tirsdag den 7. juni 2016

Lyden af regn

kender I den?? :) Jeg vågnede klokken 5.55 i morges ved en voldsom larm, det var regn - en kraftig byge, som valgte at lande over haven.

Glad var jeg - der var dog ikke en gang en mm i måleren, men den fik mig i gang. Nu skulle det være, jeg gav mig til at gøde roser og clematis, det tog knap en time. Efter morgenmaden gødede jeg rhodoerne, det tog også knap en time. Efterfølgende har jeg nu brugt slangen til at vande det ned, jeg er ikke helt færdig, så det er det næste job. Fuldtidsjob har jeg ikke, men alligevel - al min tid foregår i haven eller ved computeren.
Flere iris:
 Der er mange i blomst nu
 her en sibirisk
og en af de spanske
det ser flot ud lige nu med alle de iris

pæonerne er også godt i gang, men der er mange, som ikke er startet endnu
også clematis kan være med
 Alexandra
 James Mason
 Niobe mere udsprunget og i solen
Montana Marjorie
der er også flere clematis på vej, men det blæser en ½ pelikan her hos os i dag, så det er ikke så nemt at tage billeder.
 Der er stadig rhodoer i blomst
 og skønne nye skud
 R. Satsup Sunrise
skinner som en lille sol
kornellen blomstrer nu
Anemone leveillei har sået sig selv flere steder i haven, det gør ikke noget.

 Rosen Louise Odier
og mme Alfred Carriére kæmper om pladsen på pælen i bedet med de kølige farver.
Vi tager lige et billede mere af Alfred, så I kan fornemme størrelsen. Tak til Alice fordi du stoppede mig i at klippe af den.
 her står også min nye rose fra Jas købt her i foråret Souvenir de mme Charles Auguste, smuk med dejlig duft, en af blomsterne endte i en vase herinde
Silver Cloud har ikke meget duft, men hvor har den en smuk farve.
 Jeg glemte at fortælle, at jeg købte en Troldel hos Anne Marie, Lønbæk Planteskole, den gamle var desværre gået ud.
jeg fik to planter med i købet. Rosenrod, de skal stå tørt.
Til slut udsigten her til morgen
Det var lige efter bygen, da solen kom frem, nu er det ved at være lidt overskyet, men der kommer nok ikke mere regn, det der kom er allerede tørret af blæsten. Der kommer godt nok sorte skyer, så jeg kan da håbe.
Fortsat god dag.


30 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Regn, åh den lyder mangler jeg at hører. Ønsker mig en god omgang natteregn til haven, det ville være så skønt. Så kunne man få gødet og stillet tørsten hos de smukke vækster. Mon ikke det snart kommer.
  Glæder mig til at se din have i Juli, det er en drøm af mine, som pludselig kunne lade sig gøre. Så fantastisk.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike
   Ja nu er vi ved at savne lyden af regn, den byge vi fik, var nu noget voldsom, bedre med stille natteregn. Jeg har været rundt med slangen efter at have gødet. Måske får vi regn efter weekenden, vi kan da håbe.
   Dejligt du kommer med over og se min have, jeg glæder mig til at vise jer den.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Hvilken vidunderlig lyd at vågne op til - blot en skam, at det ikke kunne blive til lidt mere. Her er længslen efter vand efterhånden temmelig stor, og jeg går og håber, for himlen er indimellem fuld af truende skyer, men indtil nu er det ikke blevet til noget, skønt luften er lummer og trykkende. Du har så mange dejlige klematis - jeg nyder især billedet af Marjorie, som jo var en af dem, jeg virkelig faldt for, da jeg var på besøg i sidste uge. Den er så fin med det grønlige skær. Anemone Leveilei siger jeg også wauw til - det gør jeg så til gengæld ikke til vores internet ;) Hvor er du sej, at du har fået gødet både roser og klematis - jeg må vist ud i aften og gøre det samme. Rosenrod ser rigtig spændende ud - mon den blomstrer?
  Flot oversigtsbillede efter bygen :)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det var nu en voldsom byge, den måtte såmænd gerne have varet længere. Vi trænger meget til regn, det ser ud som om, men der kommer ikke noget, så vi var bare heldige. Her blæser det så meget, at det ikke er trykkende. Ja Marjorie det var lige dig, den må du have. Du må da ringe til dem igen, hvis det stadig ikke virker, de passer jo telefonen også om aftenen, så det kan sagtens nås. Det skal da være i orden. Efter at have gødet gik jeg rundt med haveslangen til samtlige roser og clematis, så der er brugt meget tid i dag. Jeg ved faktisk ikke om rosenrod blomstrer, men jeg mener, den har små gule blomster.
   Ja ikke- det var den helt rigtige udsigt her til morgen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. De nye skuddene på rhodoene er så fine! Det er ikke alle sorter som får det har jeg sett. Jeg har lyst på noen av de som får de ullaktige nye skuddene. Har du noen navn/favoritter av de?
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er de. Den på billedet hedder R. Hansel, jeg købte den som lille bitte for mange år siden, jeg er ikke sikker på Claus har den mere. Jeg har skrevet nogle flere til dig på din blog.
   Klem

   Slet
 4. Nej den lyd har jeg glemt alt om...glæder mig til at høre regnens trommen på taget og høre planterne slubre i sig. Indtil da kører vanderen meget af tiden og jeg render rundt med min vandkande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja nu har vi glemt lyden af regnens trommen, håber vi kan få den genopfrisket, så vi igen kan glæde os over solskin.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Her fik jeg ikke forstyrret skønhedssøvnen :-) så ingen regn her og ingen af de skyer der har fundet vej forbi her har set særlig truende ud så det er ud med vandkanden indtil videre kun krukker men jeg overvejer om jeg snart er nødt til at vande roserne men klage kan jeg ikke tillade mig tænker jo på dig og det store vandings og gødnings arbejde du har. Det er jo et fuldtidsjob. C. Niobe har en smuk rød farve. Anemone leveillei blomstrer også fint her (frø fra dig) og her må de også gerne blive til flere.
  Uha Silver Cloud er da en lækkerbidsken så er man forelsket igen :-)
  Ha en fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det var da heldigt, det gav ikke rigtig noget alligevel, vi har heller ikke fået mere i dag, kun en masse vind, men nu er det helt stille og lækkert vejr. Jeg orker ikke at nyde det længere, jeg kan godt mærke at jeg har gødet og vandet hele dagen :) I dag har det i hvert fald været fuldtidsjob. Ja C. Niobe er så fin. Dejligt at høre at du har fået noget ud af frøene fra leveillei.
   Ja jeg er vild med Silver Cloud, men også Auguste Charles.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Du har haft en travl dag i dag, Det havde været lettere for dig, hvis det var fortsat med at regne, men regnen har det vist lange udsigter med. Levellei har jeg desværre været lidt hård ved, når jeg har plantet om i bedet, efter at den er visnet ned. Det er ellers en nuttet blomst. Flot billede, det sidste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har jeg godt nok, ja hvis det havde fortsat med at regne, kunne jeg have slappet af hele dagen :) men sådan skulle det ikke være. Jeg vil gerne samle frø til dig af levellei, hvis den er blevet helt væk i din have.
   Tak ja det var en fin udsigt i morges.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Yes regn! Det ville da være velkomment, det er som om de altid lover regn om en 5-6 dage, og at vi ligesom aldrig når dertil...
  Ja, 'Silver Cloud' ser rigtig spændende ud!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja meget velkomment, det skulle komme mandag og tirsdag, men det er gået over, du har helt ret, vi når aldrig dertil.
   Ja det er en lækker rose, jeg er spændt på de andre omkring den, det er helt nye specielle farver nogen af dem.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Dejligt med lyden af regn, men det var godt nok ikke meget du kunne måle. Nu er gødningen alligevel gjort og du fik en dag til at gå;)) Jeg kan undre mig over at jeg kan få så mange timer til at gå i haven og så i dagevis i træk - men den ene ting fører den anden med sig for mit vedkommende og det kender du sikkert alt til også:-)
  Skønne klematis og roser du har - den nye fra Jas er vel nok skøn, det var godt du undte dig selv én ind i vasen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg troede ikke mine egne ører, men allerede inden jeg kom op, var det overstået, og jeg stod op med det samme. Hver gang jeg går en runde, tænker jer, du skal nå det og det og det, jeg når det aldrig, for så er der lige noget andet, jeg også skal.
   Ja den nye fra Jas er fantastisk, jeg er også glad for jeg to en ind i vasen, den dufter fantastisk :)

   Slet
 9. Aner ikke hvad det er for en lyd, du taler om. Her er der kun lyden af tørstende blomstersjæle som hænger med hovederne. Jeg må vist ud og yde lidt førstehjælp imorgen... :o)

  SvarSlet
 10. Nej vel - den lyd har vi helt glemt, jeg har ydet førstehjælp hele dagen i dag, ingen udsigt til regn nogen steder :(

  SvarSlet
 11. Regn det har jeg ikke set det mindste til. Det er godt nok tiltrængt.
  Dejlige billeder som altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja vi kunne godt bruge noget regn.

   Slet
 12. Åh lyden og duften af regn kan jeg næsten ikke huske. Bare en byge eller to, ville ikke være af vejen, så jeg bare en enkelt dag ikke skal rende rundt med vandslangen i en time for at vande.
  Men jeg synes nu også det er dejligt at vande, for man får mulighed for at se planterne efter og nyde synet af alle de skønne blomster.
  Dejlige billeder af roserne, iris, rhodo og alle de andre.
  Hvad er der af forskel mellem en spansk Iris og en sibirisk iris?
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja vi mangler i den grad regn, men blæsevejr det kan vi få, og så kan vi vande igen og igen.
   Men godt du ser positivt på det, for vi kan også nyde synet af alle de skønne blomster imens.
   Tak - ja der er meget skønt nu.
   En spansk iris er en iris germanica, meget større i blomsten. Grunden til at jeg kalder den spansk, er fordi jeg har købt den hos i dansker i Spanien. De sibiriske vil gerne stå vådt og har mindre blomster.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth!
  Den lyd gad jeg godt høre, i tiden er det kun pjasken fra hanerne. I går måtte jeg kapitulere og finde haveslangen frem, staudehaven hang:(
  Flot udsigt:-)))
  Hyg dig og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det ville være godt med lidt regn fra oven, jeg gik med haveslangen 2 timer i går.
   Tak - ja det var en lækker udsigt i går.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 14. Hvilken herlig lyd at vågne til. Det var synd den ikke forsatte lidt og kom over til mig bagefter.
  Nå men vi må jo gøde og så vande det ned for det hele skal have noget næring med med de fantastiske blomstringer.
  Og du har da godt nok meget i blomst, hvor er der smukt.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var skønt, men varede for kort :)
   Ja jeg gødede og vandede det ned i går, det går ikke uden gødning, for de er jo dygtige til at blomstre.
   Ja der er vist meget i blomst i alle vores haver nu.
   Kh Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth! Lite regn fick vi i morse, men nu skiner solen igen. Vilken härlig klematis Alexandra, och rosen Silver Cloud. Om jag lyckas med mina testrosor, så får den hamna på min önskelista. Fantastisk färg på båda.
  Ha en fin dag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Her skinner solen ikke og vi fik ikke mere regn, det er gråt og med vind. Ja Alexandra er en smuk clematis, Silver Cloud har en fin form og farve. Jeg håber du lykkes med dine testroser.
   Tak i lige måde

   Slet
 16. Hej Lisbeth
  Godt du fik en lille morgenbyge, også selvom det ikke blev til mange mm, så var det lige nok til at roser, rhodoer og klematis blev forkælet ;)
  Jeg tror da du har mere end fuldtidsarbejde, hvis du giver dig til at regne de timer du bruger på have og blog sammen.
  Skønne billeder fra din smukke have især det sidste er helt fantastisk ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det var godt nok med den lille byge, så fik jeg da taget mig sammen til lidt forkælelse.
   Ja det tror jeg også, der er nok at se til, det er nemmere at regne fritimerne ud, der er ikke mange :)
   Tak - Ja det sidste er et dejligt billede.

   Slet