søndag den 21. juni 2020

2. rhododendronblomstring

Jeg har taget billeder af det nye løv på rhododendronerne, det skal jo ikke være roser det hele, vi må have lidt afveksling. Jeg håber, nogle vil synes, det er spændende at se, men det er ikke sikkert ;)
R. bureavii
 R. Black Adder
 R. Elisabeth Lochardt
 R. Ever Red
 R. fictolacteum
 R. Golfer
 R. Hansel 
 R. Lavendula med duft i løvet, jeg har fire Lavendula
 R. orbiculare med de fine runde blade
R. rex x R. bureavii
 R. calophytum
R. eximium, snart kommer det fine løv på den, jeg viser billede af det, når den kommer.
 R. Rusty Dane er ikke ret stor, men nyvæksten  er smuk
 R. pachysanthum er nærmest opstammet (ikke med vilje)
 R. Silber Velours
 R. viscosum, der blomstrer nu med en dejlig duft.
Ikke alle kan se skønheden i de nye skud på rhododendron, nogle tror ligefrem, at de er syge. Det er de heldigvis ikke, jeg synes, de er smukke. En af mine passioner sammen med roserne, som vi også skal se lidt af:
 Bedet ved pergolaen med St. Nicolaus og Cariad, de er ret ens i formen på blomsten og derfor sat sammen.
 Aloha
 Braithwaite
 Buttercup med regndråber. Vi fik ikke regn alligevel i går, skønt det var lovet. Ialt 12.4 mm blev det til.
 Café
 Chocolate l´orange
Clair Austin
Constanze Spry
Rigtig god søndag derude - nu må jeg ud og se, hvad der er sket siden i går :)

20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Jeg synes jo det er så flott å se på det nye løvet, men så er jeg vel mer glad i rhodoer enn mange andre ;)
  Nyveksten er så fin, så den må vi ha med oss.
  Nydelige roser også, og nå kommer jeg snart etter med mine :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja heldigvis findes der enkelte rhodomaner mellem mine medbloggere, du er en af dem :)
   Ja nu må du snart være klar med roserne.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Hvem er det dog der synes at den naturlige nyvækst på Rhododendron ser syg ud? De er jeg da godt nok ikke stødt på! Personligt finder jeg ofte nyvæksten mere spændende end egentlig flot. Men syg er den jo ikke på nogen måde.
  Flot R. viscosum blomst! Har du prunifolium i samme gruppe?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det har jeg oplevet ved mange af mine besøgende, hvis de ikke kender noget til rhododendron, bliver de pinligt berørt, fordi de tror, at planten er syg, der er mange, som har lært noget om rhododendron her hos mig :) Jeg synes, at det flotteste ved en rhododendron er nyvæksten, der findes så mange fantastiske.
   Nej jeg har ikke R. prunifolium, den fås ikke i Rhododendronhaven kan jeg se.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Det er bestemt fint med fokus på løvet. Ja, der er mange, der tror, at belægningen er sygdom, men når man ved, at det er helt naturligt, er det meget smukt.
  Løv, der dufter... spændende.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det synes jeg var på tide at få fokus på løvet. Jeg tænker, at Dorte vil være glad for det :) Du har også oplevet, at folk tror, der er en sygdom, godt vi er enige, det er nemlig smukt.
   Har du ingen med duftende løv, det må du have, det er jo de små lave, de kan være i din have. I må altså komme en tur, så I kan dufte til løvet. R. Lavendula er en af dem, men jeg har en del.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Det nye rhododendronløv er noget af det flotteste, haven byder på lige nu, og sikken variation der der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja vi er helt enige, godt vi kan finde ud af at nyde det.

   Slet
 5. Synes, det er så skønt, at du inspirerer til at se på løv også - du viser mange fine. Min favorit er helt klart Silver Velour - den er da helt fantastisk både i farve og form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det glæder mig, at du synes det. Silber Velours er helt fantastisk.

