mandag den 10. juni 2019

Roser, pæoner og andet godt

Det har været et par meget blæsende pinsedage, heldigvis blev aftenen pinsedag rigtig fin. Om formiddagen var det ikke meget ved at gå derude, det ændrede sig heldigvis, jeg havde nemlig 7 havedamer på besøg. De kom fra det sjællandske og de 6 af dem havde været her før, så det var ikke første gang og bliver heller ikke sidste gang, sagde de. Næste gang vil de komme, når roserne er i fuldt flor. I dag er det dejligt stille vejr, det sætter vi pris på.
 Barock
er godt fyldt med blomster, men blæsten var hård, så Bent måtte ud på stigen og binde op.
 Her er det igen Rosenreslig med nordbedet i baggrunden, der kommer flere billeder af den en anden dag, de damer beundrede den meget.
 Clementina Carbonieri
 Abraham Darby
 Chippendale
 Frühlingsduft igen, den er fantastisk
 Royal Celebration
The Shepherdess
Winchester Cathedral
Det var roserne, der sprang ud lørdag, siden er der kommet flere til, dem må I have en anden gang.
Men der var også andet:
 Clematis Multiblue
 og en hemerocallis/daglilje, der strækker sig efter lyset, den står midt i pavillionbedet
Iris Berliner Tiger er også i blomst
 pæonerne er så småt i gang
her er det Do Tell, en af de skønneste
 en løvfældende rhodo er netop sprunget ud, R. viscosum
 stormhat/Aconitum
nu er det ved at være slut med dette smukke syn, så vi må lige have det en sidste gang.
 R. Bananaflip x R dicroanthum med det fineste nye løv
 R. wiltonii
Flot himmel 8.6.
og solnedgangen for et par aftener siden
I aftes gennemgik jeg hver enkelt rose i yin og yang bedene, det var et stort arbejde. Der var mængder af lus og krøllede blade, Jeg fjernede det meste, desværre kommer de hurtigt igen. Til gengæld ser jeg ingen snegle, men jeg ved de er der, dog ikke i hobevis.
Rigtig god 2. pinsedag, jeg må ud og bestille noget.

28 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så vakkert med valmuer og allium! De er en flott kombo :)
  Din gule daglilje vet jeg navnet på, og den heter 'Corky'
  I dag er det endelig sol og opphold her, men kjølig. Alltid er det noe galt ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er en flot kombi med den flotte farve valmuen har og allium
   Tak for navnet på dagliljen, den dufter :)
   Her er til gengæld ingen sol, men heller ingen vind og slet ingen regn.
   Klem

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Knapt så blæsende her, og det blev rigtig fint hen på eftermiddagen i går. Det må have blæst en del hos jer, siden Bent måtte på redningsaktion. Skønt med havebesøg af glade og begejstrede havetosser - så er det noget ved, og de fik sig en kæmpeoplevelse 😊 Jeg har plantet en del pæoner for et par år siden, men de har endnu ikke sat blomster - er det normalt? Har gået og kigget og længtes, men niksen biksen. Her er der også - endelig - ved at komme gang i rosenfloret, men mange mangler stadig. Der har du mere at vise frem, og jeg blev lige lun på Chippendale. Dufter den også? Flot med dagliljer allerede nu.
  Rigtig dejlig dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja I slipper tit nemmere om ved blæsten, her stormede det nærmest indtil i går eftermiddags, aftenen var så fin. I dag er det stille og gråt, det er fint med mig. Pæonerne er længe om at blomstre, jeg kan huske, at jeg ventede utålmodigt på Do Tell, der gik vidst 3 år. Måske kommer de næste år. Godt der er ved at komme gang i rosenfloret hos dig, her er det stadig kun enkelte, der blomstrer, selvom det ser ud af meget. Chippendale er ikke så høj, så jeg har ikke snuset til den. Ja det må være tidlige dagliljer.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Du har ellers mange roser allerede, men det er da dejligt, at de vil komme igen, når det er ENDNU flottere :-) Det var godt I opdagede, at der var brug for en opbinding i blæsten. Det havde været skrækkeligt, hvis der var knækket grene.
  Løg og valmue sammen er meget smukt, så tak for et sidste billede af dem for i år.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det ser ud af noget, når jeg viser lidt billeder, men i selve rosenbedene er der ikke rigtigt blomster endnu - ikke så de ses. Det helt store flor venter forude. Ja det havde ikke været sjovt, hvis en gren var knækket af.
   Ja de er så fine sammen, de er svære at gå udenom uden at tage et billede.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Jeg følger såmænd pænt med på din blog, men kan ikke nå at kommentere på det hele - det går jo i et hæsblæsende tempo! Og lige nu har du et godt overlap mellem rhodoer og roser plus alt det andet.
  Vejret ser ikke ud til at hæmme blomsterne. De springer ud når det er tid, i blæst og regn og kølighed, men vi andre kunne måske godt bruge lidt mere stabilt vejr til alle havearrangementerne.
  Her er vi ved at planlægge en pergola langs huset og et rådyrhegn i baghaven, så her får ukrudtet lov at gro imens. Sikken en grokraft overalt!

  Tak for alle de dejlige billeder og indlæg!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det lyder godt, at du følger med, nej det er ikke nemt at nå at kommentere hver gang, ukrudtet har gyldne tider, så snart man finder på projekter andre steder i haven. De damer jeg havde besøg af i går, gik også og plukkede ukrudt :) det er noget vildt det ukrudt.
   Selv tak fordi du kigger med, det er altid godt at vide.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Dine roser er altså lige et par dage længere fremme end mine roser !! og dine er sgu' flotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Du bor ellers sydligere end mig :)

   Slet
 6. Det er skønne billeder du viser her! Hvor er det hyggeligt, at du har haft syv havedamer på besøg. Jeg kan godt forstå, at folk er vilde med at se jeres have.
  Her er klatrerosen også ved at løsrive sig - jeg må i gang med snor og redningsaktion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja det er hyggeligt, at de har lyst til at besøge min have. Nu må vi se, om I også bliver begejstret :)
   Ja det er ikke sådan med den blæst, så må vi hjælpe til.

   Slet
 7. Løgkuglerne er utroligt fotogene sammen med så at sige alle mulige andre planter og/eller blomster. Op mod en blå hosta er de f.eks. også forrygende. Det er også imponerende, så gode de er til at holde sig oprejst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja allium er meget fotogen og god til at holde sig oprejst, det er sjældent, at noget er det med den højde.

   Slet
 8. Good afternoon dear Lisbeth,
  Wow, wow, wow, what a beauty your garden is bringing. I am greatfull that I don't have to pick something out. I love everything your are sharing.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you dear Marijke
   There are a lot of lovely things now.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Hei Lisbeth, det var en usedvanlig vakker kombinasjon Allium og valmue, har du et navn på valmuen? Her er også de første roser sprunget ut, jeg har ikke så mange, bortsett fra den tidlige peon er ikke mine kommet i blomst ennå. Men det er virkelig mange knopper på gang. Ha en fin ny sommeruke. Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Ja de to er vældig flotte sammen. Valmuen hedder Coral Reef. Så er du også ved at have roser, det er rigtig godt. Pæonerne kommer nok snart, det er også kun få af mine, der blomstrer.
   Klem

   Slet
 10. åhåh, så dejlige billeder, roser iris pæoner og og … Der er da en masse at se på for dine gæster. Den Do Tell ser så fin ud? Er den enkel blomstrende? Jeg er ved at blive mere og mer interesseret i de enkle eller halvfyldte pæoner.
  Så i osse havde en sur blæst hos jer,, her blev teltet sat op i stiv blæst, og dernæst ekstra forankret til de omkringstående træer med reb. Og det står endnu. Håber osse jeres roser har holdt til suset.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja også nu er der dejlige blomster derude, der er nok at nyde. Jeg tror jeg vil kalde Do Tell for halvfyldt.
   Ja et frygteligt blæsevejr, det har ikke været sjovt at sætte telt op i det. Godt det står endnu. Ja roserne har klaret det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Din Rosenresli er meget smuk, jeg har kun et par blomster i min endnu. Og din Frühlingsduft er så smuk og frodig, hvor er den skøn.
  Vi har også lus i nogle af roserne, men jeg har ikke gjort noget ved det.
  Der sker så meget i haven lige nu, det er svært at følge med - men vi nyder det :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja Rosenresli er meget fin, den er vidst også noget ældre end din, den var længe om at komme i gang, det var svært der ved træet. Frühlingsduft er også gammel, den gør det godt i år.
   Jeg gnider lusene af, når jeg ser dem, men du har ret, det er svært at følge med, vi må nyde det, så godt vi kan :)
   Knus

   Slet
 12. Hej Lisbeth

  Alletiders du har en sund have med bladlus:)
  Sneglene er der igen - men i et langt mindre antal end årene før 2018, tror de er mere medgørlige og mindre grådige når de er færre!

  Vi får se!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har jeg, så er der lidt til fuglene, de har fået besked på at arbejde for føden :)
   Jeg så en snegl i aften, men jeg kan se, at de er der, de gnaver lidt i georginer og solhat.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  De to dage i pinsen hvor jeg har haft mulighed for at komme i haven blev delt op. Lørdag hvor det blæste helt hen i vejret blev brugt i drivhuse og igår fra sidst på formiddagen, hvor vinden begyndte at lægge sig blev så brugt ude, og vejret blev bare bedre og bedre som dagen skred frem. Idag har vi være i Vestjylland og i Mariehaven, og jo det var tørvejr men ikke særlig varmt. Kan se at det har regnet lidt her mens vi ikke har været hjemme. Det er så ok :-)
  Flere og flere roser hos dig. Frühlingsduft er er meget smuk rose, den skulle jeg ha hvis jeg havde et sted den kunne kravle, men det der desværre ikke lige nu.
  Do Tell er som du skriver en skøn pæon, ØV der er ingen knopper i min i år.
  Skønt med et kig mere på den smukke kombi ag valmue og Allium, ja så må vi vente et helt pr inden herlighederne viser sig igen, men så kommer der jo så meget andet.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja men det lyder som en fornuftig fordeling, jeg var ude og bandt op samt gned lus af roserne. Heldigvis blev det bedre vejr. I dag har det været skyet med småregn hele dagen, kun 1½ mm er det blevet til, men det var da meget godt, det var tørvejr i Mariehaven, varmt har det ikke været i dag. Do Tel er 3-4 år om at komme i gang, der må man have tålmodighed.
   Jeg kunne godt have taget et billede af kombien i dag, men jeg tænkte, at nu kendte I den :) Der er så meget andet skønt at vise frem.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth!
  Ibland undrar jag hur du orkar hålla sådan fart, du verkar hinna med allt. Blommorna avlöser varandra och du hinner med att fotografera och skriva om de spännande förändringar som sker nästan dagligen i din stora och vackra trädgård.
  Det händer ju ofta saker i trädgården som man inte räknat med heller och som på ett eller annat sätt kräver en åtgärd. Du hinner med allt!

  Kram!

  SvarSlet
 15. Hej Gunilla
  Tak for dine søde ord, her går jeg og sukker over, at jeg er langt bagefter med alt, så det varmede. Jeg går rundt hver morgen og tager billeder, det går fint, men det tager tid at finde de bedste frem. Der sker rigtig meget i trädgården, jeg når ikke at vise det hele, jeg ville gerne.
  Tak for opmuntring søde Gunilla.
  Kram

  SvarSlet