mandag den 5. maj 2014

Regn!!!

Ja der kom regn ½ time regnede det helt pænt, men nu er der lidt vind, så det holder nok ikke længe den smule der kom.
 Regnvandsbedet
og palletanken var ellers så klar til at tage imod regnmængderne.
Bent havde travlt hele lørdagen med at få rigget til, så vi var klar til det lovede regn, desværre har vi ikke set det endnu.
I dette nummer af magasinet Haven er der en artikel om at lave en grøft i haven, det er der nok flere af jer, som husker, at vi har gjort for længe siden. Både regnvandsbed og en grøft blev lavet for 2 år siden, så vi er med på trenden :) også her.
Som nogen af jer har bemærket var der et billede af en af mine rhodoer i bladet, det er åbenbart in med gul/orange rhodoer, det har jeg også haft et stykke tid. Når de springer ud, kommer der mere om det.
I vores regnvandsbed gror der rigtig mange planter, bl.a. pileurten Black Dragon og flere andre pileurter. Også korneller, bregner, gunnera, primula, skovmærker, løvefod, storkenæb, iris og meget meget mere gror i bedet. Det er godt i gang med at gro, inden længe er det dækket af planter igen.
Hegnet ser ud til at virke, vi har ikke set rådyrspor i haven siden, til gengæld bliver de par roser på gårdspladsen nippet af, man kan jo ikke få det hele, så måske skal de også holde flyttedag. Det er især ærgerligt med Penny Lane, som er så fin op af husmuren ved garagen.
Solskin i haven, billedet er fra i går, idag er det gråvejr.
 Weigelaen blomstrer stadig
orangegrenet lind er lige sprunget ud
Clematis Alpina
Iris Snow Tree er stadig flot
Sneklokketræet er tæt på udspring
Skovsti igen
Her blev et stykke med bart, et grantræ var blevet brunt i nålene, så Bent fjernede det. Jeg skal vist snart på tur og se hvad jeg kan finde til sådan et skyggested :)
 Mount Tacoma er bare smuk
 Shirley er ved at blive temmelig lilla
 Her er ikke taget højde for højden på tulipanerne, papegøjerne er noget højere end de andre.
Vortemælk er så smuk nu, den har jeg byttet mig til med Lisbeth fra Countryliv
Så er der billeder af alle de smukke rhododendroner

Det er en fest at gå i haven nu, næsten alle billeder er fra i går, hvor solen skinnede
og der var blå himmel. Syrenerne er ikke helt sprunget ud, men farven er nu smuk alligevel.
Fortsat god mandag - forhåbentlig med regn, her småregner det endelig lidt.

37 kommentarer:

 1. Fine billeder som altid.
  Her har vi haft finregn hele dagen, ja det regner endnu.
  Jeg harderfor kun været en kort runde i haven for at tage nogle billeder til dagens indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Finregnen nåede først os her ved 16 tiden. Nej så er det ikke rigtig vejr til at gå i haven.

   Slet
 2. Heldige deg som har fått regn i dag! Her har det kun kommet få dråper. Jeg har vannet selv i dag, for jeg stoler ikke på at vi får så mye. Flotte rhodo bilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er også glad for den smule, vi har fået, men det kan vist knap måles endnu, men forhåbentlig kommer der mere. Vi har lidt svært ved at tro på, at vi får regn.
   Tak

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Tror hele Norden tørster efter regn, Jylland fik vist lidt idag?

  Altid godt med et stykke bart jord - det sætter tankerne så godt igang!

  Flotte Rhodo billeder - dagens favorit Rhodo tror jeg blev simona:)

  Ha en dejlig aften med masser af regn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   så er du hjemme igen, så forstår jeg bedre, at du er så hurtig til at kommentere :)
   Ja mine tanker er i gang, men er endnu ikke kommet til et resultat, det er et meget skygget sted.
   Tak for det, ja Simona er også en af mine favoritter, desværre er der kun den ene blomst i, knoppen var enorm.
   Jo tak i lige måde, her er finregn nu, bare det bliver ved længe nok, er det jo en god måde at få det på.

