søndag den 10. juli 2016

Regn, regn og atter regn

Mon ikke vi er rigtig mange, der er ved at være trætte af regnvejr. For tre uger siden var det skønt at få noget regn, men nu ønsker vi os sol og stille vejr. Lad os håbe, at det snart kommer.


i går var det heldigvis solskinsvejr, det var dejligt,
når nu Anne og Mogens havde taget den lange tur herover helt fra Fyn. For 3. år i træk er de på besøg, det er flot.
tak for alle de dejlige planter Anne
Betonbladet var pyntet i dagens anledning, i denne tid er der altid roser, som ikke er så pæne på bagsiden, eller som bøjer hovedet, så kan de godt pynte en dags tid her.
 Geranium Rozanne er fin med de små blå blomster mellem alt det grønne
 disse hostablomster har næsten metal look, inden de springer ud, desuden har de en skøn duft.

 de første liljer dufter ikke, men smukke er de
 Tiger babies hedder denne her
 mandstro Eryngium står flot her ved hortensia og rhododendron
 Parisertårn havde Anne glædet sig til at se, så det var det rette tidspunkt, hun kom på
Parykbusken står smukt i solen
 Rudbeckia
og Echinacea står klar i kulissen til at afløse roserne, hvis jeg skulle løbe tør for motiver, men det varer nu lidt endnu. Se bare her.

 Alchymist havde få blomster tilbage i går
 Café
 Denne her skulle have været Janet, jeg tror, det er Jane Austin, mon ikke de har taget fejl af mærkaterne i Polen. Den har jeg så i forvejen, den skulle klatre op af det nye clemtisstativ, det er ikke sikkert, den kan det.
 Golden Celebration
Scent-Sation
 Alfred Colomb
 Audrey Wilcox
 Augusta Louise
 Englands Rose
 James Galway
 også Louise Bugnét er med endnu
 Morten Korch
 Munstead Wood
 Souvenir du dr. Jamain
Wild Rover nyder udsigten
Det gjorde jeg også, bare den anden vej, lammeskyer i aftes
og solnedgangen
I anledning af regnen er her lidt ekstra billeder i dag, fortsat god søndag

27 kommentarer:

 1. På trods af den megen regn ser der nu skønt ud i din have - og du har stadig smukke roser! Men nu må regnen godt snart få ende, bondemanden påstår vejret kommer i 3 ugers perioder, så det er ved at være tid til et skift igen! Jeg håber, han har ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der er nogle roser derude endnu, men der kunne have været mange flere, hvis ikke regnen havde ødelagt dem. Hvis man kigger på vejrudsigten ser det ud til, at bondemanden har ret, så bliver det godt vejr til Samsø Festivalen, det er der nok mange, der bliver glade for.

   Slet
 2. Ja, det ser jo fortsatt flott ut i din hage! Det regner her også nå, og råtnende roser blir det mye av ser det ut som. James Galway liker jeg veldig godt, men har aldri funnet den her.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er noget værre noget med alt det regn, vi har haft tørvejr i eftermiddag, så jeg har arbejdet igennem. Synd du ikke kan få James Galway, jeg har netop siddet og beundret den i dag i kaffepausen.
   Klem

   Slet
 3. Ja det var nu rart hvis vi kunne fordele det regn lidt mere så det kom når vi havde brug for det, men det kan vist ikke lade sig gøre. Her blev det da næsten tørvejr for en god times tid siden, så jeg har lige været en tur i Bording...trængte i den grad til at røre mig. Jeg kan snart ikke huske hvornår jeg sidst har lavet så lidt som i dag. God aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Det er heller ikke sikkert, vi kunne blive enige om, hvornår vi skulle have regn. Vi har haft tørvejr siden kl. 13.30, så jeg har været i haven. Godt med en lille tur uden for matriklen, man må også godt slappe af en gang i mellem :)
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det var da heldigt at det ikke var i dag, du havde havegæster.
  Og så fik du også gaver....
  Betonbladet gør sig godt... jeg har set dem til salg, vil da lige tænke over at anskaffe mig sådan et.
  Søde liljer. Den Rudbeckia ser spændende ud.

  Igen søde roser.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var meget heldigt. Vejret har nu været ok her fra kl. 13.30, men det var bedre i går. Ja jeg fik skønne gaver igen igen, jeg er så heldig.
   Det er lækkert med betonbladet, jeg har fået det af en haveveninde, som lavede over en af vores gunneras blade.
   Du kan tro at Rudbeckiaen bliver fin, når den blomstrer.
   Tak - jeg er i gang med den helt store oprydning i roserne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Ja roserne står så smukt nu, på trods af regnen! Forresten tak for en skøn artikel i Haven, sikke en skøn have du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria
   Ja det er dejligt, når roserne klarer regnen, selvom det ikke er alle, der klarer det lige godt.
   Selv tak - ja det er en dejlig have, du er velkommen, hvis du kommer til øen.

   Slet
 6. Som de andre skriver, ser din have fin ud trods regnen, men du deadheader jo også på livet løs. Dine liljer er allerede godt i gang, kan jeg se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak ja når man ikke går tæt på, i dag har jeg ikke kun deadheaded men også beskåret roserne lidt, de trængte, så de kan komme i gang igen.
   Ja så er det ved at være liljetid.

   Slet
 7. Det er vel nok en flot farve, din rudbeckia har. Den har jeg ikke set før.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja Rudbeckiaen har en meget fin farve.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Efter besøget igår ja så var der jo planter der måtte plantes idag og heldigvis her det været tørvejr lige indtil ved 19 tiden. Vejrtypen vi døjer med er om ikke andet god for planteflytning og det har jeg så benyttet mig af for Fuchsiaen skulle jo have en plads så den kan nydes indefra også så i et hjørne i terrasse bedet måtte der gøres plads til den :-) den er jeg bare så glad for. Det første der fangede mit øje da vi kørte ind i indkørslen var den flotte rose i hegnet. Ja det du viser idag vækker endnu engang begejstring hos mig ikke mindst Parisertårnet somer lige så flot som jeg havde forestillet mig. De rosa liljer står også bare så flot og jeg stillede mig jo lige i en position så de sprang lige i øjnene :-)
  Mine roser er blevet nusset idag og nu er der ikke mange blomster tilbage i dem men heldigvis er alle mine remonterende så nu er det bare at vente og håbe på bedre vejr ved næste blomstring.
  Fin solnedgang og en dejlig ende på et dejligt besøg hos jer :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   I var da heldige med tørvejr i formiddag, her fik vi lige 5 mm, så det var ikke plantevejr, godt jeg fik plantet i aftes. I eftermiddag blev det fint, først kl. 20 kom regnen her. Nej det er nemt at flytte planter i dette vejr, godt du fandt en plads til fuchsiaen, så du kan nyde den indefra. Jeg tror nogenlunde, jeg havde fanget de ting på billederne, som du faldt for :)
   Jeg har også nusset roser i eftermiddag, så må vi se, hvordan det går.
   Ja dagen i går fik en god afslutning, i dag er der ingen solnedgang.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Dine roser er stadig smukke at se på. Jeg kan rigtig godt lide di parykbusk. Nu har vi ferie og jeg sidder her i den svenske skærgård og blogger. Desværre blev vi begge to ramt af en slem sommerforkølelse midt på ugen, så jeg var syg til min åbne have, men det var alligevel glædeligt at mange kiggede forbi. Vi er hos familien og har ikke de store planer. Det er dejligt. Jeg får nok ikke lagt noget på min egen blog før jeg kommer hjem. Det kunne være spændende at se nogle flotte svenske haver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der er så mange roser, at jeg endnu kan finde nogle pæne blomster på nogle af dem. Parykbusken er rigtig fin. Dejligt med ferie i den svenske skærgård, der må da være nogle haver, I kan komme til at se. Ærgerligt med en sommerforkølelse til din åben have, godt at mange kiggede forbi, det kan da opmuntre lidt.
   God ferie

   Slet
 10. Igen ny planter til haven. Altid dejlig med nyt, men kan du blive ved med at finde plads til planterne...
  Ha´ em god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det er utroligt, men indtil videre har det lykkedes mig at finde plads til det hele.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Hej Lisbeth, det er vist godt ham vorherre han styrer vejret :o) ellers var der sikkert nogen der kom op og slås om det. Som der er så kan vi jo bare affinde os med det og tage tøj på der passer.
  Her holdt det op med at regne ved 11 tiden, så kunne vi komme i haven. Alma er altså ingen vandhund, det er lige før hun kan gå på tæer når det regner.
  Det var da mange dejlige planter du fik igår. Og heldige det var i bestemt med vejret.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg tror også, der ville blive ballade, hvis vi selv kunne bestemme :) Ja eller blive inde.
   Her havde vi opholdsvejr fra kl. 13.30 til kl. 20, nu styrter det ned igen.
   Ja det var fine planter, vejret kunne vi ikke klage over.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth

  Aletiders med de gode besøg - og vejret har været med jer!
  Superflotte Hosta blomster - ja, man kan se det grønlige metaliske skær i blomsterknopperne - imponerende! De har ikke navnet på den?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var et dejligt besøg, og vejret kunne ikke være bedre.
   Ja det er ret flot med det metalliske skær på hostaknopperne, det havde jeg ikke lagt mærke til før, så jeg måtte have et billede til dig. Desværre har jeg ikke navnet på den hosta.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Hej Lisbeth.
  Sikke nogle dejlige billeder du viser.
  Ja, Hosta har også smukke blomster. Jeg stod også lige selv og nærstuderede mine tidligere i dag. Jeg må have kameraet med ud og se nærmere på dem i morgen.
  Det lyder dejligt med gensyn af søde havevenner helt fra Fyn, og det var dejligt I havde godt vejr til det.
  Jeg skal ellers lige love for, at jeg blev en ekstra tand opmærksom, da jeg så der var en artikel om dig og din have i havebladet. Det var en dejlig artikel. Billedet af dig er sørme da helt fantastisk. Det skal du da have op i glas og ramme. I samme blad er der også en artikel om Gunnar og Jens Ottos have på Trappendalgård,og dem kender jeg også ret godt, så det var helt overvældende med sådanne to artikler.
  Jeg synes også vi trænger til solskin og varme dage igen. Nu har det regnet nok for denne gang. Det er lige i overkanten nu.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Tak skal du have, ja jeg synes også godt om hostablomsterne, men nogle er selvfølgelig kønnere end andre. Det var et dejligt besøg og skønt vejr, så vi var heldige.
   Ja pludselig så du mit ansigt dukke op midt i havebladet, det er et ret godt billede Ann Malmgren har taget, jeg er svært tilfreds :) Jeg har ikke selv fået bladet endnu, så jeg glæder mig meget til, det kommer, for der er mange spændende artikler i, en del om roser ved jeg.
   Ja solskin og varme er bestemt på sin plads nu. Regn har vi fået rigeligt af nu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hei Lisbeth. For mye eller for lite regn er alltid kjedelig, jeg kom hjem fra en ukes ferie i går kveld, og har ennå ikke tatt hagerunden. Det har regnet så mye og gjør det fremdeles, så den første jobben blir nok å klippe bort st som har visnet i knopp. Jeg håper virkelig på bedre vær, for det klør i fingrene etter å ordne opp i bedene! Ha en fin ny uke! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet