tirsdag den 14. juni 2016

Gråt og blæsende, men det generer ikke roserne

Stadig uden sol og uden regn, til gengæld kommer roserne flot, det positive er, at de ikke bliver ødelagt af regnen. Det er svært at luge i den tørre jord, desværre kommer ukrudtet alligevel trods mangel på regn.
Jeg går stadig og nærstuderer mine rhodoer, der bliver klippet mangen en gren, nogle gange lukker jeg øjnene og klipper, for jeg synes, det er lidt synd, men der er mange ranglede imellem.
stjerneskærm sammen med rhodoer er slet ikke så tosset en kombi
Det er nu mest de almindelige, jeg klipper, jeg kan ikke nænne at klippe i dem, der har så fine nye skud
Staudeclematis Recta Purpurea er nu i fuldt flor
 den første blomst i Worcester valgte at være knap så fyldt
 Den røde hyld Black Beauty blomstrer smukt nu

Det gør klatrehortensiaen også
Philadelphus aurea er i blomst, inden længe skal der klippes, ellers bliver den for vild.
 de hollandske iris blomstrer også nu
 pæon Immaculee
nu er også valmuerne så småt i gang, de fleste er nu lilla indtil videre
 Der er godt gang i roserne
Pælen her er helt dækket af blomster nu
 jeg har min helt egen rosengartner :)
Barock er blevet stor, så det er godt, Bent vil binde den op
 Bent rosen blomstrer flot
og Bent er stolt af den, når jeg viser billeder af den på facebook, tror folk, jeg laver sjov med navnet, men det gør jeg nu ikke. Den er jo lavet her
Alberic Barbier
 Charles Austin
 The lark Ascending
Wollerton old hall

 Mosrosen Blanche Moreau
Prosperity (begge er plantet ud mod vejen, så forbipasserende kan nyde dem)
 Chartreuse de Pharme har en smuk form og dejlig duft

 Darcey Bussell er så lille endnu, at jeg ikke har lugtet til den.
 Englands Rose
 Händel med hund (Bellis)
 Marta
 Odyssey blomstrer fint nu
også Twice in a blue moon er godt i gang, men der er stadig en hel del endnu, som ikke har blomstret.
jeg har lige en solnedgang mere på lager, den er fra i søndags
Fortsat god dag

20 kommentarer:

 1. Det er nu også morsomt, at du faldt over en rose med netop det navn. Blomsterklaserne lyser op på den mørke hyld og giver et farvespil, det har jeg også bemærket.Jeg har prøvet at klippe rhododendron og azaleaer helt ned, og hvis de får godt med lys, bliver det altid en forbedring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg havde læst om rosen, inden vi tog derhen, så det var klart formålet at købe Bent rosen, det var jo oplagt. Ja den mørke hyld er rigtig fin i farvespillet.
   Jeg synes også, at det er pyntet på dem, jeg klippede sidste år, så jeg fortsætter i år, det er ikke pænt, når de er ranglede, nu håber jeg så, at jeg har knækket rhodo klippekoden.

   Slet
 2. Hej Lisbeth,
  Her er det også tørt, men ukrudtet trives altid :-)
  Jeg regner med at komme d. 2. juli, sammen med Ulla og Malcolm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det ukrudt er stridt, og det er svært, når det er tørt.
   Det lyder godt, jeg hørte lidt om det til Grundlovsdag, det glæder mig, at du har lyst til endnu en tur herover i vores have.

   Slet
 3. Så gøy at du fant en rose med det navnet! Jeg hadde en gang en hvit Meconopsis som het Marit, men den døde dessverre. Jeg forstår godt at det er vanskelig å klippe i rhodoene, og mange av de nye skuddene er jo så fine. Jeg kjøpte en bitteliten rhodo i dag, og den hadde så fine nye skudd. Har allerede glemt navnet, så det må jeg skrive opp ;)
  Odyssey er bare så vakker!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var sjovt at finde en rose med det navn. Ærgerligt med din Marit meconopsis, du må have en ny. Ja de nye skud på rhodoerne er så fine, at man ikke kan nænne at klippe i dem, men det er nu i juni, så jeg må overvinde mig selv til det. Små nye rhodoer er fine med nye skud.
   Ja Odyssey er sød og har en fin farve.
   Klem

   Slet
 4. Twice in a blue moon er rigtig smuk - speciel farve og et fantastisk navn! Rosen Bent har nu også et fint navn - det er ikke sådan at glemme! Du er ret heldig med sådan en rosengartner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja Twice in a blue moon er fin og skøn fyldt. Nej rosen Bent glemmer jeg ikke lige navnet på :)
   Ja jeg føler mig også heldig, men han hader ellers roser :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja gråt har det været idag og vi har fået en hel 1/2 mm. Her var den første af de et-årige valmuer også rød og så havde den plantet sig lige midt i Odyssé ikke ligefrem en smuk kombination. Det er vidst CD valmuerne der bliver røde for jeg har aldrig sået nogle. Nå de er da heldigvis nemme at fjerne :-)
  Dejligt med en flittig rosen gartner til de store opgaver. Selvfølgelig måtte du ha Bent rosen og smuk det er den så jeg forstår da godt Bents stolthed. Händel kigger da så fint ud gennem hegnet til de forbipasserende og Bellis hun vil selvfølgelig også ses måske nogen vil snakke :-)
  Smuk solnedgang det er der vidst ikke meget af idag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja en trist grå dag, så har I fået, som vi fik i går. I dag har vi ikke set regn, men det trækker noget op, det er bittert, hvis det bare går forbi os. CD valmuerne plejer ikke at blive røde, men de blander sig så meget, at de får alle mulige farver. Men en rød valmue midt i Odyssey er nok ikke lige sagen.
   Ja det er heldigt med en flittig rosengartner, selvom han ikke kan lide roser :) Ja Bent rosen er smuk, det er meget heldig, så kan han godt være stolt af den. Händel står fint ved hegnet, og hvis nogle kigger, skælder Bellis ud, hun er desværre ikke særligt social, tværtimod.
   Nej ikke en smule solnedgang i dag heller.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja vi kan desværre kun håbe, at der snart bliver lukket op for den store vandhane, så vores tørre haver kan få slukket deres tørst.
  Stjerneskærm og rhodo er en rigtig smuk kombination og jeg nyder alle billederne af dit skønne rosen paradis. Herligt billede med dobbelt Bent ;)
  Ja her har jeg helt opgivet at fjerne ukrudt i vores stenhårde lerjord, men skulle vejrudsigten holde stik kommer der regn i morgen....men lad os nu se ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja vi tror ikke rigtig på det mere, men det lader til, at de er heldige i Ålborg.
   Ja de to ser ret fine ud sammen, godt du nyder billederne af mine roser.
   Regn i morgen?? vist ikke hos os, måske i morgen aften jeg tror desværre ikke rigtig på det.

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Jeg har ikke forstand på rhodoer, men du gør nok det rigtige, når du har valgt at klippe i dem - det tror jeg, men jeg forstår godt, at det er svært! Bent rosen er bare så fin og det er vel nok heldigt at Bent kan lide den:) Roserne er flotte nu, mine er ikke i helt fuldt flor endnu, der er stadig rigtig mange knopper, så jeg tror, det bliver helt overvældende at se på! Her er det først begyndt at regne sidst på eftermiddagen, det trænger haven til. Mon ikke det trækker ned over mod jer? Det er en flot solnedgang du viser, i dag kan man ikke se solen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Hvis rhodoerne skal klippes er det senest her i juni, så de kan nå at modnes inden vinteren, men derfor er det svært at klippe i dem alligevel.
   Det manglede da bare, når jeg køber en rose til ham, så kan han selvfølgelig lide den. Heldige jer at I får regn, det er der ikke mange steder de får. Det hænger hen over os, men vi har ikke fået regn, de lover heller ikke i morgen.
   Nej i dag har vi slet ikke set solen.

   Slet
 8. Det er godt nok fint at have sin egen Rosegardner :o) Klart at Bent er stolt over sin Bent rose, jeg kan se han har taget tøj på der matcher den. Jeg syntes godt nok du har mange roser i blomst nu. Har du plantet valmuer mellem roserne igen i år ? det var så flot sidste år.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er ikke tosset at have egen rosengartner, selvom han ikke kan lide roser. Ja tøjet matcher rosen, det var også det jeg så, derfor ville jeg tage billedet.
   Ja der er mange roser i blomst, men også mange, der slet ikke blomstrer endnu. Jeg har sået valmuer mellem roserne i år også ja.
   Kh Lisbeht

   Slet
 9. skønne roser der blomstrer flot, og jeg tænker at de andre der endnu ikke blomstrer, nok skal komme.
  To gange Bent - du er heldig at have dobbelt af noget der er godt :-)
  Et lille spørgsmål - klipper du hyben af på de roser der danner dem, eller lader du være med det?
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Det er så hyggeligt at komme op til en kommentar fra dig. Ja de sidste roser skal nok komme, ingen tvivl om det.
   Ja jeg er heldig med to gange Bent :)
   Et godt spørgsmål nogen gange klipper jeg, det kommer an på om de blomstrer igen, så klipper jeg af, jeg ser nu desværre sjældent hyben i de en gangs blomstrende, måske fordi jeg alligevel klipper, jeg synes ikke, de pynter så længe, de er visne. Så lidt halvt om halvt til dig spørgsmål.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Skyder rhodoerne fra de bare grene efter at du har beskåret?
  Det ser frodigt ud i din have - og nu skulle der vel komme regn?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det gør de. Jeg så et klip fra Rhododendronhaven, hvor Claus bare klippede med en hækkesaks, en måned efter var den grøn igen. Så hurtigt går det ikke hos mig, men året efter er den grøn igen.
   Ja det hele gror som bare den :) regnen lader desværre vente på sig, jeg er skeptisk, for som altid skubber de det foran sig, og vi får ikke noget.
   Tak i lige måde-

   Slet