onsdag den 6. juli 2016

Regn, blæst og de stakkels roser

Vi var blevet lovet 25 mm, det passede præcis. I løbet af dagen og natten fik vi nøjagtig 25 mm.
Roserne er ikke glade for det, men lidt vind er godt for dem nu, så de kan tørre. Jeg klipper og klipper de visne af, lige nu skinner solen, og jeg får igen gæster i haven.


Der er heldigvis stadig noget at se på, det bliver der ved med længe endnu.

roserne i dråbebedet kom til at hænge lidt af al regnen, men når jeg har klippet de visne væk, retter de sig forhåbentlig lidt igen.
Havefuchsiaen og Ritausma var blevet lidt voldsomme, så her er blevet klippet. Jeg nåede det lige mandag aften, mens det endnu var stille og dejligt vejr.
Violfrøstjernen i stenbedet er blevet meget stor, den er over to meter, men har indtil videre klaret den megen vind.
 Linaria Apricot Beauty har fået en plads her i terrassebedet, der var ved at være rift om den, men jeg har da gemt en.
Eryngium James Ivory har selvsået sig, så nu har jeg den tre steder i haven. Det er ikke en for meget.
Aconitum/stormhat står i pavillionbedet
 Hemerocallis Luxury Lace
 Liljen Eurydike står flot i skoven
Mamelukærmebusk i lilla, lidt anderledes farve. Lilac Lady er navnet
 Rhodoerne står smukt her ind mod skoven
Roserne inden regnen
 Alfred Colomb
 Audrey Wilcox
 Awakening står bag bænken i regnvandsbedet, så der er ret skygget
 Englands Rose
 Lavender Pinnochio
Strawberry Hill
Rose des Quatre Saisons var rigtig fin før regnen
 Crocus Rose - så smuk
 Lady Emma Hamilton
 Sidste nye rose i blomst Lovely Green
 St. Cecilia
 Thisbe
Wollerton old Hall
også stokroserne blomstrer på livet løs
Fortsat god dag i forhåbentlig tørvejr. Her skinner solen som sagt og det blæser.
Jeg må ud og tage mig af gæsterne, der snart ankommer.


26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  regner er netop ved at holde op her, vi har fået omkring de 30mm, så nu er tørken definitivt afblæst;)
  Og du har ret, især de (over)fyldte roser hænger slemt. jeg må ud og bese skaderne...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja hos her er regnen stoppet meget senere end her, og I fik så lidt mere end os, nu må tørken bestemt være afblæst for denne gang :)
   Det er ikke så sjovt at se på så hurtigt efter regnen, her er de blæst tørre nu.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Rosene dine ser da stadig flotte ut til tross for mye regn! Her har jeg ennå ikke fått klippet mine roser, for her har det regnet hver dag i over en uke. Nå ønsker jeg meg masse sol!
  Lovely Green var veldig fin!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Billederne er fra før regnen, i dag blæser de i stykker i stedet :) Bare vi kunne få noget sol, nu har vi fået regn nok, vi er ikke nemme at stille tilfreds.
   Ja den er helt fin.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja er det ikke regn så er det stærk blæst der præger denne sommer, det ville nu være dejligt med nogle stabile solskinsdage, så vi kan nyde alle vores skønne blomster som enten rådner eller vælter i disse dage ;(.
  Nå ..det kan vi jo ikke gøre noget ved, heldigvis sender du god sommerstemning gennem dine fine billeder, Lovely Green ser rigtig spændende ud og du ved jeg ikke kan modstå stokroser i modlys ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er ikke det bedste sommervejr, det blæser godt nok voldsomt. Nej vi kan ikke gøre noget ved det, kun finde det pæneste at fotografere og sætte på bloggen :) Jeg håbede, du kiggede med, da jeg satte stokroserne på :)

   Slet
 4. Dine roser er dog stadig smukke trods al den regn og blæst.
  Håber vejret artede sig da dine havegæster kom.
  Håber snart vi får noget sol og varme.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er heldigvis nogle smukke imellem endnu, men det går den forkerte vej med dem.
   Vi havde fint tørvejr, men hvor det dog blæser.
   Ja lad os håbe på sol og varme.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth, du har stadigvæk fine roser trods blæst og regn. Jeg er slet ikke flink til at klippe visne roser af, men jeg kan godt se det pynter. Er det en ferskenfarvet Linaria du har?. Jeg har rosa,blå og hvid. Kun en enkelt hvid kom iår, så jeg må huske at tage frø. Det er en god artikel, der er i "Haven".

  Kh. Hanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det har jeg, jo mere jeg klipper, jo større chancer er der for mere blomstring, det er grimt med alle de visne roser. Jeg må se, om jeg kan finde en ferskenfarvet linaria til dig :)
   Tak skal du have, ja jeg har stadig ikke set bladet :(
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Hej Lisbeth, jeg vil da blive glad for en ferskenfarvet Linaria, jeg kunne måske prøve med frø. Kh. Hanne. Jeg kom vist til at slette dit svar, det var ikke min mening.

   Slet
  3. Jeg ser om jeg kan finde en til dig, så får Anne den med hjem på lørdag.
   Nej nej du har ikke slettet noget.

   Slet
 6. Heldigvis tror jeg, der er blevet sat prop i regnen her - vi har fået rigeligt. Jeg forstår godt, du klipper visne roser af, især når du får havegæster, men også for at fremme genblomstringen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja I har fået rigtig meget regne, lad os håbe, at vi får noget solskin og stille vejr.
   Ja det både pynter og fremmer genblomstring, så jeg går der to gange om dagen, de er ved at være på retur nu.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Flotte billeder af haven, det ser jo dejligt ud. Fint billede af rhodoerne.
  Og stokkerosen har dog en smuk farve.
  Roserne er bare så smukke.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja de rhodoer står fint.
   Tak skal du have, ja det er de.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Ja så fik I lidt mere vand end os. 17mm hældte jeg af måleren i morges og det har holdt tørt hele dagen men så er det lidt for meget blæst til min smag og det er heller ikke alle planter kan li det. Håber at dine roser klarer skærene. Nå men nu må vi så glæde os over at det bliver lunere og lørdag ser ud til at blive den bedste dag. Det er da timing :-)
  Mit eksemplar at Høneballe Linarie krydsningen har snart blomstret længe så den fører sig rigtig frem og fin det er den :-) Mamelukærmebusken er flot. Jeg fik jo et par stiklinger af dig sidste år og en står fint men den blomstrer ikke endnu. Gad vide hvad farve den har, blomstrer ikke endnu.
  Håbet at Lavender Pinnochio stadig blomstrer på lørdag. Den er jo lidt speciel i farven.
  Vores niece har fået en lille dreng i formiddags 3 uger før tid og strikketøjet har ligget lidt stille da jeg troede at jeg havde nogle uger endnu men nu må jeg til strik i morgen aften. Så er jeg jo sikker på at jeg får lavet noget :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det gjorde vi så. Jeg talte med min bror, de havde også fået 17 mm hos dem. Blæsevejret er rigtig træls, også her til aften blæser det voldsomt. Ja det er timing, når det er godt vejr på lørdag. Mon ikke din mamelukærmebusk er lyserød næsten hvid, det er min i hvert fald.
   Ja mon ikke Lavender klarer det, der er vist lidt flere knopper i.
   Ja så har du travlt, det må være en anden niece denne gang, det er ikke så længe siden, du strikkede til en baby, mener jeg. Så må du til strik og strikke :) du kan også strikke på færgen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Jeg har lige læst artiklen om jeres have i havebladet. Det er en fin artikel og nogle flotte billeder, især det første billede fra skoven er helt betagende. Det er utroligt så mange forskellige planter, I har i haven. Jeg er også meget imponeret over at læse, at du hver dag får tid til at få skrevet og lagt 20-30 billeder på din blog. Jeg viste det jo godt, for jeg læser med de fleste dage. Med dine blogindlæg gør du virkelig meget for at sprede din haveglæde. Du burde indstilles til en pris!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er en fin artikel og flotte billeder. Vi har rigtig mange planter i haven ja. Haven og bloggen betyder rigtig meget for mig, selv travle sommerdage giver jeg mig tid til at blogge. Jeg gør meget ud af at blogge og sætte billeder ind, fordi jeg tror, der sidder mange og kigger med, som ikke længere har en have.
