mandag den 12. maj 2014

Lykken er

at luge sit staudebed og ordne kanter, mens fuglene synger, og solen ind i mellem trænger igennem skyerne.
Her kommer stemningsbilleder uden ord fra formiddagens hygge, i eftermiddag regner det, men jeg nåede lige at få et par besøg mellem  bygerne.


Jeg håber, I nød turen ligeså meget som jeg gjorde, mens jeg tog billederne.
Nu blomstrer den udendørs Glaucidium, jeg havde plantet en i en potte i pavillionen, den var noget tidligere i blomst
Porcelænsærenpris
Endnu en af de spanske iris
Bortset fra en orkidé til min mor, var denne hortensia mit eneste køb i Bilka i fredags

 T. Cotton Candy
 R. Hachmanns Picobello
R. Sapporo
 R. Sylphides
R. Minna Ida
Flere tulipaner

Vi må nyde dem, så længe de er her.
God mandag aften

39 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Tusind tak for alle de smukke billeder af din skønne have. Der ser eventyrligt dejligt ud.
  Vores krukker er ved at være fyldt op, så jeg vil gerne vente med at få nogle storkenæb, til vi kommer på besøg hos dig næste år. Så kan det være der er flere tomme krukker efter vinteren. Undskyld, hvis jeg er uhøflig.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, dejligt du kan lide mine billeder. Det er er da helt ok, at du gerne vil vente til næste år med storkenæb, jeg sagde jo også nej tak til iris fra dig, så er jeg også uhøflig :)
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Sapporo er helt etter min smak! Skjønn farge på den. Nå har jeg snart tatt deg igjen, for nå står min rosa glaucidium med en stor knopp :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja Sapparo er meget skøn, og vi har jo ofte samme smag. Ja men jeg tænker ikke, det varer længe, inden du er foran. Jeg vidste ikke, den også kunne fås i rosa.

   Slet
 3. Hej Lisbeth.
  Hvor er det flot og frodigt, spændende at nogle af billederne er taget fra en anden vinkel end du "plejer";-)) Hvor er din porcelæns ærenpris yndig. Her gror det også godt, desværre også ukrudtet så glæder mig meget til jeg igen må lave "rigtig" havearbejde, men lidt nivren ukrudt kan jeg dog.
  Kan du have en dejlig aften og tak for din dejlige blog endnu en gang.
  Knus Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Godt at høre lidt fra dig, det glæder mig, at du følger med og har glæde af mine billeder. Ukrudtet er også ved at rende fra mig, alt det skønne regn, sætter ekstra gang i det. Godt du snart må lave rigtig havearbejde igen.
   Du må også have en dejlig aften, og tak for ros.
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Irisen ligner Provencal..har du købt den ? Den er meget fin, mine har store knopper men er endnu ikke gået igang rigtigt :)

  Din have ser lækker smækker ud :)

  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja du har da ret, og ja jeg har bestilt den, men jeg kan nu bedre lide den på billeder, jeg er faktisk ikke særlig vild med denne her, den passer mig ikke rigtig. Det er en lav iris.
   Tak for det :)

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  3. det er vist ikke min gode dag.. den er jo ikke høj vel ? den er lav.. så er det nok Ringer.
   undskyld..

   Slet
  4. Ja den er lav, det er helt ok, jeg vil glæde mig til at se Provencal :) hvem ved, det er ikke sikkert, det bliver i år. Gad vide hvor jeg har sat den.

   Slet
 5. Tak fordi du vil dele de smukke billeder med os.

