lørdag den 22. oktober 2022

Solopgang og gyldne farver

 Det fantastiske ved efteråret er, at jeg når at tage billeder af solopgangen, når den altså vil stå op, det er vist desværre ikke nemt for den i dag, disen dækker for solen.

her er de første spæde farver på min morgentur

og her kom solen op over træerne
farverne er forrygende
for tiden, så man må nyde dem så længe, det varer
Sorbus dodong
er så småt ved at få de rigtige gyldne farver
Sumpegen er også ved at være flot, desværre har tørken været hård ved den, så løvet i toppen er allerede ved at være vissent
Tulipantræet følger efter
Nyssa sylvatica/tupelotræet har desværre tabt løvet i toppen af træet, den plejer at være fantastisk
Vinen har flotte røde farver
de japanske løn
bliver flottere og flottere
Acer tegmentosum 
asketræet på gårdspladsen taber bladene, der er mange, det er et stort arbejde for Bent at rive dem væk.

glasbærrene er så flotte nu
også hortensiaerne står fint nu
Aysiaes løv er flot nu, men hvis der kommer frost er de ødelagt
skoven med rødeg
asketræer har vi mange af
også de løvfældende rhododendron får flotte farver
R. luteum
de gyldne farver tiltrækker kameraet og mig

Mary Ann med dugdråber
Mia fra Rosenmageren er flittig med blomstringen nu
I må have en dejlig weekend - her skal vi have besøg af 3 par, som jævnligt har besøgt haven om sommeren. Denne gang skal de se vores efterårshave, det er jo i sidste øjeblik både på den ene og den anden måde.





22 kommentarer:

  1. Det ser virkelig flot ud Lisbeth ikke bare er du en fantastisk gartner men også fotograf.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ghitta
      Tak skal du have, det var pæne ord.

      Slet
  2. Sikke mange flotte glasbær du har. Jeg har også en tre år gammel busk, men selv om den har haft nogle få blomster, har jeg stadig ikke set nogen af de flotte bær på den 😐
    Efteråret er på det smukkeste lige nu - og solen står altså stadig op, selv om du ikke kan se, at den gør det 😘 (sorry - jeg kunne simpelthen ikke dy mig 😛).

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Jeg har et par glasbær, de er så fine nu, ærgerligt at der ikke er nogle på mine.
      Ja selvfølgelig står solen op, selvom jeg ikke kan se den fra haven eller som i dag på grund af disen. Det går nok, jeg ved jo hvordan du har det med den slags.

      Slet
  3. Ja sol op og ned gangene er flotte, hvis tågen ikke driller.. Smukke billeder du har fanget.
    De ser helt "kunstige" ud de glasbær. Skøn farve og så, så mange. Jeg må ha tjekket den ud om den kan trives her i haven.
    Jeg har fundet en dværg waigela med brogede blade,,. Der bliver en udskiftning af plox og andre fugtelskende stauder, i de fjerne bede. Sådan løbende som jeg finder de rigtige planter.
    Jeg håbe I har haft en god besøghavedag. Jeg er lidt ked af vi ikke kunne. Jeg havde jo håbet at kunne se din have i efterårsdragt engang. Men dine billeder er nu heller ikke at kimse af.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er flotte, hvis det ikke er diset, men det var helt stille vejr, og farverne var fine i disen. Glasbærrene virker lidt kunstige, men de er flotte, jeg tror godt, de kan bo hos dig. Ja det er bedre med buske, når det er tørt, de klarer sig bedre.
      Vi havde en rigtig fin dag, alle var glade for at se de fine farver. Ja synd I ikke kunne komme med, jeg kan desværre ikke invitere jer en anden dag, du må nøjes med billederne.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Flotte farger hos deg, og glassbærene er så fine.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak - ja glasbær er meget fine.
      Klem