   Det var sødt sagt, sådan en pris findes nok ikke, men tak for tanken.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Kæreste Lisbeth.
  Undskyld jeg har slet ikke haft den fornødne tid og energi til at kigge ind hos de sidste dage. Dagene går bare så hurtige så jeg overhovedet ikke kan følge med. Men har nu også haft med at få de roser jeg købte hos Anton, så det er en af grundene til mit fravær.
  Dine billeder er bare så flotte hver i sær viser de skønheder fra din have.
  Roser ja, de bryder sig absolut ikke om det vejr vi har pt. Jeg må indrømme at jeg næsten savner at rende rundt med vandslangen for at vande. Men det kan ikke betale sig at tænke på vejret for vi har jo alligevel ikke indflydelse.
  jeg kan se nogle af de roser du viser har jeg også plantet - Stravberry Hill, som bare er så sød, Crocus rose, står med knopper som er ved at vise farve.
  Men jeg kan se at der måske er nogen som jeg skal ovrveje på et tidspunkt. Bare ikke ige nu, for jeg skal være færdig med det sidste og så vil jeg nyde haven og nysse om den.
  jeg vil lave en rose liste, men jeg ved ikke lige hvordan jeg får lavet den ekstra fane her på bloggen.
  Jeg håber at vinden vil ligge sig lidt i morgen, så det hele ikke bliver så forblæst.
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen kære Kirsten
   Det forstår jeg godt, du har nok at se til med nye bede og alle de roser, du har købt. Det kniber også for mig at nå det hele.
   Ja der er mange smukke roser, men vi kan ikke have dem alle, det er ikke til at forstå :) Tørvejr og solskin ville være godt, det er det så indtil videre, men her er der også meget vind. Glæd dig til Crocus Rose og til at de vokser til, det er så smukke, og når de bliver større, får du travlt med at nusse og klippe, det er vist lige noget for dig.
   Du skal gå ind, hvor du laver indlæg og trykke der, så kigger du i venstre side, der er noget der hedder sider, her er der mulighed for at lave faner.
   Her blæser det stadig, men ikke hos Anette åbenbart.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Go morgen fru Høneballe!
  Her er vi stået op til sol og behagelige temperaturere, og ingen vind:-)))
  Har den sidste stund læst at du igen er i bladene-det er sjovt at læse kommentarerne:-)
  Gad vide om jeg mon fik en mjødurt(gætter jeg på det er) i rosa af dig sidste år? for sådan en lækkerbisken blomstre her-ja det gør torskemund også, og kan erfare de er meget villige, men det sagde du nu også, men hvor er de fine!
  Skønne billeder, sjovt nok nød jeg ekstra meget kigget til rhodoerne.
  Kram fra mig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Go morgen Fru Nielsen :)
   Nej hvor er I heldige, nå vi har da også solskin her, men stadig også en del vind og under 13 grader.
   Ja der er mange kommentarer til artiklen, som jeg stadig ikke har set, det er surt.
   Mon dog ikke du har fået mjødurt sidste år, det vil jeg tro, for den blomstrede da I var her sidste år ved denne tid. Ja torskemund er meget villige til at så sig.
   Tak - skønt at høre, at du nød ekstra meget at kigge på rhodoerne :)
   Kram :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth!
  Fina rosor trots regn och blåst, hittar nya favoriter varje gång jag tittar in.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Tak skal du have, ja det er farligt at kigge ind til mig :)
   Tak i lige måde

   Slet