mandag den 15. juni 2020

UV - roser og pæoner

UV indekset er højt, det betyder, at jeg nu endelig kan lave indlæg ved denne tid, ingen grund til at går ud her om middagen, til gengæld er det bedre at være ude om aftenen, det er også bedre at tage billeder om aftenen. I aftes vandede vi størstedelen af rhododendronerne, det er nødvendigt, når vi bor et sted, hvor regnen går uden om, selvom de har truet med store mængder regn, men det er ikke her, de kommer.
Derimod har jeg de dejligste pæoner:
Den hvide er Jan van Leuween, et perfekt match - den anden har jeg ikke navnet på. De skal til gengæld fotograferes om dagen, for om aftenen lukker de sig.
Staudevalmuen har bredt sig, den blomstrer fint nu
Den første frøsåede valmue er sprunget ud, underligt de plejer at blomstre før roserne, men ikke i år.
 Buddleja globosa blomstrer flot, bier og sommerfugle er vilde med den
 Clematis Beauty of Worcester har store flotte blomster og knopper så store som tennisbolde
Også Cl. Piilu er ved at starte blomstringen
 Fjerbusken er blevet reduceret, det må være tørken, den plejer at være meget større
 Gasblomst/Dictamnus
 hostablomst i mit nye bed ved havedammen
 Kaprifolien blomstrer på livet løs
liljen Lollipop er også i gang nu
og så er der jo roserne, flere og flere springer ud hver dag:
 Dronningebuske og Kathleen Harrop, fin sammensætning
  mosrosen Blanche Moreau
 Suaveolens, begge står ved hegnet ud til vejen
samme sted står også Alberic Barbier
 nærbillede af den
 Champion of the world ved hegnet
 Iceberg ved pergolaen
 Pilgrim står også ved pergolaen
 Wild Edric
 Henry Martin
er næsten rosenhæk

ingen solnedgang, men se lige så smukt fyrretræet er her i aftensolen.
 Rosen Gram, som jeg fik af fru Friis er  plantet her i magnoliabedet, jeg fandt ud af i aftes, at den bliver ret høj, så måske skal den flyttes.
Hortensiaen kom i stenbedet, som vi talte om Anne.
Julemjøden fra Gunvor står i skabet :) tak for milde gaver til jer alle tre.
Der er rigtig mange motiver nu, dette er, hvad jeg har valgt at vise i dag :)
Fortsat god lun dag og god start på ny uge.

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Du har så mye forskjellig som blomstrer. Det er morsomt å se hvor mye du har :)
  Her har UV indexen vært lav. Det er best å passe på så en ikke blir solbrent. Jeg har vannet i hele dag, og er lei allerede ;)
  Klem

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Ja der er meget, jeg kan knap selv følge med :)
  Det var da underligt, at jeres UV er lavt, nå nej mon ikke det har noget med havet at gøre. Ja det er irriterende at vande, jeg fortsætter igen i aften.
  Klem

  SvarSlet
 3. Jeg kan genkende flere af clematisserne, de var liige på nippet i lørdags til at springe ud.
  Vi har ikke fået en dråbe vand, og det blæste godt i går med høj sol, så her er alt osse tørret ud. jeg skal nok ud og lege slangetæmmer senere i aften.
  Godt du har fundet plads til dine nyervervelser. Men julemjød kan altså osse drikkes om sommeren, hihi. især med lidt danskvand i.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja de var på spring i lørdags.
   Nej det er altid de samme der får og de samme, der bliver snydt for regn, mærkeligt, vi bor et forkert sted, jeg skal også ud og tæmme slanger i aften igen.
   Tak for råd til julemjød, så prøver vi det i sommer også ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Det har været varmt i dag, og det er næsten synd for pæonerne, der står så flotte. De holder ikke mange dage. Selvom du viser både pæoner og roser, vælger jeg alligevel kaprifolien som favorit. Hvor har den mange blomster! Mon ikke det er en sort, der dufter skønt?
  Det var godt, det holdt tørvejr til jeres blogtræf, selvom det betød, du måtte lufte vandslangen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 5. Hej Elna
  Ja det har været varmt, men jeg holder mig indendøre om middagen og 3 timer frem, så går det. Til gengæld er jeg ude hele aftenen.
  De pæoner jeg har ude ved nordbedet, havde det bestemt ikke godt i solen, de hang noget med hovedet, det er så ærgerligt at se. Jeg har luftet vandslangen i aften, men pæonerne fik nu ikke noget, derimod rhodoer og de nyplantede roser.
  Mens jeg vandede var der en skøn duft, jeg kom da i tanke om, at det var kaprifolien :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Ja det er blevet sommer, det er jo i og for sig jo dejligt, men det har jo også en bagside, især når man ikke har været forkælet med særlig mange mm op til. Jeg har også været lidt rundt med vandkanden i aften.
  Det fine vejr får også fart på udspringningen, det kan ses bare fra i lørdags at der er sket noget.
  Nu kommer der også gang i liljerne, en enkelt er også sprunget ud her, men det vare vidst lige et par dage endnu inden Lollipop er klar her.
  Ja kunne godt se at Fru Friis’ rose var pænt stor hos hende, men mon ikke der lige hår et par sæsoner inden din er ligeså, og så kan du jo imellemtiden spekulere på hvor den så skal bo :-)
  Hortensiaen tror jeg hat fået den helt rigtig plads, og den kan jo beskæres hvis den plads bliver trang. Julemjød det lyder spændende og med danskvand som Gunvor skriver, så har du jo en sommer drink som du kan nyde når det er for varmt til at arbejde :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er godt nok med noget sol og alt det, der springer ud, men vi ved jo, at det trænger til regn, det er desværre kun for udvalgte steder, vi boer et forkert sted.
   Din Lollipop kommer nok også snart med, heldigt at du fik en buket fra naboen.
   Gram Slotrose er ikke specielt stor endnu, så jeg kan godt tage den lidt med ro ja :)
   Det er godt, jeg kan i hvert fald se hortensiaen her inde fra, det er godt. Først ville vi have sat den i udkanten af skoven, men så ombestemte vi os, samtidig fik vi rykket rundt på en rhodo, der stod der, så det var positivt :)
   Ja vi må prøve med en sommerdrink i varmen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor er der bare meget i blomst hos dig - det er jo helt overvældende! Juni er bare en af de allerbedste sommermåneder, hvad blomsterrigdom angår. Det har været meget varmt også her, så jeg har gjort ligesom dig og har været ude det meste af aftenen i stedet for i eftermiddags. Her er der også gang i flere klematis, og min fjerbusk har det vist ligesom din i år - den er i hvert fald ikke lige så høj og bred, som den plejer. Kapeifolium er bare indbegrebet af sommer, og mine står også på spring. Det er bare den skønneste duft 😊 Min lollypop kan heller ikke være med endnu, men den da pænt på vej. Det var da dejligt med en Gram rose i gave - den er så smuk.
  God dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det må vi sige, juni er en fantastisk måned. Lige nu er det rigeligt varmt, så er det godt vi har de lange lyse sommeraftener, hvor vi kan være i haven. Kaprifolien dufter skønt sådan en soomeraften.
   Ja det var en fin gave Gram rosen, den er jeg spændt på
   God dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Good morning dear Lisbeth,
  Blue sky's are wonderful to see but the garden needs water too! Weather is a strange thing. We were warned to have very bad weather at sunday afternoon. Strange to see that in certain parts of my country streets were overfloaded and we only got some drizzle rain.I am happy that it's cloudy here the last few days. The older I get the less I like heath. Yes with so much light during the day it's better to photograph in the early morning hours ore in the evening. And wow what a beauty your garden is bringing.
  Have a beautiful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Sad that you did´nt got much rain sunday, I know the feeling same happens here. It is a bit hot but the evenings are really nice, and I stay in three hours in the middle of the day.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Det er en fantastisk have, I har, Lisbeth! Hvor er det smukke valmuer og klematis du viser her. Mine staudevalmuer er lige sprunget ud i dag, og så falder jeg nærmet om af fryd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja det er en dejlig tid, staudevalmuerne er bestemt også skønne, jeg kan godt forstå, at du er glad :)

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Ja, nu kommer hostablomsterne, noget af et højdepunkt der heldigvis varer længe!
  Buddleja globosa er noget af et hit, og den er vel noget tidligere end de vanlige?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det gør de, dette var den første, den er så fin. Vi talte netop om i lørdags, at vi ikke kan forstå, folk klipper blomsterne af.
   Ja globosa er bestemt et hit - også for bierne. Den blomstrer meget tidligere end de andre og skal klippes ned straks efter blomstring. Den er blevet kæmpestor i år.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Som Elna faldt jeg for Kaprifolien. Da jeg kom til billedet af de mange blomster kunne jeg (næsten) dufte den. Den må være vidunderlig at vande under :-)
  Jeg siger ingen ting om hostablomsterne ;-)))))
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja den dufter fantastisk kaprifolien. Ja det er helt hyggeligt at stå der og vande, når det nu skal være.
   Nå nej selvfølgelig siger du ikke noget om hostablomster ;) det kan jeg godt gætte.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Den blå himmel danner nu en smuk baggrund for billederne fra haven, selvom du sikkert foretrak en omgang regnvejr. Nu gælder det om at nyde alle pæonerne. Deres blomstring er jo kortvarig, men fantastisk, mens den varer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja men det ser da godt ud med den blå himmel, det er fint, men så kunne det jo regne om natten, så heldige er I vist i Vestjylland.
   Ja pæonerne er fantastiske nu, dem nyder jeg meget.

   Slet