torsdag den 27. oktober 2022

Bileder af flere smukke træer i haven

 Her er intet mindre end fantastisk. Jeg kommer til at savne mange af træerne med de smukke farver, jeg er sikker på, at jeg skal have flere af de samme træer i min nye have. Efteråret skal være med mængder af farver. Når foråret kommer bliver det spændende at se, om der kommer noget op, ellers må jeg sætte nogle forårsløg næste efterår. Jeg må have sat nogle lykkedepoter, så kan Dorte nyde mine.

tulipantræet i sol
og lidt mere skygge
det er begyndt at tabe bladene, jeg har ikke nået så meget i haven i år, der sker hele tiden noget, vi skal tage stilling til
Tørstetræet er ved at få gult løv
Her kommer lidt oversigtsbilleder:
med mange farver


set ude fra vejen
her er det langs hegnet, det er et smukt syn, mange nyder det forhåbentlig
Magnolia Tripetala
Sorbus dodong
også her
og her, den er et must i min nye have
her står den og sumpegen og stråler
en jeg ikke har vist før, en taks med fine røde bær
lidt blomster skal vi også have:
Echinacea
oktoberstormhat
Tudselilje

Lise Nørgaard
R. Pennsylvania blomstrer lidt nu
R. calophytum har en flot knop, blomsten får jeg ikke at se. 
også ginkgoen er ved at få farver. Heldigvis kommer der farver på noget andet inden længe, det er ikke slut med festfyrværkeriet endnu
Til slut Aster Marina Wolkonsky.
I må have en fin dag, jeg selv skal til Odder og Audionova, sønnerne klager over, at jeg ikke kan høre. 
Vi er kommet i reparationsalderen, Bent fik fjernet grå stær i går, han er bestemt ikke på toppen i dag. Det gør heldigvis ikke ondt at få høreapparat 😋 









18 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Det blir nok mange trær du kommer til å savne, men noen av de kan du nok få kjøpt på nytt. Du må bare nøye velge ut hvilke du skal ha :)
    Ja, reparasjonsalderen kommer til oss alle. Jeg holder på hos tannlegen for tiden, og det er ikke så hyggelig.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det gør der, jeg kan jo ikke have så meget som her. Ja jeg må vælge nøje ud.
      Reparationsalderen kommer før eller siden, jeg har også "fornøjelse" af tandlægen, der bryder vi os slet ikke om at komme.
      Klem

      Slet
  2. Ja, lykkedepoter - det må vi ha' - men foreløbig har du jo nok af den slags hængende på træerne, og der er flere på vej. Her har dodong allerede tabt bladene - det gik hurtigt i år, men jeg tænker den har haft det tørt. Dejligt at kunne nyde dine! Og løg, må du selvfølgelig have i dine nye have, men det er jo altid spændende at se hvad der kommer i en gammel have. Det første år bliver måske ikke så dårligt, for der bliver man sikkert overrasket over hvad der egentlig gemmer sig i jorden. I vores have kom der en mængde forskellige løg- og vintervækster, men de stod allesammen under hækken rundt i haven - intet måtte tilsyneladende forstyrre 'fodboldbanen':-) Kan hænde du flytter ind i det nye til masser af vintergækker og erantis i plænen - eller andre hyggelige blomster!
    Pøj-pøj med 'reparationerne'!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja nu må jeg nyde lykkedepoterne på træerne. Jeg tænkte netop på, da jeg kørte hjem, at i den unge alder taber dodong tidligt bladene, det er så rigtigt, øv. Ja det bliver spændende at se, hvad der kommer op, her er også hæk, så måske er det det samme i vores nye bolig, ellers har jeg vist lidt med mig.
      Tak for det
      Knus

      Slet
  3. Ja haven ser forrygende ud; men dit blik er nok også skærpet ekstra meget I den flyttesituation, I befinder jer i. Det gode ved at flytte som erfarne havefolk er jo netop erfaringen. I ved, hvad der kendetegner de enkelte træer, og hvilke forhold de trives under. Jeg føler med Bent. Da jeg var igennem det samme i januar, gik den første operation næsten helt smertefrit, mens den anden virkelig var ubehagelig at komme over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja du har ret, jeg ser det hele mere nu før flytningen. Ja det er godt med erfaring, da jeg startede haven, havde jeg ingen, men jeg lærte af jeres erfaring, hurra for bloggenen.
      Bent havde det heller ikke nær så slemt ved det venstre øje i januar 2020, men det skal jeg da love for, at han har i dag. Han har ligget i sengen det meste af dagen med hovedpine, ja det havde han allerede, da han kom hjem i går. Havde du også hovedpine?

