fredag den 17. juni 2016

Roser, pæoner, iris m.m.

Nej der kom ikke mere vand til os i går, til gengæld var jorden nem at arbejde med, så jeg var rundt med cirkelhakken både her og der. Der var meget, der trængte, jeg er selvfølgelig ikke færdig endnu.
Jeg har travlt med at plukke de sidste visne knopper af rhodoerne, men der er da lidt endnu.
nu er liljerne ved at komme i gang, der har været gang i liljebillerne, så jeg måtte ud og fjerne larver i dag. Jeg har bemærket, at martagonerne er mest udsatte lige nu, jeg har været rundt med kaffegrums til liljerne, om det hjælper noget ved jeg ikke, men ellers må jeg i gang med sprøjten. 1 tsk opvaskemiddel og 1 tsk sprit, forhåbentlig hjælper det. Mange bruger calypso, det gør jeg ikke, da jeg gerne vil have så mange bier som muligt i haven.
 Clematis Worcester
og Piilu snart i fuld blomstring
Stauderne kan også være med
 Havebetonie er en nem og taknemmelig plante, som hurtigt bliver til mange
 løvehale/Phlomis har jeg fået af vennerne, den lyserøde er desværre ikke kommet op i år.
 Mandstro James Ivory er godt på vej
 Pæon Dancing Butterfly
De hvide pæoner er smukke og står længe i vasen
 Gardenia
 Immaculee
og Jan van Leeuwen blomstrer overdådigt.
også den fine Iris ensata er sprunget ud
ranunklerne blomstrer
jeg vil ikke vise rhodoer i dag, kun dette eksempel så I kan se, hvor fint den skyder efter klipning.
nå ja, så lige et enkelt billede med nyvækst, er det ikke flot.
Roserne kommer her, der er så mange i blomst nu, så I må leve med mange billeder:)
 Aprikola
 Clair Austin
 Pegasus
 Westerland
 Zonta har meget passende fået paraply over sig for regnen onsdag aften :)
Det gyldne rosenbed
Se hvor den kan, det er da fantastisk. Kathleen Harrop
 Burgundy Ice
 Constance Spry
 Deep Secret
 Munstead Wood

Zephirine Drouhin
Bent har som sædvanlig travlt, endelig har han fået mulighed for at lave projektet i regnvandsbedet færdig. En faskine mere er blevet gravet ned. Endnu et stykke bar jord er dukket op, der kan nu kun stå rhodoer eller stauder, det må ikke være noget med dybe rødder. Nu er vi klar til en ordentlig omgang regn, hvornår det så bliver.
Til slut en velkomst til gæsterne i går. I morgen er der 14 dage til blogtræf på Samsø, der kommer et lille indlæg om det.
God weekend til alle.

24 kommentarer:

 1. Flot billede du lægger ud med, og flot modtagelse du har planlagt til dine gæster. Vores lyserøde løvehale blomstrer fint, men er en af de få planter, som blev væltet af de (hold fast) 37mm regn, vi har fået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak skal du have, der var ikke mange, der ænsede modtagelsen tror jeg, men det ser stadig fint ud, så kan jeg selv nyde det. Jeg tror, min lyserøde løvehale er druknet i alt det andet, men ikke i regn, I var heldige med 37 mm, hvis det altså ikke kom for stærkt, det gjorde det nok.

   Slet
 2. Du har jo så mye fint hos deg, og enda mer er på gang! Martagonliljer er veldig utsatt for liljebiller, ja. Jeg prøver å plukke så mange som mulig, men ellers så sprøyter jeg ikke med noe.
  Så fint det bladet med rosene på er! Jeg skulle gjerne ha laget et sånt selv, men har aldri prøvd det.
  God weekend til deg også!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have. Ja det er slemt med liljebiller på martagonerne, nej vi vil ikke sprøjte, slet ikke med calypso.
   Jeg kan heller ikke støbe i beton, men en af haveveninderne kan, hun fik et Gunnerablad af mig.
   Tak
   Klem

   Slet
 3. Så nydelig blomstring du har! Her regner det akkurat nå, det er noen uker siden sist, og foreløpig er det ikke mer enn at det så vidt væter bakken. Jeg håper virkelig det holder på en stund, for det behøves så absolutt! Det blir ikke så frodig i bedene når det er så tørt, brønnen går nok snart tom for vann, og jeg må prioritere drivhusplantene. Hilsen Anne-Kristin fra Lykkelig i hagen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Dejligt med lidt regn, men rart hvis der kunne komme så meget, at det kunne væde jorden ordentligt. Vi trænger til vand ja, os der kun har fået lidt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hvor er dine løvehaler fine.
  Jeg skal ud og se om mine er blevet kvalt i ukrudt.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak ja løvehalen er rigtig fin, jeg håber, du finder din.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hvor ser det frodigt ud i din have, og jeg er som sædvanligt imponeret over alle de mange forskellige blomster du har :-)
  Det er et flot velkomstfad du har stillet frem.
  Er ked af, at blogtræffet hos dig endnu engang konflikter med noget andet. Vi skal til min nieces studenterfest fredag aften i Ringkøbing. Det bliver sikkert et pænt stykke over midnat inden vi er hjemme, og så kan jeg ikke helt overskue, at planlægge en længere tur dagen efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak ja jeg har mange forskellige, men så har jeg jo ikke grønsager, som I har. Fadet står der permanent, det er ikke et man lige flytter, men jeg kan altid pynte det med lidt roser :)
   Ja det er ærgerligt, I ikke kan komme med igen i år, klart det ikke er til at tage af sted, hvis I kommer sent hjem. I er meget velkomne en anden dag, synd din mor ikke kan tåle at sejle, ellers kunne hun komme med en tur. Måske en dag i helt stille vejr, man mærker faktisk ikke noget på den færge, og sejlturen tager kun en time.

   Slet
  2. Hvis vi mod forventning er friske lørdag morgen, er det så ok at melde sin ankomst samme dag som blogtræffet finder sted ?

   Slet
  3. Ja det er det bestemt, den færge de fleste normalt tager med går 9.30. Men for et par år siden kom Malene, Tim og Helle først med færgen klokken 12, det kan jo også lade sig gøre. I kan så nå lagkagen og kaffen :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  25mm de sidste par dage blev udbyttet her så jeg er nogenlunde tilfreds men er da klar over at hvis vi får en tør periode igen så er de jo hurtigt brugt. Det er noget planterne kan li ja lige bortset fra blomsterne i roserne de ser lidt misfornøjet ud men heldigvis et der mange knopper klar.
  Lollipop fra dig er sprunget ud idag :-) liljebille karvet har jeg ikke observeret endnu kun deres forældre men de er blevet myrdet når de er blevet spottet for sprøjtning bliver heller ikke brugt her. Mit kaffegrums bliver strøet om liljerne og jeg syntes at det har en effekt.
  Iris ensata er godt nok sød. Zonta er bare så flot dejlig varm i farven men sjovt med så meget forskel på udspring hos os. Min står og blærer sig med 8 blomster :-)
  Så graver Bent igen :-) spændende hvad der så skal gro der.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Denne gang er det jer, der er heldige, vi har haft sol igen det meste af dagen, og fik en lille skylle til aften, foreløbig i alt 8½ mm, så vi løber hurtigere tør end jer.
   Ja der kom jeg så først med Lollipop, Zonta har også en del blomster her nu, den var gemt bag valmuerne :)
   Der kan vist kun gro rhodoer, så må vi se, jeg har nogle skravlede, som kan komme derud at stå, måske kan det redde dem.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Om ikke andet gøder kaffegrumsen :-) Jeg bruger kaffegrumsen om dahliaerne, det kan sneglene ikke lide og så gøder det lidt. En gæst fortalte at det eneste hun gav sine roser var kaffe og kaffegrums, og de var meget flotte og sunde. Så der er sikkert noget godt ved kaffegrumsen, og så er det da også meget bedre at bruge det i haven, end at komme det i skraldespanden.
  Hvor ser det dejligt ud i din have. Roserne er så smukke og slet ikke til at stå for. Jeg kan ikke lade være med at stikke næsen i mine hver gang jeg går forbi en med dejlig duft.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er jo dejligt, så gør det da noget gavn. Desværre har vi ikke så meget kaffegrums her, men jeg håber det gør gavn ved liljerne, ellers må jeg give det til roserne :)
   Ja roserne er skønne, jeg ved lige hvilke, der dufter mest, så der stikker jeg næsen i :)
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Godt du fik fjernet liljebillelarverne - Jeg har udgået endnu, at nogen fik lagt æg i mine haver - men som det vokser til bliver det stadig sværere at kontrollere.

  Ja, din rhodo skyder flot igen efter beskæringen - det ser godt ud!

  Ha en dejlig lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var godt, en ulækker omgang. Det er meget svært at kontrollere her med alle de planter.
   Det ser rigtig fint ud med rhodoerne, der skyder igen, der var en, der så hel død ud, den er også på vej.
   Tak i lig måde.

   Slet
 9. Kære Lisbeth Ja det er skønt med den al den regn der gør jorden lettere at arbejde i. Jeg har også været på projekt ukrudt. Sikke rhodoer skyder hos dig, så det kan lade sig gøre ;-). Jeg kan se at haven stålet endnu mere , hvis det overhovedet er muligt, hos dig. Tak for skønne billeder. Hav en dejlig weekend knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det er skønt med regn, vi har nu ikke fået meget her, men lidt har også ret, det holder bare ikke så længe. Ukrudtet gror desværre alligevel.
   Det går udmærket med at beskære rhodoerne, det er jeg glad for. Ja haven stråler, så det er en lyst. Selv tak.
   Også dejlig weekend til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Så mange fine billeder! Blogtræffet på Samsø lokker, men vores ferie, som strækker sig over hele 3 dage!, falder lige der - vi skal jo afsted, inden høsten går i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Som jeg skrev til dig, kan man sagtens holde ferie på Samsø, både en enkelt dag eller tre dage :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth,
  Smukke roser og sikke flotte mangePæoner du har.
  Her er også Liljebiller plus de grimme larver-de har også gået til Martagonliljen,men de asiatisk er gået fri endnu.
  jeg må nok heller smide Kaffefgrums på. Desværre er haveblogtræffet ikke muligt i år grundet en fødseldag i familien der ikke kan aflyses. Håber du får besøg af rigtig mange. God lørdag- her blæser det en del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der er meget smukt derude nu, synd du ikke kan komme med til blogtræf og se det, du er velkommen, hvis du får tid og lyst en anden dag.
   Det er træls med de liljebiller, som de kan svine og ødelægge.
   Tak i lige måde, det gør det desværre også her, og vi har ikke fået noget særligt regn, så det tørrer bare endnu mere.

   Slet