tirsdag den 26. juli 2016

Mange hortensiaer og lidt om havevanderen

Vejret til morgen er gråt og lidt blæsende, de lover sol fra klokken 9, vi får se. Her kommer lidt underholdning til morgenkaffen Anne :)Alt ser dejligt frodigt ud, mens andet igen mangler vand, især mine store rhododendron i Rex bedet.
Vi fik 4 millimeter i en byge i går eftermiddags, men det forslår jo ingenting, når rhodoerne står sammen med nogle store cypresser.
 Derfor kom havevanderen i gang
Jeg er fuldt ud tilfreds, vanderen gør nemlig, at jeg har frie hænder til at lave noget andet, mens der bliver vandet, jeg fik bl.a beskåret en del buske og træer. Havevanderen fra Fiskars er rigtig fin, et godt bekendtskab for mig, så jeg var heldig. Jeg er ikke blevet opfordret til at reklamere for firmaet, men gør det alligevel. Tak Anette fordi jeg blev udtrukket :)
Mine hemerocallis er noget af det smukkeste for tiden
 jeg har ingen navn på denne
 her er den igen fra den anden side
 Ed Murray har jeg fået at vide, at den hedder, jeg har ellers købt den for at være Little Grapette
 Lacy Doily
 Denne her købte jeg sidste år hos Rita
så smuk helt udsprunget, desværre havde den kun en blomst i år
også hortensiaerne er fantastiske nu
 Købt hos Anne Marie, jeg mangler navnet på den.
 Ayesha

 Egebladet hortensia / Hydrangea quercifolia Snowflake har ingen blomster i år, men løvet er smukt allerede.
 Hydrangea paniculata Limelight
 kender ikke navnet på denne
 Mors dags gaven sidste år, Endless Summer kollektionen
 Pink Pincushion købt hos Anne Marie, Lønbæk

To smukke i stenbedet
Roserne:
 A lark Ascending er i gang igen
 Little Mermaid blomstrer stort set uafbrudt
 Morten Korch skal snart have en pause
 Denne skulle være Sherry Creme, men desværre nej, den ligner Victor Borge rosen.
Zephirine Drouhin er klar med en ny blomstring
 Leopardliljen som jeg fik af Anne sidste år, står i ørkenbedet og blomstrer. Den har klaret vinteren ude.
Rudbeckia som jeg selv har haft held med at så.
Til aften var der en smuk himmel med fine skyer
I dag skal jeg have besøg af Heidi og hendes mand, jeg glæder mig meget til at vise dem min have.
God dag til jer.

36 kommentarer:

 1. Her kom der kun lige så det hele blev fugtigt.
  Håber og satser på at der kommer noget i morgen for ellers skal jeg også have gang i vanderen igen. Her er solen kommet frem...prøver om jeg kan jage den til Samsø for jeg kan sagtens klare mig uden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja vi fik ellers rigeligt vand i forrige uge, men nu kan vi godt bruge lidt igen. Tak for solen, det klarede du godt :)

   Slet
 2. Det var ellers noget af en smuk morgenkavalkade:-) Oplever du ikke, at de sentblomstrende dagliljer er mindre ramt af galmiden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie :)
   Jo nu går det fint med dagliljerne, det er altid først på sæsonen, at det er galt, synes jeg.

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Smukke Hortensia og dagliljer. Sidste år købte jeg en Limeligth. Jeg glæder mig til den vokser op. Du har jo en utrolig samling af alt. Det bliver en fest for Heidi og hedes mand at skulle se haven i dag. Her er det lige tilpas varmt 22 grader. Vi fik kun dryp på bladene i går. Mon ikke fredag kunne give regn. Det ville passe fint ind. Vi skal klippe hæk her på torsdag, så det bliver overstået for i år. God dag til Bent og dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja de er skønne. Limelight er fantastisk, godt du har fået dig sådan en. Heidi har glædet sig længe, så det bliver helt sikkert en fest at se haven. De lover regn fredag, så vi får se, hvordan det går. God hæk klipning.
   Og god dag til jer

   Slet
 4. Vackra dagliljor och hortensior, det är mycket varmt och torrt här med, känns som att det är åska i luften, men det blir inget regn. Trevligt att du är nöjd med vattenspridaren. Skall nog titta närmare på en sådan.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika
   Ja nu kan vi godt bruge lidt regn igen, også selvom jeg har havevanderen :)
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Her har det været sol fra morgenstunden og ret stille - faktisk rigtig skønt! Ind imellem kommer der lidt mørke skyer, men indtil videre har vi kun få et par dryp - og der behøver ikke komme mer', selvom vi ikke fik regn hverken søndag eller mandag, som de havde truet med. Temperaturen passer mig rigtig godt, så dagen i dag skal bare nydes udendørs!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Dejligt med godt vejr, så du kan komme i haven, inden ferien er forbi. Nu fik I en del regn i sidste uge, så I kan godt klare den lidt endnu. Temperaturen er fin nu, vi kan holde ud at være ude igen, her lufter det stadig.

