onsdag den 3. juni 2020

Pinsevejret fortsatte

det var dejligt, men nu trænger vi også til regn, jeg håber, at vi også får en del. Rhodoernes blomster falder sammen, inden de springer ud, et sørgeligt syn. Vi har vandet hele nordbedet med kande i aften, vandtanken var nemlig pænt fyldt op, så vi forsøgte at lave plads til mere vand. I vores have dør planterne enten af for meget vand eller for lidt.
Jeg må lige vise jer denne clematis igen, nu har jeg nemlig navnet. Den hedder Markham´s Pink, den blomstrer overdådigt i år, det er en af de tidlige, som jeg købte på et plantemarked i Silkeborg.
Jeg har mistet en del træer og buske i år, sandsynligvis på grund af den milde vinter, som pludselig blev ret kold, de har nok været sprunget for meget ud, tænker jeg. Vand får vi ikke meget af nu, meteorologerne skriver om dårligt vejr, for os haveejere er det nu ikke dårligt vejr, når haven trænger så meget, som den gør mange steder. Desværre har de trukket i land igen med de store regnmængder, ikke noget nyt :(
Platanen er en af dem, den ser ikke ud til at have det godt. Skæbnetræet/Clerodendrum har også fået en krank skæbne :(  Calycanthus Hardlage Wine og perlebusken/Exochorda er også færdige, det er trist. Jeg må glæde mig over, at jeg hverken har mistet rhododendron eller roser.
Denne cypres stod bag havebassinet, den var blevet for stor, så Bent nedlagde den.
tilbage stod denne stamme, som han ville til at fjerne, men jeg fik en idé
jeg plantede en staudeclematis op ad den og rundt om kom der hostaer, så var der lige et nyt bed
 Dronningebusken blomstrer flot nu
haven ved aftentide
 Hemerocallis
 og iris
 er godt i gang
her har vi en cornel, den står midt i pavillionbedet og tager sig godt ud
 Lilium pyrenaicum står i samme bed
Rhododendron:
 R. Sats up Sunrise
 R. Arpege
 R. Azurro
 R. Catawbiense Boursoult
 R. Breslau er høj
 R. Cassata
 R. Fastuosum Flore Pleno er så fine med fyldte blomster
 R. hodgsonii med flot nyvækst
Roserne er også så småt i gang
 Akvarel
 Frühlingsduft
og Hugonis
Der er allerede en del billeder til næste indlæg, men for at det ikke skal blive for uoverskueligt, stopper jeg her.
Med hensyn til træf i haven d. 13.6. har vi besluttet, at vi først starter kl. 13.30, hvis man har lyst kan man tage ud og se på øen først, den er også et besøg værd. I kan spørge, hvis I vil have forslag til, hvor man skal tage hen og hvor man kan tage en frokostanretning eller spise sin madpakke. Hos os er der kaffe og lagkage (selvfølgelig :)
Vi har også besluttet, at der ikke kan komme flere denne gang, 8 er rigeligt, hvis vejret er dårligt og vi skal i pavillionen. Der er jo stadig corona regler.
Rigtig dejlig onsdag til jer.
Vanen tro får I en solnedgang fra i aftes.

21 kommentarer:

 1. Hej Lisbet

  Ja, det er nesten sånn her også. I vinter regnet det veldig mye, men etter det har det ikke kommet mye nedbør. Jeg ser også tørkeskader på blomstene til enkelte rhododendron, for jeg får ikke vannet alt på en gang :(
  Ja, det har vært et flott pinsevær, men det har blitt for varmt for meg. 27 grader tre dager på rad er i overkant varmt.
  Hos deg er det mye fint i blomst både av roser og iris! Dine rhodoer er vel snart avblomstret?
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Ja vejret kan vi ikke styre, men ærgerligt med tørkeskader, og at de lover regn og så får vi ikke noget alligevel.
  Ja 27 grader er alt for varmt, så meget har vi ikke haft, men det var rigeligt varmt i går.
  Ja nu skifter billedet og nyt springer ud, men jeg har stadig alle de mørke rhodoer i blomst.
  Klem

  SvarSlet
 3. Kære Lisbeth
  Vi to er mest til lavere temperaturer og dagsregn en gang om ugen, men selvfølgeligt er det rart med sol :-)
  Det er ærgerligt, når noget går ud. Heldigvis har du en stor have, så måske ses det ikke, selv om du naturligvis vil savne dem.
  Der er meget, der blomstrer flot nu, og staudeklematissen bliver glad for den fine stamme.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja der behøver ikke være over 20 grader, og en da med ordentlig regn ville være godt, men det sker ikke. Desværre står de døde træer og buske, så vi ikke kan undgå at se dem. Jeg håbede jo, at der kom liv, det gør der ikke, så de må væk.
   Ja der er meget fint nu, staudeclematissen har rettet sig, den var lidt ked af at blive flyttet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Good afternoon dear Lisbeth,
  Beautiful vieuws in your lovely garden!! It's always hartbreaking to see things in the garden suffer because of the drought. But it's what you've said nothing we can do about the weather. It would be fantastic to have beautiful sunny hours during the day and a nice amount of rain during the nights. But that only happens in a dream. I also use died shrubs to hang climbingroses and clematis in. Untill now it works out well.
  Enjoy the beautiful weather rain is on it's way!!
  Have a beautiful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke
   I hope you are right that the rain is on it´s way we need it a lot. I am thinking about planting something in the tree, but perhaps a new one can have the place.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Så den gule Hemerocallis blev igen først - det er den der også blomstrer ind i efteråret?
  Lilium pyrenaicum er nu en superflot sag! Den ser man sjældent til salg - hvor har du fået dine?
  Ja, vi må håbe på regn - det ser nu godt ud på de kort jeg ser:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det er nu ikke den samme som den, der blomstrer i efteråret. Den har jeg gravet noget op af i år, den breder sig vældig meget og er mere fin i det. Stella d´ore, hedder den vist.
   Pyrenaicum har jeg fået foræret af Ella, som jeg var på tur med i sidste uge. Jeg har snart nogle stykker af dem.
   Lad os håbe regnen også falder på Samsø :) det sker ikke så tit.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Det er vildt, så mange store planter, du har mistet. Det er ikke ret sjovt at opleve. Nu er din have inde i en periode, hvor du både kan nyde rhododendron og roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er trist at miste store træer og buske, som har stået der en del år. Jeg må nyde roser og rhododendron i stedet. Desværre er der meget utøj i roserne.

