lørdag den 25. juli 2015

Roser i flor, på jord og bord

33 mm er det foreløbig blevet til, der var mange flotte roser endnu, de lå hen ad jorden, nu er en del af dem sat i vaser.
Der er stille i huset igen, Arthur med forældre er taget med færgen her i formiddag. Noget af en oplevelse, farmor var med, så er det lidt billigere at komme til og fra øen. Færgen var stuvende fuld, så vi kunne dårligt finde en siddeplads. Der rejste mange fra øen og lige så mange kom herover med næste færge, hvor jeg var med hjem igen.
Min lille hjælper fik bøjet en rose til jorden, den fik han i hånden, han har selvfølgelig lært, at roser dufter. I går, plukkede han lynhurtigt to liljeknopper af, sådan kan det gå med småbørn i haven.
 Clematis Södertälje blomstrer flot i æbletræet, æbler er der derimod ingen af.
Hemerocallis blomstrer mange steder i haven
 Green Flutter
Her med humlebi. I går blev jeg stukket af en humlebi, det gør ikke godt. Lillefingeren hævede op, så kan jeg lære at lade være med at klemme på dem :)
og en del uden navne

 Three Tears

 Lacy Dolly
 Night Embers
Outrageous


 Hortensia blomstrer også flot nu
 kaprifolien på buen blomstrer og dufter fint, i baggrunden clematis Blue Angel
Tiger Babies hedder denne smukke lilje
 Phlox og staudelathyrus i skøn forening
Solhattene er også godt på vej
 La Paloma
blomstrer igen her i sammenplantningen fra Tina
The lark Ascending er så småt ved at afblomstre, mon ikke den kommer med en blomstring mere.
 A Shropshire Lad
 Little Mermaid
 er rigtig fin - eller var skal jeg måske skrive :)
 Morten Korch er knap så overdådig nu som for to dage siden, da jeg tog billedet
Wollerton old Hall
Jeg glemte helt at ønske jer en fortsat god dag. Aftenen kommer til at foregå i selskab med dræbersnegle med alt den regn, vi har fået. Men dem jeg møder kommer ikke til at leve længe.

26 kommentarer:

 1. Ja, små barn lærer hurtig! :)
  Så flott din Morten Korch er! Min har hatt en liten hvile periode, men er nå i gang igjen. Her har det akkurat begynt å regne. 33 mm håper jeg også på! Wollerton Old Hall har jeg ikke sett her. Den har en vakker farge!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det gør de :)
   Min Morten Korch er meget flot ja, selv efter regnen står den pænt endnu. Det regner her igen, det er godt, vi trænger, håber også at I får en masse regn.
   Ja Wollerton old Hall er rigtig fin både i form og farve og duft.

   Slet
 2. Hej Lisbeth!
  Var begyndt at savne et bette indlæg, også kom der et. Herligt billede af Arthur, han begynder at se mere fræk ud, og "dygtig" til at plukke blomster. Og dumt at klemme humlebier;-) da sønnen var knægt trådte han på en, og foden hævede voldsomt og krævede is og ro.
  Her ligger blomsterne også hen af jorden, det har regnet uafbrudt siden engang i nat, det er dog kun støvregn nu.
  God aften og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Dejligt at høre, at du var begyndt at savne et lille indlæg :)
   Arthur ser ikke bare mere fræk ud, han er det også :)
   Det med humlebien var ikke så sjovt, men det gik forholdsvis hurtigt over.
   Vi havde pause med regnen indtil kl. 18.30, så begyndte det igen, helt fint vi kan bruge meget mere, og sneglene kommer jo alligevl.
   I lige måde
   Kram

   Slet
 3. Mine favoritter er Green Flutter og Tiger baby. Her har det efterhånden regnet så meget, at mine store græsser er bøjet helt til jorden. Håber de kan komme på højkant igen. Har lige samlet en spandfuld snegle. Må gå en tur mere til aften. Øv

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ærgerligt med dine græsser, mine står vist endnu, jeg håber, de rejser igen. Sneglene var ikke fremme endnu i eftermiddags, vi samler ikke, myrder bare. Det er træls med de snegle.

   Slet
 4. Dit indlæg viser, at vi er på vej over i en ny fase med solhat, floks og dagliljer. Det kan være svært at følge med, især hvis børnebørnene tager opmærksomheden.Det er nu sjovt at se, hvordan de finder sig til rette i haven, og vi har jo blomster nok at give af, hvis de skulle få lyst til at plukke af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det fremgår helt tydeligt, at vi er på vej ind i august. Ja Arthur hyggede sig vældigt i haven, det bedste var at rende rundt med de store vandkander. Helst med vand i :) Ja det skorter ikke på blomster.

   Slet
 5. Jamen, du digter jo, Lisbeth :-)
  Hvor er Arthur sød!
  Her har det også regnet, og mine Annabeller har lagt sig. Har prøvet at ryste regnen af, så de ikke knækker ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gjorde jeg da lige Nana :)
   Ja sød og fræk er han den lille Arthur.
   Hvor ærgerligt med dine Annabel, håber de rejser sig igen, men det tror jeg nu.

   Slet
 6. Her har vi vist ikke fået ret meget vand. Vi kørte hjemmefra i morges, da det begyndte at smådryppe. I eftermiddags fik vi solen at se...og her til aften fik vi lige et par hidsige byger, men nu er her klaret op igen.
  God sneglejagt....jeg hader dem, men jagter dem sjældent. Til gengæld er her en del ølfælder.....de tager de værste angreb.
  har forøvrigt bemærket, at det kun er et par af mine dahliaer, der bliver spist af snegle...de smager åbenbart ikke ens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Nej jeg har set på fb, at I har haft solskin og lunt vejr på de kanter. Flot at du kan have så fine dahliaer, når I har snegle.

   Slet
 7. Kære Lisbeth Sikke en fræk lille blomst i haven, men supersød ser han ud ;-). Godt han kan hjælpe farmor i haven. Lutter flotte dagliljer, dem tror jeg også jeg skal have nogle flere af. Det var nogle skønne buketter du har fået ind, så kan du jo også nyde haven indendørs. Men håber ikke mere vælter, vi har lige fået en ordentlig omgang her. God aften kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er en fræk lille og sød blomst, jeg har der :) Ja det er godt med en lille hjælper. Dagliljer er skønne, du kan sikkert købe nogen på Lyngby markedet i september.
   Ja lige nu styrter det ned, jeg nåede lige sneglerunden, men jeg er glad for de buketter jeg fik ind. Jeg vil undre mig, hvis ikke mere vælter, sådan som det giver ned nu.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Skønt billede af den lille rosenprins i farmors have - han skal nok få lært, at liljeknopperne ikke må plukkes ;) Ja, nu er det phlox og liljer, der tager over - godt, du fik mig til at sætte liljeknolde - havde det jo lidt svært med den blomst, men det er heldigvis et overstået kapitel. Vi tog hjem med den sidste færge i går aftes. Det har vi gjort de sidste mange år. I år var vi specielt glade for det, for så undgik vi at pakke og tømme bil i regnvejr - kan så også forstå, at der var rigtig mange med i dag. Har lige været ude et par timer og skære stauder ned og blev dyngvåd :) Nåede dog kun halvvejs og blev lidt nedtrykt over, at stort set alt ligger ned, men det retter sig vel.
  Spejlbassinet er så fint med træskiverne som kant - det ser supergodt ud! Træls med humlebistik - det gør bare så meget mere ondt end bi - og hvepsestik - og nej, du må ikke klemme dem :) Skønne buketter du har plukket ind - det gør en mørk regnvejrsdag til at holde ud.
  Nød billedet af Morten Korch særlig meget :)
  Håber, du fik ram på rigtig mange dræberbæster - fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære LInda
   Ja det var et passende billede at tage af den lille fyr mellem alle roserne. Det kan godt være, der går et par år, inden han lærer at lade være med at plukke blomsterne. Godt du også har liljer nu.
   Jeg var ellers lige ved at skrive og spørge, hvornår I skulle hjem. Det var en fornuftig beslutning at tage hjem i aftes, det var godt nok slemt i dag, ja og så slap i for at tømme bil i regnvejr. Det er lidt deprimerende, når det hele vælter til jorden, men som regel rejser det sig igen, ellers er saksen god :)
   Ja du kunne godt lide spejlbassinet med træskiver om, det er jeg glad for. Humlebien sad i en dahliablomst, som jeg klippede af, jeg skulle bare have ladet blomsten falde, det gjorde jeg ikke.
   Du kan tro, jeg nyder buketterne, og glæder mig over, at de ikke ligger derude og bliver sølet til.
   Det var godt du nød Morten Korch, nu må du have planlagt turen til Fyn.
   92 dræbere blev det til, så styrtede det ned igen.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Så er du tilbage på banen jeg var som Anette også begyndt at savne et indlæg fra dig. Vi er jo efterhånden blevet ret forvente :-)
  Og så er din lille hjælper rejst hjem så må du selv plukke blomsterne. Opdagede han ikke at roserne stikker. Ligesom humlebier av av :-(
  Her havde vi fået 36mm i morges og 1 enkelt mere i løbet af eftermiddagen og mon ikke vi får mere det ser sådan ud lige nu. Vi har været på besøg hos nogle venner og havemæssigt er intet forsømt ved det. Flotter er de alle dine Dagliljer og Tiger Babies kan man godt blive fristet af. Little Mermaid er skøn :-)
  Jeg fik lige en lille musseøre hosta med hjem ude fra vores venner (min haveveninde) og vi var også lidt på sneglejagt samtidig med havevandringen fangede da også nogle stykker. Du fanger nok også en del igen :-(
  Nu pisser det ned her mon ikke mine nyplantede roser nyder det.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja så er jeg klar igen til at forvende jer :) dejligt at være savnet, det har også været svært at lade være, men jeg kunne ikke nå det.
   Rosen blev slået til jorden, og det er en af dem, som ikke har mange torne, så det opdagede han ikke.
   Jo vi har lige fået en ordentlig omgang, jeg kan ikke se regnmåleren nu, men gætter på 10 mm, det gik hurtigt.
   Fint med en lille hosta og hjælp med sneglejagten hos haveveninden. Vi fik "kun" 92 i aften, så gav det sig også til at styrte ned her. Jeg tror bestemt, at dine nye roser er glad for det.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth'

  Ja jeg har netop været på dræber-runde - det er nr 4 i aften - de kommer bare myldrende og søger mod kadaveret af dem jeg har klippet - så det er jo ret simpelt!

  Ja, Der er højt til loftet når små børn hygger i haven - lige bortset fra når de prøvespiser noget giftigt!

  Vi fik kun 6 mm idag - men de lover mere indtil onsdag - vi får se
  Mange blomster hænger selvfølgelig - men mon ikke der er noget sommerligt vejr i august!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er noget værre noget med de snegle, vi tog 92 i aften, så begyndte det at styrte ned, men jeg nåede da runden, det er nemlig rigtigt, at det er nemt at finde dem, for de søger bare hen til kadaveret. Jeg kan se, at Bent går der ude med pandelampen nu, der er nok mange igen.
   Vi har vist lige fået omkring 12 mm igen nu her, synd I ikke fik mere.
   Jo lad os håbe på mere sommerligt vejr i august. Nu har vi håbet på bedre vejr hver den 1. siden april, det må da snart komme :)
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Hej Lisbeth, åhhh hvor er han sød den Arthur og hvor er det skønt når man kan få havehjælp af sådan en charmer, skidt pyt så med at der ryger et par knopper undervejs. Hvor der handles der spildes :o) Hold nu fast de Morten Korch den er stor og flot. Jeg havde en veninde på besøg i går, hun blev også totalt forelsket i Morten Korch, den har snart forført nogle kvindehjerter :o))
  Det var godt med et indlæg fra dig igen, selv om jeg ikke er så meget på bloggen så har du været savnet.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja Arthur er en lille guttermand, og så er han hurtig, men det går nok med knopperne.
   Ja Morten Korch er fantastisk flot, jeg fik også lige lokket den anden Linda til at købe sådan en og til en tur til Jas :) der er mange penge at spare.
   Dejligt at være savnet :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Det var lidt af en krimiafslutning på dit indlæg, men har selv samme morderiske tanker både morgen og aften vedr. de fæle snegle.
  Skøne roser- håber blæsten er din haven nådig. Morten Korch er så flot. Hvis jeg skal have en ny rose må den være den eller en gul som jeg endnu ikke har fundet.
  Flot Daglilje Green Flutter - så den første gang i Haven i Hune. Hvis der bliver plads i min have vil jeg putte den ind. jeg må dog begrænse mig, så jeg har kun 1 daglilje - Crimsons Pirate.
  God søndag til dig og Bent. Skal plukke himbær i dag hos gode venner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var det, men der blev ikke myrdet så mange, idet vi fik 12 mm lige på en gang. I morges tog jeg til gengæld 50, i aften bliver det nok værre.
   Ja det er en hård blæst - ikke alt kan holde til det. Morten Korch må du have, duften er fantastisk. En gul rose kunne være Thisbe, den har små søde blomster og en dejlig duft.
   Green Flutter er også fin med den grønne tragt.
   Tak i lige måde og god plukning.

   Slet
 13. Hej Lisbeth.Ja !!! det er surt at du skal bruge så meget til på de ækle snegle.Her har vi kun fået 6 og 5 mm regn de sidste par dage.
  Sød lille hjælper du har haft i haven.
  Skal helt klart have flere liljer til næste år...........når jeg ser alle de smukke du disker op med.
  På nær di fire nye roser er det ved at være slut med blomstringen pga. af al den blæst...................nogle steder ser det ud som om det har sneet.
  Så nu må vi ud og klippe ned og binde op.
  Rigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er bestemt ikke sjovt med alle sneglene, regner med at vi begge skal bruge en times tid derude. Synd I ikke har fået mere regn, håber I får noget i løbet af ugen.
   Ja det var en sød lille hjælper, jeg havde i et par dage.
   Liljer er skønne, hvis man kan holde liljebillerne væk.
   Jeg har også været ude og klippe godt i nogen af roserne, blæsevejret og regnen sætter sit præg på dem.
   Knus Lisbeth

   Slet