torsdag den 1. maj 2014

Maj måneds kulde gør laderne fulde

Ja det er jo godt nok med laderne fulde, men det var rigeligt koldt her til morgen, nu havde vi lige vænnet os til sommervarmen i april. Heldigvis kom solen frem, men det er ikke lunt, som det har været.
De lover bedre vejr i maj, så lad os tro på det og håbe, at vi undgår frosten.
Den vil ikke være god for min blomstrende rhodoer.
 Tre rhodoer i næsten samme farve, forrest R. Hydon Velvet og bagved R. Great Dane, den lille til højre er R. Ginny Gee
 R. Concinum er netop sprunget ud med en enkelt blomst
R. Simona havde en kæmpeknop, nu bliver det snart til en stor smuk blomst
Se bare her
R. Orbiculare er endelig sprunget ud, lidt løs i blomsten er den, men den har smukke nye blade inden længe
Jeg har en del heuchera i haven, denne er ny og ikke nået at vokse sig stor endnu, men jeg har andre delbare
Kuglekastanien er meget fotogen her i foråret
Denne smukke kornel er en af dem, jeg har til afprøvning for Anne Marie, Lønbæk Planteskole
Denne fine gule thuja har jeg også til afprøvning, den lyser vældigt op i pavillionbedet. Bemærk den lille gule narcis bagved. Det er budgetkøb fra Bilka, kender I det? Dem skal jeg have flere af, denne her er rigtig fin og til billig penge forstås.
Den første akeleje
bregnen udfolder sine blade på smukkeste vis
Sørgeligt med min træpæon, er det sådan din ser ud Anne? Begge knopper i min hvide træpæon der gnavet i, gad vide hvilket insekt, der gør det? I nat skal der lægges dug over de andre træpæoner, ellers bliver det måske deres knopper, det går ud over næste nat. Ærgerligt er det.
 Jeg er ikke helt klar over navnet på denne, måske er det Mistress
 Denne tulipan må være Jan Reus, bemærk at den forreste tulipan har lidt striber/mønster i bladene, men det er kun den, der har det.
 Jeg fornemmede noget begejstring i går for Mount Tacoma, så den bliver gentaget med et nyt billede
 Queen of Night
Black Herro købte jeg en masse af i efteråret i England
 I går skrev jeg om de trofaste tulipaner, til dem hører de liljeblomstrende
 og de lilla her i skoven, gad vide om det er Nigrita, der skal plantes flere til efteråret
Den lyserøde frynsede hedder Ovirdo, men jeg vil ikke anbefale dem, de eneste som ikke bliver grimme i blomsten er de lyserøde. Både de lilla og de hvide bliver brune i kanten kort efter udspring, så dem skal jeg ikke have flere af.
 Heldigvis findes der mange andre skønne
Bl.a. Verona som også er købt i England
ørkenbedet i al sin glans
 I pavillionbedet står en af de fine iris, som jeg købte hos Jan i Spanien. Snow Tree står der på skiltet
I det bed står også denne weigela købt  her, den har jeg ventet spændt på, den er bare smuk

Håber I har haft en god 1. maj, fortsat god dag.33 kommentarer:

 1. Igen fremtryller du dejlige billeder af dine smukke blomster.
  Dine tulipaner står stadig fine.
  Hvor er dit ørkenbed dog smuk.
  Også god dag/aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er meget smukt i haven nu, og tulipanerne er fine.
   Ørkenbedet står flot nu.
   Tak

   Slet
 2. Sikke dejlige Rhododendron blomster du viser og tulipanerne hvor er de smukke. Den lyserøde ligner min Mistress så jeg tror du har ret Lisbeth. Og altid en fornøjelse at se hvad du nu finder på at vise af planter fra din skønne have. God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja der er mange skønne rhododendron i blomst nu og der kommer mange flere. Godt så er det nok rigtigt, at det er Mistress. Ja og det er sjovt at finde på nyt at sætte ind :)

   Slet
 3. Ja tak til fulde lader, men nej tak til frost - tror altså heller ikke blomstrende raps er glad for den slags. Det ville altså være så ærgerligt for alle de skønne blomster og sprøde bøgeblade, hvis vi får minusgrader nu - så jeg krydser fingre for at det ikke bli'r!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede
   Nej vi vil ikke have frost nu, hellere regn og lunt vejr igen.