   Slet
 4. Vi fik 1mm i dag og glæder os til at få regnvandstønden fyldt op senere på ugen. Godt at rådyrene er blevet trængt ud af haven, selvom de ikke kan lade Penny Lane være i fred. Mon ikke spørgsmålet om rhodoernes farves popularitet også er underlagt tidens trend. Rent røde blomster er vist ikke velsete alle steder, mens farven gul generelt er ved at blive populær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja lad os håbe vi får tanke og tønder fyldt op senere på ugen. Ja det er dejligt at være fri for at tænke så meget på rådyrene, så må jeg jo få flyttet Penny Lane, hvis de ikke skal spise den.
   Jo jeg tror da bestemt også, at det med farven har noget med tidens trend at gøre, og gul er jo in nu, så jeg er svært tilfreds med, at jeg begyndte at samle på dem inden :) Rødt er ikke populært hos så mange, heller ikke mig, men det ved du.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Det der regn er hvis noget opreklameret fis ihvertfald her på Nordfyn håber det blir bedre imorgen. Jeg skal hvis igang med at læse HAVEN har ikke nået det endnu. De skulle da tage en tur op til dig og se på sagerne og så lave en artikel om det. Godt at det ser ud til at hegnet virker. Jeg har set i Frihuset at de hængt fåreuldtotter op i æble træerne mod rådyrene. De siger det virker så måske du skal prøve det i roserne. Sneklokketræet ser spændende ud. Ærgerligt at træbregner ikke er helt hårdføre for så var det da sådan en du skulle have på den ledige plads. Jeg har set de har brugt dem i nogle engelske have programmer og de er så flotte. Jeg er dog sikker på at du nok skal finde noget der lige passer. Vortemælken er så flot lige nu jeg har en der ligner din og den står rigtig og lyser op. Ja nu er det lige før syrenerne blomstrer desværre er der ikke så mange syren hegn mere. I min barndom var de overalt og der var en dejlig duft der ude på landet.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja lad os nu se, om det da ikke bliver til noget med det regn, de lover stadig sidst på ugen, men men men vi får se.
   Da de lånte billedet af mig, skrev jeg samtidig, at de var velkommen til at komme og lave en artikel fra min have. Jeg kan jo se, at Jesper i Haveselskabet også er rhodoman, så her er da en anledning :)
   Vi har får lige overfor os, så jeg skal måske over og klippe et får, så dyrene kan holde sig væk fra Penny Lane :)
   Sneklokketræet gror meget langsomt, men det er nu sødt. Her måtte jeg lige google, jeg har aldrig hørt om træbregner før, nej det skal nok ikke være sådan en, men jeg finder nok på noget, må lige samle lidt inspiration. Vi har stadig syrenhegn her på øen, så industrialiseret er vi ikke endnu :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Jeg husker meget godt at I anlagde grøften/regnvandsbedet og at det var hårdt tiltrængt for ikke at få oversvømmelse i haven ved store mængder nedbør. Min sommerhushave ligger lidt højere end de andre haver så jeg er forskånet for oversvømmelse.
  Jeg mangler også vand på Nordsjællandskysten og har vandet denne weekend og også sidste weekend.
  ..Og så til dit iris-billede. Der blev jeg da "forelsket" i den med det samme. Dem har så flotte farvekontraster mellem det hvide og det grønne. Planteskiltet kunne tyde på at den er fra Jan i Spanien - er det rigtigt gættet ?
  Jeg er spændt på om nogen af de nye forskellige irisarter fra Jan vil blomstre hos mig.
  Din Weigela er så fin - min hvide har ikke fået knopper endnu. hvilken variant er din - husker du navnet. Min hedder Snoeflake.
  Kh Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. ..jeg mener selvfølgelig Snowflake

   Slet
  2. Hej Berit
   Ja vi havde meget vand i haven den gang, i mellemtiden er det næsten holdt op med at regne og sne :) så nu er det ikke så vigtigt, men mon ikke det kan blive aktuelt igen. Ja alle mangler vist vand, så vi kan godt brug sådan 30-40 mm i løbet af ugen.
   Ja du gætter rigtigt, den er fra Jan i Spanien, den hedder Snow Tree, jeg synes også, den er flot. Der er en del af dem, jeg har købt hos Jan, der er knopper i, der er også nogen uden. Du må da kunne begynde at se en ansats eller mærke det? Jeg ved godt, at I er lidt senere på den i Nordsjælland, men alligevel.
   Weigelaen hedder middendorffiana og kan købes i Lømbæk Planteskole http://www.loenbaek.dk/planter/weigela-middendorffiana.html
   Jeg har faktisk ikke set efter om mine andre weigelaer har knopper, denne skønhed tager opmærksomhedden :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Så kunne jeg være her igen :) Sidste uge var helt forfærdelig og weekenden gik med feber, men nu lysner det, selv om det er gråt i gråt derude. Vi har haft støvregn hele dagen, men det batter ikke rigtig noget, så jeg håber på meget mere regn - ellers må jeg vande.
  Imponerende, at du har fået gødet alle rhodoer og roser - det må have været noget af en omgang! Jeg har sådan nydt din perlebusk og stien gennem skoven - sidstnævnte er helt eventyrlig! Hvor er det dejligt, at hegnet virker hensigten - det sparer dig for mange ærgrelser, selv om det så går ud over Penny Lane på gårdspladsen - øv da også! Det er godt med et stykke bart jord - så er der gode stunder i vente med at finde ud, hvad der skal plantes :) Det er en uge siden, jeg har været ordentlig i haven, så både den og jeg trænger. Jeg har noteret weigelaen i ønskebogen - den er så fin :) Her er syrenerne også på spring, æbletræerne blomstrer, og roserne står i knop.
  Ha´ en god aften - vi krydser fingre for natteregn :)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg var også ved at være bekymret for dig, det er længe siden, synd du har været syg, jeg kan godt forstå, at både du og haven trænger til en tur derude.
   Ja det er en stor omgang at gøde det hele, men det er som regel værre at tænke på :) Ja det er en dejlig sti gennem skoven, der går jeg tit og fordyber mig i, hvad nyt der er kommet op. Ja heldigvis virker hegnet efter hensigten, så må jeg se, om jeg kan lokke Bent til at hjælpe mig med at flytte Penny Lane.
   Ja nu står roserne også i knop, det er fantastisk som det går.
   Ja vi krydser for mere regn i løbet af ugen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Mon ikke I får noget mere regn i løbet af ugen, så vandtanken kan komme i brug, det håber jeg da. Men det tager selvfølgelig lang tid med det tempo, der er på i dag.