   Slet
 6. Så mange flotte hortensia du har! Jeg synes de er så vakre nå når de blomstrer. Du har i det store og hele så mye fint hos deg,at det er jo bare en nytelse å se på alt sammen :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja lige nu står de flot hortensiaerne. De er skønne, ja jeg har meget, tak for det :)
   Klem

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Nå, så virkede vanderen! Det var jo super, men hvad gør den som en almindelig haveslange ikke kan?

  4mm det var da alletiders god bund for de næste dages regn!
  Tænkte nok du har en del hortensia:) De ser godt ud!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det er nemt at svare på: den kan selv :) når jeg står med slangen, kan jeg ikke lave andet, det kan jeg med denne her. Jeg havde ikke regnet med, at det var noget særligt, men jeg er glad for den.
   Ja 4 mm var fint, så må vi se, hvor meget, der kommer de næste dage.
   Tak - ja hortensiaerne er skønne nu.
   I lige måde

   Slet
 8. Her kom der et par små byger fra morgen stunden, ellers det fineste vejr. Knap så varm som det har været de sidste dage, men det gør nu ingen ting.
  Hvor har du altså mange skønne blomster.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det gør ikke noget, at der blev skruet lidt ned for varmen. Tak ja jeg har meget i blomst.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Heller ikke idag var der slåskamp om avisen :-) tak for at du har tænkt på det. Nå det gik jo nok alligevel. Mogens vinder som regel den kamp da han er mere avislæser end jeg.
  Den er godt nok smart havevanderen men du skal vel selv flytte den rundt? Ellers er et batteri og en gps det eneste den mangler :-)
  Den mørke Daglilje ligner meget godt Ed Murray (jeg har den) og hvis den er til den høje side så er det nok den.
  Hortensiaerne er flotte hver og en og når der ikke er blomst så er det jo heldigt at det er en med flot løv. Jeg købte nogle forrige år som blomster på års skuddene og med farveskift i blomsterne de er så flotte i år nu de har fået fat.
  Dejligt at leopardliljen kom igen og klarer den første vinter så skulle der ikke blive problemer i fremtiden. Min har også overlevet men ingen blomster endnu. Rudbeckiaen er super og af egen avl. Du kan jo godt.
  Håber du har haft en hyggelig dag med besøg og temperaturen har været mere til haverundvisning og I har jo nok også haft tørvejr.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det var sørme godt, jeg må jo sørge for underholdningen. Vi har ingen avis, jeg siger nej tak hver gang, nogle vil prakke mig en på, jeg har alligevel ikke tid til at læse den.
   Ja vi må selv flytte på havevanderen, og Karsten har jo ret, man kan lige så godt bruge en haveslange, men jeg kan nu godt lide det på denne måde, og da den var gratis, kan jeg lige så godt bruge den. Nå du har Ed Murray, ja men den er lidt høj, så hende på fb har nok ret, men jeg har nu aldrig bestilt den.
   Ja hortensiaerne er skønne nu, du må da vise et billede af din hortensia.
   Er der blomster på vej i din leopardlilje? så den bare er senere end min? Ja rudbeckiaen var villig til at komme op, jeg har mange frø endnu fra Solveig, gad vide hvor længe de kan holde sig.
   Vi havde en rigtig hyggelig dag med jordbærlagkage og rundvisning :) Jo det holdt tørvejr.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Nej det ser ikke ud til at der er blomster på vej i leopardliljen endnu. Jeg tror at den måske står for tørt og jeg tænker at den skal flyttes men det blir nok først til næste forår. Ja jeg må huske at tage billeder af hortensiaerne løbende så jeg kan vise deres farveskift. De hedder Miracle eller noget i den stil og findes i flere farve varianter :-)

   Slet
  3. Ja men min står jo i ørkenbedet, der er da også tørt, du har givet mig den bedste. Ja jeg vil gerne se dine hortensiaer, jeg ved godt, at der findes en med nogenlunde det navn :)

   Slet
 10. Dejligt at se dine mange frodige planter. Lige til at miste pusten over alle dine blomster. Jeg har mest med bladfarver og former, men lige nu blomstrer alle hortensierne og de duftende som Pink Pincuchion mfl.vækker begejstring ved have-rundvisning. Den store uden navn kunne godt være Hydrangea villosa med det fløjlsbløde løv. Min er bare blå i blomsten, da vi har sur jord i haven.
  Vi holder en ½ dag fri og kører til Hostahaven. Der har jeg aldrig været, og det er jo ferietid :o)
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne Marie
   Ja der er gang i den, jeg satte alle hortensiaerne ind, for at se om du kigger med :) Jeg kunne ikke finde Hydrangea villosa på din side, jeg kan som regel huske det, når jeg ser navnet, men det var der ikke, så tænkte jeg, Anne Marie ser det nok, sørme om jeg ikke havde ret.
   Nu må jeg drille igen, du har heller aldrig været her, men det kræver så en hel fridag :) det er nok for meget, selvom det er ferietid.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth. Jeg har lige set hos Marie hvor fin hendes græsplæne er, og nu må jeg sige det samme til dig. Jeg synes, det grønne passer så godt sammen til alle blomsternes forskellige farver, jeg tror ikke, jeg nogensinde vil sløjfe min plæne, selvom den næsten kun er en slags stier rundt omkring:)Dine dagliljer er meget skønne. Jeg kan godt lide dem, der er lidt mørke i det. Det er underligt at I ikke fik mere regn, vi fik masser i går. Jeg håber dine gæster havde en god dag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja lidt græsstier rundt om pynter på det hele, det har du ret i, men det er bedst, hvis det er grønt, en afsveden plæne er ikke pæn. Ja de mørke dagliljer er smukke, men det er de lyse nu også. Ja regnen er meget forskelligt fordelt i landet. Vi havde en skøn dag sammen med Heidi og hendes mand.

   Slet
 12. Hvor er dine hortensia skønne, dem skal jeg simpelthen have nogle flere af i min have. Den egebladede er jeg noget fascineret af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak skal du have, ja hortensiaerne er skønne lige nu. Du må have fat i en egebladet, de gror ret langsomt, så det varer nogle år, inden de bliver rigtig flotte, den jeg viser købte jeg hos Anne Marie for snart 6 år siden.

   Slet
 13. Ja den egebladede er ret flot! Det er jo en to i én - både spændende blade og blomster.... Hmmm

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja den må du finde en plads til :)

   Slet
 14. Hej Lisbeth, det er godt nok nogle flotte hortensia.Og det samme gælder liljerne. Den der jeg fik en stikling med hjem af, den er høj og lyserød ligner vatis. Hvad hedder den ? Håber i har det godt derovre på øen og dejligt med lidt gæster, nu hvor familien er taget hjem.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Linda
   Ja hortensiaerne er flotte for tiden og liljerne med.
   Det var en mjødurt, du fik med hjem
   Ja det er hyggeligt med gæster, så når jeg ikke at savne Theodor og familie så meget.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Fint at se, hvordan havevanderen ser ud i funktion. Jeg tænker tit på havesæsonen som et fyrværkeri. Hver gang en planteslægt er på sit højeste tænker jeg, at nu bliver det ikke flottere. Men jo, det gør det jo så når næste bølge kommer rullende ind. Og lige nu er det så hortensia, som imponerer mig helt vildt. Smukke eksemplarer du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er rart at vide, om den fungerer, for mig er den fin. Og du har ret i dine betragtninger, nu er det hortensia tid, solhat og derefter høstfarver, ja og så kommer roserne igen og ikke mindst græsserne.

   Slet
 16. Som altid viser du en masse dejlige blomsterbilleder:)Det var heldigt med havevanderen, og den ser meget praktisk ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Sjovt nok kiggede jeg lige ind til dig, da du skrev til mig :) Havevanderen er jeg rigtig glad for, og hortensiaerne stråler nu.

   Slet
 17. Kære Lisbeth
  Den ser rigtig god ud, din nye havevander - smart, at man kan have hænderne fri til andre gøremål, for det er jo det irriterende ved at gå rundt med haveslangen. Du har bare så mange skønne hortensiaer og liljer, og jeg glæder mig helt vildt til at gense det hele i dag :)
  På gensyn - knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er nemlig rigtig godt, at kunne have frie hænder til andet, det benytter jeg mig af.
   Vi ses
   Knus Lisbeth

   Slet