søndag den 18. december 2022

Tøvejr og god jul

 Ja så blev det kedeligt tøvejr, i næste uge lover de regn, det er godt med noget regn for os, der mangler, men det måtte nu gerne blive lige så flot vejr i juleugen, det lader ikke til, at vi er så heldige. Heldigvis tog jeg billeder fredag, de er mere juleagtige. Det bliver så dem, jeg vil glæde med, hvis nogle skulle få tid til at kigge på blogge i julen, det er nok ikke mange, men det går nok.



Disse tre billeder er alle taget samme sted, de er ret flotte, når jeg selv skal sige det, solen faldt lige det rigtige sted, og jeg var på stedet på det rigtige tidspunkt 😄
udsigten foran vores hus
golfbanen
også her
det  så smukt ud i fredags, i går da jeg gik der, var det begyndt at tø, så er det knap så fint.
Lidt fra haven:
fyrrebusken
græsser
solen i pavillionen

de opstammede cypresser
ja den er jo fotogen pavillionen

ørkenbedet og mammuttræet
mammuttræets stamme i solskin
solskin
pynter helt sikkert på haven
Min smukke sten skal tilbage til Fyn, hvor den kommer fra  
Jeg fik den til min 70 års fødselsdag af sønner, svigerdøtre og børnebørn. Netop der på gården blev jeg født 70 år før
Da jeg nu var inde og finde billedet af stenen i 2019, synes jeg, det kunne være sjovt at finde rosenbilleder fra samme år, der er mange dejlige, men desværre også en del, som ikke er der mere.
A whiter shade of pale
Bent fra Rosenmageren
Charles de Mills
Chartreuse de parme
Jacqueline du Pre
Poustinia
Sutters Gold
The Storm
Det var årets julegave til Høneballehavens læsere, jeg håber, I alle får en dejlig jul. 
Måske kommer der næste gang lidt billeder fra vores "nye" hus, men først efter jul.

Nu må vi se, om jeg kan komme op af trapperne, jeg faldt, da jeg var inde og handle i dag. Det gik som sædvanlig ud over knæet. Godt Bent er hjemme nu, for det er ikke meget, jeg kan, det går langsomt. Så jeg hygger mig her 

God jul
 
 





22 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Nej hvor er det synd for dig at du faldt. Det er frygtelig glat både på vejene og i sneen. Min søn var også lige ved at falde ved stakladen da han ikke havde set der lå is.
    Hvor er det flotte billeder fra golfbanen og din lille fyrbusk med sne. Det er ikke meget sne I har på Samsø i forhold til os.
    Nu hvor vi igen har plus grader ser rhodoerne glade og tilfredse ud, de er hurtige til at komme til sig selv igen, selv efter den hårde frost vi har haft.
    Tak for snakken forleden, det var hyggeligt. Håber du snart kommer dig over faldet så du kan danse rundt om juletræet.
    Rigtig god jul til jer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det var ikke sjovt, men det var ikke, fordi det var glat, det var fordi, der lå et plastiketui fra et prisskilt, det trådte jeg i, og så faldt jeg og vred knæet, jeg var glad for at Bent kom hjem, jeg kan ikke en gang selv rejse mig op fra en stol :(
      Nej vi har ikke meget sne her, men det der er er d pænt. Her fryser det stadig lidt. Rhodoerne kommer sig heldigvis hurtigt efter hård frost.
      Selv tak ja jeg var glad for snakken, det var hyggeligt og rart at snakke med en som ved noget om rhodoer.
      Ja tak for det, jeg er bange for, at det tager sin tid, men der er heldigvis unge ben, der kan klare det.
      Tak for det og i lige måde
      kh Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Så flotte vinterbilder du har tatt. Deilige rosebilder også. Det var synd at du falt og slo deg. Jeg håper du blir bedre snart. God jul til deg også.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, ja det var meget uheldigt. Tak ja det håber jeg også.
      Klem

      Slet
  3. uha uha ja det er faldulykkers tid nu. Stier og veje er lumske. Forhåbentlig kommer du snart i form igen. Men en lun kakkelovn er nu ikke så dårlig at hygge sig ved.
    Her er det frost stadigvæk. Har lige tjekket, minus 4 står den på. Vi har haft et par flotte sol og iskolde dage, Dagen i dag startede osse med sol , men det skyede til og begyndte at blæse hen over dagen.
    Det er lidt af en sværvægter din sten, men selvfølgelig skal den med tilbage til Fyn.
    Hvis du ikke skriver mere inden jul,, så må I have en rigtig god jul...
    Og om 3 dage vender lyset, jubii
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er det, dette var på et ryddet fortov, men et plastikskilt lå på jorden, det skulle jeg ikke have trådt på, for så faldt jeg, det gled med mig :( Det er samme vejr her, men fryser dog kun 1 grad.
      Tak for det, jeg tror, jeg tager en pause nu, også god jul til jer.
      Ja det bliver dejligt, når det går den anden vej igen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Uha hvor kedeligt at falde lige nu op til jul og hvor I har nok om ørene. Men sket er sket. det gør da ondt når du slår dit knæ. så danner det vaske i knæet og så har vi balladen . For det presser.men når uheldet nu er ude, så var det godt nok heldigt at det ikke var hoften. Dejlige billeder endnu engang. Rigtig god Jul og et godt Nytår med alt godt for jer i fremtiden på Fyn . Klart du skal have din fine sten med hjem til Fyn .Knus og god bedring med dig <3

    SvarSlet
  5. Hej Karin
    Ja det var rigtig træls, det var ikke lige det, jeg manglede. Jeg kan ikke rejse mig op fra en stol, det er ikke sjovt, men som du skriver, der nok væske, der presser, men ja godt det ikke var hoften. Mange tak skal du have, det bliver godt at komme til Fyn, håber jeg.
    Knus og tak for det <3

    SvarSlet
  6. Forstår du holder din julepause nu hvor du alligevel er nødt til at holde dig i ro. Det var dog også pokkers du lige skulle skvatte her midt i flytteriet og op til jul, hvor du har brug for alle dine kræfter, men godt du har Bent ved din side. Håber på hurtig bedring!
    Det er skønne billeder du har taget - og med sådan et dejligt lys, som man slet ikke forventer på denne årstid. De tre første er helt vidunderlige og kunne nemt være illustrationer til 'Morgenstund har guld i mund', men der er nu også dejlige billeder fra haven med gode farver i bark, blade og nåle, og det hvide drys som god kontrast.
    Ønsker dig og Bent en god og rolig jul i skæret fra brændeovnen!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
  7. Hej Ulla
    Ja det vist en god ide, det varer heller ikke længe, inden vi skal til Fyn, men gad vide, om det lykkes. Tak for det.
    Ja må indrømme, at jeg selv er glad for de billeder, tak for ros til dem.
    Tak skal du have og i lige måde til dig og John.
    Knus

    SvarSlet
  8. God jul til deg også Lisbeth.
    Rosen 'The Storm' ser fantastisk ut.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Martin
      Ja den er flot, desværre er den gået ud :(

      Slet
  9. Altså! Det var da ikke nu, du skulle falde! Dårlig timing, Lisbeth ... jeg håber du går lidt bedre rundt, når julen indfinder sig.
    Hvis ikke der kommer flere indlæg fra dig inden jul, ønsker jeg dig hermed en rigtig god og hyggelig jul 😀🎄

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Det har du fuldstændig ret i, men når der ikke bliver ryddet op på fliserne kan det gå galt. Her taler jeg om plastikskilte, der ligger og flyder, det blev min skæbne, jeg så den, men nåede desværre ikke at reagere i tide, sådan kan det gå. Heldigvis er jeg i bedring.
      Tak for det og dejlig jul til dig med og hele familien.

      Slet
  10. God jul til dig og Bent og god bedring med knæet. Vi har regn og tø, og da jeg var på indkøb i formiddags, listede folk forsigtigt rundt på fortove og parkeringspladser af frygt for at falde i det glatte føre. Forhåbentligt forsvinder isen hurtigt. Du har jo masser af smukke rosenbilleder i dit arkiv. Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at udvikle sig i jeres nye have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Marie, du kender jo lidt til det, det gik bare værre for dig. Man skal være forsigtig, når det er så isglat. Det var ikke det, der var mit problem, men et plastikskilt som jeg overså, da jeg trådte på det, gled jeg og forvred knæet. Ja lad os håbe, isen snart forsvinder, vi kører til Fyn i morgen. Jeg er også meget spændt på, hvordan det kommer til at udvikle sig i min nye have, ja og spændt på at komme i gang, det varer nok lidt endnu.

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Kønt det har været, men nu er det hele væk igen og vi er tilbage ved det sædvanlige julevejr. Måske også bedre for dog så du ikke går og skvatter, det er da noget rod AV AV :-( håber du hurtigt kommer dig, så du kan klare dansen om juletræet :-)
    Ja selvfølgelig skal stenen med til Fyn, men en lidt tung affære at få den læsset.
    Sjovt lige at du fandt rosen billeder fra samme år, men ærgerligt at nogle ikke er mere, men i fremtiden er der jo mange du må undvære, så billeder er jo dejlige minder.
    Jeg har nu kun 3 arbejdsdage til juleferie og de kan da kun gå for langsomt :-) juleferien bliver desværre ikke så lang i år, men sådan er det jo når det meste at julen falder i weekenden og det så er lige på og hårdt igen allerede d. 2-1.
    Knus Anne, med ønsket om en glædelig jul til jer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Denne gang blev du noget bagefter, jeg havde næsten opgivet dig, men du er der endnu. Det er jeg også, men jeg skvattede nu ikke på grund is og sne, derimod lå der et prisskilt og flød, det heftede jeg ved, men ikke nok, så jeg trådte på det, og så skred det ud med mine fødder, det gjorde nas, og jeg fik asfalteksem, det gør også ondt. Ja det er tungt med stenen, heldigvis kan han bruge en sækkevogn. Og mon ikke en af drengene kommer og hjælper ham med at læsse den op. Ja jeg tænkte, det kunne været hyggeligt at se rosenbilleder fra 2019, bare en skam at flere af dem ikke er der mere, men nu er det jo ikke mit problem mere.
      Ja der er heller ikke mange fridage denne jul, men flere en sidste år.
      I må også have en glædelig jul.
      Knus Lisbeth

      Slet
  12. Hvor var det ærgerligt, du faldt og slog knæet.
    Jeg håber, det snart går over af sig selv, og at der ikke er noget brækket.
    Hvor er det smukke billeder, du har taget både inden- og udenfor hegnet. Der er "gulddrys" på de tre første billeder.
    Det er noget af en opgave, Bent er kommet på. Jeg havde tænkt på, om du kunne få stenen med, eller den var for tung. Jeg ved jo, den betyder meget for dig.
    I ønskes en dejlig jul.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  13. Hej Elna
    Ja det var meget ærgerligt, heldigvis går det bedre i dag, vi er lige kommet til Fyn, der er ikke noget brækket, jeg har dog fået en ordentlig hudafskrabning, men det skal nok læges igen. Jeg går også forsigtigt rundt.
    Tak skal du have, ja jeg er også vild med gulddrysset, det var et heldigt skud.
    Jeg håber, at en af sønnerne kommer og hjælper med at få stenen læsset op. Ja den sten betyder rigtig meget, selvom jeg nu er kommet nærmere barndomshjemmet.
    Mange tak og i lige måde.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  14. Smukke billeder i dine indlæg for tiden :) Hvor synd for dig at du faldt, god bedring med knæet.
    Også forsinket tillykke til Bent med den runde fødselsdag, håber at han befinder sig godt :)
    Rigtig god jul til jer begge - dejligt at følge med i hvad der også sker på Hellerupvej.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak skal du have, jeg er glad for, at du følger lidt med. Ja det var træls med det fald, heldigvis går det allerede bedre, vi er nu på Hellerupvej, og jeg har fundet kameraet :) så efter jul kommer der nok lidt billeder herfra. Bent hilser og siger tak, han har det godt og overlevede at runde ;)
      Tak i lige måde - vi samles for en gang skyld alle her hos Per.
      Knus

      Slet