onsdag den 26. januar 2022

En dag med solskin

 I går tirsdag skinnede solen så dejligt, så jeg måtte ud med kameraet, der skal jo være noget at vise jer i de næste indlæg. Vinden var kølig, men solen skinnede, så har vi lyst til at komme ud. Det har vi til gengæld ikke i dag, hvor det er gråt og blæsende.

Om eftermiddagen sprang de fine erantis ud der i solen, de står lunt ved husmuren.
så smukt var det, da jeg kom ud om morgenen
påskeliljerne er godt på vej, også de står ved muren


Salvien har fine grå farver, den står i ørkenbedet
Flot himmel med skyer
Forleden tog jeg et billede af min Hamamelis, så jeg kunne vise jer, hvordan den gror. Stammen til venstre er den der blomstrede i efteråret..
resten af grenene blomstrer nu, billedet er fra i går, den lyser så fint op derude.
Orangegrenet lind, står flot med røde grene mod den blå himmel
den første udsprungne helleborus
disse er knap nået så langt
Også rhodoerne er flotte i solen:
R. Hydon Velvet
R. eximium har en enkelt knop
R. Tholasma med fine runde knopper
Til slut har jeg valgt at vise jer nogle af mine tulipaner, de er selvfølgelig ikke fra i år, men fra sidste år.
Så må vi se, hvor mange af dem, der kommer igen i år.

White Valleyliljeblomstrende 
tulipanerne i rosenbedet

White Valley igen, den er jeg ret glad for, den er nemlig stabil og kommer igen hvert år. 
Se det var det halve af ugen, nu tager vi fat på den anden halvdel. Det kniber vist med det gode vejr de næste dage, så jeg kigger på liljebilleder til næste indlæg. 
Rigtig god onsdag.
24 kommentarer:

 1. Ja, det var flotte billeder! Sikke smukt morgenlyset kryber ind i haven langs jorden, og skaber fine billeder. Tænk at du både har erantis og påskeliljer, jeg har ikke set skyggen af dem endnu, men forstår det lokker dig ud i haven.
  Vi havde også et ret pænt vejr i går og jeg var i haven hele eftermiddagen.
  Man glæder sig til tulipanerne når man ser så dejlige blomster! Navnlig de liljeblomstrede kunne det vare rart at have - jeg synes de er så elegante, og nu må vi vel også snart til at lægge nogle flere løg her i haven. Tænker ikke rådyrene kommer ind igen:)

  Knus fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja det var en fornøjelse at være ude i går og at se at erantis lukker sig helt op. I dag er det slet ikke sjovt at være ude, føj hvor er det koldt og blæsende.
   Ja det er da et forsøg værd at prøve med tulipaner igen, de liljeblomstrende holder jeg meget af. Nej mon ikke I har fået skræmt dem væk, det må vi håbe :)
   Knus til dig

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Det er så deilig å se at vårblomstene dukker opp hos deg nå mens det ennå er vinter her. Nydelig påskeklokke.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   I dag er det også meget vinterligt her, men de kommer alligevel. Blæsten er hård her i dag, og værre skal det blive.
   Klem

   Slet
 3. Den hamamelis er altså sjov - har du købt den som to i en, eller er det en 'fejl'.
  Jeg begyndte at beskære klatrehortensia i går i det dejlige solskinsvejr, men i dag skal jeg ikke nyde noget. Koldt, vådt og blæsende.
  Så er fotoarkivet bedre.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja den er sjov, jeg har ikke købt den til at være sådan, det må være en fejl. En eller anden sidste år skrev til mig, at det skete tit, jeg kan ikke huske hvem.
   Ja det var så dejligt i går, i dag kan vi nemt holde os inde. Har kun gået små ture med hundene, det er for koldt, og det skal blive endnu mere blæsende :(
   Ja vi holder os til fotoarkivet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Det er tydeligt, at vi ikke ligefrem er naboer ... i går havde vi en dag, hvor det aldrig rigtig blev lyst. Goderne er ikke altid lige fordelt ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det må vi sige, jeg troede alle havde sol i går, men man tror altid, at andre har samme vejr som en selv. Et lille land med store forskelle på vejret :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja de små erantis står som små sole og stråler i solen, de varmer helt ind i hjertet, det gør troldnøden også i denne tid. Her er der også et par påskeklokker der er i blomst. Jo lidt glæder er der da derude på trods af at vi kun er i januar.
  Det bliver vidst også nogle trælse dage vi går i møde, blæst igen igen :-( desværre også i weekenden,
  Altid spændende hvor mange og hvilke tulipaner der viser sig, dejligt at nogle af dem er stabile. Jeg fik ikke sat nogle nye i efteråret så det bliver ikke så overdådigt her som hos dig.
  Lyder da godt med nogle liljer til næste indlæg, de kan helt sikkert opveje for det dårlige vejr, ihvertilfald for mig.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nu er det godt at se erantis, især når vi skal have så dårligt vejr, godt de nåede at springe ud i går. Der er ikke mange påskeklokker i blomst her, faktisk kun den ene, men der er mange knopper, så det skal nok komme.
   Jeg fik heller ikke lagt mange tulipanløg, men lidt er der da, det er kun de gamle, der har vist sig endnu.
   Liljer det kan jeg klare, takket være dig og Lenes liljer, så de kommer i næste indlæg.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Tenk at du har blomsterknopp på din Rh. falconeri eximium.
  Så flott. Mye annet fint også, men jeg la spesielt merke til eximium siden den antagelig ikke tåler klimaet her.

