fredag den 2. oktober 2015

En kold dag

Den første dag i oktober blev ingen succes vejrmæssigt, hvor har det da været koldt. Jeg havde Ida på besøg for at se have for sidste gang i år. Det var for koldt at stå stille, så jeg kom til at fryse. Heller ikke her fra morgenstunden virker det indbydende at gå i haven, forhåbentlig kommer solen lidt mere frem i dag.
Ida var som vanlig fuld af beundring over, hvor godt det hele ser ud. Hvis nogen ikke husker, hvem Ida er, kan jeg fortælle, at det er Ida som har tegnet min have og hjulpet mig i gang med den.
Jeg har heldigvis billeder fra den sidste solskinsdag i september:

Først et par havbilleder. Vi gik en lang tur i aftes med hundene, som I kan se var det dejligt stille vejr.
 Den almindelige asters er ikke min yndlingsblomst, fordi den breder sig forfærdeligt, men køn er den alligevel
 snart er der smukke glasbær
Skæbnetræet bliver smukkere dag for dag
 Himlens syv sønner blomstrer flot endnu, den har nu blomstret en måned.
 En ny kongelys er i blomst
her er også kontraster. Forrest den gule vandgran, bagerst sumpcypres. Begge taber snart løvet.
Den gule vinterasters blomstrer fint endnu.
Det kan nok ikke komme bag på nogen, at der er masser af roser i blomst nu:
 Audrey Wilcox
 Comte de Chambord
 Kathleen Harrop
 Morten Korch
 Odyssey foran Himlens syv sønner
 Queen of Sweden
 Redouté
 Scepter d´isle
 Sharifa Ashma
 Sombreul
 William Morris
Rosenresli højt oppe i moreltræet
 Ambridge Rose
 Claire Austin
 Crocus Rose
 Fighting T. en af de sidste nye roser.
 Pat Austin
Wollerton old hall
Og til slut

den smukkeste solnedgang fra i aftes
God weekend

16 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja så kom oktober og desværre tog den lidt mere vind med til os. Det er jo egentlig ikke fordi at temperaturen er faldet særlig meget men den vind har magt så der der jo ikke andet at gøre end at indse at vi skal til at have lidt overtøj og nogle strømper på når vi bevæger os udenfor. Det blir vidst også nødvendigt idag godt nok kan jeg skimte solen bag skyerne.
  Den almindelige Asters er nu ganske køn men nej det er ikke en jeg ønsker mig. Jeg har en lav en som jeg kæmper rigeligt med men de er jo et flot indslag i efterårs haven.
  Vinter asters derimod er til at kontrollere desværre skal de jo op af jorden så nu håber jeg bare på at jeg kan få min til at overleve. Kan huske at min svigermor have mange i hendes yngre dage og de blev gravet ned inde i drivhuset og overvintrede fint der og eller stod de i en lang række i køkken haven og der blev godt nok skåret mange buketter.
  Selv om det ikke er varmt så varmer alle de smukke roser da lidt. Scepters d'Isle er også begyndt at blomstre her igen ellers er de Odyssey der stjæler billedet hvor er jeg glad for at jeg fik den for den har jo nærmest blomstrer uafbrudt.
  Ja gårsdagens solnedgang var meget smuk.
  Jeg er tidlig på den idag men der ligger en travl weekend foran mig. I aften skal vi til fødselsdag hos min niece og så skal vi jo afsted på weekend imorgen formiddag så jeg er nok lidt fraværende her i weekenden.
  Ha en rigtig god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja køligt er det, det kniber med at holde varmen på fingrene, men så må vi tage handsker og overtøj på. Jeg er en frossenpind, så jeg har næsten altid strømper på. Ja solen er fremme her, men vinden er kold.
   Ja de asters skal man holde sig langt væk fra, jeg slipper aldrig helt af med mine.
   Jeg havde mine vinterasters i pavillionen, det gik jo fint nok. Jeg kan godt huske de fine vinterasters, man havde førhen, det var så flot med de lange rækker, man havde den gang. De er ikke nemme at få fat i, jeg har forsøgt.
   Ja roserne kan man glæde sig over lidt endnu, godt der også er gang i dine. Mine Odyssey har ikke været helt så flittige som din, den er angrebet af stråleplet.
   Det var en rigtig smuk solnedgang i går.
   Nu må du have en skøn weekend og hygge dig på turen i morgen. Så må jeg klare mig uden min flittigste kommentator :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Det var kaldt her også i går, for det var ikke sol i hele går. Nå merker en at hvor viktig solen er. I natt var det første frostnatt her med gress som har blitt hvitt i løpet av natten. Men i dag skinner solen, og jeg må få inn alle mine planter som må inn.

  Vakre morgen og aften bilder! Fargene på solnedgangen er helt utrolige. Nydelige roser som alltid!

  God weekend!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja vi kunne godt have tænkt os de milde temperaturer lidt længere. Her har selvfølgelig ikke været frost, men vinden er kold. Heldigvis er der mere sol i dag, men varmt er de tikke.
   Ja det var en smuk solnedgang.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth!
  Hvor er det smukke billeder af havet, og solnedgangene. Det må være skønt for Ida at følge din have, når nu hun har hjulpet med den. I dag har her været helt fantastisk vejr og med sol, og efterårsfarverne stråler:-)
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, ja det var en flot solnedgang i aftes. Ida nyder at komme her og se, hvor flot haven er blevet. Ja skønt vejr også her, det må vi glæde os over, det er desværre ved at være slut. Ja efterårsfarverne er fine.
   Kram Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det er da en fin ny kongelys, med søde blomster.
  Den alm. Asters er "da meget sød" - den står da fint der alene.
  Og alle dine skønne roser, du har godt nok mange.
  Smuk solnedgang.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er ikke så tosset med en ny kongelys på denne tid af året.
   Ja den asters er sød, jeg har mange af dem rundt omkring, og de breder sig mere og mere.
   Og mange skønne roser endnu, det er dejligt.
   Ja solnedgangen var flot.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth. Det var en fin kommentar til billederne af roserne. Jeg tror, dine roser slår alle rekorder. Det er i hvert fald imponerende. Jeg tror, det er det første år,hvor mine roser for alvorlig remonterer. Men de har jo også fået meget vand!
  Din sølvlys er fin, jeg tror, den er noget tidligere end min. Jeg har hørt at frøene er sterile. Det er ærgerligt for ellers havde jeg nok samlet frø ind!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja måske men jeg har jo også mange roser, det gør det lidt nemmere. Dejligt at dine roser remonterer i år, mon ikke de også havde gjort det uden så meget vand.
   Ja min sølvlys står ellers skygget, men du har ret, jeg har også hørt, at de er sterile. Det er ærgerligt.

   Slet
 6. Lige en lille prøve
  Knus Linda

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth
  Så lykkedes det endelig - det var så femte forsøg! Dine havbilleder blev i den grad nydt - jeg fik et sug i maven af længsel efter en gåtur ved havet, som er noget af det, jeg holder allermest af at foretage mig, når jeg er på Samsø :) Dejligt, at vi snart igen kan glæde os over din fine Glasbær, og jeg sidder her og beslutter, at sådan en må jeg have! Bliver den mon meget stor og omfangsrig? Det må have været en rigtig god oplevelse for Ida at komme på besøg i din have - vi andre er jo også vilde med det :) Her har der været solskin hele dagen, men koldt i blæsten - måske det bliver bedre i morgen - håber jeg meget!
  Gad vide, hvor mange af mine kommentarer, du har fået ind på din mail?
  Nu er det ved at være sengetid - det har været en meget lang uge.
  God dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja endelig lykkedes det, jeg har ikke set nogen af dine andre kommentarer på min mail, de er forsvundet ud i æteren, eller hvor sådan nogle forsvinder hen.
   Ja jeg ved du holder af havet og gåturene, I må flytte til Samsø :) Men i det mindste kommer I en gang om året, så du kan gå tur både ved havet og i min have :)
   Jeg har haft glasbærene nogle år, de er endnu ikke blevet særligt store, så sådan en kan du godt få plads til med mindre de bliver meget større hos dig. Ja Ida nyder altid sit besøg her, hun er vældig glad for den succes min have er blevet. Ja også solskin her det meste af dagen, og vinden har ikke været så kold, jeg har ikke haft jakke på ud i eftermiddag. Det skal ikke blæse så meget i morgen, så lad os håbe, at det bliver lidt lunere både her og der.
   Ja du har haft en hård uge.
   Sov godt og i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth sikke fint du fik sluttet september af, vi har jo kunne glæde os over nogle dejlige første oktoberdage! Dine roser nyder tydeligvis sensommervejret på Samsø. Fantastiske solnedgange, dem bliver man aldrig træt af, at se på. Glæder mig til mit kongelys blomstrer, den er godt nok flot!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Tak skal du have, ja der kom heldigvis et par gode dage her i oktober, så må vi se, hvor længe det varer, roserne blomstrer i hvert fald fint nu. Nej det er dejligt med solnedgange, til næste år kan du glæde dig over blomster i din kongelys.
   Kh Lisbeth

   Slet