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Ja det er så smukt efteråret når det suppleres med lidt solskin, men selv om vejret var lidt til den triste side igår (men selvfølgelig tørt 😉) så var det en smuk oplevelse at være på besøgpå denne årstid. Tak for at vi nåede at få den oplevelse, og der var stadig nogle blomster i Himelens syv sønner som jeg havde glædet mig til at se, ligesom alt det andet som jeg jo normalt kun ser på bloggen på denne årstide.
    Vi var dejlig mæt af både mad, kage og haveindtryk da vi var hjemme igen som der lige kunne summes over et par timer i sofaen og så blev tidlig sengetid godt træt efter en lang og skøn dag.
    Ha’ en rigtig dejlig dag, måske solen kommer frem idag.
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja efteråret bliver smukkere af solskin, i dag prøver den at komme igennem, det var godt, for jeg har lige vist Dorte og hendes veninde haven, begejstringen var meget stor, så alt er godt med haven. Den er jo også flot, når det er diset. Godt du fik set Himlens 7 sønner, det er vist det flotteste, den nogensinde har været.
      Ja trætte bliver man efter sådan en tur og dag, men godt I nød det. Jeg er glad for, I fik set efteråshaven.
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Det første billede er virkelig skønt Lisbeth - og man bliver jo ekstra glad for lyset ovenpå en tågedag. Vi nød dog vores tågedag sammen med jer og siger tak for den flotte oplevelse af haven i levende live! Rigtig hyggelig og dejlig dag med godt selskab og endnu et par idéer til ny-anskaffelser efter at have set alle jeres fine buske i festfarver.
    Her er asketræerne i skoven på retur, så de har ikke holdt så længe, men der bliver noget at gøre hos jer når alle de blade falder! Ask springer sent ud og går i hi tidligt - et træ fra lunere himmelstrøg åbenbart.

    Hav det godt!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja nu lufter det lidt her, og solen prøver at trænge igennem, det er dejligt med lidt klarere vejr, men det var også flot i disen, farverne trænger flot igennem. Jeg er glad for, at I nåede at se det i efterårsfarver.
      Her står asketræerne flot endnu, kun det ene kan Bent feje op efter, det skal nok komme med de andre.
      Tak i lige måde
      Knus

      Slet
  7. Det var en tør sommer, og selv store, gamle træer er mærkede af tørken.
    Det er flotte efterårsbilleder, du viser, og jeg fornemmer af indlægget, hvordan du nyder hele farvepragten.
    Det er en gave at bo et sted, hvor man kan gå i en dejlig natur og nyde årstidernes skiften. Jeg håber, jeres nye hus ligger et sted, hvor du også har mulighed for at komme ud og følge med i solens gang på himlen.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det var det de fleste steder i landet, det er lidt uhyggeligt. Ja det er en gave at have en have, hvor man kan følge årstidernes skiften, det har jeg gjort mig umage med, den nye ejer kunne se det og beundrede meget. Ja hvis vi køber det hus, vi går efter, kan vi følge det hele så fint fra udestuen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  8. Det er nogle fine billeder du har taget af solopgangen. Sikke flotte efterårsfarver du har i haven nu. Solskin på de gyldne farver er lige sagen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Tak ja sådan en solopgang er flot, og farverne i haven er også fine nu. Det var desværre diset, da jeg havde besøg i haven i går. Men de nød det alligevel.

      Slet
  9. Sempre uno spettacolo, quel sorbo poi è bellissimo in autunno!

    Un caro saluto :)

    SvarSlet
  10. Grazie per questo, sì, il sorbo è bellissimo. Grazie per il tuo saluto

    SvarSlet
  11. Jeg ble oppmerksom på at dere tenker å selge først nå, og ble like overrasket som alle andre. Det er en stor beslutning Lisbeth, og jeg håper salg og flytting blir slik dere ønsker.
    Enn så lenge nyter jeg bildene fra alle blomstene og buskene i hagen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Martin
      Ja mange blev overraskede, men det er en stor have, og vi er blevet enige om, at nu skal det være, inden vi bliver for gamle til en flytning. Det er svært at forlade alt det smukke, vi har lavet her.

      Slet
  12. Tak for et gyldent indlæg. Vi tænkte på Bent og dig og jeres gæster i går.

    SvarSlet
  13. Selv tak Marie
    Det var godt, synd I ikke kunne komme med, det var nu i lørdags, at de var her.

    SvarSlet