søndag den 4. oktober 2015

Endnu en solskinsdag

I går fik jeg også taget solopgangen, til gengæld havde jeg ikke kameraet med, da vi gik tur ved solnedgang. Men solopgangen var nu også fin. Dagen var rigtig flot og lun, men til aften blev det ret køligt 7 grader og mosekonebryg, og det er stadig tåget her.
Det er asterstid
 Marina Wolkonsky
og den almindelige som har fundet mange pladser i haven efterhånden, ikke med min gode vilje, men den er ikke nem at styre.
 Lyset i morges var flot
her er et flot kig igennem haven
 og den anden vej
 set fra roserne
efteråret er over os, her viburnum og aronia/surbær
Viburnum sargentiana Onondaga med flotte efterårsfarver
Lonicera Versicaria med fine røde bær
 Græsserne her er flotte
Havefuchsiaen i staudebedet blomstrer fint endnu, den store i den anden have er næsten afblomstret. I baggrunden Bellis, som ikke lige ville flytte sig.
Min sumphibiscus er snart klar til at blomstre
oktobermarguritten som jeg har købt her er så småt i gang med blomstringen
staudesolsikken blomstrer på livet løs
 Hjertetræet har haft godt af den megen regn, det har ikke tabt bladene så tidligt, som det plejer.
Koglerne er begyndt at drysse
 Acapella
 Adam Messerich hænger med blomsterne efter at have stået i potte så længe hos Jas, men jeg er glad for, at jeg får et par blomster at se.
 Jeg har fået at vide på fb, at denne rose er Aprikola, den har stort farveskift og er meget køn. En spændende rose, synes jeg.
 Audrey Wilcox
 Bonita Renæssance
 Charles Austin
 Clarét
 Compassion med aronias smukke efterårsfarver i baggrunden
 Karen Blixen
Mme Louis Levique
Til slut endnu et billede af solopgangen
Rigtig god søndag.

31 kommentarer:

 1. Ja det var en fin dag i går. Vi var til børnefødselsdag i Randers...ikke lige min kop te når det er havevejr. Nu er der da så småt gang i din Oktobermarguerit.
  Hilsen Rita

  SvarSlet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Ja, det stemmer, den staves nu Aprikola og er en Kordes sag fra 2000
  Så den kan ikke være så svær at få fat i. Sjovt med dens farveskift:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Tak for den rigtige stavemåde, det er straks rettet :) ja jeg synes, den er lidt sjov med farveskiftet.
   Tak i lige måd

   Slet
 3. Du har stadig mange roser - smukt! På et tidspunkt plantede jeg mange asters, men en del af dem breder sig og sår sig helt vildt, til min store irritation!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja det har jeg, det er dejligt. Asters er smukke men forfærdelige til at brede sig. For nogle år siden gravede vi hele staudebedet op, det var helt undermineret af asters, nu er de desværre ved at være der igen. De er meget irriterende ja.

   Slet
 4. Hej Lisbeth!
  Är förundrad över hur fina dina rosor fortfarande är. Aprikola har en mycket spännande färg. Den mörklila Astern är också fin.
  Härlig soluppgång.Ha en fin söndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja det utroligt med roserne, men så dejligt. Aprikola er en fin rose, jeg synes også farven er spændende, og den mørke asters kan jeg rigtig godt lide.
   Tak og i lige måde

   Slet
 5. Nydelige bilder! Soloppgangen hos deg er helt fantastisk.
  Rosene dine er stadig like flotte. Håper du får nyte de lenge ennå. Det er jo fordel for meg også, for da kan jeg nyte de på bloggen din :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja nu er det ved at være solopgangstid, hvor jeg kan tage billeder af det. Mon ikke roserne klarer sig noget endnu, så jeg kan sætte dem på bloggen til nydelse for dem, der kigger med :) bl.a. dig.
   Klem

   Slet
 6. Vi har været så heldige med vejret og her nyder vi det også i fulde drag i kolonihaven.
  Hvor er den kogle smuk :o) de nye roser ser så dejlige ud. Nu er tågen forsvundet så vi må hellere se at komme i haven der er stadig meget at gøre.
  Forsat god dag.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er fantastisk dejligt vejr i disse dage, godt I også nyder det i kolonihaven.
   Ja det er højt klart vejr her nu, så vi må i haven.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. En klar efterårsdag gør nu noget helt særligt ved blomsternes farve og lyset i det hele taget. Egentlig er jeg ikke særlig glad for efteråret, da forfaldet minder mig om at den kolde, grå vinter nærmer sig, men sådan en efterårsdag er nu flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det har du ret i, jeg holder rigtig meget af efteråret, men har også købt meget der står smukt om efteråret. Om vinteren kan vi nyde det stedsegrønne og de flotte stammer.

   Slet
 8. Vi talte også i morges om, at det er dejligt at hjertetræet har beholdt bladene så længe i år. Det er ikke hvert år, vi når at nyde høstfarverne på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nå I har også bemærket det, ja det er godt, vi i år får høstfarverne at se.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Staudesolsikken er så fin, og træstammen pynter jo på billedet..
  Hjertetræet er flot på denne tid, jeg har selv 2, som jeg er meget glad for.
  Fin grangren med kogler... Og så roserne, de er jo så smukke.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja staudesolsikken lyser dejligt op der under træet.
   Hjertetræer er skønne, jeg har også to, det andet står i skoven. Ja det var lidt specielt med granen. og koglerne som er ved at smuldre væk.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth.Dejligt med smukke oversigtsbilleder fra din have...........det viser jeg også i dag.
  Og vejret her er flot lige nu................men var lidt længe om at få det fugtige vejr af vejen.
  Nu er de smukke efterårsfarver begyndt.................her er det mest på mine pæoner.
  Og roserne blomstre troligt endnu hos dig.Her er de ved at være slut.
  Rigtig god aften til jer begge knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja men så må jeg ind og kigge hos dig om lidt.
   Det har været dejligt vejr i dag fra middag af.
   Jeg nyder efterårsfarverne både her og uden for haven.
   Mine roser kan lidt endnu, så I må nyde mine i stedet.
   Tak i lige måde til jer
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja... så var jeg lige på virtuel visit i din smukke efterårshave. Det er som tiden nærmest fordamper for mig i øjeblikket, så jeg er helt bagud med at blogge ;)
  Men som sædvanligt, ser det jo super skønt ud hos dig, og den intense høststemning som hersker i din have, er slet ikke til at stå for.
  Utroligt du stadig har så mange roser i blomst, her er der kun små knopper tilbage, som jeg tvivler på kan nå det. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det var da dejligt, det er snart længe siden, men godt at vide at du er her endnu :)
   Tak skal du have, ja der er meget høststemning her.
   Husk på jeg har rigtig mange roser, så selvfølgelig er der også nogen hos mig, som kun har små knopper, jeg er bestemt heller ikke sikker på at se dem i blomst. Men de andre deler jeg med jer :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Så er jeg hjemme igen. Det blir rart at komme i sin egen seng. Sove ude er jeg ikke så god til. Igår var en rigtig smuk dag som vi nød med havudsigt i Assens. Vi blev indkvarteret i nogle ferie boliger lige ud til vandet og så var vi oppe på hotellet og spise. Idag har det været en del tåge som først forsvandt først på eftermiddagen. Så er den der Maria Wolkonsky. Den har jeg ventet på skulle dukke op. Den er bare så fin. Koglerne er meget smukke i forfald :-)
  Jeg har jo også fået kigget en del planter idag. Det har de jo rigtig mange af på Egeskov også flere end da jeg var der sidst. Mange flotte roser og flotte Dahlia. Der var en der have hoveder der næsten var lige så store som en tallerken. De var godt nok flotte. Jeg kom til at "låne" lidt frø af bla nogle dyb orange morgenfruer og en meget flot orange zinnia :-)
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja ude er godt men hjemme bedst. Jeg sover også bedst i min egen seng. Det har nok været smukt med havudsigt i Assens. Tågen var længe om at forsvinde, men var ikke så tæt her, vi havde sol fra lidt før middag. Ja Marina har blomstret nogen tid, men jeg har ikke været så heldig med billederne, derfor kommer den først nu.
   På Egeskov er der mange flotte planter, så det har I nok nydt. Det lyder godt, at du har "lånt" frø, jeg har lige stået og beundret zinniaerne fra dig, jeg har også taget frø.
   Tak i lige måde og sov godt :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Aprikola er virkelig smuk og det er da spændende med farveskift. Rosen Clarét har jeg også tit kigget lidt ekstra på når du viser den, meget smuk.
  Dejlige billeder som altid. Der er næsten et helt specielt lys i disse dage og det har vel nok været nogle skønne weekenddage med vejret.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg er glad for den, jeg var lidt træt af det, da jeg kom hjem med den, fordi jeg ikke kendte navnet, men nu er jeg glad for den, den er rigtig fin. Clarét er også fin, jeg har købt den hos rosertilhaven.dk. Desværre har jeg lige set på fb, at de har lukket planteskolen.
   Ja der har været et helt specielt lys i disse dage, dejligt det var i en weekend, at det blev godt vejr.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Så er det Marina Wolkonsky tid igen, og det er nu ikke så ringe endda :) Her kom solen først ved to-tiden og var væk igen ved fire-tiden, så det var en kort fornøjelse. Til gengæld var det lunt og helt vindstille. Hjertetræet er så fint, og jeg må se, om det ikke kan være i min baghave, for det har jo stået længe i min ønskebog :) Jeg er glad for, at jeg fik Charles Austin med hjem fra Jas - billedet, du viser af den, er så godt og får mig til at glæde mig til næste sommer. Som altid de dejligste billeder fra din have, og selvfølgelig vil Bellis også være med - hun er jo også en skøn, lille blomst ;)
  Smukke solopgange - de blev nydt.
  Fortsat god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det har det været lidt, jeg har bare ikke fået et ordentligt billede af den før nu, den er lidt svær at tage billeder af. Ja det var ikke længe, I fik sol. Vi havde den nogenlunde fra kl. 11. til 16.30, ja det var nemlig mildt og stille, det var dejligt.
   Ja du må se, om du kan få plads til et hjertetræ. Min Charles Austin har nu ikke opført sig pænt med bare ben, men blomsterne er kønne. Ja Bellis må også være med, det kommer hun på mange billeder.
   Det lyder godt også god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Flot kig ind over din have :-)
  Ja de asters skal man være over, ellers breder de sig hurtigt alt for meget.
  Oktober marguerit den kender jeg ikke, så fint du præsenterer den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak skal du have. Ja asters er noget forfærdeligt noget, eller kan være det.
   Oktober marguerit kendte jeg heller ikke før jeg så den hos Rita på fb sidste år, så hun satte den til side til mig.

   Slet
 16. Smuk solopgang.
  Tak også god søndag til dig.

  SvarSlet