lørdag den 25. juni 2016

Roser og tørvejr

Skønt andre klager over mange byger og skybrud, er det lykkedes os her på sydøen at slippe for byger. I dag er det gråt og kedeligt og i går lummert og solrigt. DMI havde lovet regn hele natten, men det har vi ikke set noget til.
I dag vil jeg starte med åkanderne, bare fordi de er sidst i alfabetet, skal de ikke snydes for at komme med, der har allerede været en del blomster.
 En fin blå allium dukkede op i går under lugningen
 Clematis Rosemoor er så småt begyndt med blomstringen
 også Arctic Queen er med
 Det er værre med hemerocallis, de er som sædvanlig angrebet af galmyg larver, som I kan se udvikles blomsten ikke helt, der er mange knopper, som skal fjernes.
Iris Sibirica blomstrer endnu
 Martagonliljen er ved at være færdig for i år, den har nu stået længe.
 Morina longifolia /Parisertårn står nu i ørkenbedet og blomstrer
Nogen kan godt lide det nye løv på rhodoerne, der er vist ikke mange, der er i tvivl om, at det kan jeg også. Her er det R. bureavii.
Roserne:
 A Shropshire Lad
 Amélie
 Compassion
 Goldstern
 Lykkefund
 Jude the Obscure
 Julie Renæssance
 Endelig er Morten Korch sprunget ud
 Paul´s himalayan Musk
 Ritausma
 Scepter d´isle
 William Morris
 Zephirine Drouhin
Rosen Resli

Rosen Hot Chocolate følger jeg nøje, det er en sund og livskraftig rose, farven ændrer sig hele tiden, det er sjovt at følge.
Her er en helt anden farve:
Elfe hedder den, bemærk det smukke løv
The little Mermaid har klaret vinteren flot og er lige begyndt at blomstre, den skulle ellers være sart.
solnedgangen fra i aftes.
Valmuerne i går i solskin
Fortsat god dag

26 kommentarer:

 1. Vi har fået 37 + 26 + 10 mm i den seneste tid, og det ser ud, som om vi får mere i nat, så tørken plager os bestemt ikke længere.JAS mente, at Morten Korch vil blive ved med sælge godt, det er du måske enig med ham i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg har lagt mærke til, at skyerne ofte lå henover jer, det er godt nok meget, I har fået. Jeg får nok også snart brug for noget mere, men det behøver ikke være i de mængder.
   Jeg har mange favoritroser, Morten Korch er en af dem. Jeg kan også se, at den er ret populær i rosengruppen på fb, så jeg tror, Jas har ret. Til gengæld tror jeg ikke, at han har ret med Odyssey.

   Slet
 2. Skjønne roser du har! Vakker bladverk på den Elfe. Håper det kommer noe regn her, for det er så tørt. Flott din ene Martagonlilje!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit - ja jeg nyder dem og er glad for det fine bladværk på Elfe, mange af de andre er ikke for kønne. Lige nu har vi regn og torden, men jeg tror nu ikke, vi får så meget regn. Håber der kommer noget til dig.
   Klem

   Slet
 3. Dine åkander er vel nok smukke.
  Jeg har været i Tørring i dag, og der har vi fået flere regnbyger.
  På vejen hjem styrtede regnen godt nok ned.
  Smuk solnedgangsbillede.
  Kan du hygge dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - ja de er skønne, men du har vist mange flere end mig.
   Vi fik en lille regnbyge før, men ikke noget der fyldte i glasset, trods bulder og brag.
   Du må også hygge dig.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her på Fyn var vi jo lover en del vand idag det var dog ikke så slemt under havebesøget og da jeg kom hjem var det heller ikke meget der var kommet her så da vi havde spist ville jeg gå ud og vande krukker men så kunne jeg høre torden så jeg gik ind igen og sørme om det ikke himlen åbnede sig og i første byge fik vi 11,5mm og lige nu er der gang i en byge mere så hvor heldig har man lov at være :-)
  Dejlig lige at starte alfabetet bagfra så vi kan nyde de smukke åkander. Jeg har heldigvis ikke ret mange galmider i dagliljerne i år så jeg føler mig meget heldig.
  Smukke smukke Little Mermaid :-)
  Udbyttet af planter idag blev en silkeplante (lyserød) og et par engletrompeter. Gad vide hvornår jeg lærer at planter der skal ind om vinteren er en dårlig idé. Nok aldrig :-)
  Fortsat god aften
  Håber at nogle af de fynske byger driver nordpå til Samsø
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det samme her, men i løbet af dagen var det bare gråt. Ved 20 tiden blev det mørkt, det tordnede og regnede, så jeg måtte gå ind. Resultat knap 2 mm, lige nu regner det vist igen, men det er ikke meget, vi har fået indtil videre. Ja I er da heldige, men jeg er fortrøstningsfuld :)
   Ja det er som regel åkanderne, der ikke bliver plads til. Du er da godt nok heldig med de galmider, jeg har alt muligt skidt også i roserne :(
   Men Little Mermaid er heldigvis fin.
   Fint udbytte af planter, nej det lærer du nok aldrig :) Hvordan med dine passionsblomster? Er der ved at være knopper i, der er ikke nogen at se i mine.
   Ja vi må se, om vi får flere byger.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Der er små bitte knopper i mine passionsblomster så de er på vej. Jeg har en der har et par år på bagen som har stået i drivhus om vinteren og den har haft en del blomster allerede men den har heller ikke været frosset helt tilbage som dem der har stået ude så den er noget foran.
   Så fik vi lige 6mm mere og det regner stadig :-)

   Slet
  3. Ok jeg kan ikke se nogle knopper i mine, de har stået inde i potterne hele vinteren, det er måske det, der er fejlen.
   Vi har stadig ikke fået noget særligt, tænker højst 3 mm :( sådan skal det være åbenbart.

   Slet
 5. Så fint det er med både roserne og valmuerne :-)
  Hans Jørgen og jeg har besluttet os for, at vi kører hjem fra studentergildet i fornuftig tid fredag aften, så vi kan komme en tur til Samsø 2. juli :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi
   Det lyder super, at I kommer herover 2. juli, tager I med 9.30?

   Slet
  2. Ja det er planen vi vil bestille færgebillet til kl. 9.30 :-)

   Slet
  3. Det er fint. Susanne og Thorben kommer også, I kunne måske deles om billetten?

   Slet
 6. Hej Lisbeth!
  Så fina rosor och Hot Chocolate är helt fantastisk, liksom solnedgången.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Tak - ja Hot Chocolate er helt fantastisk.
   I lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Jeg må da også få tjekket om åkanderne er sprunget ud, tror nu jeg ville have bemærket det:)
  Super med din "Hot Chocolate" Spændende farvespil - Jeg er endnu ikke stødt ind i en Carruth rose der ikke er super sund!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det må du hellere, mine har blomstret længe, men du har ret, man kan næppe undgå at se det :)
   Hot Chocolate har virkelig overrasket, jeg var lidt betænkelig ved den farve, men den er så flot med sit farveskift, selv når den falmer er den smuk.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Her har det også regnet og regnet og regnet, alt står frodigt også ukrudtet i køkkenhaven:-)
  Er lidt nysgerrig på hvor høj din resli er, for den ser stor ud, overvejer nemlig at få en mere til afløsning for glorie som skal holde flyttedag.
  Smukke åkander du viser:-) tak for turen rundt i haven!
  Ha en god dag
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det kan jeg ikke sige, at det har her, 3 mm i aftes, det er det hele, men ukrudtet skal nok klare sig alligevel.
   Jeg gætter på, at min resli er 3-4 meter, den er blevet ret stor især i år. Ja hvis du har brug for en skyggetålende rose er resli god. Gloire skal nok have mere sol.
   Selv tak :)
   Også god dag til dig
   Kram

   Slet
  2. Tak skal du have. I mange af beskrivelserne står der at den bare bliver maks 2,5 m. Du ved jeg har en i forvejen, og elsker dens sunde løv, og o mere jeg kigger på den jo smukkere bliver den. Min glorie er lige klippet helt ned, den var angrebet af alt den kunne angribes af, magter ikke den har den mest synlige plads på grunden;-) Mange tak og ekstra kram:-)

   Slet
  3. Det er jo svært helt med, hvor høj den er, men jeg synes, den er høj. Jeg er ikke så god til det med målestok. Jeg håber, det er din gloire og ikke din glorie, du har klippet ned ;) Det dur ikke de ses for tydeligt, når de er grimme.
   Selv tak og kram tilbage :)

   Slet