   Slet
 7. Yndig den hvide iris.
  Det er bare så surt at miste store markante træer eller buske.. Det er jo altid dem man ikke vil af med der forsvinder. Dem der står dumt og forkert dør aldrig af sig selv.
  Jeg krydser osse fingre for regn, i rigelige mængder tak. Jeg har gået og plantet sommerblomster ud i hullerne de sidste aftner, og der knastørt trods jeg vander.
  Vi tager lidt på ørundtur. Det er næsten 50 år siden jeg var derovre på spejderlejrer.Så der er nok ikke noget jeg kan kende. Er der noget der er et must at se? Bortset fra din have al`så,, hihi
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den hvide iris er fin. Det er så træls at miste træer, jeg har ikke helt mistet håbet, de er stadig grønne under barken, men de ser meget døde ud.
   Over ved Billund har de fået 40 mm, men det ser ikke ud til, at det bevæger sig denne vej :( Det tørrer så hurtigt, jeg har lige vandet rhododendron i 1½ time.
   Ja men det er fint, nå du har været, der er nok en del forandret siden dengang. Jeg tænker Nordby bakker, Nordby og Langøre, det er vist det I kan nå på den tid, hvis I skal have lidt ud af turen. Ja og selvfølgelig min have ;) det er jo det, I kommer for.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja nu må vi se hvad regnguden har i ærmet til os de næste dagen, selv tror jeg ikke rigtig på noget før jeg ser det, så i aftes vandede jeg rhodoerne.
  Det er så ærgerligt når planter går ud, men det kan jo være svært at undgå med det vejr vi holder os her i DK hvor der bydes på både for både for lidt og for meget vand :-(
  Hvor er den clematis smuk. Smart sådan at bruge stubben til støtte, ja det er ikke altid at man bare skal fjerne det hele, det sker jo at gode idéer opstår :-)
  R. Fastuosum Flore Plenum, wouw den er lækker.
  Både pyranærlilje og Daglilje i blomst, flot, så vidt jeg husker er den Daglilje tidlig på den.
  Pyranæliljen er også tidligere på den hos dig, her går der vidst nogle dage endnu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi to er skeptiske med hensyn til regn, men vi har et stort behov. Jeg har vandet rhodoer i 1½ time her til aften, træls men nødvendigt.
   Ja det er meget ærgerligt at miste gamle etablerede planter.
   Nej jeg kunne pludselig se, da Bent kom med saven, at der var et eller andet, den kunne bruges til.
   Ja den rhodo må du have. Tænk at jeg er foran dig, det er ikke ofte, det sker. Jeg har flere dagliljer i blomst nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Tordenen har rumlet hele eftermiddagen, og Vivi har fået mere end 40 mm i dag bare godt 10 km her fra - og vi har ikke fået en dråbe! Alligevel har jeg gødet roser til aften, for jeg satser på vand i morgen! Det må være vores tur - og jeres. Ærgerligt med store træer - jeg har mistet en mindre bøg, men vist mest fordi jeg har fået revet den løs. Jeg må finde en erstatning for den i vores skov i efteråret - jeg plejer at finde nogen selvsåede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja jeg så godt, at du ikke havde fået noget, og Vivi har fået 40 mm. Jeg håber også på regn i morgen, men bliver ikke forundret hvis det ikke kommer. Ja det er ærgerligt at miste noget veletableret, godt du kan hente selvsåede i jer skov, det er gratis :)

   Slet
 10. Dejlige billeder, Lisbeth! Ja, hvor vores haver dog mangler regn - det er også et problem her, og man kan jo ikke vande hele haven.
  Og kulden, der pludselig kom i april, var også slem ved nogle af mine planter blandt andet hortensiaen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja vi håber at få regn i dag, det virker noget bedre end, når vi selv vander.
   Mine hortensiaer har det heller ikke godt i år.

   Slet
 11. Du kikker ikke på bar jord i ret lang tid, før du skrider til handling 😀. Men det skal nok blive et fint lille bed. Hostaen har nogle meget smukke blade, og staudeclematissen er sikkert glad for at have en stamme at støtte sig til.
  Jeg nyder, at du igen kan vise rosenbilleder.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nej det har du ret i, jeg har nu stadig bar jord, men hostaer og roser er gode til at dække. Staudeclematissen har rettet sig efter flytningen.
   Det glæder mig, de er så småt i gang, der kommer flere i næste indlæg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Om jag förstog rätt så har ni fått lite regn med betoning på lite. Vacker blomning av många olika sorter. Det är kanske nu som den är mest varierad av alla säsonger och månader.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet