mandag den 26. oktober 2020

Haven set fra 1. salen og inspiration til indkøb af træer med høstfarver.

 Solen har vi ikke set meget til, den lovede regn blev kun til 3 mm, heldigvis giver det flotte løv solskinsbilleder for tiden,  derfor gik jeg ovenpå og tog billeder :


Nordbedet
nu er jeg kommet ned i haven, billedet er taget fra den ene låge.
kig mod øst med staudebedet forrest
tulipantræ og birk (tulipantræet er flot i haven, men det blever ret stort, så hvis der ikke er meget plads, er det nok ikke lige det træ I skal vælge. 
I baggrunden fuglekirsebær, som er fine i læhegn, foran klatrehortensia
magnoliabedet
Acer dissectum tager opmærksomheden her, de fleste japanske ahorn kan anbefales i haven, de bliver ikke voldsomt store og lyser meget op forår og efterår.
her er det orangegrenet lind/Tillia cordata Winter orange, også den kan anbefales, den bliver ikke voldsomt stor
Sorbus dodong både foran og bagved
Hamamelis får også flotte høstfarver, nogle sorter er flottere i farven
R. luteum er flot i år, det har den ikke været de seneste år
set fra skoven, igen med Acer dissectum og i baggrunden fuglekirsebær/Prunus avium
Mere inspiration:
Gul vandgran / Metasequoia bliver et stort flot træ, som lyser op halvdelen af året. 
Nyssa sylvatica/tupelotræ får de smukkeste efterårsfarver, mellemhøjt træ.
Jeg har to Stewartia, den ene har tabt løvet i tørken, den anden er for første gang blevet flot. 
Viburnum nodosum er kun en busk, men den har flot løv. Snart skal den flyttes hen i skoven, så kan den lyse op der. Jeg venter bare på, at den skal tabe de flotte blade.
Zelkova
har plissérede blade, man lægger mest mærke til den nu, hvor den har fået gyldne farver. 
Roser:
Eden Rose
Olivia
Peace
De er stærkt på retur, men jeg kan dog stadig vise enkelte i blomst. Det begynder at tage lang tid for dem at komme i blomst.

22 kommentarer:

 1. Sikke smukke billeder! Tak for dem. Jeg stod også i soveværelset i går og nød de fine farver ovenfra, men jeg fik ikke taget billeder. Sikke en fin gennemgang af lækre efterårstræer. Jeg savner min vandgran - den er altså noget særligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have. Synd du ikke fik taget billeder. Ja en vandgran er noget særligt, du må have en ny.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Haven præsenterer sig glimrende nu! Mon ikke mange vil kunne finde inspiration bland alt du viser, det tror jeg!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Karsten - ja jeg håber, at nogle kan finde inspiration blandt det jeg viser, vi har jo haft flere på besøg, som blev inspirerede, jeg håber, de har kigget med.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Fina höstfärger! Tittade på Zelkovan här idag, funderade på att flytta den, men den är grön fortfarande. Men Fothergilla och Stewartia är vackra nu.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Carina
   Jeg er forundret over, at I ikke har høstfarver endnu på flere af jeres træer. Stewartia er så fin nu, min Fothergilla har det ikke så godt.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth - Det er meget smukke fotos af høstfarver. Det er et flot efterårsvejr vi har haft, og farverne er meget smukke i år. Jeg bliver meget inspireret af dit indlæg. Vi har en Stewartia, der i år står med de smukkeste høstfarver. Venlig hilsen Else

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Else - ja det er meget flotte efterårsfarver i år. Det glæder mig at høre, at du bliver meget inspireret af mit indlæg. Stewartia er så flot, min er ikke så stor, først i år er den begyndt med de smukke farver. Det lyder rigtig godt med din Stewartia.
   Vh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Hvis det hadde vært mulig så skulle jeg gjerne ha sendt deg noe regn. Bare i kveld har det kommet 5 mm, og totalt 10 mm i dag. Det er godt å se dine roser, for de ser veldig fine ut. Så slipper du også at de blir ødelagt av regnet ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg kan godt vente lidt med regnen, både roserne og jeg er godt tilfredse med, at der kun kommer lidt af gangen :) Så kan vi få mere i november.
   Klem

   Slet
 6. Vi fik 13 mm i aftes og nat. Dejligt, vi har ikke ret mange roser der kan tage skade, så al regn er velkommen. Jeg "roder" i det gamle rodendronbed. Og der ligger en tyk måtte af spagnum eller lignende. og den er knastør endnu.
  Det er en flot udsigt I har oppefra. De dværgahorn er så flotte.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Jeg så godt på DMI, at Sjælland fik en del regn, så meget har vi slet ikke fået, så her er nok også meget tørt nogle steder, hvis man går i dybden, men det har jeg ikke gjort.
   Ja lige nu ser det godt ud oppefra.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. God idé at stige til vejrs og give os nogle oversigtsbilleder! Det er jo fordelen ved at have et par etager på huset, og det hele tager sig så fint ud med de mange farver spredt rundt i haven. Det er egentlig sjovt vi har så fine kulører i år, for frost har vi ikke haft endnu.
  Også godt med nogle forslag til høstfarver i haven. Det er som om året takker lige så smukt af som det begyndte, og I har virkelig meget dejligt at byde på nu.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg tænkte, at nu var det på tide at stige til vejrs og tage billeder. Jeg er ikke meget på 1. salen, men jeg er glad for at have den, når jeg skal tage billeder. Bent har sin computer deroppe, så vi har hver sin etage og skal ikke skændes om, hvad vi skal se på tv ;)
   Jeg undrer mig også over farverne, for det plejer at være frosten, der sætter gang i farverne.
   Jeg tænker nok, at mange af dem der har besøgt haven måske kan finde lidt inspiration til flotte høstfarver.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Det er en smuk park at kikke ud over fra 1. sal. Gode forslag til træer. Lige nu har vi ikke plads til flere træer, men en have ændrer sig jo hele tiden, noget bliver fældet og giver plads til noget andet, så mon ikke vi en dag alligevel skal have plantet et træ.
  Det er utroligt, at rosenblomsterne kan være så perfekte efter al den regn og blæst, vi har haft.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Det glæder mig, hvis du en dag får plads til et af de foreslåede træer. Ja haven ændrer sig hele tiden, så måske en dag ja.
   Vi har haft mere blæst end regn, måske er det derfor, roserne holder sig godt. Mange af knopperne er dog ved at rådne :(
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Åhh så mange flotte efterårs farver, oppefra ses de så fint. Desværre har jeg jo ikke kvadratmeter nok til at anskaffe nogle af herlighederne, så jeg nyder efteråret hos dig.
  Uden helt at vide det så har vi vidst heller ikke fået særlig meget regn. Det meste kom igår da Mogens og naboen var godt igang med at sætte hegn op, så de måtte stoppe da de begyndte at blive våde. Da de så var kommet ind og havde fået tørt tøj på ja så blev det tørvejr igen :-) nu har de så planer om at fortsætte onsdag og lørdag eftermiddag, så må vi håbe på tørvejr.
  Ja det kan jo ikke vare ved det rosen flor, men dem der stadig er lidt gang i, er da bare så fine og så holder de også længer, hvis det kan lade være med at storme og regne alt for meget.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja farverne ses rigtig godt også oppefra. Nej du må nøjes med at nyde efteråret hos mig, det gør du heldigvis også flittigt.
   Det er typisk, når man skal lave noget udenfor, så kommer regnen, vi håber på tørvejr onsdag og lørdag.
   Storm og regn er ikke godt for roserne, men de klarer sig rimeligt, selvom nogle af knopperne også rådner, det er træls, men som du siger, så holder de længere nu, dem det lykkes at springe ud.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Jeg har det ligesom Ulla, at efterårsfarverne virker specielt intense i år. God idé at kombinere billederne med uddybende kommentarer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja vi er helt enige om efterårsfarverne, men også om de uddybende kommentarer.

   Slet
 11. Det var godt nok nogle flotte billeder oppefra og på afstand nede i haven. Så kan man rigtig se, hvor mange, mange farver, du har.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak for det, ja der er flot derude nu, farverne bliver mere og mere intense, selvom jeg mangler din flotte Euonimus compacta :)
   Kh Lisbeth

   Slet