fredag den 8. juli 2016

Fældning og deadheading

Med så mange roser bliver man ikke lige arbejdsløs, jeg klipper og klipper. Til morgen var det stille vejr, men det holdt nu ikke så længe.


Der er også nok at lave for overgartneren, det er hans job at passe træerne og beskære. I går fældede han en stor ahorn i diget, sikken et lys det gav ind i skoven. I dag røg der et par paradisæbletræer i læhegnet, det er nødvendigt at rydde op i træerne mindst en gang om året. Sommeren er et godt tidspunktMeget regn giver meget frodighed. I dag loves der mere regn, da solen var fremme var det dejligt varmt. Temperaturerne er steget lidt.
 Margaret Hunt
 Worcester er ved at afslutte blomstringen
 Comtesse de Bouchaud
 ukendt men den blomstrer vildt meget i en bærmispel

 Den mørke fasanbusks blomster
meget høj violfrøstjerne
meget høj violfrøstjerne, den er svær at tage billeder af, når det blæser næsten hele tiden

 Hortensiaen Anabelle er i gang med blomstringen
 Leucanthemum Broadway Light
Der er gang i liljerne
 denne har jeg ingen navn på, den dufter ikke, men flot er den.
Jennifer
hele tre rhodoer er i blomst, alle løvfældende, her R. Pennsylvania
og til roserne
 Charles Austin
 Hot Chocolate holder snart pause
 Lavender Pinnochio
 Lovely Green
 Munstead Wood
 Pat Austin
 Poustinia
 Scepter d´isle
Silver Cloud
 Wollerton old Hall fra den ene side
og fra den anden side.
New Dawn står flot i år og byder velkommen til besøgende.
God weekend

29 kommentarer:

 1. Jeg er lige blevet jaget ind af regnen - fik heldigvis nået en del inden! Jeg har bl.a. hevet afblomstrede valmuer op, og vil lige spørge dig: skal frøene modne på planten på stedet, eller kan jeg bare gemme frøstandene og tørre dem? Det har været en stor fornøjelse med de smukke valmuer, de er bestemt kommet for at blive i haven. De efterlader ret store huller i mit nye staudebed, men til efteråret regner jeg med at dele stauderne, så der kan blive fyldt lidt mere ud.
  Din løvfældende rhodo er godt nok smuk, den tror jeg ikke, jeg har set før - og alle roserne, så fine!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nå så har det nået dig, godt du nåede lidt. Hvis du vil have frø til næste år, skal du lade kapslerne modne, så den skal blive stående, indtil den letter på låget, derfor skal du holde øje, ellers spreder den selv indholdet. Der bliver også huller mellem mine roser, men det gør ikke noget, så er der plads til nye :)
   Tak skal du have.

   Slet
 2. Her er det helt stille og så lummert at jeg bestemte mig til at holde tidligt fyraften...det er jo også fredag;O))
  God weekend her fra det midtjyske.

  SvarSlet
 3. God idé at holde fyraften, så du har ikke fået noget endnu, det har vi heller ikke, det så mørkt ud, men der er ikke sket noget endnu.
  Tak i lige måde fra de samske

  SvarSlet
 4. Ja, utroligt at der ryger træer eller i hvert fald store dele af dem hvert år, men ingen tvivl om, at det giver tiltrængt lys til de andre planter. Din fasanbusk er still going strong, kan jeg se, i grunden virker den ret robust, selvom den beskrives som lidt sart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja vi undrer os også over, der skal så meget af træerne hvert år men de vokser godt, især i det her regnvejr. Hos mig er fasanbuskene ret rubuste, den fra dig står på det vådeste sted i haven, det lader ikke til at genere den.

   Slet
 5. Ja, det er mye klipping av roser nå! Jeg har gjort det i dag jeg også. Hos deg må det ta lang tid med så mange roser som du har :)
  Lovely Green er veldig fin!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det bruger jeg rigtig lang tid på, jeg nyder det, når det er stille vejr og fuglene synger. Hvis det regner som nu, kan det ikke betale sig at klippe :)
   Klem

   Slet
 6. Ja jeg kan forestille mig at der er meget at klippe. Forhåbentlig er du stadig glad for havearbejdet så du kan glæde dig over synet og duftene når du er igang. Frodigheden og blomstringen overalt er et dejligt syn:-)
  Det er godt at få tyndet ud i træerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er der, men jeg har jo selv valgt. Jeg nyder det, når solen skinner og fuglene synger, regner det, lader jeg være.
   Ja det er skønt.

   Slet
 7. Jeg syntes jeg klipper meget, men det et da slet ikke noget i forhold til dig :o)
  Roserne er altså ikke særligt glade for alt den regn, lige nu styrter det ned her.
  Godt du har din helt egen skovhugger, når nu der skal fældes træer.
  Rigtig dejlig weekend til jer begge to.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er nødvendigt at klippe meget, for de er grimme, når hovederne hænger og er rådne. Forhåbentlig kommer der nye, der er i hvert fald mange knopper. Her styrter det også ned.
   Ja jeg er heldig med egen skovhugger, når vi har så mange træer.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Nu er regnen nået hertil men foreløbigt kun et par mm.

  Har du lavet forsøget med at deadheadde en rose og lade en tilsvarende rose være - og så siden se forskellen?
  Det ville da vætre lidt interessant...
  Iøvrigt må man da sige at Hot Chocolate har gjort det godt og har fortjent lige at puste ud - er den ikke fra sidste år?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja så er det jeres tur, vi har fået knap 10 mm siden kl. 15, jo jo ingen planter tørster her.
   Nej jeg har kun ladet Hot chocolate stå, den er så interessant at følge, fordi den ældes med ynde og bevarer formen længe. Jeg plukker af og til en rose ind og holder øje med, hvor længe den holder i vasen.
   Ja H. C. har gjort det godt, den er fra sidste år, og så har jeg lige købt en mere, de står begge med et par enkelte blomster nu, så må vi se, om de endnu en gang klarer regnen.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Det er godt at overgartneren lige kan ordne beskæringen og om sommeren ser man jo bedre hvor meget lys det giver så beskæringen blir helt perfekt. Det er noget træls med regn næsten hver dag. Det er træls at klippe hoveder af for den tid kunne jo bruges på meget andet godt. Her har det regnet mere eller mindre siden ved 16 tiden. 5mm er det blevet til. Nu kan det så godt holde op så det hele er tørt til imorgen. Det er bare så meget jeg glæder mig til at se og hele 3 blomstrende Rhodoer er bare super. Jeg havde jo ikke regnet med at der ikke var nogle nu. Skønt at blive budt velkommen af den smukke New Dawn.
  Ikke at det er lysten der driver værket i aften men jeg må hellere gå i drivhuset og få vandet. Har forøvrigt høstet de første tomater idag. Hele 2 orange Cherry.
  Vi ses imorgen
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er rigtig fint, at Bent kan klare beskæringen, så vi kan få mere lys ind.
   Ja det er træls at klippe hovederne af roserne, når de nærmest ikke har nået at blomstre. Jeg kan såmænd ikke lave så meget andet, når det er så vådt. Vi har så fået det dobbelte, så her er vådt. Jeg synes, det er flot, at I tager turen herover igen bare for at se min have :) Jeg har lavet lagkagen, så er der lidt mere at komme efter. Jo jo tre rhodoer og New Dawn plus alt det andet.
   Næ man gider ikke gå ud i sådan et vejr, men det i drivhuset bliver ikke vandet uden du gør det. Flot med tomater allerede, mine står ude, men det kan du høre om i morgen.
   Vi ses - god tur.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Ja med så mange roser er der jo altid noget der skal nippes og klippes af.Et stort arbejde.

  Ja den kære sommer lade vente på sig.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er et stort arbejde, men det er jeg selv ude om, når jeg vælger at have så mange roser, men det ville nu være godt med lidt sommervejr nu. Vi mangler i hvert fald ikke vand.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Igen fine billeder af haven, godt Bent klarer træfældning.
  Søde liljer og clematis du viser, og roserne, ja de er da så fine, og ja det er et stort arbejde at pleje dem, som du sikkert vil have dem.
  God weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak for det, ja godt jeg har Bent til det, ellers blev der ikke fældet træer.
   Ja det er et stort arbejde, men jo flere jeg klipper af, jo flere blomstrer der, og der skal jo være noget at se på, når man har åben have.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth.
  Ja den regn den får planter og blomster til at se frodig ud, men sandelig også noget trist, for nogen gange kommer regnen så hårdt at nogle grene knækker.
  I onsdag blæste det en del, så græsplænen og bedene, ligger der grene, blade som er knækket af. Det er lidt voldsomt
  Jeg klipper også roser, stauder og sommerblomster her, og ukrudtet ja, det er et kapitel for sig selv. Men heldigvis kan man se hvor langt man kommer :-) og solen skinner også ind imellem :-)
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja du har ret, vi må se de lyse sider :)
   I morgen lover de solskin og jeg skal have gæster, så jeg skulle gerne nå at fjerne de værste spor af regn og blæst, inden de kommer, men det går nok.
   Nu vil vi bare bede om solskin og milde vinde :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Kære Lisbeth. Fredag og tid til at nyde dine billeder på computeren :-) Ja alle planter trives med det rette mængde sol, vand, gødning og jordbundsforhold. Regnen kom allerede mens jeg var i Tønder til eftermiddag, så det blev til en verandatur med en kop the og en varm spindende kat i skødet... Det stod nærmest ned i stænger, dog var der lige opholdsvejr til at hente nye kartofler til bonden. Der er nu ikke noget som ny opgravede kartofler:-) Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Dejligt at du havde tid til at nyde mine billeder. Ja alt trives godt med alt det regn.
   Det har regnet voldsomt i går ja, men det lyder hyggeligt med verandaturen. I dag skinner solen her fra morgenstunden.
   Mojn

   Slet
 14. Dine roser er bare så smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Regnen har skæmmet dem lidt, så nu må jeg ud og klippe igen.

   Slet
 15. God morgen Lisbeth!
  Her begyndte det at styrte ned ved 16 tiden og holdt først op efter vi var gået i seng. Men hvor er der smukt her til morgen, tror det bliver en flot dag.
  Utrolig flot artikel med dig og haven, elsker at du maler med blomster, og at læse om din passion for rhodoerne, selvom jeg har opdaget det:-) Også et godt billede af dig:-)
  Ha en dejlig dag med alt hvad der sig til høre
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Anette
   Ja nogenlunde det samme her, det startede ved 15 tiden, men jeg tror, det stilnede af lidt før kl. 23 her. Nu er det også blevet smukt her, men var det ikke, da jeg læste din kommentar :)
   Godt du kunne lide artiklen, ja det er et fint billede af mig.
   Jo tak i lige måde
   Kram Lisbeth

   Slet