  En helt vidunderlig rhodo-fest udspiller sig lige nu i din have, det er så smukt :) Glæder mig virkelig til at se dem live.

  Du må da flytte Penny Lane, den er for smuk til at blive til rådyr-guf.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det må vi sandelig håbe, for det tempo det kommer i nu giver ingenting.
   Ja det er virkelig en fest i år, jeg glæder mig også til at vise jer det hele.
   Jeg har to Penny Lane, de kan komme til, jeg må vist i gang med at lokke Bent, men gad vide om det går at flytte dem nu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Selvfølgelig er du med på moden og det giver god mening at I har skabt både regnvandsbed og en grøft med alt det vand I har haft. Og så giver det også muligheder for at dyrke andre slags planter der:)
  Det er fornuftigt med en ordentlig tank til regnvand. Vi ville have en stor tank til regnvandet fra vores tagflade, den skulle graves ned, men prisen for det oversteg et beløb som vi kan købe vand for resten af livet, det er helt godnat at det skal være så dyrt at være miljøbevidst.
  Jeg vandede igår - det regn vi har fået er meget lidt.
  Det er godt at se at forårsvortemælken er vokset sig stor og fin, desværre må jeg bekende at det ikke er gået så godt med den brogede iris, jeg passede den ikke godt nok i den tørre sommer sidste år:(
  Iris Snow Tree er virkelig skøn.

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Ja det har du ret i, vi kunne næsten ikke gøre andet, så skulle vi have haft fat i en robåd, at vi så ikke siden har været ude for de vandmængder er en anden ting. Det er spændende at udvælge planter, som kan tåle at stå der, sidste år var en udfordring, fordi det så blev ekstremt tørt.
  Nej hvor er det træls, at det skal være så dyrt at være miljøbevidst, det kan jeg godt forstå, at I er ærgerlige over. Ja det er alt for lidt vand, lad os håbe vi får i hele landet i større mængder i løbet af ugen.
  Ja forårsvortemælken står flot trods flytning, den var lige voldsom nok, hvor jeg havde sat den først, men den klarede en flytning.
  Godt I kommer på besøg i juni, så har jeg nok en ny på lager til dig :) de breder sig hurtigt, det er jo et held i dette tilfælde.
  Ja Snow Tree er bare smuk.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth
  Jeg tror ikke, vi har fået andet end lidt støvregn i dag. Jeg kan se at du har fået en slange på vandtanken, hvor har I fundet en adaptor til den store udmunding?
  Jeg er ret vild med pileurt, men det er lidt af en udfordring i min tørre have.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Nej vi har også kun fået støvregn, det batter ikke meget. Ja pileurten er flot, men du har ret, det er noget af en udfordring, hvis du ikke har et fugtigt område.
   Bent siger, han har taget adaptoren fra en gammel regnvandstønde, vi har købt ved Harald Nyborg. Der var en prop til palletanken, som han har boret hul i og sat den i. Håber du forstår det, for jeg gør ikke :)

   Slet
  2. Jo, jeg tror jeg er med. Det var smart :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Jeg sukker også efter regn, og heldigvis lyder det ret lovende for i nat.
  Sikke mange skønne Rhododendron blomster du viser, det må være fantastisk smukt at gå rundt i din have lige nu!
  Spændende med sådan et stykke bart jord, det sætter da fantasien i gang! Jeg bliver helt misundlig :-)
  Fortsat god aften!
  Kh Alice

  SvarSlet
 13. Hej Alice
  Ja bare vi får regn i nat, men jeg tror nu ikke, vi får noget her.
  Ja det er svært at løsrive sig det smukke skue, jeg nød det her kl. 20 i aften efter den smule regn vi fik, det var helt stille.
  Jeg har været ved at google lidt på planteskoler for at finde ud af, hvad der skal være der. Det er skønt med sådan et stykke bar jord :)
  Tak i lige måde
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 14. Hej Lisbeth
  Ja her der det desværre også kun blevet til lidt finregn i dag, og de kommende dage bliver det vist heller ikke til de store mængder der kommer desværre ;(
  Nå.... nok om det vi ikke kan ændre på, til gengæld kunne i ændre på rådyrenes adfærd, det må også være dejligt for Bent at al hans arbejde allerede bærer frugt ;)
  Jeg kommer da helt til at savne mine syrener,når jeg ser dine, godt jeg så kan nyde dem. Den lille iris bliver flottere for hver gang du viser den. Spændende at se hvad du finder på, til det bare stykke jord ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Heller ikke meget regn her, men de lover, lad os se, om man kan stole på dem, vi tvivler, men som du siger, vi kan ikke ændre på det. Lige i dag så jeg et rådyr løbe ud ved siden af vores have og over vejen, hvis hegnet ikke havde været der, havde den nok kommet fra vores have, så godt han har lavet hegnet.
   Ja syrener er jo ikke kønne ret lang tid om året, og du fik plads til noget andet. Du må gerne nyde mine, i år vil jeg tage flere billeder, det gik ikke så godt med det sidste sommer :)
   Ja jeg grubler stadig over, hvad der skal være i det bare stykke.

   Slet
 15. Kære Lisbeth
  Det er da ikke godt med bar jord, du må straks finde på noget, men måske svart når der er skygge.
  Godt hegnet har hjulpet, MEN træls at "de" så spiser dine roser, især den smukke Penny Lane. Det bliver da vist noget af et arbejde at flytte den.
  Mange fine rhodoer du viser, og en sød Iris.
  Syrenen er flot, det er tidligt de blomstrer i år.
  Smukt stenbed, med tulipaner forrest.
  hilsen Jessie
  ingen regne her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det kan godt være lidt svært at finde noget, der kan gro i tør skygge, men et eller andet finder jeg nok på.
   Jeg er også træt af at de skal have lov til at æde Penny Lane, men lad os nu se, om ikke Bent finder på noget, når han er samarbejdsvillig :)
   Ja det er tidligt, syrenerne blomstrer i år, men det er jo tidligt med alting.
   Tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Lisbeth, ingen REGN her - jeg er søvnig godnat.

  SvarSlet
 17. Lisbeth, jeg er vildt imponeret over alle de billeder du lægger ind hver dag, sikken energi :-), og ikke mindst navnene på dem. I går skrev du om de 200 rododendroner du både gødede og vandene, det er helt vildt :-),kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja det kræver sin kvinde med alle de planter som skal gødes og vandes - og også at tage alle de billeder, men jeg kan lide at blogge, og der er så meget at vise frem.
   Kh Lisbeth

   Slet
 18. Hvor er det dejligt at du nu kan have planterne omme i haven i fred.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er jeg meget glad for.

   Slet
 19. Godmorgen Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder.
  Her i Odense N har det ikke regnet, kun lidt finregn og fliserne var ikke engang våde. Vi skal vande under alle omstændigheder.
  Vi slap for nattefrost sidste nat (+1 gr) og nu skulle faren være drevet over.
  Ønsker dig en god dag med meget regn.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Eliane
   Selv tak. Den smule regn vi får bliver desværre ikke til meget, men de lover stadig, så håbet lever :) Ja det ender nok med, at jeg må ud og vande, men hvor skal jeg starte, det er svært, når jeg har så meget.
   Godt I slap for nattefrost sidste nat, lad os håbe, at det er slut med det for nu.
   Tak i lige måde.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 20. Hej Lisbeth.Heller ikke nogen regn her hos os..........lidt surt at vande hver dag.
  Og hvor er der mange smukke rhodoer der blomstre hos dig.
  Godt at Bente fik lavet hegnet rundt om jeres grund.............selvom de jo stadig kan komme ind på gårdspladsen.
  Smuk hvid Iris.............og syrenerne er også lige på trapperne her hos mig.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
 21. Hej Jette
  Det regner lidt her nu, men ikke noget særligt, det er vist i Vestjylland, de er heldige har jeg set.
  Ja der er mange skønne i blomst nu..
  Ja jeg er glad for hegnet, og må så trøste mig med det, når de tager dem på gårdspladsen.
  Ja nu sker det snart med syrenerne, så må vi nyde dem.
  Tak i lige måde
  Knus

  SvarSlet