  SvarSlet
 6. Ja det er ren terapi for sjælen at have den slags stunder i haven - og nydelse at kikke på det bagefter:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det har du ret i, desværre nåede jeg ikke andet end det bed, så resten er ikke så pænt :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Flotte billeder af din have. Ja, det er dejligt at være ude i haven og høre fuglene synge. Nu er det holdt op med at regne her, så kan jeg få en aftentur ude i haven.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Tak skal du have, ja der er ikke noget skønnere end at høre stilheden og fuglesang.
   Jeg synes, det var koldt i aften, så jeg gik ind kl. 20 i dag.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja du har helt ret at ligge der i blomsterbedene med rumpetten i vejret og med fugle kvidder til arbejdet DET ER LYKKEN :-) Den mulighed har jeg desværre ikke haft idag men så er det jo dejligt at du gir en rundtur idag så skønt det hele er. Glaucidium er rigtig fin og så kan du ovenikøbet nyde den 2 gange. Porcelænsærenpris har så smuk en lyseblå farve. Din Iris er da også lidt speciel i farven men jeg kan nu godt lide den. Kan man ikke finde noget er der jo altid en hortensia de er jo alle vegne i øjeblikket. Sidder lige og ser sommerhuse på Samsø. Der var et skønt et ved Sælvig Bugt med en kæmpe naturgrund det gad jeg da godt at eje. Der er sat 3 storkenæb i fra til dig :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er bare skønt, det var kun i formiddag, det var muligt, så kom der byger. Det ser ud som om. du får muligheden i Bededagsferien, de lover fint vejr. Ja det var dejligt med Glaucidium to gange. Den iris er ikke så smuk som Provencal er på de billeder jeg har set. Ja hortensia kan man få smidt i nakke alle vegne :) Jeg fik ikke set udsendelsen, opdagede for sent at det var der.
   Det lyder fint med storkenæb.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Ja, det er bestemt lykken.

  Nu er der frodigt og grønt overalt i din have, det ser bare godt ud.

  Vi fik lige plantet de fleste af vore Dahlia og så fik jeg luget lidt her efter aftensmaden. Der var dog ikke så meget fuglefløjt.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan vi vist godt være enige om :) Fuglefløjt var der heller ikke meget af, da jeg var ude før, men nu da jeg var ude og tage solnedgangsbilleder, sang de lystigt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det er et helt betagende syn, du deler med os i dag! Hvor er det smukt med de mange græsstier og bede - lige sådan jeg drømmer om at få det bare i meget mindre målestok :)
  Ja, det er lykken at få ordnet det hele, så alt fremtræder på smukkeste vis, og de ømme muskler dagen efter betyder ingenting, for man er så tilfreds med sig selv og verden :)
  Her har det været koldt og regnfuldt hele dagen, så jeg har kun været på kort rundfart - håber, på bedre vejr i morgen.
  Jeg kan se, at jeg MÅ have Porcelænsærenpris igen - plantede nogle for år tilbage, som forsvandt, men det skal gøres om igen. Jeg har noteret R Sapporo - synes, de bordeaux aftegninger er så flotte.
  På vej hjem fra arbejde i dag så jeg en nærmest bordeaux rhodo - sådan en dyb vinrød farve, og jeg tænkte, at den har du sikkert også - mon du ved, hvad det kan være for en?
  Skønne tulipaner, du viser - her begynder de at se lidt hjemad ud på nær nogle af de mest sene, men hvor har de været til stor glæde!
  Fortsat god aften!
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja der er mange smukke kig derude nu, så jeg måtte dele med jer. Jeg nåede slet ikke rundt, ukrudtet er jo eksploderet efter regnen, så jeg må på den igen i morgen.
   De lover godt vejr i Bedeferien, så kan du glæde dig til det.
   Ja både Porcelænsærenpris og Sapporo er flotte.
   Det er svært at sige med den bordeaux rhodo, men jeg gætter på Nova Zembla, den blomstrer dog ikke hos mig endnu, men derfor kan den jo godt gøre det hos jer. Der kommer billeder af min inden længe.
   Ja jeg har også kappet hovederne af mange af mine tulipaner, men der er stadig nogen.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Glæder mig til at se Nova Zembla, for det er jo garanteret den. Jeg blev heller ikke færdig med kantning og lugning i går, og desværre har jeg gemt det værste til sidst - hader guldnælder! De har bredt sig fra et område, jeg endnu ikke har fået lavet til rigtig have, men der er kun en vej, og det er at kaste sig ind i kampen :)

   Slet
  3. Ja måske, det varer ikke længe, inden den blomstrer, tror jeg. Guldnælder har jeg også, det er noget skidt.

   Slet
 11. PS Har lige set en udsendelse om sommerhuse på Samsø - det var dejligt at gense kendte steder, og det vindende sommerhus har jeg tit kigget på nede fra stranden :)

  SvarSlet
 12. Ja du har da måttet hoppe ind og ud mellem bygerne tænker jeg. Her har da da regnet meget af tiden med små solstrejf. Men alting er jo så vådt.
  Fordelen ved kulden/regnen er jo netop at tulipanerne holder længere end hvis solen havde braget ned.
  Ja det er jo en dejlig tur igennem din have Lisbeth - håber du stadig kan holde sneglene stangen. Jeg har ikke fundet så mange dræbere i år - en 30 stk. Jeg håber, at det er indførsel af vinbjergsneglene der gør, at æggene bliver reduceret noget.
  Jeg måtte også lige se udsendelsen fra Samsø - tænk hvis man lige fik et glimt af dig eller Bent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Det var kun i eftermiddag, at der kom byger, i formiddag var det fint derude. Ja alting holder længere, når det ikke er så varmt, også mine rhodoer.
   Jeg har ikke set mange snegle endnu, men jeg tror desværre, at det er fordi de er små endnu, jeg kan se oppe i byen alle de små, der kravler rundt, men det er jo på vejen, så er de nemme at få øje på. Jeg tror nu, at det er tørken sidste år, som har reduceret dem.
   Ja vi var ikke med i udsendelsen, jeg så den ikke selv :)

   Slet
 13. Hej Lisbeth. Tusind tak for rundturen, det var virkelig stemningsfyldt. Maj måned er egentlig fantastisk at være ude i, især om aftenen synes jeg, for da er det ofte vindstille og lunt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Selv tak. Ja maj måned er bare skøn, i aften var det nu ikke vindstille og lunt hos os.

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Tusind tak for turen rundt i haven, jeg tog den lige to gange da jeg lige måtte nyde de fantastisk flotte farvekombinationer en ekstra gang ;)
  Du har så evig ret, det er stor lykke at kunne nyde haven i smukke lydkulisser, og skønne dufte ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Heidi.
   To gange - det var godt at høre :)
   Ja det er bare skønt at ligge og lytte til alle lydene og nyde duftene.

   Slet
 15. Hej Lisbeth

  Haven ser da dejlig frodig ud nu efter al regnen - her har der været vand i luften hele dagen!

  Sylphides står igen elegant!

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den kunne godt lide regnen, men det kan ukrudtet også. Det har været mest byger, men de har også været voldsomme. Mon ikke vi snart får andet vejr, det lover de i hvert fald.
   Ja Sylphides er meget elegant.
   Tak i lige måde.

   Slet
 16. Kære Lisbeth.
  Jo tak, det var en fin tur igennem din have.

  Dejlige rhodoer og søde tulipaner.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Det var godt, jeg var ved at være bekymret for dig. Håber alt er vel?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Hej Lisbeth.Nu tror jeg vi er mange der har fået vand nok for et stykke tid.............har lige set at vandmåleren står på 15mm.
  Men smukke-Smukke billeder fra din have.
  Kan rigtig godt lide oversigtsbillerne.
  Tulipanerne er vist lig på det sidste...............har lige været i haven og knibe de visne blomsterhoveder af.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja vi kan klare os en tid nu, så vi vil gerne have sol og varme :)
   Ja når du kigger på oversigtsbillederne får du alligevel en tur i Høneballehaven i år.
   Jeg har en del tulipaner endnu.
   I lige måde
   Knus

   Slet