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Martin
   Ja jeg har den som et forsøg fra Rhododendronhaven, for at se om den kan trives i vores milde klima, det ser ud til at gå helt godt. Jeg har flere forsøgsplanter, men denne må stå særligt godt.

   Slet
 7. Ja nu kommer erentisserne og vintergækkerne snigende. Mine påskeklokker er ikke så langt fremme som dine, de ligger som æg i reden endnu. Heldigvis, for vinteren kan jo risikere at vende tilbage.
  Vi har fået ny computer, uha uha nyt teknik. Og det giver nogle udfordringer med at finde havebloggene igen. Bla. er Lisbeths totalt forsvundet, tilsyneladende osse fra din blogoversigt??
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Lækkert med ny computer, når man altså lige har fundet det hele frem igen og vænnet sig til den. Du har ret Byhaven i Ebeltoft er blevet væk, det må jeg lige undersøge nærmere.
   Jeg synes ikke, at påskeklokkerne tager skade af lidt kulde, herover det ikke så koldt, de plejer at rejse sig igen, men vinden i dag er strid. Håber du havde medvind på hjemvejen, hvis du har cyklet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Good evening dear Lisbeth,
  Great to so how the plants in your garden waking up to make a start in the new garden year. Also lovely to see that the sun still excists. It's the darkest january month here since years.
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   It is so nice that the plants are waking up again, and it is nice to show it to you. The sun is wanted I hope you will get more sun the last days in january.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Hvor er din salvie smuk med de grå blade. Kan du få den til at blomstre? Jeg har flere gange købt Salvie officinalis. De har vokset fint sommeren over, dog uden at blomstre, men de er alle gået ud om vinteren.
  Dine påskeklokker er blevet store. Her i haven er de kun i knop, og knopperne sidder helt nede ved jorden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Det må jo være klimaforskellen, selvom det jo normalt heller ikke er så koldt hos jer. Min salvie breder sig helt vildt, jeg har foræret meget væk af den, men nej blomstre vil den ikke. For en del år siden gjorde den, men det er længe siden. Jeg har fået den af Ida, hendes blomstrer fint.
   Ja påskeklokkerne kan jeg ikke klage over.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 12. Fina små vårtecken du hittade :) Jag har inte sett vintergäcken här ännu, de är alltid senare än Galanthus. Men jag hittade blommande cyclamen och vem vill inte blomma i det sköna solskenet som var då.

  Jag har satt flera trollhasslar och drömmer om rejäla buskar med mycket knopp. Såpass att jag kan klippa och ta in små kvistar för drivning.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er skønt med vårtegn, vores vintergækker er langt fremme nu. Jeg har en del cyklamen, men kun en der blomstrer endnu.
   Troldhaslen er skøn her om vinteren.
   Kram

   Slet
 13. Flotte solskinsbilleder. Jeg har lidt erantis og vintergækker nogle steder i haven men andre steder er de ikke dukket op endnu. Det må være noget med sol og læ osv. Dine Hamamelis blomster er så fine og lyser så flot op i denne tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Tak - ja det er dejligt med sol, først nu kommer de rigtigt her hos mig, men der er stadig steder, hvor de plejer at være, hvor de ikke er dukket op endnu. Ja Hamamelis er lækker nu om vinteren.

   Slet