mandag den 24. oktober 2022

Høneballehaven og Hellerupvej

 Ja begge dele er da med H 😍 

I lørdags var det kedeligt og diset vejr







Heldigvis formåede farverne at skinne igennem disen, men solskin havde været ønskeligt, i det mindste var det stille vejr og mildt og uden regn.
Vi havde nemlig inviteret 3 af de par, som plejer at komme om sommeren eller foråret, men denne gang skulle de se haven med efterårsfarver, flere var inviteret, men der var ikke tid denne gang. 
Vi gik en tur i Besser, her står vi ved Morganmuséet, jeg tog billeder af floden med glasstykker, flot var det. 
og af rødkålene, det gjorde Anne også
her er de kravlet op i udkigstårnet, der var så ikke meget at se, normalt kan man se til havet.
Vi endte ved Søster Sidevind, hvor vi indtog frokosten, det var dejlig mad og rigtig hyggeligt
Derefter tog vi hjem i haven, som trods disen i den grad blev beundret.
Det var en fornøjelse at vise den frem, vi fik meget ros både for haven og for det rettidige tidspunkt,
vi sælger på. Tak for billeder taget af  Ulla, du kan se mere fra turen, hvis du klikker på linket. 
I går havde vi så besøg af Dorte og hendes veninde. Dorte og Ole er de nye ejere af Høneballehaven. De to veninder var helt oppe at køre over haven, nu er jeg ikke bekymret mere for havens fremtid. Det var en fornøjelse at gå rundt med dem. Jeg tog ingen billeder denne gang, men veninden flyttede næste ind i pavillionen, der ville hun sove, når hun var på besøg om sommeren 😍

2. gang der var fremvisning var det Dorte og Ole, der kom. De så huset i ca. 12 minutter, derefter var det ud i haven, hvor jeg ventede på dem. Så fik de historien om haven og en rundtur, vi stoppede ved pavillionen, hvor vi lige stod og snakkede lidt. Derefter kigge Dorte på Ole, de havde et håndtegn, derefter sagde Dorte: " vi vil gerne købe" Ja så hurtigt gik det, senere var hun på besøg med en håndværker, jeg regner med, at huset er solgt nu. De skal overtage 1.3. måske før, afhængig af vores køb af Hellerupvej. Vi har lige skrevet under, så jeg tænker at også at, det falder på plads. Så er der "kun" pakning og flytning tilbage. Måske fru Høneballe så kan falde lidt til ro. Gæsterne så frem til at se vores nye sted, men de håber også, at de sammen med os må komme på besøg i Høneballehaven til forår eller sommer. 
Fuglekirsebær står smukt nu
Anne havde glædet sig til at se Himlens 7 sønner, aldrig har den været smukkere, men disen var ikke god at tage billeder af den i.

Jeg har mange hostaer, det er Dorte glad for
her står en sammen med R. Jack A. Sand
smuk ahorn, jeg kender ikke navnet på den
R. Tyrkisk løn
R. viscosum er flot nu i løvet
Clarét
Martine Guillot
Open Arms - måske bliver vi taget i mod med åbne arme til sommer 😍 jeg er i hvert fald glad for, at det bliver jeres hus og have, når jeg nu skulle af med det. Det bliver vemodigt at flytte, men det er på tide, der sker noget nyt for os, hvis vi skal nå det.
Fortsat god dag til alle, der læser med her.








28 kommentarer:

  1. SÅ DEJLIGT for jer, at alt falder i Hak, med H 🤗 kærlig hilsen fra Susanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Susanne
      Ja det håber vi da, at det gør. Der er lidt bump på vejen
      Kærlig hilsen Lisbeth

      Slet
  2. Dejligt at høre at tingene lige så stille falder på plads. Helt sikkert en lettelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er rigtig godt og en lettelse

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Lykke til med begge deler, og håper at alt blir godt til slutt.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, ja lad os håbe det.
      Klem

      Slet
  4. Hej Lisbeth. Endnu engang tillykke 🇩🇰, nu med køb. Håber det er et værdigt bytte.
    Også dejligt at høre, at de nye ejere er vilde med haven og huset.
    2023 bliver et godt år 👍

    SvarSlet
  5. Hej med dig
    Hvor ville jeg gerne have en afsender på. Men tak for din hilsen, ja vi håber, det bliver et værdigt bytte, det er jo i hvert fald det vi ønskede os. Ja det er rart, det er havenørder, der overtager haven her. Ja lad os håbe 2023 bliver et godt år :)

    SvarSlet
  6. Jeg må indrømme, at jeg troede det ville blive sværere at sælge huset, når der hører en have til, der giver så meget arbejde, som den jo gør, men den tanke blev (heldigvis) gjort aldeles til skamme - det var vel nærmest tværtimod haven og ikke huset, der gjorde udslaget for køberne! Hvor dejligt for jer - det glæder mig virkelig på jeres vegne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, ja vi var også i tvivl om folk turde gå om bord i sådan en stor have. Ja det er rigtigt, det var derfor, de købte huset.

      Slet
  7. In questi giorni c'è lo stesso clima umido e nebbioso ma per fortuna da domani dovrebbe arrivare il sole :)

    Vediamo cosa verrà.

    Un saluto caro.

    SvarSlet
  8. Lyder lovende eller jeg skulle måske sige Håbefuldt:-) Under alle omstændigheder er det rart at have god tillid til de nye ejere, og mon dog ikke det går med Hellerupvej...?
    Du har da også fået taget nogle dejlige billeder på den tågede dag - men så flotte farver kan åbenbart ikke holdes nede, og hele haven virker simpelthen inspirerende. Det skal nok blive en travl vinter, men I har da heldigvis noget nyt og spændende at glæde jer til.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja lad os kalde det håbefuldt :) Ja det er rigtig godt med lidt tillid. Jo nu har vi skrevet under, så vi regner med, det går med Hellerupvej.
      Det er svært ikke at tage billeder, og heldigvis blev de fleste gode trods disen.
      Ja det bliver nok en travl vinter, man kan blive helt træt ved tanken, så må vi glæde os til det nye.
      Knus

      Slet
  9. Sì, speriamo nel sole domani.
    Saluti Lisbeth

    SvarSlet
  10. Novra en flot glasbærbusk.
    Dis og efterårsfarver kan give en spændende kombi. Her var der nu sol lørdag eftermiddag.
    Det var godtnok et hurtigt salg I der fik. Men haven èr osse fortryllende.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja den er flot, men ingenting i sammenligning med den hos Hortofilia. Ja det gik stærkt, ja de var glade for haven.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Dejligt at I havde en god og hyggelig dag, det var vel nok lidt vemodigt, tænker jeg. Du må endelig invitere til "blog"træf på Hellerupvej - det ser ud til at det er jeres næste sted, dejligt at det falder på plads.
    Du må også være så glad for at jeres købere er vilde med haven (hvem er ikke det...)
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var en god dag, men det var selvfølgelig også vemodigt. Ja det er der vist en del, der synes, men der er ikke meget at se på til sommer, det er jo ikke som her. Jeg er rigtig glad for at køberne er vilde med haven.
      Knus

      Slet
  12. Hej Lisbeth
    Endnu engang tillykke med det hele, dejligt at det hele faldt på plads, den lille usikkerhed ikke ligger lurer mere. Så kan I gå igang med at planlægge de næste måneders gøren og laden.
    Ja vejret var kedeligt, men sammenkomsten så absolut ikke, og ja det er også vedmodigt for os at vi ikke skal besøge Høneballe haven mere (skønt at jeg nåede Himelens 7sønner) og måske heller ikke Samsø, det snakkede vi da lidt om på hjemturen, men at komme til at kigge have hos jer bliver da noget lettere, i fremtiden, 3 kvarters transport frem for 3 timer er noget af en forskel. Glæder mig til at se Hellerup havens forvandling.
    I kan da næsten heller ikke forlade Høneballe haven på et bedre tidspunt, som med et haveårs afslutning og så starte et nyt sted med et nyt haveårs begyndelse.
    En rigtig god dag til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Tak for det, så må vi se, om der er nogen lykke, der er stadig usikkerhed. Hvis alt går vel, skal vi i gang med at planlægge ja. Vemodigt er det når det er sidste gang man er i Høneballehaven, ja godt du fik set Himlens 7 sønner, aldrig har den været flottere. Det bliver noget nemmere at besøge hinanden, men det varer jo lidt inden haven er forvandlet.
      Det er nøje udregnet med tidspunktet, for så er der ikke så meget at se til alt det skønne.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  13. At flytte er bestemt en alvorlig sag. Alligevel kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet ved tanken om, at fru Høneballe om nogle måneder bliver til en Hellerup frue😉 Den udvikling havde jeg ikke set komme. Himlens syv sønner er da helt forrygende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er en alvorlig sag sammen med overvejelserne. Men du har ret, men tænk at jeg bliver en Hellerup frue, heldigvis er det ikke af den rigtige slags, jeg nøjes med det Hellerup, der ligger på Fyn. :)
      Ja Himlens 7 sønner giver en flot afskedssalut, det er dejligt. Sådan en må jeg have plads til.

      Slet
  14. Kære Lisbeth. Ja, det er noget af en beslutning I har taget, men kan godt forstå jer. Du flytter jo tilbage og over til børn og børnebørn, men også væk fra den flotte have, men det kunne jo lyde, som om det er havefolk der har købt. Du får sikke også lavet en have det nye sted, der er jo ikke så langt til Jas-roser, hvor du har hentet alle dine flotte roser. Held og lykke med det hele. Kh fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Ulla
      Ja det er det, men for mig er det jo hjem, selvom det er snart 50 år siden, at Fyn var hjemme. Heldigvis har jeg både børn og børnebørn der og en bror, så må jeg undvære haven og lave en ny mindre. Nej så kommer jeg nærmere Jas, det er ikke så dårligt. Vi må håbe, at roserne gror lige så godt derovre.
      Tak for det Ulla
      Kh Lisbeth

      Slet
  15. Hej Lisbeth,
    Tusind tak for din søde hilsen i lørdags, det var pænt af dig at huske mig.
    Hvor er din himlens 7 sønner flot, og selv om det var lidt diset ser haven stadig dejlig ud.
    Forhåbentlig er alt nu gået i orden som det skal og tillykke med købet at jeres nye hus på Fyn. Håber alt bliver godt og at I vil komme til at trives det nye sted, det er jo altid spændende, men jeg er sikker på du vil bruge vinteren på at tegne og planlægge jeres nye have.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Selv tak - det var fb, der huskede mig på det, selvfølgelig vil jeg da skrive til din fødselsdag.
      Ja himlens7 sønner er fantastisk i år. Ja disen fremhævede farverne.
      Ja nu er det gået i orden, men først her for knap ½ time siden, så nu er vi glade og lettede. Ja håber også vi trives det nye sted. Tegne kan jeg ikke, men det meste er i hovedet, jeg ved, hvor det skal plantes :)
      Kh Lisbeth

      Slet
  16. Det er dejligt, når ting falder på plads. Det må være lettere at sige farvel til haven, når man ved, at der også i fremtiden vil blive passet godt på den.
    Nu kan du rigtig lave planer for jeres nye have. Jeg gætter på, der skal skrives lange lister over planter, der enten skal flyttes med fra Samsø eller købes hos Jas eller andre steder.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja jeg er så lettet, for jeg ved, haven kommer i gode hænder, og at der ikke sker noget fælt derude.
      Jeg er i fuld gang med at lave planer i hvert fald inde i hovedet, jeg tager lidt med her fra, men ikke så meget. Det er jo store planter, det kan man ikke tage med, men man kan købe noget magen til. Dog er der ikke så meget plads i den nye have, men den er passende til det, jeg skal have nu.
      Hilsen Lisbeth

      Slet