tirsdag den 6. oktober 2020

Morgenstund har guld i mund

Egentlig ville jeg have ventet til onsdag med at udgive næste indlæg, men jeg kunne ikke vente med at vise jer den fine solopgang fra mandag morgen :) Interessen for bloggen er ikke helt så stor, som den har været, vi er nu i oktober, så begynder interessen at falde, men det skal vel ikke gå ud over dem, som stadig følger med. Så her kommer et nyt indlæg med fine billeder af lidt af hvert.


Godt nok blæste det en del mandag morgen, men det var en fantastisk solopgang.

Som mange af jer ved, er jeg ikke vild med asters, de breder sig rigeligt, men det her syn er godt nok ikke til at stå for.
Min sumphibiscus har stadig en del blomster, men de er ikke glade for regn og blæst,  de bliver hurtigt blæst i stykker. 


Denne hosta er en af dem, der holder længst, den er stadig flot. Jeg har delt den og har den flere steder i haven.
Phloxen her har en genblomstring, fin farve og duft.  
R. Hydon Velvet har jeg vist mange gange, denne gang får I den i fuld figur, billedet er taget i søndags, den er ved at have en pæn størrelse. 

måske husker I, at jeg har vist den mange gange, begge billeder er fra september
i fuldt flor i maj. 
Roser:
A whiter shade of pale har en formidabel blomstring her 2. gang
og her med dagens sidste solstråler
Aramis
Blackberry Nip
Charles Darwin
Compassion
Comte de Chambord
Lise Nørgaard
Mary Rose
Molineux
Op af pælen i det gyldne bed gror Teasing Georgia og Crownprinsess Margareta, nogle gange har jeg svært ved at se, hvad der er hvad, men her er i hvert fald ingen tvivl. 

Wollerton old hall

Søndag blæste det en hel del, jeg var så heldig at få lov til at samle valnødder i en have, der var pænt mange store fine nødder. 
I dag er det køligt og blæsende hos os, men jeg fortsætter oprydningen rundt om i haven, der er altid noget at lave i vores have :) 
Rigtig god dag til jer.
 

 

16 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Det var vel nok en flot himmel :-) Vi havde også flot morgenhimmel, men kan jo ikke se himlen så langt ned mod horisonten, som du kan.
  Indument er altså bare fantastisk <3 <3
  Og så bemærker jeg din hosta, der slet ikke er sneglespist. Er det en af dem, de ikke går i?
  Nej, for en lækker kasse nødder. De bliver gode i fryseren og til vinterens kager - Bents lagkager måske?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja i går var jeg heldig, i dag stod solen først op, da jeg kom hjem fra turen. Vi kan heller ikke se solopgangen her fra, jeg må gå til havet for at få sådan et billede.
   Ja indument er noget af det smukkeste, vi er helt enige i hjerterne <3
   Ja heldigvis går sneglene ikke i denne hosta, der er ikke mange andre, der er hele endnu.
   Nødderne er jeg glad for, jeg knækker dem ganske rigtigt og putter dem i fryseren, men de er ikke til Bents lagkager, han er nemlig ikke til nødder, jeg er til gengæld vild med dem.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hei Lisbeth

  Så flott himmel du viser! Det er så fint når himmelen er sånn. Rosene dine er så vakre, og du har også glede av de lenge ennå. Her stoppes mine av frosten, men ennå så har den ikke vært her.
  Det var mye valnøtter!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er fantastisk, når man er heldig at se og tage billeder af så flot en himmel. Ja men det kan da være, at du har roser lidt endnu, selv i Norge er der vel ikke så meget frost som der har været.
   Klem

   Slet
 3. Det er nogle flotte himmeler du får fanget.
  Super sammensætning af asters. Er den mørke anna Wol.. et eller andet? Jeg har det osse sådan lidt loren ved asters om sommeren. Men nu om efteråret tilgiver dem alt. de er skønne til at lyse op.
  Jeg elsker osse valnødder. Min bror har flere træer af forskellige sorter. men han har osse egern i haven, såå det er begrænset hvor mange nødder han får.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg er heldig. Ja asters er flotte nu, men hold da op hvor de breder sig. Den hedder Marina Wolkonsky en lækker asters. Jeg rykker mine asters op efter blomstring, det er heldigvis nemt, men de kommer igen næste år. Bortset fra dem jeg gerne vil have til at komme, dem rykker jeg ikke op, alligevel er de ikke så villige.
   Det lyder lækkert med flere forskellige sorter valnødder, vi fældede vores træ, det fyldte for meget i haven og nødderne var ikke til at få ud af skallen, så er det nemmere at samle i en anden have. Vi har ingen egern herovre, så det sker ikke for os.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Super flot solopgang, godt du ikke kunne vente med at vise den, selv om der måske er lidt afmatning på bloggen, men mon ikke det er sådan på denne årstid. Forår og sommer er nok nr. 1 men efteråret har da også en masse at vise frem.
  Asters er et kønt indslag nu, selv om visse slags er lidt trælse, men så må der bare rykkes op så mængden passer :-)
  Det er jo også skønt at se roser, og går det som det ofte har gjort, så kan du nok vise nogleet godt stykke ind i vinter månederne.
  Dejligt med en kasse valnødder, kan du tørre dem uden de mugner. Det syntes jeg var et problem dengang vi havde et stort valnøddetræ.
  Her har der været byger på besøg, både i aftens og i løbet af idag, men det gav nu kun 5 mm, men det er trods alt bedre end ingenting.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja solopgangen var flot, jeg må tage afmatningen i stiv arm så længe jeg har billeder at vise. Forår og efterår er de bedste årstider for mig, sommeren er jeg ikke så vild med. Efteråret er min yndlingsårstid, jeg elsker farverne, ja selv asters selvom de bliver for meget, jeg rykker bare op.
   Ja der er nok roser til noget tid endnu.
   Valnødderne vasker jeg og lægger til tørre i sol og vind. Bagefter knækker jeg dem og putter i fryseren. Det er en god beskæftigelse, mens jeg ser Vild med dans ;)
   Byger er der ikke mange af her, vi fik 1½ mm i aftes og en lille byge i formiddag, nu må vi se med de næste dage, de lover altid en del, men vi får det ikke alligevel eller de trækker i land inden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Det er godt nok dramatiske billeder, du lægger ud med. Det tredje billede minder mig om et mislykket forsøg, jeg et år gjorde på at etablere et astersbed. Nogle trivedes ikke, og andre væltede rundt. Dit makkerpar ser forrygende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var noget af en himmel. Mine asters vælter også rundt men lige der supplerer de hinanden godt og står pænt.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Det ser bare så godt ud når solen rammer skyerne nedefra:)
  Der har vel altid være mindre besøg og kommentarer på denne tid, mange er mindre i deres egne haver nu. man kan vælge at glæde sig over de der alligevel kigger ind og måske endda lægger en lille kommentar.
  Flot sen hosta, det ligner en ren art - ved du hvilken?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er meget flot, når solen rammer på den måde.
   Ja sådan er det hvert efterår, men måske er der færre udlændinge, som kigger ind. Jeg glæder mig både over dem, der kigger ind, og dem der lægger en kommentar.
   Jeg har desværre ikke navnet på den hosta, det har jeg nu ikke på mange af mine hostaer, jeg har fået den af en veninde, den er noget helt særlig.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Skønne billeder - din sumphibiscus er vel nok flot!
  Ja, nu tynder det ud i indlæggene i Blogland. Mon det er fordi, efterårsferien begynder i morgen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak - ja sumphibiscussen er noget speciel og flot.
   Ja vi er er ikke mange tilbage til at lave indlæg, men der er mange, der følger med, så er det fint. Trods alt lidt sørgeligt at haveblogverdenen helt går i stå.

   Slet
 8. Wau for en solopgang! Her har det regnet meget de seneste par dage. Jeg går i haven i både kulde og blæst, men når regnen står ned i stænger, holder jeg mig indendøre.
  Din hosta er fin. Det er sjovt så stor forskel, der er på hostaerne om efteråret. Nogle af vores har helt visne blade, og andre står helt grønne.
  Phloxen ser ikke ud til at være mærket af efteråret. Det er i grunden utroligt hvad blomsterblade kan tåle af regn og blæst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det var en flot solopgang. Her regner det også nu, men ellers har vi kun fået småbyger. Jeg går bestemt heller ikke ud, når det står ned i stænger, så er det rarest at være inde.
   Jeg har også mange hostaer, som er ved at guldnes og visne ned, men den her holder længe.
   Det er phloxens 2. blomstring, de andre er færdige for i år og ser efterårsagtige ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet