mandag den 6. juni 2016

Lupiner, roser og alt det andet

Tak for sidst til bloggerne jeg mødte i Kolding, det var en dejlig dag - herligt at hilst på "gamle" såvel som nye bloggere.
Vi var hjemme igen ved 18.30 tiden og blev budt velkommen til en blomsterfest uden lige, her kommer nogle af billederne, jeg tog i aftes.
Til slut i indlægget kommer mine køb.
 lupiner er nu dejlige, disse her på trælupinen dufter fantastisk. Lupinus arbureum hedder den.
men den almindelig lupin er nu også fin, selvom den ikke dufter.
Også mine clematis var med i festen:
 Alexandra
 Julka blomstrer overdådigt
nu er Niobe også med.
Også hemerocallis støttede op om blomsterfesten

og en enkelt lilje

Lilium pyrenaicum - jeg fik foræret en del løg for et par år siden, kun en blomstrer i år.
 Fjerbusken står her i skyggen og blomstrer
De første blomster i fuchsiaen er sprunget ud
Roserne er også godt i gang:
 A whiter shade of pale
 Barock klatrer i vejret ved garagen
 Buff Beauty
 Charles Austin
 Frühlingsduft
 Gloire de Dijon oppe i kaprifolien på portalen
 Jacqueline du Pré med en enkelt blomst
 Lady Emma Hamilton er tæt på
Mary Magdalene
 Souvenir de mme Auguste Charles - nykøb hos Jas her i foråret
og selve Odyssey var med i festlighederne
ja om det så er pæonerne
 Festiva Maxima
og Do Tell
Som I nok kan se, kom kameraet på overarbejde i aftes.
Her kommer plantekøbene:
Rhodoer selvfølgelig 4 stk. for 200 kr.
Recurvoides - camtschaticum- auriculatum  og racemosum. ars.
Tre bregner blev det også til:
Pallaea atropurpurea - onodea sens. var Minima - cyrtomium tukusicola, spændende om de vil gro her. Bregnemanden fra Holland har mange fristelser.
Fagus sylv. Rohan obelisk, en søjlebøg, som jeg håber, vi kan finde en plads til et godt sted. Købt hos Arne Jacobsen fra Glamsbjerg, han har spændende og billige træer.
Hydrangea aspera hot chocolate købte jeg til plantemarked sidste år hos Blomsten og Krukken, desværre var jeg uheldig, så den står nu som en skæv vissen pind med 3 krøllede blade. Da til fortalte det til Marianne, fik jeg straks denne med hjem i stedet. God service - tak for det Marianne.
Nu må jeg vist hellere slutte, for det blev en lang omgang igen. Fortsat god mandag.

31 kommentarer:

 1. Det høres ut som du hadde en fin dag i går! Mye spennende rhodoer du også fikk kjøpt, og prisen var jo også bra. Den du kaller søylebøk har jeg også en som ligner bare at min er mørk rød og er hengende. Den hetet Fagus sylvanica 'Rohan Weeping'. Er din også mørk rød eller er din grønn? Det finnes så mange sorter av bøk at det er mye å velge i :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det kan du tro vi havde. Ja der findes mange spændende rhodoer, man skal bare vente til de bliver store, når man køber dem i den størrelse :)
   Min Fagus er mørkrød men ikke hængende, så det er nok forskellen på din og min. Ja der er meget at vælge imellem. Weeping har jeg lige googlet, den er også fin, men fylder lidt mere.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja en dag væk fra haven og vups så er der sket en masse når man kommer hjem. Her havde nye roser foldet sig ud bla Zonta, Nigrette og Aisha desværre har et eller andet bidt i de to sidstnævnte :-(
  Sjovt at det er så forskelligt med de roser for her holder Jaquline de Pré og Odyssey i den grad en fest i disse dage :-)
  Så blev det også tid for silkepæonerne jeg er så lige en dag bagud for den første var først sprunget ud i morges. Hvilken ved jeg ikke alle skilte er efterhånden væk så jeg kan ikke huske hvad der er hvad.
  Jeg skal tigge nogle nye stiklinger af fuchsiaen når jeg kommer over. Det lykkedes ikke med dem jeg fik sidste år.
  Fine indkøb og super service du fik hos blomster og krukken.
  Ha en fortsat god dag håber dig og hundene hygger jer :-)
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der sker meget fra morgen til aften på denne tid af året. Zonta er ikke med hos mig endnu, men Nigrette har jeg set med en enkelt blomst. Der er ingen fest hos mig endnu med Odyssey og Jacqueline :)
   Nå men en trøst at jeg kom forud med pæonerne :) Jeg kender desværre heller ikke navne på alle mine pæoner, kun de nyeste.
   Du kan tro, du kan få nye stiklinger af fuchsiaen, det må da kunne lykkes.
   Ja det var super service ved Blomsten og krkken.
   Ja vi hygger os, men det blæser vel meget i dag, godt han har medvind, håber jeg.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hvor har du fået mange nye spændende planter til din have.
  Det lyder som om det har været en god dag i går.
  Ha´ en dejlig dag/aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja der kom lige lidt nyt igen, denne gang ikke så stort.
   Ja det var rigtig hyggeligt i går.
   Tak i lige måde.

   Slet
 4. Hyggeligt lige at hilse på dig hurtigt i Kolding, burde egentlig have hilst på alle dine blog kolleger også... Så Hvis I ser dette, blogfolk, vil jeg bare lige sige hvor interessant det er at følge med i jeres haver og projekter!!...jeg fik også slæbt ting og sager med hjem - hosta, brogede fodblad, en mlokosewitchii og, æhm, en Magnolia tripetala, som jeg ikke er heeelt sikker på der er plads til.... Så vist godt at jeg ikke så ham bregnemanden :-D. Fortsat go sommer - heldigvis med lidt mere luft i dag. Hilsner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja det var bestemt hyggeligt lige at ses, næste år må du hilse på de andre bloggere også. Det lyder som spændende ting, du har fundet, jeg bliver da helt ærgerlig over, at jeg ikke så broget fodblad, mlokosewitchii har nok ikke været helt billig, jeg så deres pæoner, sikke priser, men de er jo også flotte. Tripetala har jeg selv, den er ikke stor endnu, men det er kæmpe blade. Ja bregnemanden var fristende. Det er lige før, det er køligt i dag, i hvert fald i skyggen her hos os.
   hilsener

   Slet
  2. Du har tripetala? Jeg tænkte om jeg havde dummet mig, for sådan nogle store blade blæser måske let i stykker? Har du erfaring med det? Mjoo mlokosewitchii.... Det er en af de planter hvor man betaler og tænker ' nå men i det mindste ryger jeg ikke ' :-).....

   Slet
  3. Ja men den er 6 år gammel til oktober og 30 cm, jeg har trådt på den og siddet på den :) men nu er den endelig blevet til lidt mere, men om den kan tåle blæst, ved jeg ikke endnu :) det tror jeg nu. mlokosewitchii ja den er dyr, vi kan godt bruge lidt mere på planter, når vi ikke ryger :) det må jeg lige tænke på næste gang, men jeg er bange for, at jeg er for nærig :)

   Slet
 5. Det med den lange omgang gør nu ikke mig noget tværtimod. Ja det kan man vist godt sige at havepartyen var i fuld gang - og godt du blev inviteret med til festen ellers havde du ikke haft mulighed for at tage alle de flotte billeder.
  Lupinerne er godt nok flotte. Jeg har en lam. lupin, men jeg vidste ikke at der fandtes trælupiner - er det en staude, som kommer hvert år?
  Roserne er også utrolig flotte og jeg kan forestille mig at der er en duft uden lige når man går forbi dem.
  Gode indkøb de fik i Kolding
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Det glæder mig. Ja der var gang i festlighederne, det er jeg også glad for.
   En trælupin er som et træ med store tykke stammer, den er vintergrøn, men løvet falder ved frost, der kommer nyt næsten med det samme. Du kan få en aflægger, når du kommer herover. Den dufter meget mere end roserne.
   Ja det var gode køb.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. det lyder spændende. Det er glæder jeg mig til.
   Knus
   Kirsten

   Slet
 6. Hej Lisbeth. Det var godt I havde en god dag i Kolding. Vi var i Bangsbo Blomsterfestival hele weekenden. Det var også rigtig godt. Dejligt at vejret var så godt. Jeg kan godt lide dine blomsterkøb, især bregnerne, de ser spændende ud. Jeg fik også lidt med hjem fra Bangsbo.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja og det var godt I også havde plantemarked/blomsterfestival hos jer. Det var perfekt vejr, ja måske næsten lidt for varmt.
   Ja det var spændende med bregnerne. Jeg tænkte nok, du fik lidt med hjem, men jeg har kigget forgæves efter et indlæg fra dig. Det kommer nok.

