lørdag den 27. februar 2016

17 grader i pavillionen

Ja så meget kom temperaturen op på i går, det er meget, for der er mange sprækker, hvor der kan komme kulde ind. Noget magt har solen heldigvis.

som I kan se bragede solen ind fra morgenstunden, men taget var hvidt.
 Helleborus multifidus nikker med hovedet.
 flere blomster i Katharine Hodgkin
 de fine krokus
men hov - hvem mon har spist af min martagon lilje :(
Bent har forsøgt at redde omorikaen, vi håber, det lykkes. Som I kan se, er der noget bart her, der skal nogle stedsegrønne til. Kommer tid kommer råd. Bent vil helst have fjernet nogle af buskene og have plantet cypresser eller lignende i stedet. Buskene står for tæt på hegnet, synes han.
 flere blomster er sprunget ud i den prikkede helleborus
Jeg er spændt på at se denne her, de er nok sat lidt tilbage igen, for også i nat har det frosset her.

Arkivbilleder:
 Løvehale/Phlomis
 også her
 Jeg har en del forskellige phlox


 den hvide holder jeg mest af, heldigvis breder den sig en del
Pieris to i en, En brogetbladet og en almindelig i samme busk.
Rhododendron:
 R. Select

 R. Silber Velour
 smuk knop, i år er der ingen. Sidste år blev den ødelagt af nattefrosten
 R. Silberwolke
R. Simona står lige nu med store fede knopper
 det bliver smukt, når den springer ud
Her kommer lidt pæonbilleder:
 Do Tell
Gardenia
Shirley Temple
I går soldede jeg lidt, ganske lidt
 jeg købte disse tre chrysanthemum, egentlig ikke en forårsblomst, men den har en smuk farve.
De kom til at stå her i kurven ved indgangsdøren. Om natten er de nemme at tage ind, jeg tror ikke, de bryder sig om frosten.
God lørdag
30 kommentarer:

 1. Solen er ved at have magt, man mærker det! Også her er der fortsat nattefrost, men jeg stornyder den klare luft og høje himmel, for regn og skyer har vi haft så rigeligt. Jeg håber, det lykkes at redde træet - og blive enige om beplantningen. Jeg kan også godt lide floks, men jeg synes ikke, de trives for godt her - jeg forsøger igen i mit nye bed, så må vi se, hvordan det går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har den, så lokker det rigtigt med at komme ud. Her er tåge efter solopgangen, måske bliver det bedre, det håber jeg. Ja mon ikke det nok skal gå med både træet og enighed om beplantning. Herude ved hegnet må Bent godt bestemme, inde i haven er det mig, der bestemmer :)
   Floks kan ikke lide, når det bliver for tørt, så når de nærmest ikke at blomstre. De hvide er nu altid sikre hos mig.

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Ja, jeg synes bestemt også solen kan mærkes, og idag og imorgen bliver nok endnu bedre - vinden skal jo lægge sig!
  Ja, noget har ædt på din martagon, det ser nu ikke specielt nyligt ud?
  Hvad var der i vejen med omorikagranen? Med den størrelse den har kan i iøvrigt da nok "risikere" at den begynder at lave rodskud, så i kan få en lille lund med det slanke træ:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det kan godt mærkes nu med solen, desværre er den her ikke i dag endnu i hvert fald, den stod pænt op, og så blev det tåget.
   Ja det er ærgerligt, at nogen æder af martagonen.
   Omorikagranen var blevet skæv af vind og meget vand i jorden, så vi frygtede, at den skulle vælte. Der var en mere, den måtte han fælde. Det kunne være lækkert med en lille lund af omorika, det har vi ikke hørt før.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Her er frosten også på spil. Det tegner til en smuk dag. Vi skal på tur og glæder mig over solskinnet. Floks er min yndlingsblomster blandt mange. De hvide Høneballe floks glæder hvert år. God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja den frost kan vi godt snart undvære, men solens besøg er godt nok. Her er det noget tåget efter solopgangen. Floks er skønne, har du fået af de hvide, det kunne jeg ikke huske, de er skønne.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Her skinner solen i dag også, og det er så deilig å kjenne den varme inn gjennom vinduet til tross for at det er frost ute. Kan tenke meg at det blir godt og varmt inne i pavillijongen, ja. I går hadde vi 5 grader midt på dagen ute, og det var helt nydelig.
  Do Tell er dagens favoritt!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Dejligt I også har solskin og at den varmer lidt, så kan du vel komme lidt ud. Vi havde vist ikke mere end 6-7 grader, men det var dejligt vejr.
   Do Tell er bare skøn.
   Klem

   Slet
 5. Så kan din martagon lilje lære ikke at stikke næsen for tidligt frem, ærgerligt. Det vil sikkert se godt ud med noget stedsegrønt til at lukke hullet ved hegnet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja gad vide om den kan lære det, men man kan da håbe. Det er nok energien fra sidste år, hvor den sprang over.
   Jeg tror også, det bliver godt med mere stedsegrønt ved hegnet.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja her har frosten også været på spil og nu kæmper solen med de tunge skyer. Det er især på denne årstid vi har glæde af vores glashuse, det er ikke mange solstrejf der skal til inden der bliver dejligt lunt og rart. I eftermiddag vil jeg gå i drivhuset og så de første frø.
  Du frister med de smukke pæoner og floks, men det er lige nu klikfingeren skal styres, ellers bliver det vist et dyrt forår ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Her er det mest tåge, solen har kæmpet med. Ja med sol i drivhuset kan du nyde at stå der og så de første frø.
   Ja ja - nu ikke så pjattet, du kan godt bruge klikfingeren lidt :) Nå ja du har lige været ude og rejse, så skal der nok spares lidt.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Ja, det er vel også på denne årstid pavillonen er til stor glæde. Der bliver sikkert hurtigt lunt.
  Påskeklokkerne er nu godt fremme. Dejlige rhodoer, R. Silver Velour viser sin smukke knop, hvor er den flot.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er her inden længe, vi begynder at spise frokost derude, men solen skal først varme lidt mere, og så skal der ikke være vind.
   Ja påskeklokkerne er ved at være fine, snart er der flere i blomst. R. Silver Velour har en smuk knop, men desværre ingen blomster i år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Ja, heldigvis begynder solen at have lidt magt. Det var også tilpas lunt i udestuen i går, hvor der jo blev lavet frøstativ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja det er dejligt, at solen varmer nu, der kan sikkert hurtigt blive godt varmt i jeres udestue.

   Slet
 9. Hej Lisbeth.Dejlgt at i har oavillonen at sætte jer ind i når solen skinner.
  I mit drivhus bliver der let 20 grader.
  Men dejligt med alt der der sker i vores haver lige nu.Men bare den nattefrost snart forsvinder.
  Nyder også mine juleroser og påskeklokker.
  God lørdag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er skønt med pavillionen, men det er lige tidligt nok endnu, et drivhus er mere tæt.
   Der er meget på vej, desværre forsvinder solen nok sammen med nattefrosten, så måske skal vi bare nyde solen lidt endnu.
   Ja det er bare med at nyde det, der blomstrer nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth. Dejlig billeder fra din have. Jeg havde da helt glemt floks, mere på ønskelisten :-) Hvor er det skønt at vi kan udnytte solen i vore små rum ude i haven, så er det pludselig som om, at foråret er nærmere.. Bare det at kunne sidde der i solen og nyde varmen. Pudsigt at du skriver om Helleborus og frosten, vintergækkerne hang langs jorden i morges og i eftermiddag stod de ranke igen, dejligt :-) Mojn fra Merete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Merete
   Tak skal du have. Ja floks må du have, hvis du kommer over til blogtræf, kan du nok få nogle af mig. Ja det er dejligt, at solen er ved at få så meget magt, at vi kan nyde det i vores glashuse. Det er en utrolig evne de første blomster har til at rette sig igen efter frosten. Det er fantastisk.
   Mojn :)

