fredag den 9. december 2022

Rim, frost og snebilleder

 Fredag morgen kom der sne - temmelig meget sne, her kommer billeder:

sådan så det ud tidligt i morges, efter turen med hundene tog jeg ind for at handle, det var godt nok lidt glat, men det gik fint. Derefter skyndte jeg mig ud for at tage billeder, for det var allerede ved at tø.jeg ville hellere have haft billeder i morges, for det blev hurtigt til tung sne
nordbedet
Her er lidt rimfrostbilleder fra de foregående dage
se så fin med frost på

og der var den dejligste udsigt ud af køkkenvinduerne
Rhodoerne lægger bladene ned, når der er frostgrader, der var næsten 5 minusgrader i går morges
derfor hænger den med bladene, men den retter sig op igen i tøvejr.
flotte er de
 
roserne var stivfrosne
er ikke så fine
 Lise Nørgaard rosen stod flot ved nordbedet
Solen stod sent op
men den kom frem. Bent fortalte, at han holdt op med at fyre i brændeovnen, solen varmede godt i udestuen på Hellerupvej. Han er næsten færdig med at grave huller, han mener, det er god rosenjord, men som mange andre steder på Fyn, er det meget tørt.
Mammuttræet blev også hvidt
og trælupinen
nu taber den nok løvet, den er ellers vintergrøn, men ikke hvis det bliver frostvejr, de skal nu nok klare sig. 

lufteturen gik ud til træet, som står så fint der i solen
eftermiddagssol set fra gårdspladsen
og solnedgang til den anden side
Så er Bent hjemme igen, rart at have fyrmester på igen, så må jeg i gang med at lave mad igen. Det sidste dage har jeg fået hjemmelavet grønsagssuppe, det var godt. 
Kan I nu have en skøn weekend, brunkagedejen venter. 
18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  Jeg skal da love for I har fået sne på Samsø og det har været koldt tillige med.
  Her er endnu mere sne og det sner temmelig meget lige nu, det har også været koldt om natten, ned til - 9,5 grader. Heldigvis kan man fornemme at sneen luner på buske og træer, rhodoerne ser ikke så triste ud nu hvor der er kommet sne.
  Mine træer er ankommet fra Tyskland i fin tilstand, og de har det fint i mit potting shed selvom der ikke er varme på, det ene træ er ca 1,5m højt, jeg har også købt en berberis med orange/gule blomster, efter at have set den du viste fra Hørsholm fik jeg lyst til sådan en.
  Sikke en smuk solnedgang du har vist, men det varer vel ikke længe hos jer med den sne der er kommet.
  Rigtig god weekend, og godt du får hygget lidt om Bent med julebagning.
  Kh
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Ja for en gang skyld har vi fået sne hos os, det sker ikke ret tit. Næsten 5 minusgrader er meget hos os, men du og dine rhodoer er vant til mosten. Heldigvis har du sneen, det hjælper og luner.
   Det var godt nok et højt træ, var det dyrt? Og hvor købte du det, du kan evt. sende mig en mail eller ringe. Berberisen i Hørsholm var meget smuk, men den har jeg ikke mod på med de torne.
   Sneen er snart væk igen, vi har + 2, så holder det ikke længe.
   Tak i lige måde, ja mon ikke han nyder at komme hjem og få noget mad, han ikke selv skal lave.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Oh ja det er så flot med sne og så osse sol. Det var der i går her, dog havde vi ikke fået nær så meget sne som dig, men det lyste alligevel op. Og natten til i går var næsten helt oplyst af månen og genskæret fra sneen. Fantastisk syn. Men koldt, jeg blev overtalt til at tage bilen på arbejde, det er ikke godt at hive kold luft ned i en forkølet hals.
  Flot trælupin, med rim. fryser den helt ned, eller skyder den med blade fra stænglerne? mine er jo meget mindre end din, så jeg er noget pylret om dem. De har fået en dyne af blade omkring sig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er flot for en gang skyld at få noget sne, men det er allerede på vej væk, det gør ikke noget, det er ikke rart at køre i. Når du har muligheden i sådan noget vejr, er det godt at tage bilen.
   Trælupinen plejer at skyde igen fra stænglerne ja, måske ikke lige den yderste spidst, den klipper jeg bare af. Hos mig er den ikke sart, men her er jo heller ikke så koldt. De lover - 10 i Ferritslev på onsdag, så det bliver nok værre derovre.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. I har fået mere sne end vi har, men vi vågnede da op til en flot frostmorgen og en meget flot solopgang. Det har været frost hele dagen, så der har været gang i brændeovnen hos os hele dagen 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja for en gang skyld fik vi sne og frost. Vi fyrer her hele dagen, det er ikke så dyrt i strøm som varmepumpen ;)

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det er ikke ofte at du har mer snø enn meg, men nå har du det (eller hadde). Her er det knapt 1 cm med snø, og nå skulle jeg gjerne hatt mer når temperaturene kryper under -10 i neste uke. Fine rimfrostbilder!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Nej det sker ikke ret tit, men du har ret i, at selvfølgelig er det næsten væk. Det holder ikke, når der er plusgrader. De lover ned til - 10 i nærheden af vores nye hjem på onsdag, så jeg kan nok ikke have frostfølsomme planter i næste have, vi får se.
   Klem

   Slet
 5. Jamen så kom vinteren til Samsø også, og det var godt du fik taget nogle gode snebilleder, men sandelig også solbillederne med rim er flotte! - Og solnedgangen og de frosne roser, bare dejligt!
  Hyggeligt at få Bent hjem igen. Han kan vel ikke grave huller i frostvejr, så en lille pause er fortjent. Her fyrer vi også i brændeovnen, for vore fyr er brudt sammen præcis samtidig med at kulden kom. Surt show!

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det må vi sige, og jeg nåede heldigvis billeder, for det er næsten væk nu. Ja rimbillederne var også flotte, men jeg måtte redigeret lidt i opslaget, ellers blev det til for mange billeder ;)
   Ja det er jo hyggeligere at være to, men vi er glade for mobilerne :)
   Uha det var da uheldigt, ja så skal der bruges noget brænde.
   Knus

   Slet
 6. Blogger gad ikke udgive min oprindelige kommentar, så jeg prøver igen. Det er en helt anderledes have og natur, vi træder ud i, når der er faldet sne. Jeg misunder dig din gåtur. Det var jo sidste nytår i glat føre, at jeg brækkede min ankel, så jeg går ikke tur, før al sneen er forsvundet. Det er et sjovt billede af de forfrosne roser. Jeg kunne godt forestille mig, at roserne ville have gavn af en vinterpausen.

  SvarSlet
 7. Hej Marie
  Det er ikke altid helt godt med blogger, men denne kommentar lykkedes. Ja det er helt anderledes i haven, når der ligger sne. Jeg går helst heller ikke, når det er glat, jeg har jo haft brækket et håndled, så jeg forstår dig godt - også at du er misundelig, det er nu rart at komme ud på en gåtur. Roserne har nok godt af en pause ja.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Vi fik også et lille drys, men ikke så meget som jer, og det var hurtig væk igen, men kønt var det da så længe det varede.
  Det har også været et par kolde dage her, og der ser ud til at vinteren fortsætter. Idag er det dog en nogenlunde temperatur.
  Ja det ses med det samme på rhodoerne når de fryser, de ser jo lidt triste ud, selv om de er ganske fine med rim på, men det er jo deres forsvar. Roserne derimod kan ikke rigtig forsvare sig, men det er da et imponerende antal blomster der er i Lise Nørgaard.
  Det blev også lidt sent denne gang, men jeg er ikke helt frisk, kan ikke rigtig komme af med forkølelsen og en fæl hoste har sneget sig ind, og det er ikke corona denne gang. Tænk sig man kan stadig blive ramt af en gammeldags forkølelse :-)
  Fortsat god lørdag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg var da også bekymret for, om der var noget galt, en forkølelse med hoste er ikke rar, men bedre end corona. God bedring.
   Ja jeg kan også forstå, at det er koldere omkring Ferritslev, det er ikke sikkert, jeg kan have så mange fine ting der, men så er det jo godt, at der heller ikke er så meget plads.
   Ja det har været nogenlunde vejr, men det blev hurtigt koldt her over middag, godt det ikke har blæst. Lise Nørgaard gør det godt både som rose og som menneske ;)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Har ikke kunne få lov til at udgive min kommentar men da der endelig var hul igennem kom den så to gange :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan kan det gå, Marie havde også problemer med at få lov at udgive, det snyder os. Jeg kunne heller ikke forstå, at der pludselig var så mange kommentarer :)

   Slet
 10. Det er da godt, hvis din nye have giver roserne gode vilkår, for du har sikkert en lang liste af roser, som du skal have anskaffet dig. Mon ikke jorden er tør mange steder i landet. Vi har ikke fået så meget nedbør i november, og i december har vi stort set intet fået.
  Det er et smukt og stemningsfuldt billede, du har taget gennem køkkenvinduet. Jeg håber, brunkagerne blev vellykkede.
  I må også have en god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 11. Hej Elna
  Ja jeg håber, det er rigtigt , at roserne har gode vilkår der, men nætterne er noget koldere omkring Ferritslev, så det er spændende, hvad jeg kan have der. Regnmængden er den samme, forsvindende lille, vi har heller ikke fået meget i november og dececember. Sneen gav lidt, men det er for lidt vi får.
  Vi har en meget smuk udsigt fra køkkenvinduet, det glæder de nye ejere sig til at nyde sammen med haven. Vi glæder os til udsigten fra udestuen fra det nye sted. Brunkagerne blev vist helt fine.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet