  Og selvfølgeligt med sol på.Flotte alunrod.
  Vi har heller ikke siddet meget i vores udestue..................det har været for varmt.
  Kan se at det mest er de gyldne roser du viser lige nu.Men de er nu også smukke.
  Mine rosa cosmos har blomstret meget sent i år................men så er der jo noget at nyde lige nu.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det må man sige, sikken et blæsevejr, det er slet ikke rart. Jeg har nu været i haven alligevel, men hundeturen var bestemt ikke rar.
   Ja nordbedet er fint og frodigt stadigvæk, alunrod er gode der.
   Jeg valgte bare at vise de gyldne roser, jeg har også dem i kølige farver, men nu er det snart slut, den blæst ødelægger alt.
   Knus og god aften
   Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Så skal jeg da lige love for at det blev efterår og det lige fra den ene dag til den anden. Her er det bare blæst mere og mere op som dagen er gået. Nordbedet ser som altid indbydende ud. De stolte kavaler jeg sikker på nok skal så sig selv med zinnia ved jeg ikke rigtig det gør de ikke her så jeg tager frø for en sikkerheds skyld for dem vil jeg ikke undvære.
  Wild Rover er en meget smuk rose og tilmed ser den ud til at være sund. Det er den ihvertfald her hos mig. Så det er ikke alle der er bare i bunden og har grimme blade :-)
  Det var da godt at Bent lige sørgede for en Bella låge for I kunne jo ikke ha hende til at stå der og græde for selvfølgelig skal hun jo kunne følge i mors og fars fodspor :-)
  Smuk solnedgang det må vi jo nok undvære de næste dage. De lover jo regn men vi har ikke fået noget endnu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja mon ikke, sikken et vejr, det har også blæst mere op her, men regn har vi ikke fået endnu. Jeg tror heller ikke på, at zinnia vil så sig selv, jeg har også taget frø, men i år gik det ikke godt, så jeg har ikke meget tro på, at det gør næste gang.
   Dejligt at høre at Wild Rover også er sund hos dig, smuk er den i hvert fald.
   Ja ja Bent skal nok sørge for sine små hunde, den piber helt vildt, hvis den ikke kan komme med os, men de kan sagtens være alene hjemme, så får de jo en guf, når vi går :)
   Ja nu kommer der nok ikke solop eller nedgange de næste dage, godt husene er hule, så vi kan sidde i læ :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Din asters er så fin.
  Smuk solnedgang.
  Godt i fik Pavillionen den har i da megen glæde af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er den, men som du ved, er de invasive.
   Ja vi er bestemt glade for pavillionen, selvom den ligger lidt skygget nu. Men den er flot på billeder :)

   Slet