   Slet
 4. Uh, nej, det vil altså ikke være godt med frost! Bare den dog holder sig væk! Tak for fine billeder som altid - og god aften til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Nej vi vil ikke have frost nu. Selv tak og i lige måde.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Først til den triste nyhed træpæonen. Det er nøjagtigt sådan min også ser ud. Nu er det blevet vist så måske der er nogen der har et bud på hvad det er for en bandit der har været på besøg. Den ene knop i min er næsten sprunget ud og den anden er godt på vej så mon dog at den gnaver mere i den. Ja varme har der ikke været så meget af idag det er også 8 grader køligere her idag og en del vind. Vi håbe at der ikke kommer frost for så er der rigtig meget der kan blive ødelagt og det er jo umuligt at dække alt. Heruchea er ikke noget jeg har så meget af men jeg har tit kikket på nogle af de brogede. De er rigtig fine. Jeg har et par mørk bladede dem kan jeg også godt lide. Den gule thuja er rigtig flot og dine buget påskeliljer passer godt til. De ser da ud til at være et rigtig godt køb :-) Liljeformede tulipaner kan jeg rigtig godt lide og mine er også ret trofaste. Verona er en rigtig skønhed lige en farve for mig ligeledes den smukke Weigela. Her har 1. Maj ikke været en fridag men det har været en af de mere travle dage på arbejdet. Sådan er det jo når mange har fridag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er meget sørgeligt, jeg har lige været ude og dække de lyserøde, så det ikke sker med dem også. Jeg kan se at min Peonia Delavayi har fået spist noget af den ene af de to knopper. Desværre er Karsten ikke med i øjeblikket, så der er nok ikke noget bud på, hvad det kan være, der ødelægger knopperne.
   Ja det har været noget køligere i dag og med vind, men når man arbejder, er det ok, jeg er først lige kommet ind nu. Jeg har også mest mørkbladede, så det kan være, det er de samme vi har, det må vi kigge på, når du kommer. Ja budget påskeliljerne var et rigtig godt køb, der fik jeg noget for pengene. Ja Verona og Weigela har den helt rigtige sarte farve.
   Ja i dag er der nok mange som skal have basser eller flødeskumskager :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ja, jeg får da håpe at du slipper frost! Her er det store lokale variasjoner, for bare 2 km herfra hadde det vært -2 i natt. Ergelig med dine trepeoner. Hva som spiser på de aner jeg ikke. Dine akeleier er så fine, likeså dine tulipaner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja lad os håbe, at vi slipper for frost også du. Ja det er meget ærgerligt med træpæonerne, det har du så ikke været udsat for. Tak skal du have.

   Slet
 7. Jeg tog lige billederne i stort format - det bliver de ikke ringere af. Den hvide iris er et veritabelt kunstværk.Veronaløgene fra sidste år satte jeg i en potte; men desværre leverede kun et par af dem nogle anstændige blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er rigtig godt at se billederne i stort format. Den hvide iris er helt fantastisk. Ærgerligt med dine verona, de vil nok helst i jorden.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja lad os håbe de hurtigt får skruet op for varmen igen, man går jo næsten og fryser nu.
  Øv hvor ærgerligt med træpæonen, jeg kan godt forstå du vil prøve at dække af, for alle de grådige bæster der spiser af dem.
  Hvor er det nogle fine iris, du snart har i blomst og den weigela er da helt bedårende ;)
  Dejlige maj og tulipanbilleder, jeg nød hver og en ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det må vi håbe, jeg havde handsker på, da jeg gik hundetur i morges og savnede huen :)
   Ja det er rigtig ærgerligt med den træpæon, nu håber jeg ikke, de er gemt under fiberdugen.
   Ja både iris og weigela er bare skønne.
   Det var godt, du nød dem :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Sikke mange flotte tulipaner du har. Det er en fornøjelse af se dine billeder. Underligt med træpæonen - hvad mon det kan være? Det er nok en god idé at dække dem til. Din weigela er jeg også helt vild med og tænk, at du allerede har iris i blomst. Det er godt nok en superspændende have du har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja jeg har rigtig mange tulipaner. Dejligt at høre, at du kan lide at se mine billeder. Ja det kunne jeg også godt tænke mig at vide, hvad det er der gnaver i mine pæonknopper. Weigelaen er bare smuk, det er en tidlig ikke så stor iris, der blomstrer allerede nu. Tak skal du have.

   Slet
 10. Ærgerligt med træpæonen, den var da ellers så smuk sidste år. Dine Queen of Night er fine og foran mine... Der er da ellers nok af smukke billeder i dag, tak for dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er rigtig ærgerligt, det er to år siden, jeg havde en blomstrende træpæon, det er heldigvis ikke den, det er gået ud over. Nå er jeg foran med Queen of Night.
   Jeg har svært ved at begrænse mig både med at fotografere og med at sætte ind :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja det blæste en del her i dag, men alligvel dejligt at have fri og kunne komme ud i haven. Black Herro er super smuk. Dejlige billeder.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lelah
   Ja vi er ikke vant til sådan en blæst mere :) i morgen skulle det blive bedre. Ja Black Herro er bare smuk, jeg må se, om jeg kan tage bedre billeder af den i morgen, i dag blæste det for meget.
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. hvor er den weiglia dejlig, den kan jeg da godt forstå du har ventet på.
  den bregne er da mere end smuk lige nu, den er for lækkert, johan ville være helt vild med den, han er jo autist og vild med dinosaurere og har fundet ud af der groede rigtigt mange bregner dengang, så nu har han kastet sin kærlighed på dem også :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja er den ikke skøn. Har du ingen bregner til Johan så, ellers må du have en af mig, men det bliver først næste år, han kan nyde synet :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  Tak for nogle dejlige billeder. Haven ser rigtig dejlig ud.
  Det er en skøn farve på akelejen. Ærgerligt med din træpæon der er blevet spist.
  Det er nogle fine tulipaner du viser os i dag og din Weigela er utrolig smuk.
  Din Iris er meget fin. Mine står med store knopper, det er 3 uger før det plejer.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak.Ja og haven er også dejlig nu :) Jeg skal ud og have kigget om der er kommet nye skader, jeg har jo dækket den, men hørt at det kan være myrer, så hjælper det ikke meget med fiberdug.
   Den Weigela er bare så fin, den nyder jeg.
   Mine iris står også med knopper, jer har svaret dig nu, bedre sent end aldrig.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Uden at være ekspert, så tror jeg ikke det er myrer. Du kan læse alle vegne, at myrerne ikke gør skade i pæoner, de går kun efter den søde saft, som pæonerne udskiller.
   Fortsat god jagt.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  3. Kære Eliane
   Jeg tror heller ikke helt på den med myrerne, de plejer ikke at lave skader på knopperne, det var en på facebook, som skrev, at hun havde set myrerne gnave i en knop, men hun har nok ikke stået der længe nok.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Jeg er lige med på en kigger i disse dage, da der er utroligt meget pres/stress på arbejdsmæssigt i disse dage med eksamen og skolereform. Du skal vide, at jeg nyder dine skønne billeder i den grad, og at de er et dejligt "frikvarter" mellem arbejdsopgaverne :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg var klar over, du har travlt, så det er helt fint. Dejligt at du ser mine billeder alligevel, og at de kan bruges i frikvartererne.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth.Ja!!! den varme vi havde april...........den er da forsvundet.Her er det omkring 10 grader.
  Men derfor kan vi jo godt nyde alle de smukke tulipaner.........og du har da også mange smukke af slagsen.
  Og dejlig tid er det jo også nu hvor rigtig mange rhodoer blomstre...........det gør to af mine 14 rhodoer.
  Surt med din træpæon..........håber de klarer at blomstre.
  Har lige taget billeder af de to store knopper der er i min.
  Smukt billede af ørkenbedet.God aften knus Jette

  SvarSlet
 16. Kære Lisbeth.
  Hvor er det hele flot, også ørkenbedet, det ser stor ud.
  Tulipanen Jan Reus har jeg sammen med Blue Diamond. det er fint sammen, men hvor har du mange.
  R. Orbiculara er en af mine ynglinge.
  Og så begynder Akelejerne, hvor er den flot den du viser.
  Hunden fik fjernet 3 knuder, den bliver overvåget konstant da den ikke skal have skærmen på hele tiden, synes jeg.
  Men det skal den jo om natten, så jeg fik ikke sovet så meget i nat og år det nok heller ikke i nat. Men det går OK.
  hilsen Jessie og i må have en god weekend, her er det så koldt, æv

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det ser smukt ud nu. Nå du har også Jan Reus, jeg har den sammen med en lilla, heldigivis er den højere, så det går an.
   R. Orbiculare er også skøn. Ja nu er det snart akelejernes tur.
   Var der hele tre knuder, jeg kan tænke mig, at du holder meget øje med den, den er nok heller ikke glad for skærmen. Hvis den ligger uroligt og skraber rundt med skærmen er det ikke nemt at sove, håber det går godt med den lille hund.
   Ja det er koldt nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet