torsdag den 25. september 2014

Flere solskinsbilleder fra i tirsdags

Fra morgenstunden har det været gråt og blæsende, men nu her lidt før middag begyndte solen at titte frem. Jeg har dog valgt at gøre brug af billederne fra i tirsdags, da det var solskin og dejligt stille vejr, og ja når jeg skal skal sige det, er de ret gode :)
Bænken - mon ikke mange af jer kunne tænke sig at sidde der midt i solen, der er såmænd ikke særligt kønt, men solen lokker.
 Akebia vil ikke blomstre, men den ser nu alligevel fin ud her rundt om lærkestammen
 Anisisop har en dejlig farve, her sammen med hvide blomster fra Himlens syv sønner
Gul Buddleja midt i sollyset
Clematis Huldine er begyndt at blomstre længere nede i paradisæbletræet, så er det nemmere at tage billeder især i stille vejr.
Dusksalvien får flere og flere blomster den er så fin
Græsserne er så smukke i solen

 bemærk forskellen på de nyudsprungne røde, og de som har blomstret længe

 Denne her klæder da bedet

en fin frøstand
 Himlens syv sønner
 Havekig med solskin
også her

 Hjortetrøst
 Et magisk hjørne i haven, godt gemt væk
Denne smukke sag er ikke nem at gemme (undskyld Marit:) den tiltrækker kamera og øjne
en blomst i pebermyntebusken / Prostanthera Cuneata
Roserne:
 Astrid Lindgren
 James Galway
 Louise Bugnét
også her
Händel blev senere plukket ind til vasen, den er meget smuk også udsprunget
 Grace
 Charles Austin i skygge
og i sol
Vi slutter af med en tur i skoven, frøstandene er fra Martagon liljen
God torsdag til jer

26 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 2. Så nydelige bilder av blomster og hage! Heldige deg som ennå har overflod av farger i hagen! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Tak skal du have, ja jeg er heldig at have så meget, der blomstrer endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Tak for kigget.
  Jeg har nydt dine dejlige billeder.

  SvarSlet
 4. Ja, det er nogle flotte solskinsbilleder, det har du ret i:-) Lyset er altså så skønt i græsserne her i efteråret, men hvor er der stor forskel på havens stemning om det er overskyet eller solskin på denne årstid.
  Har du prøvet at så martagonliljer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak skal du have, ja lyset er helt anderledes her i september, solen gør en stor forskel nu, så vi må nyde det, når den er her.
   Nej jeg har kun ladet dem så sig rundt om planten.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Nå nå, Fru Høneballe man bruger nok antikke billeder:)

  Og det ser da også godt ud!

  Flotte frøstande på martagonen - har du samlet?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det gør jeg - også hele vinteren :)
   Tak - ja jeg har gemt en enkelt frøstand til dig, skal jeg gemme fra flere?
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Alletiders - en enkelt rækker fint!

   Slet
  3. Ok det får du sammen med alt det andet :)

   Slet
 6. Absolut fine billeder. Jeg nød især dem med havekig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak skal du have, ja dem kunne jeg også godt lide.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Vejret her har næsten været som hos dig bortset fra at vi nok ikke har haft så meget vind. Jeg ville gerne være en af dem det tog et hvil på bænken. Slikke lidt sol og nyde udsigten :-) Anisisop er rigtig fin farven er jo lige mig. Gul Buddleja ser så godt ud håber at min klarer vinteren. Mon jeg skal dække den lidt. Læste et sted at den gerne vil stå lidt beskyttet så måske den er lidt sart. Græsserne tager sig fantastisk ud og i solen er de bare så smukke :-) de smukke havekik med sollys er fantastiske hvor ville jeg gerne være en del af det :-) Vi er da vist mange der kan blive misundelig når vi ser hvad din have kan byde på. Jeg har jo været meget misundelig på din hvide trælupin men det bliver der jo snart gjort noget ved så jeg er glad men jeg har da medlidenhed med Marit. Dejligt med en tur i skoven så vi kan nyde frøstandene på martagonerne super flotte er de :-) Frøstande er også er noget jeg syntes er rigtig flot. Jeg bruger altid en del i juledekorationerne. Uha der er ikke længe til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja her har det godt nok blæst temmelig meget. Jeg tænkte nok, at du ville nyde et hvil på bænken og en tur på skovstien :) Min buddleja står temmelig udsat, det kan være, du har ret i, at den skal dækkes.
   Her i efteråret ser min have ekstra skøn ud, så jeg føler mig heldig, at jeg har del i den. Ja den hvide trælupin skal nok blive til noget hos dig, du er jo erfaren udi frøsåning af bl.a. trælupiner :) Frøstande kan bruges til meget, nævn ikke at det snart er jul, uha 3 mdr.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Ja, jeg synes du bør unnskylde deg angående Snowflake ;)) Jeg forstår godt hvorfor du tar den med, for den er så vakker. Til neste år skal jeg kjøpe den! Hva heter det gresset som er rødt først? I morgen kveld er det meldt om mye vind her. Hvordan blir det hos deg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det gjorde jeg også :) Den er fantastisk smuk nu, jeg håber, du kan få fat i en, som kan klare sig hos dig.
   Jeg har desværre ikke navne på mine græsser, ved kun at det er elefantgræs, nogen jeg har delt flere gange, så navnene bliver væk. Det skal ikke blæse mere i morgen end det har gjort i dag, men det er også nok med 8 m/s :(