   Slet
 7. Det var da dejligt sådan at komme til blomsterfest efter en dejlig dag i Kolding. Fint party :)
  Vi købte jo også sådant et ræ sidste år, vores hedder blot Red Obelisk, de må da være i familie. Roserne er skønne, der springer nye ud hver dag. Vi købte også bregner ved den hollandske bregnemand, sikken et udvalg.
  Nu har vi fået plantet vores nye indkøb og vandet, så nu er det vist sengetid.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en dejlig blomsterfest her bagefter dagen i Kolding.
   Ja de er da uden tvivl i familie. Det er helt utroligt med de roser, jeg håber, der er nogle endnu den 2. juli. Kan I godt få plads til lidt bregner, det er da fint. Jeg har ikke fået mine plantet endnu, i morgen må jeg i gang med det.
   Knus

   Slet
 8. Niobe har en utrolig flot og dyb farve. Den er flot, synes jeg.
  Der er mange fristelser på markedet. Vi fik også lidt med hjem fra bregnemanden. Det har efter min mening løftet markedet, at Hollænderne har fået øjnene op for os. Det er spændende sager, de har med.
  Super service fra Marianne. Der handler man gerne igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja Niobe tiltrækker sig rigtig opmærksomheden nu, den står lige over for den mørke R. Charles Dickens, perfekt.
   Det er rigtig godt, at hollænderne er med på markedet, det giver flere fristelser :)
   Ja jeg har handlet mange gange hos Marianne, det er super service.

   Slet
 9. Godmorgen Lisbeth

  Alletiders med de lidt alternative planter man kan få på plantemarkederne, når det er småspecialisterne der sælger ud af overskudet. Spændende rhodoer du har fået:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Karsten
   Ja det er rigtig godt, at småspecialisterne står der og sælger, de små nye rhodoer optager ikke så meget plads fra start af :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. tak for sidst - det var megahyggeligt :)

  SvarSlet
 11. Så härligt med allt som blommar, både pioner, klematis och rosor. Gloire de Dijon blev en favorit bland rosorna. Jag gillar lupiner, och har försökt få in dem i min trädgård, har inte lyckats få dem att blomma, men i år ser jag en knopp på den vita jag planterade förra året. Låter trevligt med en bloggträff, och nya växter.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marika
   Ja der er gang i den nu, næsten for meget. Lupiner er ellers nemme, jeg håber, du har blomster på vej, de er jo toårige, så mon ikke det lykkes i år.
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Ja !!! tak for sidst........altid dejligt at mødes.Og sikke en fest vi kom hjem til efter turen til Kolding.
  Skønne ting du fik med hjem.Er da spændt på dine bregner.Købte jo kun en plante denne gang.Har bare ikke mere plads i haven.
  Dejlig dag på Samsø Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Selv tak - ja det er hyggeligt at mødes med gamle og nye bloggere. Ja det er utroligt, som det blomstrer nu.
   Jeg er også spændt på mine bregner, jeg har ikke fået dem plantet endnu. Nej der skal jo være plads for at man kan købe mere.
   Også dejlig dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Skulle gjerne vært på plantemarkedet i Kolding en gang:-)
  Vi har hørt mye positivt om det.
  Flott hage å komme hjem til etterpå !!
  Og, stauder eller trær, det finnes alltid en plass:-)
  Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Der var mange nordmænd og svenskere, der havde fundet vej til plantemarkedet, det er et godt marked, det må I prøve en gang.
   Ja ellers må vi flytte noget andet :)
   Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth
  Ja, det er den helt store blomsterfest, der er gang i :) Med hensyn til roserne synes jeg faktisk, at det går alt for stærkt her i varmen - vand mangler der helt sikkert også! Din trælupin er vel nok imponerende og så dufter den tilmed. Spændende indkøb, du har gjort - godt, at der altid kan stoppes lidt mere ned ;)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det må man sige, jeg synes også, at det går for stærkt med det hele akkurat som med rhodoerne, en blomst morgen, hele busken fuld aften. Trælupinen er fantastisk, jeg kan sidde og kigge ud på den nu, duften er ubeskrivelig og dejlig.
   Ja mon ikke jeg får plads til det sidstkøbte :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet