torsdag den 18. juni 2020

På tur igen igen, roser roser roser

Ja det er da vældig så meget tid, jeg tilbringer på færgen. Denne gang gik turen til Fyn ,og Bent var sørme med igen.
Men først lidt rosenbilleder:
 Henry Martin
 A shropshire lad
 Akvarel er blevet til en stor busk
 Auguste Charles
 Comtessa
 Common Moss
 Hot Chocolate
 Kathleen Harrop
 Our last summer
 Pilgrim
 St. Nikolaus
Flot er det, men jeg må nok til at stoppe lidt med rosenkøb :) der er mange, som i rigtig mange.
I går gik turen nu over til sønnen, som er blevet smittet af min haveinteresse.
 Så for en gang skyld havde jeg mere med fra øen end jeg bragte med hjem
Per har nemlig lavet sig et højbed, jeg havde en rose med til ham. Det var Pat Austin, jeg havde nemlig tre af dem, så han fik den ene, snu som jeg er, tænkte jeg, så bliver der plads til en ny.
Jeg havde også et par rhododendron med til ham, så Bent hjalp ham med at plante både rose, rhodoer og en tiloversbleven syrisk rose. En masse storkenæb fik han også, det måtte han selv finde pladser til. Vi så ikke meget til børnebørnene og Signe. For da kaffen var drukket, gik turen videre til ja gæt en gang :)
Selvfølgelig skulle jeg introducere ham for Jas, der også bor på Fyn.
Vi var så optaget af at finde roser, at jeg glemte at tage billeder, pludselig var det tid til at køre. Men jeg kan fortælle jer, at Jas har mængder af roser, og han vil så gerne sælge dem, for han er træt af at gå og vande alle potterne, det forstår jeg godt. Så kommer du i nærheden af Brenderup, der ikke ligger langt fra E 45, så kig ind til ham, men husk at ringe først og lave en aftale. Vi fik i alt 9 roser for 410 kr. billigere fås det vist ikke. Det er gode sunde roser. Per skulle have to roser til Martha´s dagplejer, da Martha snart har sidste dag. Hun fik selvfølgelig en Martha rose og en Kathleen Harrop.
Jeg kom til at købe 4 roser, gisp. Rosoman er jeg i hvert fald, jeg har da rigeligt. Jeg er sikker på, at nogle af jer er nysgerrige efter at vide, hvad jeg købte.
Jo jeg skulle selvfølgelig have en Martharose mere, de er desværre ikke særligt sunde, men kønne er de. Boscobel stod og råbte efter mig, det var den sidste, han havde. Desuden købte jeg Persian Mystery, fordi jeg troede, at den jeg havde var blevet væk, men jeg er nu ikke helt sikker. Den sidste var også en Austin rose Charles Darwin, den kan stå der, hvor jeg gravede Per´s rose op, håber jeg.
Ja sådan kom der igen 4 roser til, hvis de ikke var så billige, havde jeg ikke så mange. Men vi havde i hvert fald en hyggelig dag :)
Der er også nogle rhodoer i blomst endnu, jeg kunne ikke stå for dem i aftensolen:
 R. Ponticum
R. Tamarindos
for jeg måtte jo en tur rundt i aftes, da vi kom hjem ved 21 tiden.
 Clematis Rouge Cardinal kan vi se fra stuen
 Cl. Worcester Beauty set ude fra vejen
 her fra kan vi også se roser Ghislaine de Filigonde
og uægte jasmin/Philadelphus
Pergolaen er også ved at være godt dækket af roser, der er ikke så mange udsprungne endnu i den anden ende af pergolaen.
Jeg slutter af med et billede af solnedgangen, som jeg selvfølgelig tog i aftes.
Jeg ved, I har travlt i egne haver, der kommer ikke så mange kommentarer, men mange kigger med alligevel, det er fint. Jeg har også meget travlt, jeg skal jo plante. De lover regn i morgen, vi får se. Jeg når kun et indlæg, hvis det regner, det tager alt for lang tid at kigge billeder og lave indlæg, der er masser at se til.
Rigtig dejlig lun dag til jer.

18 kommentarer:

 1. Dejligt sønnen er blevet bidt af havebacillen. Men han har jo osse et super eksempel hos dig..
  4 nye roser??? tja du har jo heller ikke så mange. Fnis. Og du måtte grave en op ti sønnen.
  Aftensolen kan altså noget magisk. Farver og skygger falder helt anderledes.
  Regnvejr?? det vil jeg se før jeg tror. Når det kommer fra øst, springer det som regel os over, og giver det meste til jyderne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er skønt, vi har begge plantet roser i aften hver for sig, det er så moderne :) Ja det er underligt, jeg synes hele tiden, jeg mangler roser, hvordan mon det kan være ;)
   Det er så smukt med aftensol og en stille aften er godt, for det er for varmt derude om dagen.
   Ja det samme her, de har allerede ændret det, så det bliver nok som sædvanlig jyderne, der får glæde af det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Så mye fint som blomstrer hos deg nå, og rosene dine er gelt fantastiske! De må trives godt hos deg :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er meget fint her nu, men det er der også hos dig, mon ikke du har roser i blomst også.
   Klem

   Slet
 3. Good evening dear Lisbeth,
  How wonderful to have a son who is interested in gardening too!!!! Fantastic to see that you have 4 new roses. Great quality!!! That will be surrounded in your garden with a lot of love I think. (I can't stop buying them too (lol)).
  Have a wonderful rainy day tomorrow (because I know you want rain).
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes I am very happy that he likes gardening too. It is difficult not to buy new roses ;)
   I hope I will get a lot of rain, but I am not sure.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 4. Hellere smittet med haveinteresse end med Covid 😷 Travlt i haven har jeg ikke lige nu. Dertil er der for varmt; men krukkerne skal vandes hver dag, og det tager noget tid. Forhåbentligt kommer der noget regn i morgen, når du skal plante nyindkøbene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du ret i, det sagde han også selv :) Jeg har travlt i haven formiddag og aften, om eftermiddagen er det for varmt. De har allerede trukket i land, så heller ikke denne gang føler jeg mig sikker på regn. Tre af roserne er plantet i dag og vandet.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Det var da en en dejlig tur og ja det er jo ikke normalt at du har bilen fyldt med planter, på udrejsen, men godt at du ikke kørte tomhændet hjem. Det er da bare så skønt at Per har fået sådan en haveinteresse, og godt at der er professionel hjælp at hente hos både dig og Bent, så gejsten holdes oppe. Der er jo mange ting man skal vide, og at plante i den rette jord, den rigtige dybde, og hvor meget og lidt sol det forskellige kan lide, er du og Bent de helt rigtige til at rådgive ham om.
  Ja Jas har mange roser, og til hans priser var der mange flere der skulle gøre en tur ud af at besøge ham. Det der spares hos ham kan jo sagtens betale benzinen. Desværre begynder det at knibe med pladsen her, så jeg kan desværre ikke hjælpe ham af med ret meget :-)
  Dejlige roser du har købt, men ærgerligt at Martha ikke er en af de sunde, men sådan er det bare nogle gange. Smuk blomst men mindre kønt løv og alligevel vil vi ikke undvære dem.
  Ja pergolaen bliver bare flottere og flottere som årene går.
  Ja nu må vi se om vi får del i regnen denne gang. Det er værd at håbe selv om det er ved at være weekend, og der er tid til at gå i haven, nå men så må jeg jo finde på noget andet hvis altså regnen kommer.
  God nat her fra og med ønske om en regnvåd fredag.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja dejlig tur og lidt speciel, omvendt af hvad det plejer at være, men godt jeg ikke kom tomhændet hjem ;) Per og jeg har plantet hele aftenen og skrevet sammen på messenger, så hyggeligt.
   Jeg håber, at nogle vil tage hen og købe roser hos Jas, han var ved at være træt af alle de potter, der skulle vandes. Det er i hver fald billigt og tillige gode roser. Ja vi kan jo ikke blive ved at have plads, det kneb også for mig.
   Tja de har allerede fjernet regnen her i morgen, men lørdag skulle vi få, vi får se, vi tror ikke på noget, før vi ser det.
   Jo tak i lige måde - godnat
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Sikke en skøn tur du var på med besøg både hos din haveinteresserede søn og hos Jas. Jeg er imponeret over, at du har plads til flere nyindkøbte planter. Dejlige billeder du viser!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det var en fin tur. Ja jeg er også imponeret over, at jeg fik plads endnu en gang, jeg var ikke sikker ;)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor er det hyggeligt med sådan en havesøn. Gad vide, om han også bliver fast kunde hos Jas. Du er jo da helt tosset med de roser ;-) Skifter du ikke al jorden inden du nyplanter i stedet for den Per fik. Eller er dine roser ligeglade med det?
  Ak ja, regnen kommer heller ikke i denne omgang eller de næste 14 dage. Hvor lidt har vi egentlig fået, efter at vinterregnen sluttede? Sluttede den ikke i begyndelsen af marts? Kan det blive til 40 mm på snart 3½ måned? 10 mm pr. måned?? Vores nabovandværk har indført vandingsforbud. Ak ja ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er rigtig dejligt. Jeg er også spændt på, om han tager flere ture til Jas. Ja jeg er skrupskør med de roser, bagefter tænker jeg, hvorfor gjorde du nu det?
   Og så tog du mig, jeg plejer aldrig at plante samme sted som en anden rose stod, sådan kan det gå i travlheden, vi må se, hvordan det går. Heldigvis er roserne billige, så det bliver et eksperiment.
   Her regner det nu, men hvor længe? Ja det ved vi ikke, men vi var ikke lovet noget i dag, og DMI´s side er gået ned. Vi har ikke fået meget siden marts, og I har endda fået mere end os.
   Man forstår godt vandingsforbudet, men det er ikke sjovt, for de dør godt nok for os, hvis vi ingen regn får.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. He-he. Kunne det lykkes at fange dig?
   Så har vi nok kun fået 30 mm. Eller mindre? Hvad har I fået. Ja, det hænger og ser trist ud, og selv om jeg vander får det ikke samme frodighed som ved regn. Det er ikke fordi jeg er ked af sol, bare det kunne suppleres af rigelig regn. Men sådan har du det også, ved jeg:-D

   Slet
  3. Ja det kunne det sørme :) Nu får vi heldigvis regn, ja sol er godt, men vi må også have regn, ellers bliver det så trist at se på, men nu kommer ukrudtet så.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Det lyder som en alletiders tur
  Persian Mystery er da vist ingen Austin, men en sund Harkness sag med et flot Hultemia øje:)
  morsomt at din søn er begyndt at interessere sig for have!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var en fin tur.
   Persian Mystery og Martha er ikke Austin roser, der skal jo lidt andet i haven end Austin :)
   Ja det er ret godt, at Per også er interesseret i have, vi vil gerne have nogle unge haveinteresserede. Han er 32.
   Tak i lige måde

   Slet