søndag den 16. oktober 2022

Et skridt nærmere målet: en mindre have på Fyn

 

Solopgangen torsdag morgen

Men først billeder her fra Høneballehaven, sidst i indlægget kommer der lidt fra vores tur til Fyn i går.

Ingen skal eller kan være i tvivl om, at jeg stadig er vild med min dejlige efterårshave her på Samsø, heldige er de nye ejere, mon ikke de vil nyde haven?
Den fine orangegrenende lind stråler stadig mellem træerne set fra læhegnet
Bærmisplen er på sit højeste nu
Figentræet ved pavillionen og Stewartia i forgrunden
Dværgsyrenen sammen med den gule vandgran og i baggrunden sumpcypressen
i forgrunden blåbær og sumphibiscus bagved til venstre den orangegrenede lind og til højre papegøjetræet
Asters og hamamelis/troldnød
Tupelo/Nyssa sylvatica
her står træet i pavillionbedet, i baggrunden birken og sumpcypres, i forgrunden oktobermargurit
i regnvandsbedet ser det sådan ud nu, benveden har tabt sit løv og den storbladede tørst er nu den mest dominerende. Forrest Cornus florida Daybreak som havde lidt svært med at komme i gang i år, men den lever da endnu.
Roser:
Cressida
Odyssey
Ritausma
Pilgrim
jeg plukker lidt ind til vasen, de holder egentlig pænt længe både ude og inde


I går tog vi igen den lange tur til Fyn, vi tog hjemme fra 7.45 og var først hjemme igen 20.45, det var en lang dag.
denne have var pæn - men vejen lige uden for var ret trafikeret
huset så pænt ud på billederne, men det var for gammelt og slidt for os, der skal yngre mennesker til
baghaven var heller ikke noget at skrive hjem om, så det var vi enige om at droppe.

Derfor tog vi videre til et andet hus, som vi igen og igen er vendt tilbage til. Det er ikke ældrevenligt, men Bent er vild med det. Det er svært at finde noget, han vil bryde sig om, ingen af os kan lide parcel-hus kvarterer, men vi vil gerne have et parcelhus, det er desværre umuligt at finde. Så vi må klare trapperne.
Derfor faldt fru Høneballe for denne have, hvor jeg har planer om at plante lidt rhododendron rundt om det lille vandhul
der er en fin tretorn

og dette stykke, hvor der kan plantes lidt træer, buske og roser selvfølgelig
 her kan plantes skyggetålende roser og clematis
men vi faldt begge for huset
med udestuen (træet skal fældes)
for se nu her vores udsigt fra udestuen, den er vi begge vilde med. Her kan vi nyde udsigten, Bent kan kigge på rovfugle, der er gode muligheder for lufteture med hundene og ikke meget trafik på vejen. 
Vi havde god hjælp af Per og Signe, som begge er ret kreative. Bent og Signe indretter i huset, og Per og jeg koncentrere os om haven 😍 jeg er sikker på, at det bliver godt. Vi har sagt ja til handlen, men der er ikke skrevet kontrakt endnu, der skal først laves en ny tilstandsrapport, den gamle har vi set, den er udmærket, der er ikke meget at komme efter, vi tænker, det går. Her kan I se huset
Til slut et billede af den lille heks Martha 💖

Fortsat god søndag








27 kommentarer:

  1. Dejlige billeder fra efterårshaven. Ikke noget at sige til, at I faldt for det kønne og rummelige hus. Huset ser også ud til at ligge godt på grunden, og haven er klar til, at I sætter jeres præg på den. Det eneste minus er vel trapperne, men I er jo begge i fin form🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marie. Ja det er et kønt og rummeligt hus, og det ligger rigtig godt. Vi har se på andre huse, hvor huset lå helt forkert, og haven derfor var ret umulig at få glæde af. Ja Bent er i fin form, jeg er langsom til trapper, men jeg må jo bare tage mig god tid :)

      Slet
  2. Det var dog et dejligt hus og have med fin beliggenhed, håber det bliver jeres! Tre etager er selvfølgelig ikke optimalt i længden, men med et værelse og bad i stueetagen, så kan resten af huset jo bare lukkes af, hvis det skulle blive nødvendigt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Agnete
      Det glæder mig, du synes om huset, ja det er vigtigt med soveværelse og bad i stueetagen, det har vi også tænkt, det er ret svært at finde i gamle huse i dag. Jeg lader bare være med at gå ovenpå, så kan Bent have hule deroppe, det har han også her i huset :)

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Det blir spennende med deres nye hus og hage. Jeg ønsker dere lykke til med det!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det gør det. Tak for det.
      Klem

      Slet
  4. Dejlige efterårsfarver i din have. Det lykkes at komme til plantepusheren denne weekend, men ak det kneb gevaldigt med efterårs løv. Masser af forskellige weigela, men ingen papegøjer. Der var nu andre der efterspurte den så jeg blev osse skrevet op til en. krydser fingre.
    det ser ud til at ligge godt på grunden, den nye hus. Og der findes jo noget der hedder en trappelift,, hvis det endeligt skulle knibe....Men der ser ud til at have en masse muligheder..
    held og lykke
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja der er flot nu. Øv at der ikke var en papegøjebusk, det må de da kunne skaffe, jeg skal også have en, hvis jeg altså får plads :)
      Ja huset ligger rigtig godt, jeg satser på, at jeg kan klare trappen nogle år endnu, ellers kan en lift være en mulighed.
      Tak for det
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth, sikke en dejlig nyhed 😊 Det ser da dejligt ud, smuk udsigt og mange ting lige til jer. Det bliver et godt makkerskab med Per og Signe når der skal indrettes 😊

    Knus Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja ikke også - vi er også glade for det. Ja det skal nok blive godt med samarbejdet med Per og Signe.
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Wow en flot solopgang og et super godtbillede af den. Solopgangens farver er efterhånden også at se i jeres have, glæder mig til at se den i efterårsdragt, for første gang, ja det bliver så også den sidste. Lidt vedmodigt at tænke på, men tænk hvor heldige I har været med et hurtigt salg og så næsten et køb på plads, og jeg forstår så godt at I er faldet for både hus og have, og ja det er så godt nok ikke i et plan men det var nok også næsten en umulig opgave når det er lige den beliggenhed som I også vægter højt.
    Huset er da bare så fint, lyst og indbydende og sikken en dejlig udestue, et ganske godt bytte for pavilionnen, som I jo nok kommer til at savne.
    Vi aftalte lige over aftensmaden at vi nok kører en lille tur i løbet af ugen og lurer lidt :-) vi er da lidt nysgerrige på at se omgivelserne, det er meget sjældent at vi kommer på de kanter, og I Hellerup (hverken det fine eller det landlige)
    Syntes da at det er en super deal I har lavet med Per og Signe, så er I 2 om hver opgave :-)
    Dejlig lille heks, det bliver da også skønt at komme tættere på børnebørnene.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var en fantastisk solopgang, jeg tog flere billeder, men solen steg op af havet :) For første og sidste gang får du den at se i efterårsdragten. Men nu vil I så ud og se vores forhåbentlig kommende hus, men jeg byder ikke på kaffe denne gang :) Udestuen er bedre end pavillionen, for der er en brændeovn, vi glæder os meget til det nye, men også til at se vennerne på lørdag.
      Ja det er en god deal med Per og Signe, vi fordeler os til det, vi er bedst til. Per har ikke været med til planlægning af haven endnu, men jeg kan jo sætte ham til at arbejde lidt ;) han ser sikkert ikke, hvad jeg skriver, så det sker der ikke noget ved :)
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
    2. Jo han gør 🤥🤣
      Kram Per

      Slet
    3. Nå for Søren, du følger med, det er jeg glad for <3
      Kram

      Slet
    4. Ja men så er det jo bare at skrive herinde hvad du kunne tænke dig 😂🤣😂🤣

      Slet
  7. Sikke et flot hus. Jeg håber I kommer i hus med netop det. Det bliver spændende med en ny have. Det tegner rigtig godt, når den allerede taler til fantasien💚 pøj pøj. Det er vel nok en spændende tid for jer🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene
      Ja vi synes også, det er flot, og regner med at blive glade for det. Jeg er i gang med mange tanker om haven, men det kender du jo :) Ja det gør det, tak for pøj pøj og hilsen :)

      Slet
  8. Tillykke med handlen! Det bliver spændende at komme i gang et nyt sted. Den "gamle" have ser rigtig godt ud i denne årstid.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Sydney. Ja det bliver meget spændende, ja den gamle have er så smuk nu, synes jeg.

      Slet
  9. Det var dog et dejligt hus, I har fundet! Det kunne jeg også falde for, og i værste fald behøver I jo slet ikke at bruge trapperne, hvis I bruger værelset i stueetagen som soveværelse. Sådan har vi indrettet Den Stråtækte til en gardering mod, hvis vi ikke længere kan klare trapper, men ellers godt kan klare os selv. Rengøring kan man betale sig fra, hvis det går så galt.
    Tillykke - jeg håber det bliver jeres hus - og så skal vi rigtig til at følge med i haveplanlægning og -indretning 😀

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er et dejligt hus, vi regner med at være mest i stueetagen, det har knebet at finde et hus, hvor der var soveværelse i stueetagen, men nu lykkedes det. Ja man er nødt til at tænke på sin alderdom, uha det er ikke rart, men nødvendigt. Ja vi betaler os fra rengøring, når vi skal ud af huset her, det bliver nødvendigt.
      Tak for det, jeg regner næsten sikkert med, at det bliver vores. Jeg tænker ikke, jeg kan lade være med at skrive om haveplanlægning og indretning :)

      Slet
  10. Netop hjemkommet fra ferie måtte jeg jo lige se hvordan det skrider fremad med hussalg og -køb, og det ser da lovende ud nu! Det 'nye' hus ligner jo overfladisk set jeres 'gamle', så man forstår godt i falder for det, og haven er jo slet ikke noget problem for jer at indrette! Tænker man kan bo ganske udmærket i stueetagen, og udsigten betyder alverden - håber det lykkes!
    Og Høneballehaven er bare dejlig og præsenterer sig flot til kommende købere. Herlige billeder af alle de fine kig i alle retninger, og alle de skønne farver! Det er ikke nemt at sige farvel til, men det må være en tilfredsstillelse at kunne gøre det med manér. Jeg glæder mig til at se det hele meget snart! - Og sikken en solopgang!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja du må følge med :) det nye hus er også fint, vi er rimelig sikre på, at det nok skal blive vores, haven skal vi nok få indrettet. Jeg klarer mig nemt med stueetagen, så må Bent rende ovenpå, det gør han jo også her.
      Høneballehaven er flot nu, men jeg er bange for, at mange af de smukke farver er væk til på lørdag :( det er træls, vi håber lidt af det bliver hængende, men vi er lidt bekymrede. Solopgangen var fantastisk, jeg har vist en til til i morgen.
      Knus

      Slet
  11. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  12. Håller tummarna för att allt med husköpet ska gå i lås. Huset och trädgården ser fint ut och det måste vara skönt att slippa färja. Men det sista är min värdering...

    KRam, Carina

    SvarSlet