      Slet
    2. Nej, hovedpine havde jeg ikke, men det gjorde rigtig ondt, bare jeg tog et skridt, og det var, samtidig med at jeg humpede rundt på krykker med den brækkede ankel. Den første aften trak Søren mig ned til soveværelset på et tæppe, fordi det var så smertefuldt at gå eller hoppe. Det var lidt skørt.

      Slet
    3. Tak for svar, han har hovedpine og er meget lysfølsom, samtidig med at han ikke kan tåle at være oppe, han har drukket en cola og spist to kiks i dag, vi håber, det er bedre i morgen.
      Hold da op - ja det har ikke været sjovt, selvom det nok har set sjovt ud. Jeg siger til Bent, godt der ikke er flere øjne, der skal opereres, sådan er det også for dig.

      Slet
  4. Jeg synes, at efteråret er endnu smukkere, end det plejer at være - farverne holder i hvert fald længere, nok fordi det hverken blæser eller er frostvejr.
    Vi er kommet i reparationsalderen, desværre. Endnu har jeg ikke haft brug for nogen reservedele, men det kommer vel på et tidspunkt. John har også lige fået konstateret grå stær, men han er ikke langt nok endnu til at skulle opereres.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja efteråret er smukt i år, jeg husker fra tidligere år, måske 10 år tilbage, at farverne var endnu smukkere efter frostvejr.
      Ja der er meget, man må vænne sig til med alderen, det er ikke lige sjovt det hele. Vi ser det især på færgen, pludselig er folk (de andre:)
      blevet ældre at se på.
      Ja det tager lidt tid, inden stæren er blevet moden, sådan var det også for Bent, det venstre øje i januar 20 og nu det højre.

      Slet
  5. Ja det er godt at have erfaring med træer buske og deres efterårsfarver. Så ved du lige hvad du skal gå efter.
    Lykkedepoter- glædesdepoter er at lægge løg. Jeg har lige piftet mine depoter op, og er ved at fiske de mest vildfarne forglemmiej planter til at plante de steder der "mangler".
    Uha ja alderens genvordigheder kommer snigende. Selvom vi ikke vil være ved det. God bedring til Bent og held og lykke med ørene.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det gør jeg, det er undersøgt gennem mange år, det finder man ud af, når man elsker efteråret.
      Det er også helt underligt ikke at lægge løg i år, så det bliver spændende at se, hvad der kommer op derovre.
      Ja det gør de, ikke altid lige sjovt at blive gammel. Fordelen er at man kan gå hjemme, men så gammel er du ikke endnu.
      Tak for det :)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Farverne bliver mere og mere intense og det er med at nyde det, for pludselig så er det hele bare bart og græs og bed fyldt med blade.
    Næ det er ikke tit du viser taks, men lige nu er den da værd at se på med de smukke røde bær.
    Efterårs stauderne er det også med at nyde, men med de temperaturer vi holder os så er der nok en del glæde ved dem noget tid endnu.
    Stær og dårlig hørelse er jo ikke rart, men heldigvis kan der da gøres noget ved det. Fremover bliver det da også noget nemmere for jer at komme til specielæge, ihvertilfald tidsmæssigt bliver der meget at spare.
    Rigtig god bedring til Bent, håber har hurtigt er oven på igen.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det gør de, jeg nyder i den grad, lige nu er det sorbus og tulipantræ, så jeg har allerede nye billeder. Taksen står helt ud til hegnet ud mod vejen.
      Snart kommer der chrysanthemum, de er godt på vej.
      Ja heldigvis kan begge dele ordnes. Vi sparer også færgen, når vi kommer til Fyn, det kostede mig over 320 kr. i dag + tiden.
      Tak for det, det går lidt bedre, men han har ikke været meget oven senge i dag.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Du kan vise mange forskellige buske og træer med flotte efterårsfarver, men jeg synes, rønnen klædt i gult-orange-rødt indtager førstepladsen. Den burde findes i enhver have.
    Held og lykke med "reparationerne"!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det kan jeg, men min favorit er også Sorbus dodong, den skal jeg have i min nye have.
      Tak for det, det går bedre i dag :)

      Slet
  8. Sikke mange flotte efterårsfarver du har i haven. Min absolut favorit er din Sorbus - den er helt fantastisk. Jeg synes farverne er ekstra flotte i år. Jeg ved ikke om tørken har betydet noget eller måske har vi bare været så heldig med stille og lun vejr så bladene får lov til at hænge lidt længere. Men vi nyder dem i hvert fald!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja vi nyder alle farverne i den grad, Sorbus er ekstra flot, jeg er ved at bestille en på en fynsk planteskole. Vi ved ikke, hvorfor farverne er flottere i år, men vi nyder dem i den grad.

      Slet