søndag den 30. juni 2019

Endelig søndag :)

Philadelphus på sit højeste 24.6.
Det har været en lang uge, ikke fordi jeg har kedet mig, men jeg har selvfølgelig ikke kunnet holde kameraet i lommen, så der er mange billeder i mappen beregnet til dette indlæg. Det er svært at styre, hvor mange billeder, jeg skal tage, for jeg skal jo stadig bruge til arkivet.
Roserne er helt vilde, så der er nok at se til med at holde dem i ave. Denne irriterende blæst får dem til at vælte rundt, derfor har jeg gået rundt og puslet med saks og snor. Rosenresli er færdig med første blomstring, men den har gjort det godt. Mange roser er startet første blomstring, mens andre er næsten færdige.
Derfor vil jeg sige, at hvis nogle drømmer om at se mine roser i fuld flor, skal I ikke vente for længe med at melde jeres ankomst. Der er i hvert fald et par stykker på øen, som har ytret ønske om at se roserne.
For at se om Heidi læser med, er jeg nødt til at vise mine stokroser ;)
Her kommer lidt af de nyudsprungne roser:
 Audrey Wilcox
 Augusta Louise
Heroine Vaucluse
 et skønt billede af Hot Chocolate
 Lady of Shalott
 Maid Marion
Sally Kane
 Pegasus
Twice in a blue moon
Der er også andet end roser, der blomstrer
 Geranium Summerskies
 Ærenpris står så fint sammen med sumpcypressen
 terrassebedet med valmuer og clematis
 kig fra havebordet, hvor vi har siddet hver dag, den ene dag var parasollen ved at lette.
 set fra havebordet
 vi har kun haft besøg af et par venner i den forløbne uge, de var meget betagede af den lille acer her i forgrunden, det røde i træet er blomsterne
 glimt fra ørkebedet med flot forgrund, jeg har glemt navnet på planten.
men den er i familie med denne smukke mandstro
 smukt billede taget ved rosenlysthuset med Katleen Harrop i forgrunden og Henry Martin bagved.
Denne skønne hvide sky kan vi også se fra havebordet, det er staudeclematis Recta Purpureum, den har haft stor underholdningsværdi de sidste par måneder.
 et enkelt billede fra rosenbedene
 roserne blander sig, her er det Cressida og Minerva
de står her ved skuret
Til sidst som lovet billeder fra pergolaen:
Det er groet godt, billederne er fra 24.6. jeg har taget nye i går. Dem får I i næste indlæg.
Jeg har ikke nået at sidde i haven og læse, det blev bare til mere havearbejde, der er hele tiden meget, der trænger. og roserne tager lang tid. Tirsdag og lørdag aften var bare stille og skønne, blæst har der været rigeligt af, men vi mangler i den grad vand, det er vi ikke ene om, ved jeg.
Og hvad har jeg så lært af pausen:
1 Jeg har mere på hjerte end til et indlæg om ugen
2 Jeg er kontrolfreak og vanemenneske, derfor blev det til daglige indlæg. Det skal det ikke være mere, men et par gange om ugen kommer der i hvert fald. Nu er der flere clematis, liljer og dagliljer i gang, det vil jeg også gerne vise jer samt udsigten fra 1. sal. De første dage var der rigtig mange, som kiggede ind, så mon ikke jeg har overrasket en del med min pause.
Jeg slutter af med et billede af vores tulipantræ/Liriodendron tulipifera
 Det er 12 meter højt, måske er der ikke noget at sige til, at vi ikke kan få øje på blomsterne
det er også meget bredt, rækker helt ind over roserne i det kølige bed, derfor  må der inden længe saves en gren af, gad vide om det er derfor, det ikke vil blomstre.
Rigtig god start på ny uge/måned og god søndag

34 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, du har nok mer på hjertet enn bare til et innlegg :)
  Det er rart med det. Vakre roser hos deg, og nå har de begynt her også. Roser hører midtsommer til. Ønsker deg en fin søndag og en deilig ny uke.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg har meget mere på hjerte, men det går jo ikke, haven skal også passes. Ja det er nu roserne skal nydes.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 2. Hold nu op du holdt din indre aftale Lisbeth......
  Men ja du har vist mere på hjertet end et indlæg.
  Jeg kunne lave et hver dag. Men har slet ikke tid og syntes også de dalende læsertal gør at jeg ikke vil bruge tiden på det.
  Du har godt nok mange smukke roser. Hold nu op nogle buketter du kan binde. Jeg var gået total amok og ville mangle vaser.

  Klem og en strålende dag til dig
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det gjorde jeg, nu havde jeg jo skrevet det højt og tydeligt ;)
   men ja jeg har meget mere på hjerte, det tager tid, og vi er helt enige om det dalende læsertal, det motiverer ikke. På en måde lader vi det jo gå ud over dem, der læser med, de kan jo ikke gøre for det.
   Ja jeg har mange lækre roser, og jeg plukker ikke mange ind, for jeg nyder dem jo derude. Hvis der er en der hænger eller ligger på jorden kommer den ind, ellers får de lov at blive derude. Så varmt som det er nu, holder de nu nok længere inde.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Jo, det kunne jeg forestille mig, at mange blev overraskede, og lige skulle finde ud af, hvorfor.
  En to tre gange om ugen lyder fornuftigt;)
  Ja et arkiv er godt - for perioder hvor der ikke sker så meget i haven og for forløb og historier.
  Ja Hot Chocolate præsenterer sig ualmindelig flot - den er da blevet noget af et hit!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det tror jeg også, men jeg må til at gøre ligesom I andre, bare en gang imellem.
   Arkivet kan man ikke undvære, jeg har lige været rundt og taget billeder af alle roserne i bedet med de kølige farver.
   Ja Hot Chocolate er bestemt et hit.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Ti faccio i miei complimenti perché è tutto bellissimo e rigoglioso! Mi ha colpito molto quel geranium molto bello che non ho mai visto!

  Ti auguro una buona domenica :)

  SvarSlet
 5. Jeg lykønsker dig, fordi det er smukt og frodigt! Jeg var meget imponeret over den meget smukke geranium, jeg aldrig har set!

  Jeg ønsker dig en god søndag :)

  Hej Gabriele
  Tak skal du have, ja det er en fin geranie, måske kan du få fat i den.
  God dag til dig med.
  Ciao Gabriele
  Grazie, sì, è un bel geranie, forse puoi prenderlo.
  Buona giornata per te

  SvarSlet
 6. Dejligt at se et indlæg fra dig igen, Lisbeth, og nu kommer der så to indlæg om ugen - det synes jeg også selv er meget passende :-) Hvor er det dog smukt at se din have så frodig! Roserne, ja alt er så utrolig smukt! Men nu begynder manglen på vand at blive et problem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja to eller tre indlæg om ugen, nu får vi se, jeg drukner jo i billeder. Roserne stod så smukt men sol og den megen blæst gør det svært for dem, de visner næsten før de er sprunget ud. I morgen bliver det heldigvis køligere, men desværre ikke mindre blæsende. Ja tørkeindekset er ikke godt.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Endelig ja det er må du nok ha’ lov at sige :-) vi syntes jo normalt at tiden flyver afsted, men den forgangne uge har jo være lidt anderledes end normalt, hvem det har været værst for må stå hen i det uvisse. Jeg har ihvertilfald savnet dig, tænker at der er lidt ligeså hos dig. Sådan en kold tyrker gir jo abstinenser :-) nu har du prøvet og så er det nok nemmere at føle sig lidt frem til hvilket plan blogindlæggene skal ligge på
  Der er sørme da også sket noget på den uge, roserne har jo bare drønet derudaf. Tak for billeder af pergolaen, den blir smukkere og smukkere.
  Summerskies er da også helt forrygende, min er ikke mere, den blev flyttet da jeg begyndte at lave Rhodo bed og det kunne den åbentbart ikke li’.
  Den smukkeste farve idag må tilfalde Mandstroen, meget smuk.
  Hold da op for en “storm” vi har haft idag, man blir jo helt rundtosset af at være ude. Lørdagen var meget bedre og faktisk syntes jeg at det var varmere i aftes end nu, og ja vi mangler i den grad vand, så jeg har været igang med at vande de nye og de mest hængeøret roser i aftes og her til aften. Håber ar der kommer noget i den kommende uge.
  Fortsat gid aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg tror ikke alle har det som du, men der er da nogle, der har været inde og kigge. Måske kommer der lidt flere i morgen. Alle de som mente de kunne klare det, hvis det kun blev en gang om uge har ikke meldt sig på banen. Men det er da godt, at du og Gunvor har savnet mig :) Ja pergolaen er ved at være ret god, men stormen kan vi bestemt ikke lide, jeg binder op og binder op i en uendelighed.
   Min Summerskies er vidst delbar ;) Og ja mandstroen er så fin.
   Det hele hænger af stormen og mangel på vand, nu må vi se, om vi får noget. Der skulle komme noget på lørdag, men lad os nu se, de trækker nok i land igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Dejligt at se dig igen.
  I har de skønneste udsigter fra jeres siddepladser, I "burde" da sidde der noget mere, end jeg har indtryk af at i gør. Men jeg skulle nødigt snakke, jeg er ikke god til bare at sidde, bortset ved kaffetid, hihi.
  Lækker Hot Chokolade, min er osse godt i gang, liige den rigtige farve. Den BlueMoon ser da godtnok "sart farvet" ,, er den lyseblå?? Den ser ud til at have den samme farve som geranium Sommerskies. Den er iøvrig osse så fin. Den står faktisk på min ønskeliste.
  Vi havde 32g i dag kl 2 og en strid blæst. Det tørrer totalt ud nu. Jeg har nødvandet her til aften, og så må jeg nok vande grundigt i morgen aften. I hvert fald det nyplantet. Forhåbentlig holder det at de lover lidt regn på torsdag.
  Spændende om du kan holde en hel uge endnu engang? eller der kommer lidt guf fra dig i løbet af ugen. thi hi
  varmehilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Gunvor
   Ja det har vi, vi sidder der til kaffetid og spisetid, hvis det ikke blæser for meget som i dag.
   Hot Chokolade er så fin, en meget flot farve. Twice in a blue moon er lyslilla nærmest, men ja samme farve som summerskies.
   Ja det er forfærdeligt med den varme og blæst oveni, så bliver det meget tørt i vores haver. Jeg har også lige vandet her til aften. Vi håber på regn ja.
   Nej jeg kommer en gang eller to i løbet af ugen, der er meget at vise, så du kan godt glæde dig :)
   Blæsende hilsener
   Lisbeth

   Slet
 9. Det er spændende, om du bliver glad for at lave indlæg to gange om ugen. Jeg tænkte i hvert fald nok, at en enkelt gang ville opleves som for lidt. Det er gået hurtigt med at få pergolaen gjort beboet. Det ser herligt ud - det kræver vel også en del opbinding.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg tror, det bliver ok med to - tre gange om ugen, alt efter hvad jeg har at vise. I dag kommer der ingen spændende billeder i kassen med det blæsevejr. Jeg binder meget op i pergolaen, den er meget vestvendt, og vinden kommer jo stort set derfra altid og igen og igen. :)

   Slet
 10. Godmorgen Lisbeth
  Tak for de dejlige billeder af rosenpergolaen 😊 Roserne er kommet flot til vejrs, siden jeg så pergolaen sidste år. Det må være noget af et arbejde at holde dem fast til stolperne med den blæst, vi har. Så gik der en hel uge uden indlæg fra dig, og det har været underligt, for vi andre er jo også vanedyr og er vant til lige at kigge inden for i Høneballehaven. Du har været savnet, og jeg glæder mig derfor over, at der kommer et par stykker om ugen. Det blæsende og varme vejr er efterhånden noget af en udfordring uden regn, og jeg måtte vande i mere end to timer i går aftes efter at vinden havde lagt sig lidt ved solnedgangstid. Det var på høje tid, for bladene hang på det meste, og meget var desværre også knækket af pga vinden, så lige som alle andre sukker jeg også efter vand. Dine roser ser ud til at stortrives og blomstrer da helt overdådigt. Jeg husker, at vi købte Maid Marion samtidig, men min har endnu aldrig blomstret og ser heller ikke ud til at ville i år, så den må nok flyttes. Skønne stokroser hos dig - mine er endnu ikke kommet i blomst.
  Dejlig dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja der er sket noget i pergolaen, mange af roserne er godt på vej op, men nogle er også kun halvt oppe. Ja det var godt at prøve med en uge uden indlæg, men lidt mere bliver det nu til, for billederne står i kø. Ja alle mangler vidst vand nu, for varme og blæst er en dårlig kombi. Ærgerligt at din Maid Marion ikke vil blomstre, min står ikke specielt godt men den får meget sol.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Det er svært at ændre vaner og rutiner, og det kræver nok stor beslutsomhed i et godt stykke tid, før det er 'kørt ind'.
  Formålet er udelukkende om at finde noget, du selv har det godt med, og du kan jo da altid ændre tilbage til daglige indlæg, hvis det er det, der passer dig bedst.
  Staudeclematis'en er simpelthen fantastisk. Jeg har aldrig set noget lignende. Hvad støtter den sig til?
  Kh Lisbeth (der nyder udsigten til normale temperaturer og drømmer om regn)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det er meget svært, men jeg klarede det.
   Et indlæg om ugen er for lidt for mig og alt det jeg gerne vil vise, men daglige indlæg er der ikke tid til, så jeg må finde den gyldne middelvej.
   Ja den staudeclematis er fantastisk, Bent har bundet den op til et stykke rionet, men det ses jo ikke, når det først er dækket.
   Jeg synes heller ikke om den varme og alt det vind, vi havde i sidste uge. Vi hepper alle på regn, så må vi håbe det hjælper.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Forstår sådan set godt dit ønske om at omlægge blogvaner, men alle drastiske forandringer er svære at gennemføre, så tag du bare en stille og rolig nedtrapning. Og som du selv siger, vi andre har heller ikke tid til at følge med i alt hvad der foregår, for haverne kalder!

  Det er et flot indlæg du har lavet her. Masser af "summerskies" og blæsten ser man jo ikke på billederne. Det hele strutter jo af sundhed og velvære med dejlige billeder af både roser og stauder, buske og træer.
  Dit ønske om at sidde i haven med en god bog nikker jeg genkendende til, men det kommer aldrig til at ske (for mig). Altid får jeg øje på noget der skal ordnes. Hvis man engang brækker benet, kan det være der bliver en chance...

  Nå, men hyg dig i din dejlige have!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er svært at ændre vaner, men det er klart, at jer der læser med også har travlt i jeres haver.

   Tak der er vidst heller ikke så meget blæst på billederne, det er jo billeder taget i gennem ugen.
   Jeg tror, jeg sad en ½ time og læste i en bog, for som du siger, så er der altid lige noget, der skal ordnes, som man lige får øje på.
   Jeg gider ikke brække benet for at sidde og læse i en bog ;)
   Du må også hygge dig
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Nej, selvfølgelig vil du ikke det. Og det vil jeg heller ikke. Men et eller andet drastisk skal der vist ske hvis vi skal sidde stille og nyde haven i længere tid. Foreløbig tillykke med den halve time!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
  3. :) nej jeg tror heller ikke, det er så sjovt. Så må vi læse til vinter eller når vi bliver så gamle, at vi ikke kan gå i haven mere.
   Tak for det :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. juhuu, super. Dejligt at se.
  Vi fik en mega byge her over middag, 7mm. Så jeg slap for at vande, tilgængæld må jeg binde op. Især roserne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er ikke nemt, vi vil gerne have regn, men roserne kan ikke lide det. Du fik lidt mere end os, vi måtte nøjes med 4 mm.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Skønne roser 😀 Jeg synes at de springer alt for tidlig ud i år, vi er da først lige startet på juli. Håber at der kommer lidt vand, der kan forlænge sæsonen lidt.
  Nej det er svært at ændre vaner og når du har mere på hjertet må du da lave de indlæg, der passer til det. Det er selvfølgelig rigtigt, at der ikke er så megen tid til at sidde og kigge på blogge på denne tid, men lidt får jeg da kigget , det er bare ikke så tit jeg får kommenteret.
  Planten du ikke kunne huske navnet på er en Agavemandstro.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja rigtigt - tak for navnet :)
   Roserne har været tidlige de sidste par år, synes jeg. De er også tidlige til at blomstre af igen, øv. Heldigvis kommer de remonterende igen, det hjælper da lidt.
   Det er fint at du kigger med, man kan ikke kommentere hver gang, når jeg laver indlæg til hver en tid ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Läckra rosor som vanligt den här tiden hos dig. Och det är så grönt tur att vi fått regn under försommaren. Nu skulle jag kunna tänka mig att få en hel del igen hos mig har det hunnit torka ut alldeles otroligt.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Carina
   Det er også ved at være tørt igen her, men vi har trods alt fået noget mere regn i år i forhold til sidste år.
   Tak i lige måde

   Slet
 16. Jeg er helt betaget af din staudeclematis. Hvor er den flot. Den ser meget stor ud på billedet, men det er måske vinklen den er fotograferet i - eller er den kæmpestor? Har den virkelig blomstret i 2 måneder, det er da fantastisk.
  Dejligt med et indlæg fra dig!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 17. God morgen Elna
  Ja staudeclematissen har aldrig været flottere end i år. Den er blevet ret stor, det er ikke kun vinklen, men den har ikke blomstret i to måneder, snarere i to uger, men den har været flot i to måneder, den starter jo med det fine mørke løv, som bliver grønt, når blomstringen begynder.
  Tak skal du have, ja det er også svært at lade være, når der er så mange ting at vise.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 18. Hej Lisbeth, jeg var så spændt på om du kunne holde en hel uge, og det kunne du jo :) Desto dejligere blev indlægget, skrevet med længsel og glæde og boblende af overskud.
  Den staudeclematis er da noget af en showstopper. Så mange skønne ting der er i haven lige nu - en stor nydelse. Ja, blæsten er meget irriterende og den er da ikke aftaget siden du skrev dette indlæg.
  Nå, jeg haster videre til næste indlæg :)
  Knus

  SvarSlet
 19. Ja, det må være helt umuligt at holde kameraet i lommen med det rosenflor du har :-) Men godt at du også har Facebook til at vise haven på.
  Det er vidst højtid for ukrudt og med det skiftende vejr vi har får det gode betingelser, men jeg håber da at du får gang i læsningen, for det er nu dejligt :-)

  SvarSlet