onsdag den 7. december 2022

En solskinsdag er sjælden for tiden

 Derfor måtte jeg ud med kameraet. Solen skinnede i går eftermiddags, mon ikke vi var mange, der nød det og følte, at vi fik nyt liv. Måske kommer den frem i eftermiddag, men det blæser en del, sne ser vi ikke noget til her.

Her kommer billeder af gårsdagens sol på Samsø:

Tænk den gule buddleja blomstrer endnu
lyngen står fint nu 
Bøgen sætter også stadig kulør på haven
Camelliaen har to blomster og fire knopper på vej
James Galway står fint og blomstrer foran papegøjebusken
over middag kom solen
dejligt at se

jeg nød det
i den grad
nordbedet kan endnu
Susanne og jeg gik en tur i det fine solskin
det blev til mange billeder

for der var den fineste mørke himmel i baggrunden, det kan jeg ikke stå for


hvis det blev for mange, må du bare scrolle videre :)et vintertræ, som jeg plejer at tage billeder af om foråret, når solen skinner igennem hullet, det kommer jeg ikke til i 2023

selv burrer bliver flotte med solen som baggrund
Bent tog af sted i går med traileren pakket, han får sig nogle køreture. Foreløbig er der både senge, spisebord og stole derovre
Det slog mig, at jeg vist ikke har vist jer skitsen her af stueetagen, vi håber, det kommer til at fungere, Der er ikke meget plads til opbevaring af overtøj eller for den sags skyld til hundene. Bent gør, hvad han kan derovre. Telefonen bliver flittigt brugt, godt vi har den.
Der er ikke meget gang i bloggene, det kan vi ikke have, så jeg lavede lige et oplæg. I må have nogle dejlige dage. 

14 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  Her sidder jeg i stuen i en god varme og nyder at sneen daler stille ned udenfor, jorden er hvid og solen skinner det er så fint. I går var det helt fantastisk sol, blå himmel og stille lunt vejr så jeg lavede bål i skoven og fik noget brændt af.
  Jeg er godt nok forbavset over at se at du har blomster i din Buddleja på denne årstid, lyngen kan jeg bedre forstå, der er jo mange slags. Camelliaen og virkelig også flot, min står indenfor og har knopper. Ellers er de sidste af de frostfølsomme planter i skoven blevet pakket ind, de lover nogen frost i nat. Jeg havde min Crinodendron Hookerianum i mit potting shed men der så den ikke ud til at trives, så tog jeg den ind i huset og det kunne den slet ikke tåle, så det er vist desværre enden på den, den havde ellers blomstret så meget og længe i sommer og jeg var så glad for den, håber jeg kan finde en ny. Jeg venter på planter fra Tyskland, bl.a. 4 spændende egetræer og lidt forskelligt, men de starter jo altid indenfor .
  God dag til dig og god arbejdslyst med pakkeriet. Vi har virkelig travlt på julemandens værksted i øjeblikket.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
 2. Hej Dorte
  Dejligt at høre fra dig, jeg troede, at du havde svigtet mig ;) Ja her har vi ingen sne, men det sker da, at der kommer et solstrejf i dag. I går var meget bedre.
  Ja der er ret mange blomster i buddlejaen, lyngen er ikke så mærkeligt. Det bliver sikkert meget koldere hos jer, her blæser det mere, men det gør det nok også hos dig. Ærgerligt med din Crinodendron Hookerianum. Jeg troede, du var færdig med at købe for i år ;) men nej du er lige faldet for lidt igen.
  Jeg har ikke så travlt med pakningen, men skal i gang med at julebage. Der er så mange kasser her, så jeg venter lige til efter jul med at pakke flere.
  God arbejdslyst hos julemanden.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth
  Vakre desemberbilder med sol! Ja, det gjør godt å se den nå når vi er i denne mørkeste tiden av året. Solen har vært fremme i to dager her også nå, men jeg har ikke fått tatt noen bilder.
  Bloggene er så stille nå ja, men det er de alltid i desember.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   ja det er dejligt med sol på denne årstid. Du har ret bloggene er altid stille i december, men jeg hænger på endnu, det gør du også.
   Klem

   Slet
 4. Vi har været begunstiget med sol både i går og i dag. Hvor er det skønt til en forandring. Tror du ikke, den hvide camellia gerne vil flytte med til Fyn? Den er rigtig fin. En af de ganske almindelige planter, jeg simpelthen ikke kan få til at trives, er lyngen. Den er ellers så køn og især på denne årstid, hvor det ikke vrimler med blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Her har der også været lidt sol over middag, men så kom der en ordentlig snebyge, mens vi gik tur, så hundene var ved at blive hvide i stedet for sorte. Der er flere af mine camellier, som gerne vil med til Fyn, men det går vist ikke, den hvide er i hvert fald for stor at fjerne. Min lyng er egentlig bare nogle potter, som var i krukker på højskolen, så det er mange år siden, de kom til haven, men de klarer sig bedre end andet lyng, jeg har investeret i, spøjst.

   Slet
 5. Sol ,, hwa er det? jeg tror der var en antydning i 1 min. i går. Og i dag var der en lysning og snevejr samtidig lige over middag. Spændende hvordan vejen er i morgen tidlig.
  Blomster i buddeleja, spøjs, og så den gule.
  Flot lyng, det er en af dem jeg aldrig har haft større held med. Men jeg har jo heller ikke jorden til det.
  Ja et bryggers eller lign. kan man ikke undvære, når man har have og hunde. Men Bent er jo kreativ, så I finder jo nok på en løsning.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den ser vi ikke ret tit, men vi var heldige i går og også lidt i dag.
   Ja det er kun den gule buddleja, der blomstrer så sent.
   Ja der har jeg så været heldig med lyng, de vil gerne gro på det sted. Nej det er svært at undvære et bryggers, vi må se, om Bent finder en løsning, nemt er det ikke.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Solen var også på visit her, dog et kort et af slagsen og idag har den også været på besøg og besøget varede lidt længere idag. Kort som lang, dejligt at se den. Sne har vi da heldigvis ikke fået, det er jeg heller ikke den store fan af :-) og med al Bents faren frem og tilbage gør det nok heller ikke noget at det bliver væk. Det kan vente til den 24. :-)
  Det er helt fantastisk som den gule Buddleja bliver ved, jeg går også og forundres og glæder mig over min, tænk at den lille stikling jeg havde med hjem fra Samsø for et par år siden er blevet så fin en plante :-)
  Smukke landskabs billeder, dem kan vi da ikke få for mange af.
  Ja telefonen er en fantastisk opfindelse, så nan kan være tæt på trods at store afstande og idag ovenikøbet med mulighed for FaceTime. Håber at Bent finder en løsning på det manglende bryggers, han plejer jo at have gode idéer.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå ja vi havde mere sol i går end i dag, derimod fik vi en snebyge, da vi gik tur, så hundene var ikke længere sorte ;) Nej det skal helst ikke sne for meget, når han skal køre.
   Ja den gule buddleja er fantastisk, den er Dorte også pjattet med. Jeg har taget stiklinger til mig selv, nu må vi se, om de lykkes, ellers finder du nok en til mig.
   Ja heldigvis har vi telefonen, facetime bruger vi ikke hverken med Bent eller sønnerne, vi må nøjes med telefonen, det er også fint. Jeg tænker, Bent har lidt problemer med at finde en bryggersløsning, men vi får se.
   Tak i lig måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Jeg kunne heller ikke dy mig da solen endelig kom frem i går, og de dramatiske himle er vi jo fælles om at nyde! I dag er vi vågnet op til en nedgående fuldmåne til den ene side og solopgang til den anden, så det tegner godt. Sne fik vi ikke her men frosten tager fat.
  Det er utroligt du stadig har blomster i den gule sommerfuglebusk, og i det hele taget ser det hele jo godt ud i solskin - både blomster, blade, grene og stammer! Det er dejlige billeder.
  Sjovt at se husets indretning. Jeg kan godt se der ikke er meget entré, og det har vi jo brug for når vi kommer ind med mudderstøvler og hunde osv. Måske ender det med et lille vindfang eller en træskogang må føjes til huset, men foreløbig handler det vel bare om at komme under tag og se hvordan det fungerer. Det er en sej omgang, men I er jo meget heldige at I har al den tid til at få forberedt det hele. Her flyttede vi ind uden at være færdige og levede i en måned uden møbler, hvilket er lidt hårdt når man ikke er teenager mere:-)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. HejUla
   Nej så må vi ud med kameraet, dramatiske himle kan vi slet ikke stå for. Vi fik heller ingen sne, selvom jeg syntes jeg så sne, det var vist månen, der snød mig, jeg havde heller ingen briller på.
   Ja den gule sommerfuglebusk overrasker, solen gør meget i modsætning til det grå vejr.
   Ja der mangler en del, inden det kan blive rigtig komfortabelt, pengene mangler, så vi må vente lidt endnu med vindfang eller støvlegang. Ja vi har trods alt bedre tid, så vi er heldige. For du har ret, vi er ikke teenagere mere :)
   Knus

   Slet
 8. Sol tirsdag, godt og vel en halv onsdag og foreløbig torsdag formiddag - vi nyder det, for det er virkelig længe siden, vi sidst har set den. Sne fik vi ikke ret meget af - det er ikke engang blevet helt hvidt, kun fået et hvidt skær, men det er okay.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Det lyder som næsten ens vejr, i dag har her været smuk rimfrost, så jeg har været ude med kameraet.

   Slet