   Slet
 6. Det er da spændende, det nye løv på rhodoer. Jeg var ikke klar over det fandtes så forskelligt, førend du viste det her. jeg tror det var forrige år. Nok vil jeg ikke have rhodendron i min have, men jeg nyder da at se dem hos dig og andre steder. De passer bare ikke ind hos mig.
  Ja nu kommer roserne for fuld styrke. Og den smule regn vi har fået, 8mm ialt, Har fået nogle af dem til at lægge sig pga vægten. Så jeg har været rundt og sat nogle støttegrene under. Jeg havde engang lavet nogle triploder af hasselgrene, og de fungerede perfekt. Men de rådner jo i jorden, og væltede efter et par år. Nu skal jeg ha fundet på noget mere permanent.
  Vi får lige en rimelig kølig dag og så kommer varmen igen, phyy
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er spændende, det har du lært lidt om her. Du talte godt nok om at du ikke er til rhododendron, heldigvis har vi forskellige interesser, du er velkommen til at nyde dem hos mig i stedet :)
   Så du fik mindre end os, de lover regn i morgen tidlig, men jeg tror ikke rigtig på det. Det er svært med roserne, de bliver nemt for tunge. Vi har også prøvet forskelligt til støtte, men det er rigtig, de rådner i jorden.
   Ja det skal nok blive varmt igen, det skulle dog ikke blive så slemt herovre.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja nyvæksten kan godt kaldes for rhodoernes anden blomstring og jeg nyder det. Jeg har lige været mine Rhodoer igennem idag og få fjerne visne blomster og så stritter det fine nye løv rigtigt. For ikke så længe siden var en der havde fået en have hvor der stod en rhodo med et rigtig fint indument, men hun troede at der var noget galt med den, så hvis man ikke ved beder såeee. Vi var dog nogle der kunne berolige hende med at det var helt normalt :-)
  Bureavii er en af dem jeg har og den har en rigtig fin nyvækst, og så har den blomstret for første gang i år, dog kun med en enkelt blomst. Af dem du i øvrigt viser er jeg nok lidt solgt til Golfer og Silber Velours, men de er nu alke fine.
  Ja og så er der jo roserne, dem kan vi jo slet ikke komme uden om nu, idag har mine fået gødning, så jeg håber at der kommer lidt vådt fra oven i nat og i morgen. Det har de da lovet, så vi må se. Ellers har både lørdag og søndag været tør her. Fredag aften fik vi 1mm mere så alt i alt nåede vi op på 26mm.
  De to lyserøde i bedet ved pergolaen er så fine og ja de klæder hinanden.
  Jeg har også været i gang med hånd “gravemaskinen” idag og er begyndt at grave et nyt bed ud, og ja der skal roser i :-) jeg har nogle der står lidt uhensigtsmæssigt så de skal flyttes og mon ikke der også bliver plads til lidt nyt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg synes, den anden blomstring er flot. Jeg er også i gang med at fjerne visne blomster, men der er nogle endnu. Nogle er svære at fjerne. Folk der ikke er til rhododendron, forstår ikke det med indument.
   Jeg er forbavet over, at du har haft blomst i din bureavii, jeg har haft en blomst i de over 10 år, jeg har haft min, så du har været heldig.
   Mine roser fik gødning, da vi fik regn omkring 1.6. jeg håber på at få lidt mere om 10 dage, så kan de få igen. De lover 4 mm her, jeg tror ikke på noget, før jeg ser det.
   Nåda nye roser igen, så bliver Anton glad, hvis du kommer en tur ned til ham.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth,
  Jeg har netop i aften gået og beundret den fine ny vækst på de mange forskellige rhodoer og det er meget fantastisk.
  Vi har fået 13mm vand i onsdags men med det varme vejr et det hurtigt tørt
  igen. Glad for at jeg kan vande mine rhodoer.
  Sikke mange flotte roser du har, mine er også ved at springe ud, og jeg nyder sommeren fuldt ud
  Hilsen
  Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Dejligt med en lille hilsen fra dig, jeg tænkte netop på dig, da jeg lavede indlægget. Ja hvor er det godt, at du kan vande dine rhodoer, men det er et stort arbejde med så mange.
   Nu må du snart komme herover, så du kan nyde roserne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Good morning dear Lisbeth,
  It's wonderful that even after the flowers are gone in the Rhodo's that they showing theire beautiful foliage. Love to see your roses in bloom. I love the Caferose. Is it an easy to grow one?
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 10. Jeg er en af dem, som nyder synet af bladene på Rhododendron. Jeg forstår egentlig ikke, hvis man kun har dem for blomsternes skyld, det er da godt nok en kort fornøjelse så. Sjovt du lige nævner en med duft i bladene, vi fik for nogle år siden en der skulle dufte i bladene, mener at den hedder noget med Honning duft og jeg skal da love for at den i år dufter af honning. Skønne roser, nu begynder de da også her hos os, men der er stadig mange, der kun har knopper.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 11. Nytillväxten är vacker :) Fast i år tittar jag mest på några små som inte borde klarat sig - där är nytillväxten kanske inte så vacker men extremt efterlängtad.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 12. Hej Carina
  Ja det er den. Jeg synes også at nyvæksten på de små er flot, i hvert fald på mine.

  SvarSlet