onsdag den 19. oktober 2022

Smukke farver i efterårshaven, men snart er det slut

 Vi starter med solopgangen mandag morgen


Endnu en flot morgen

Snart er alle bladene faldet ned, men jeg nåede endnu en tur rundt i haven med kameraet, jeg synes, det er gået hurtigt i år. Jeg tager mange billeder, så jeg kan gå tilbage og se dem, når jeg sidder og kigger ud på en ny have. 

Benved/Euonymus - den mange af os købte sidste år, da vi havde læst om den på Lisbeth fra Ebeltofts blog. Nu kan vi så mindes hende, når vi ser kapow, var det ikke det, hun kaldte den?
bærmispel/Amelanchier
Cornus mas

Cladrastis lutea får fint gult løv, blomster har jeg ikke set endnu.

pavillionbedet
også her med den gule vandgran og sumpcypressen
Tulipantræet har endnu ikke fået de flotte farver, men de er på vej, til højre lidt af rosenbedet

Tyrkisk løn med flotte gule farver
Orangegrenet lind vist igen og igen
Bærmispel og tretorn i baggrunden stewartia
sumpeg og Sorbus dodong
Acer tegmentosum og hamamelis
pavillionbedet

taget fra gårdspladsen
og ude fra vejen med sumpegen og Hydrangea Limelight
Sumpeg
Rødeg
Roser er der også nogle af endnu, her er tre denne gang
A whiter shade of pale
Clarét
Marie Curie
Jo det er smukt derude nu, det bliver svært at undvære, men jeg har fred med det.
I dag har jeg delt hostaer, så jeg kunne få lidt med mig. Det skal være nu, ellers kan jeg ikke finde dem, når de er visnet ned. Jeg tager også stiklinger og lidt andet, men dels får jeg ikke så meget have længere, dels er der jo også grænser for, hvad jeg kan tage med, men der bliver ingen huller. De 6 hverdage er gået, men købers advokat havde lidt flere spørgsmål, dem har ejendomsmægleren svaret på,  der kommer en byggesagkyndig i dag for at se på huset. Der er ellers lige lavet tilstandsrapport, men det var åbenbart ikke nok til deres advokat. Mon ikke det går i orden og at køberne vil nyde haven. 
I må have en dejlig dag med solskin

16 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Så vakker soloppgang hos deg! Jeg håper at alt går i orden.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja den solopgang var flot. Jeg tror bestemt, at alt går i orden.
      Klem

      Slet
  2. Nu bliver jeg nødt til at spørge dig, om det mon virkelig er en god ide at tage mange billeder fra din 'gamle' have? Jeg har den erfaring, at det er bedre at give helt slip og så starte hvor man nu engang skal starte på en frisk.
    Men okay: Du har jo nok allerede en million billeder, så lidt fra eller til gør sikkert ikke den store forskel 😘
    Nostalgi er en dejlig følelse, men det er savn ikke, og jeg håber ikke, du kommer til at savne haven på Samsø alt for meget. Det er nok meget godt, at du får en del at planlægge, når I flytter til Fyn 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Måske har du ret, men jeg vil nu gerne kunne se haven igen i form af billeder, og ja jeg har en million billeder, så et fra eller til, gør nok ingen forskel. Ja jeg svælger lidt i nostalgien, men satser på ikke at savne den, det er derfor, vi flytter inden foråret begynder. Der bliver nok at se til på Fyn, når vi kommer derover, der er jo også familien og de små børnebørn, det skal nok gå.

      Slet
  3. Godt du har fred med, at I flytter. Man må sige, du viser rettidig omhu ved at få delt hostaer, inden de bliver helt anonyme. Din oktobermarguerit lyser flot op på flere af dine billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det har jeg heldigvis, jeg håber, det fortsætter, selvom det nok bliver lidt svært de sidste dage, derfor skal vi også ud inden foråret starter. Ja hostaerne det er nu, de er så store, så de kan sagtens deles, så der bliver meget tilbage til køberne oktobermarguritten har jeg også taget en lille bid af, den er så fin nu og lyser godt op.

      Slet
  4. Jo, vi er flere der har Lisbeths "kapoow" benved. Og jeg sender hende en tanke i disse dage, min har nemlig haft det flotteste løv i år.
    Roser med vanddråber på, så flot...Og ja oktobermargurit.. Det er da rigtigt, jeg skal huske at stoppe op på min cykeltur hjem en dag. Der er nemlig en have på vejen der har et ordentlig stykke med den. Forhåbentlig kan jeg tigge mig en bid, eller bytte.
    Ja uha du skal nok ikke lave "huller" i haven, især hvis det er den de nye folk har forelsket sig i.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja jeg husker godt, at en del købte kapow, desværre er min ikke så fin synes jeg, det er måske, fordi den får for lidt lys.
      Ja oktobermarguritten er meget iøjnefaldende på denne årstid, jeg er glad for min og har lavet en lille stikling af min. Håber du får fat i en, jeg forsøger at lade være med at lave huller i haven.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Meget flot solopgang du har fotograferet. Dejligt for jer, at I har fundet et hus på Fyn, det ser dejligt ud, og lige ud til åbne marker, har I skrevet slutseddel?
    Håber alt er i orden for dem som har købt jeres hus , men det skal nok gå. Min Acer griserum er så flot med de røde blade, ellers er der ikke så meget som har fået efterårs farver her omkring. Det har ellers været en flot solskinsdag i dag og helt vind stille, jeg er lidt nervøs for frostvejr i nat, min R. edgeworthii er flyttet indenfor og nogle ting er sat ind i stakladen.
    Jeres have er jo også dejlig om efteråret.
    Jeg fik lagt omkring 350 påskelilje løg i går i skoven, håber det vil lykkes.
    Vi er næsten færdig med at plante rhodoerne, mangler måske 30 stykker.
    Ha det godt og nyd efterårs ferien.
    kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja der er smukke solopgange for tiden, det er dejligt. Ja godt vi har fundet et hus på Fyn, det ligger ligesom vi kan lide det, sådan helt for sig selv. Vi skriver under i morgen, så er det på plads. Ja her er meget med efterårsfarver hos os, det kommer nok også hos jer snart. Sjovt nok har vi også sat det sarte som R. edgeworthii ind i pavillionen i aften, nu turde jeg ikke vente længere. Ja her er også skønt om efteråret. Jeg skal slet ikke lægge løg i år, det bliver lidt underligt, det bliver spændende om der er nogle i den nye have. Mon ikke dine nok skal komme frem, det plejer ikke at være noget problem i din skov, mener jeg.
      Godt I er ved at være færdige med at plante rhodoerne, mon ikke I er ved at være trætte af det arbejde.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Nej ved du nu hvad :-) nu må du altså holde lidt på bladene et par dage endnu. Nå det går nok tænker at der stadig er lidt blade rundt omkring, og en bunke ny nedfaldne blade kan da også være ganske smukt.
    Det er med at udvælge med omhu hvad du skal have noget med af, for nu skal du jo pludselig til at tænke i mindre målestok :-) forstår godt at oktober margiritten er en af de udvalgte.
    Ja du kommer helt sikkert til at savne Høneballe men tænker at det er et godt tidspunkt at I flytter på, for det er jo ca. deromkring der går løs med en ny sæsson og der bliver nok at se til det nye sted, som kan aflede tankerne og savnet. Jeg er sikker på at det nok skal blive godt.
    Træls at koste en tilstandsrapport når en advokat ikke har tiltro til den. Forhåbentlig er det da så køber der skal betale for at andre øjne skal se på det.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      ja jeg blev også lidt hed om ørerne, da både Bent og jeg på samme tid blev bekymrede over om de faldt for tidligt ned. Der er dog stadig sumpegen og de to høstrøn, ja samt tulipantræet, så noget er der. Værre er det, at det skal regne, du må lige sørge for godt vejr ;)
      Ja det er derfor vi har valgt at flytte til foråret, så vi ikke skal se, at der begynder at gå forår i haven. Der sker nok en masse i den nye have til den tid, ellers må jeg få det til at ske. Måske kommer der lidt løg op, hvem ved.
      Ja det er meget træls, heldigvis skal de selv betale, så kommer der nok også lidt flere penge ind til advokaten, men vi ville gerne være sikre på salget, vi føler os lidt usikre nu.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Godt at høre du er ved at vænne dig til tanken Lisbeth. Det er jo en proces der er startet og man må tage tingene i den rigtige og naturlige rækkefølge, men det er jo fint du allerede er ved at forberede den nye have med planter du vil have med. Alle billederne ser flotte ud og jeg er sikker på der nok skal være lidt at se når vi kommer:-) Regnen er vist ikke det helt store problem...

    På snarligt gensyn!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
  8. Hej Ulla
    Ja men det er jeg heldigvis, selvfølgelig bliver det vemodigt, men der er meget at se til, jeg ser frem til at starte på en ny lille have. Jeg tager lidt med, men det ses ikke, der er så meget. Ja der skal nok være noget at se på, når I kommer, nu vil jeg ud og se, hvor meget der er tilbage.
    Med regnen har de som altid trukket i land igen, det gør ikke noget.
    Ja på gensyn
    Knus

    SvarSlet
  9. Vacker soluppgång och fina färger i höstträdgården. Alla årstider är fina på sitt sätt men det är nog ingen årstid som kan mäta sig med färgrikedomen på hösten. Det har varit en djupt gul höst här med röda inslag - vackert!

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja det er så flot med høstfarverne, også hostaerner flotte gule nu.
      Kram

      Slet