   Slet
 9. Ja græsset bag de hvide chrysantemum har en fin virkning. Pebermyntebusken er rigtig fin. Den kendte jeg ikke. Hvor er Charles Austin smuk lige der midt i solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja det ser ret godt ud med græsset bag chrysantemum, som i øvrigt starter som lysegule. Pebermyntebusken er en sød lille en. Charles Austin er allersmukkest i 2. blomstring, solen gør også sit til det.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det er sørme nogle flotte solskinsbilleder du viser.
  Clematis Huldine(skønt navn) ser rigtig sød ud.
  Og dine græsser, hvor har du mange - de er så flotte.'De 7 sønner virker som en høj plante (m. søde blomster).
  Flot skovbillede, især med frøstandene fra Martagon liljen.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det hele er kønnere her i sensommersolen.
   Huldine er et spøjst navn, men den er rigtig sød.
   Jeg har efterhånden mange græsser. Himlens 7 sønner er faktisk et træ, jeg har set dem som træer både i Botanisk Have i Århus og på Lønbæk Planteskole, den har det fineste bark.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Jeg fik uventet ældstesønnen hjem på forlænget weekend i går, så det er jo bare dejligt :) Jo, det er bestemt skønne billeder fra haven, og jeg tror godt, du ved, at jeg gerne ville slå mig ned på din havebænk :) Hvad hedder den græs, du viser, der er rød i udspring? Den er meget dekorativ. Fantastisk som Huldine stadig blomstrer - det ser godt ud, som den slynger sig op i træet med fuldmodne æbler. Dejlige roser som altid! Jo, nu har jeg set Annes opfordring til at komme på fb, men der er ikke overskud til det lige nu - jeg er fuldstændig brugt, når jeg kommer hjem og har bare brug for ro og fred og praktiske sysler.
  Rigtig god dag til dig :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Hvor dejligt for dig at få uventet besøg, det er så hyggeligt, glæd dig så længe det sker, hos mig sker det ikke mere, det er også lidt sværere på en ø :)
   Ja både du og Anne ville gerne sidde på bænken eller gå tur i skoven, det er jeg ikke i tvivl om. Jeg har desværre ikke navne på mine græsser, nogen af dem har jeg købt for en del år siden og siden delt, så er det svært med navnet. Men det er i hvert fald Elefantgræs, de er alle smukke og ligner hinanden. Ja Huldine er en ivrig klatrer, den pynter i paradisæbletræet.
   Du skal bestemt ikke melde dig på fb, den er en tidsrøver, og det har du ikke brug for nu, det er meget hyggeligt, men det går ikke for dig. Måske på dine gamle dage, men der er jo lææænge til :)
   Også god dag til dig, forhåbentlig har du tidligt fri, nu det er fredag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Er som vanlig vild med dine helhedsbilleder fra din skønne have, jo du har ret på den bænk gad jeg godt sidde med en kop kaffe:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja når solen skinner i græsset er helhedsbillederne specielt gode at nyde, du er velkommen til at komme og sidde på bænken med en kop kaffe :)

   Slet