onsdag den 21. oktober 2015

Solskinsbilleder fra mandag

Jeg havde heldigvis flere billeder fra i mandags, for tirsdag skinnede solen slet ikke, men det har dog været stille vejr. Jeg benyttede derfor lejligheden til at så valmuefrø, mon ikke det er bedst i stille vejr :)
Her kommer billeder af læhegnet:
så smuk en udsigt har de forbipasserende og min genbo
 set fra den anden side, billedet er fra tirsdag uden sol
de næste tre billeder er også fra tirsdag
 efterårshjørnet kalder jeg det

også her
 et egetræ og paradisæbler
en lathyrus blomstrer endnu
 Det lille træ i skoven set fra diget
og hostaerne - også fra diget
Ingen tvivl om hvilke billeder der er fra mandagen med sol


blomsterne på min egebladede hortensia er for tunge, så de hænger med hovedet. Mon nogen af jer kreative har en idé til, hvad jeg kan bruge dem til. Der er 10-15 blomsterstande. Jeg synes, at det er synd for det smukke løv, at de stadig hænger der. Lidt ærgerligt at nogle af blomsterne er visne.
Roserne kommer her:
 Audrey Wilcox
 Mary Magdalene
 Odyssey
 og tættere på
 Sharifa Ashma
Penny Lane

 Queen of Sweden
 Reine de Violett
 Scepter d´isle
og den smukke Generous Gardener, den har bestemt været en glædelig overraskelse i år. Ikke nok med at den klatrer langt op i thujaen, men den har stort set blomstret uafbrudt til nu, desuden holder blomsterne ret længe, også når man plukker dem ind.
jeg skal i øvrigt lige huske at vise, at jeg stadig har voksurt i blomst
I dag vil jeg slutte af med noget blåt, nemlig Rozanne som stadig blomstrer flot. Vejret her til morgen er heldigvis stadig uden vind, men det holder nok ikke. Det var stjerneklart, da jeg stod op, men skyerne er på vej.
God dag til jer

24 kommentarer:

 1. Godmorgen Lisbeth

  Ja det er da et flot syn der møder folk - man bliver ligesom lidt nysgerrig!
  Og endnu et år hvor vi har været forskånet for frost endnu - det gør ikke noget:)
  Roserne står stadig flot må man sige!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 2. God morgen Karsten
  Ja jeg håber da, at folk lægger mærke til det smukke hegn, det har det fortjent :)
  Jeg tror ikke, jeg har noget, der ikke tåler frost, og farverne bliver endnu mere intense af frosten. Det behøver kun være et lille strejf, for roserne bryder sig nok ikke om det, og ja dem er der en del af endnu.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 3. Rozanne er vist det mest blå, man kan få en Geranium. Jeg må hellere få mine plantet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg er ikke så vild med geranium, jeg har så mange, men Rozanne er bare fantastisk, den kan ikke undværes.

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Dit efterårshjørne er meget farverigt og flot. Tænk at din voksurt blomstrer endnu, mine er visnet ned for længst, men jeg har heldigvis samlet frø ind, så jeg kan få nogle til næste år. Dine roser er stadig flotte.
  Jeg tænkte på om du ville bytte lidt valmuefrø med mig? Jeg har en lyserød pom pom valmue, som jeg har taget frø af. Jeg blev så forelsket i dine i sommers.
  Da jeg stod op i morges var hele himlen lyserød og der var et lyserødt skær over hele haven, men inden jeg fik set mig om, blev det skyet. Måske kan jeg være heldig i morgen tidlig og tage billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er mit yndlingssted på denne tid af året. Ja det er utroligt med min voksurt, men den var nu også langt senere i gang end I andres.
   Jeg vil gerne sende nogle frø af den lilla valmue til dig, jeg har vist fået så mange valmuefrø, at jeg ikke behøver nogle igen. Også her var det en skøn morgen, men skyerne kom hurtigt.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Ja, det ser fint ud med det hegn, i har da vist hegn omkring meget ---
  Dejlige forårsfarver i haven, og roserne kan da heldigvis endnu.hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja vi har læhegn hele vejen rundt om haven, det er nødvendigt, når man starter op på en bar mark.
   Du mener jo nok efterårsfarver :) ja de er dejlige og roserne med.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth
   Ja, TAK SELVFØLGELIG EFTERÅRSFARVER, HVAD TÆNKER MAN DOG PÅ?
   HILSEN JESSIE

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Herligt som solen får de skønne efterårs motiver til nærmest til at springe ud af skærmen. Desværre har vi ikke set så meget til solen de sidste dage.
  Jeg nyder alle dine fine roser, det må være så dejligt at ingen af dem er blevet spist af vildt i år. Stor ros til Bent der har knoklet med hegnet ;)
  Her blomstrer rozanne også lystigt og lyser fint op på en gråvejrsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja solen kan bare det med at lyse op på de gyldne blade. Vi så heller ikke solen i går, idag til morgen har den været her lidt, så nye billeder er taget :)
   Ja det er dejligt at Bent har lavet hegn, så roserne kan nydes i fred for rådyrene. Jeg sender rosen videre til ham.
   Ja rozanne er god at have nu, jeg har den to steder, takket være en anden blogger.

   Slet
 7. Deilig å se solen på dine bilder, for her er det regnvær i dag. Jeg savner solen på denne tiden av året når det blir stadig mørkere. Rosene dine lyser også opp ☺

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja solen kan vi ikke undvære, den er også væk her nu, og de lover regn til eftermiddag. Godt vi har roserne, vi kan nyde endnu, godt nok må du nøjes med mine, men bedre end ingenting, håber jeg.
   Klem

   Slet
 8. Deilige bilder både med og uten sol.! Og flott syn for de som går forbi.
  Her er det regn, nærmest sludd, men fargene er så intense at løvet nærmest lyser opp. (har kun en rose som fortsatt blomstrer, så det må vi gjøre noe med)
  Ellers har vi hatt tre dager med to flotte turer på Tornby strand hver dag. Kaldt, vind, men sol, så det var utrolig deilig :-)
  Ha en fin dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Tak skal du have, ja jeg synes, det er et flot syn, men om folk lægger mærke til det ved jeg ikke.
   Regn næste slud er ikke rart, men godt I endnu kan nyde de intense farver på løvet, jeg synes, bladene falder hurtigt nu.
   Godt I havde tre gode dage i Nordjylland.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Her havde vi også solskin noget af mandagen...desværre var jeg på jobbet hele dagen...så det der med at tage billeder blev ikke til noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja I havde også kun en dag med solskin, synd du ikke havde fri.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Godt der lige var lidt solskins billeder tilovers for det har der da været mangel på idag og her sidst på dagen begyndte det at småregne og lidt mere vind er der også men de lover jo også regn og blæst nu. Det passer så lige til mit helbred er blevet ramt af forkølelse :-( Så du har Lathyrus i blomst mine er visnet men på Voksurt og G. Rosanne der kan jeg være med. Odyssey og Scepter d'isle blomstrer også stadig her ellers er der ikke så meget gang i roserne mere. Det har pyntet på min New Dawn at den fik kappet toppen den har fået en masse fine nye blade og uden rust så må jeg se hvordan den tér sig næste år.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja godt jeg havde gemt nogle solskinsbilleder, vi har nu haft lidt sol i formiddag. Det var kun få dråber, der kom her til aften, men vind det har vi. Og det bliver vel kun værre. Øv hvor ærgerligt, at du er blevet forkølet, god bedring.
   Der var nu heller ikke mange blomster i min lathyrus, men det kunne lige blive til et billede, når jeg nu gik lige forbi.Nej mine roser er også stærkt på retur nu, men en enkelt kan jeg nok finde lidt endnu. Jeg synes ikke, vores New Dawn er blevet pænere, jeg må lige have set efter.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Gode billeder. Så mange fine roser du har endnu.

  SvarSlet
 12. Ide til dine store hortensie blomster: Jeg har fade/skåle på havebordene med vand i, hvor jeg lægger mospuder som bund for de store hoveder, jeg stikker i mosset, så de hænger lidt ud over kanten og lægger lidt kogler eller andet i midten til at holde det hele på plads.
  Jeg nipper de brune blomster af, så holder de sig pæne længe.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ellers godt Anne Marie. Desværre kom rådet for sent, jeg troede, at de ville tørre og opdagede for sent, at det ville de ikke, så blomsterne er nu visne :( de var ellers så smukke. Er de simpelt hen bare for tunge til at grenene kan holde dem? Jeg bevarede de øverste, som stod nogenlunde opret.
   Hos Claus i rhododendronhaven så jeg en fantastisk hortensia, som stod med oprette grene. Desværre glemte jeg at tage et billede, jeg bad Claus om et billede af den, så jeg kunne spørge dig, men det har han åbenbart for travlt til at tage. Det var jo også "kun" en hortensia. Den var helt utrolig med lidt runde blade og oprejste blomster.
   Hilsen Lisbeth

   Slet