   Slet
 11. Hej Lisbeth, hvor er det dejligt at du nu kan vise flere og flere billeder fra haven med blomster der er ny taget. Det er tegn på at en ny sæson er er igang :o) jeg syntes nu også rigtigt godt om dine Arkivbilleder, har du også dine pæoner på en liste ? :o)
  Rigtig god weekend til dig og Bent.
  Ps, jeg fik bestilt en rundhakke i går, så nu skal der luges :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja nu skal jeg snart til at være færdig med arkivbillederne, men det går da også den vej :) Der sker en masse derude nu, synes jeg. Nej jeg har ikke lavet en liste over mine pæoner. Jeg var ellers godt i gang med at samle, men så skulle bedet laves om, og jeg fik ikke styr på dem igen, derfor mangler der navne på mange af dem. Jeg kan kun navnene på de nyeste, der kommer lidt flere i morgen.
   Det lyder godt, den bliver du glad for. Det er alt for vådt her endnu, til at jeg tør bruge den. Jeg ligger på knæ og luger i skoven i disse dage.
   Også god weekend til dig og Alma
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Så fik lille Ella vand i håret og vi er hjemme igen lidt trætte og lettere forspiste :-) De er så søde de små Iris og endelig er der knopper i mine så de er jo noget bagefter.
  Hvad mon spiser af Martagonen er sneglene allerede vågnet op eller hvem er ellers på spil. Skønne phlox kan godt forstå at du er glad for den hvide her hos mig er den hvide ikke noget at skrive om syntes at den nu har været splejset i flere år. Måske den skal flyttes.
  Do Tell er bare en skønhed åh hvor jeg håber at min blomstrer i år. Går og overvejer om det er i år jeg skal have en gul.
  Sikken en flot kurv du har fået bikset sammen og lige nu er det en fordel at den kan flyttes det ser jo ud til at de kolde nætter fortsætter lidt endnu.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tillykke med lille Ella, ja det er hårdt at være til fest. Godt der endelig er knopper i dine iris. Der er ikke mange andre, der har vist de små iris endnu. Kun dem som lige har købt dem, det gælder ikke .)
   Ja jeg kan heller ikke forstå, hvem der allerede er i gang med Martagonen, irriterende.
   Du må have en hvid phlox af mig, jeg har masser.
   Ja lad os håbe, at din Do Tell vil blomstre i år, min er på vej, næsten den eneste jeg kan se endnu.
   Dejligt du lægger mærke til min kurv, det har ingen anden gjort :) det er ikke godt for selvtilliden. Du ved, det med at pynte er ikke lige mig. Det er i hvert fald praktisk at kunne flytte den ind, det har jeg gjort her i aften igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. dejligt med solrig morgenbilled og det var da alligevel en høj temperatur der kunne komme op i det fine hus.
  skønne blomsterbilleder så bare viser at der ikke er længe til før de alle sammen er igang igen. Det bliver dejligt så indtil da må vi nyde solen og mærke at den får mere magt. For det er jo snart forår :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja det var en helt fin temperatur vi fik i pavillionen.
   Ja og når solen får mere magt, får vi mere energi, og så skal vi i haven :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Dejlige billeder.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 15. Kære Lisbeth Lækkert med så mange grader i pavillonen. DrakI så kaffe derude? Jeg kunne nok ikke nære mig ;-). Flot at du allerede har krokus, her spirer de ikke endnu. Det er kun erantis og vintergækker i blomst.
  Din lilla løvehale er flot vidste ikke, at den fonds i sådan en skøn farve. Har den gule.
  Dejligt at se floks, minder mig så meget om barndomshaven, alene duften . Det er vidunderligt at se alle dine Rhododendrons. God søndag knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var dejligt, vi drak ikke kaffe derude, jeg skal først have ryddet op, havde planer om det i dag, men foreløbig er der ingen sol her.
   Du kan nok få den lilla løvehale ved Staudestedet, hun sender gerne til dig.
   http://staudestedet.dk/product/phlomis-tuberosa-amazone-loevehale-835/
   Jeg har også minder forbundet med duften af floks :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet