fredag den 2. maj 2014

Rhododendrontid

I dag har jeg gødet alle mine over 200 rhodoer. Det er hårdt arbejde, for 2. gang i år fik de lidt at leve af. Bagefter var jeg rundt med vandslangen, for at gødningen ikke bare skal ligge og tørre ud. Jeg sætter min lid til vejrudsigten i næste uge, her lover de regn, det er rigtig fint for vores haver, så håber jeg bare, at de har ret i, at vi får det.
Her kommer en strøm af rhodobilleder, nogen i knop og nogen i blomst, husk at hvis du trykker på billedet bliver det større, der er ikke så meget tekst i dag, så det er nemt bare at se de store billeder.
Jeg kan godt sætte navne på, men det er nok ikke så vigtigt, spørg hvis I gerne vil have navne på nogen af dem.
Lidt andet end rhodoer skal vi også se
 Perlebusk
 Clematis Alpina
 og Jan Lindmark
 Fritillaria
nu blomstrer Geum Mai Tai fint
En af de fine græsser, jeg købte forleden
En af mine heucheraer
Der er rosenknopper på vej, her er det Pat Austin som har den største knop
Mount Tacoma
 Black Herrow
Jan Reus stadig med fine striber
Trilliummen må også med igen
Bregnerne er jeg meget fascineret af, de er så smukke
Til slut den fine iris Snow Three, nu fuldt udsprunget.
I må have en skøn weekend


28 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth.
  Nej, hvor er de fine alle dine billeder. Tusind tak for dem.
  Jeg synes det har været rigtig koldt i dag, men i udestuen er der små 30 grader, så dér er dejligt.
  Jeg vidste ikke billederne blev større, bare man klikkede på dem og at man så kan køre hele rækken igennem. Smart. Tak for tippet.
  Jeg skal nok sende billeder til dig, men John har lavet så meget andet i dag, at jeg ikke nænner at spørge ham nu.
  Mine pæoner hedder Lady Alexander Duff og har to knopper, Den anden hedder Moon River og har også to knopper. Så har jeg en Marie Lemoine og hun har ingen knopper. Jeg købte den forrige år og da den blomstrede sidste år var den skrigende pink:( Pæoneksperten var så søde at sende mig en ny, så jeg er spændt på at se den i blomst....til næste år:)
  Den 3. er en gul som jeg ikke kan huske hvad hedder, men det kommer, når jeg engang ser den blomstre. Den fik jeg også byttet, fordi den 1. gik ud. Uanset hvad der kommer ud af dem, skal de ikke byttes mere.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Tak skal du have og selv tak. Ja det har været koldt i dag, men her til aften blev det helt stille og meget koldt, så nu får vi nok frost :(
   Jeg kom i tanke om, at det var der nok nogen, som ikke vidste, så nu kan du altid gøre billederne større, så kan du læse teksten bagefter.
   Det er i orden med billederne, dem kan jeg altid få.
   Det er desværre ikke altid lige godt, det man får hos Pæoneksperten, jeg er holdt op med at handle der, jeg kan se, at du også har været uheldig. Hvis de har sendt dig en forkert farve eller en er gået ud, er det vel rimeligt at de sender en ny til dig.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 2. Jeg må sige at jeg også kikker langt efter noget regn. I eftermiddags så det ud til at blive regn, så jeg drønede rundt og gødede, men der kom ingen regn. I stedet æder hundene gødningen. Så jeg må vist vande som du har gjort! Smukke billeder du viser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   De lover regn i næste uge, så det satser jeg på. Jeg kender godt det med, at hundene æder gødningen, men det må være, når det er rigtig gødning NPK rører de ikke, det ville nok heller ikke være sundt :)
   Tak

   Slet
 3. Bare vi får noget regn..og ingen frost..så alle done smukke rhodoer kan have optimale betingelser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jeg er bange for, at vi får frost i nat, det var koldt, da vi gik ind. Regnen kommer forhåbentlig i næste uge.

   Slet
 4. Sikke skønne Rhododendron billeder! Og den Trillium og iris er da helt vidunderlig. god weekend.

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth
  Sikke flotte billeder af rhodoer, en stor nydelse at se dem.

  Det er en fin græs du fik købt. Og en sød >Trillium.
  hav det godt hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, jeg er ikke i tvivl om, at du nyder mine rhodobilleder :)
   Ja det var en fin græs og trilliumen er bare skøn.
   I lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Fantastisk så mange fine" rodoer" du har- stort arbejde med gødningen- men det er jo godt givet ud! "Snow Three" hvilken
  betagende skønhed!!!
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg har rigtig mange fine rhodoer, men ja det er et stort arbejde at gøde dem, men ellers får jeg jo ingen blomster.
   Snow three er bare smuk.

   Slet
 7. Det må være en særlig smuk tid i din have nu, hvor alle dine Rhodoer springer ud.
  Du har så mange græsser - kender du Uncinia Rubra jeg kunne godt tænke mig at høre erfaringer med den. Jeg "kom til" at købe en i dag, og først bagefter læste jeg at den gerne ville stå
  "feucht/sumpfig" og sådan et sted har jeg vis ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja du kan tro, der er smukt her nu. Kender er så meget sagt, men jeg købte selv en for 14 dage siden, jeg har godt nok plantet den i mit regnvandsbed, netop fordi der stod, at den skulle stå fugtigt. Du må forsøge at vande godt, det kan da være, at det går :) held og lykke med den.

   Slet
 8. Tak for synet af dine mange smukke rhodoer.
  Her har vi fået lidt regn et par gange. Omkr. kaffetid og igen her i aften. Ikke de store mængder, men alt dufter frisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Dejligt med regn, som får det til at dufte friskt. Vi har ingenting fået.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Det har da været noget af en opgave du har haft gang i ja så var det da ønskeligt at der snart kommer noget regn. Jeg tror at de fleste haver trænger. Dejlig kavalkade af rhodoer du viser i dag den lille omkring stenen er rigtig køn :-) Dine clematis ser også godt ud min den lille Miss Bateman er sprunget ud med 2 smukke blomster. Det køb har jeg ikke fortrudt den passet så fint til æbleblomsterne. Ja den lille Mai Tai kan ikke vises for tit den er simpelthen så fin hvor jeg glæder mig til at se den live her hos mig. Den er rigtig flot den nye græs. Hvad er det for en? Jeg er jo ny i det univers. Sikke store knopper du har i den rose. Så fin den er Irisen jeg har en mørklilla dværgiris i fuld flor den er også rigtig fin. Jeg har brugt nogle timer her i aften på rengøring så jeg kan bruge tiden i haven i weekenden inden der forhåbentligt kommer regn i næste uge. Sjovt: det er jo normalt ikke det vi "havetosse" sukker efter.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er en hård tjans at gøde rhodoer og bagefter rende rundt med vandslangen, men det skal jo gøres, hvis jeg vil have mange blomster. Ja Lemon Cloud ved stenen er rigtig fin nu. Ja Miss Bateman er tidlig, men hos mig blomstrer den ikke endnu. Godt den passer til æbleblomsterne.
   Jeg kan godt forstå, du glæder dig til Mai Tai blomstrer hos dig. Jeg kan ikke lige svare dig på det med græsset, det står på skiltet og nu er det mørkt :) Rengøring ja det fik jeg ikke tid til, men lad os håbe, vi får regn i næste uge, jo lige nu sukker vi havetosser efter regn, så kan jeg gøre rent til den tid.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hei Lisbeth
  Du har så mange flotte rhodoer nå! Jeg forstår at det er mye jobb å gjødsle alle de, og spesielt når det er så tørt som nå. Her skal det regne i hele neste uke hvis yr.no får rett. Regn er helt nødvendig nå, selv om jeg helst vil ha sol og fint vær.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har mange flotte rhodoer nu, og det er hårdt at gjødsle dem, ja netop det er ikke godt, når det er så tørt. De lover også regn her, så det håber jeg meget, men det måtte godt være om natten i stedet :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Hold da helt op. 200 rhodoer. De er så smukke. Det var da ærgerligt, at min rhodo er navnløs igen. Jeg håber meget på regn, men det ser ikke ud til, at det bliver til noget her.
  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh
   Ja det er mange rhodoer, især når de skal gødes eller vandes. Ja jeg er ked af det med navnet på rhodoen, jeg har flere, der ligner den, er bladene helt almindelige? eller er der indument? De lover regn i næste uge, så mon ikke også, der kommer noget hos jer.
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. Det må virkelig være et smukt syn med alle de rhododendroner du har i haven :-) Den fyldte trillium og din hvide iris er også skønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja du kan tro, det ser godt ud, men der er mange som endnu ikke blomstrer. Ja det er de :)

   Slet
 13. Nydelige bilder :) Rhododendron blomstringen er vakker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, ja det er smukt med rhododendronblomstring.

   Slet
 14. Ah... så skønne rhodo-billeder, tak for dem:)
  Nu er din Jan Lindmark da også kommet i fuld blomst. Jeg er helt vild med min i år, den er helt overdådig.

  God havedag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ulla
   Jeg tager billeder hele tiden, det er helt vildt, men godt at have noget på lager, inden regnen forhåbentlig kommer.
   Ja nu er Jan Lindmark vildt smuk, jeg beundrer også min mange gange om dagen.
   Nu må vi ud og nyde dagen - i lige måde :)

   Slet