tirsdag den 16. februar 2016

Lidt solskinsbilleder fra mandag

Endelig over middag var vi heldige at se lidt til solen, dog stadig med store skyer på himlen, som ind i mellem skjulte solen.
 til gengæld fik himlen mere karakter
og græsset er meget grønnere i solskin
R. Black Adder er nu smuk der i solen.
R. February Dawns knop klarer det endnu

 Også Helleborus klarer det endnu. Gad vide hvordan de har det i dag, vi har været nede på godt 4 grader her til morgen. Men solen er stået op, og det er stille vejr, så i dag er vi nok også heldige med vejret.
Denne her var knækket af, nu står den udenfor i en sten med hul og vand i.
Arkivbilleder:
 Blomster på en pærekvæde
 Kyskhedstræ/Vitex agnus-castus har jeg fået af Ole, som har bloggen Oles have.
 Kæmpeskælhoved/Cephalaria gigantea fylder efterhånden ret meget i min have
 Leopardblomst/Belamcanda chinensis har jeg fået af Anne, den hører til irisslægten.
 Leucanthemum Broadway Lights
Hvidblomme/ Leucojum aestivum
Rhododendron
 Madame Ida Rubinstein
 R. makinoi x pachysanthum med nyvækst
i knop
og i blomst, den blomstrer ret tidlig
 R. makiyak med nye skud
og i blomst, desværre er der ingen knopper i år, den blomstrer åbenbart kun hvert 2. år. Heller ikke i 2014 blomstrede den.
Roserne:
 Souvenir de St. Anne er ny i haven, den har blomstret flot i år
 St. Cecilia en Austin rose med fantastisk duft
 Summersong
 er nu blevet flyttet, 3 stk var der, nu står de ud til vejen, hvis de vil, kan det blive et overdådigt syn for de, som går forbi
Sutters Gold er så smuk i knop, den dufter fantastisk.
Jeg har ikke været meget ude mandag, dagen er gået med at opdatere min rosenfane, jeg tror, jeg har husket dem alle. Du er velkommen til at kigge på den her, der er rigtig mange.
Til slut mandagens solnedgang.
Rigtig god dag derude i kulden

21 kommentarer:

 1. Endnu engang har du fremtryllet mange fine billeder.
  Fin solnedgangs billede.
  Tak også en god dag til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Det var godt du fik noget sol i går, for så fik vi også smukke solbilleder.
  Det blive smukt med Summersong ud mod vejen den har sådan en dejlig varm farve og duften bliver da helt eventyrlig.
  Nu må jeg ind og se din rosenliste. Jeg får nok først opdateret min når jeg har fri igen.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var jeg også glad for, det er så kedeligt med billeder uden sol.
   Jeg tror også, at det bliver godt med Summersong ud til vejen.
   Jeg skal have rettet lidt i rosenlisten, men den er stort set klar. Det kan jeg godt forstå, det tager lige lidt tid.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Vakre solskinnsbilder! Når du skriver 4 grader, er det + eller - grader du mener da? Her er det -13, så ingen varme å snakke om her, nei ;)

  Håper det går bra med dine helleborus!

  Klem

  SvarSlet
 4. Her har vi haft -8 i nat, så haven er efterhånden dybfrossen, så jeg må nok opgive at lave ret meget derude i dag, desværre. Men dine arkivbilleder er skønne og lover os mange skønne timer derude! Jeg må kigge på din rosenfane på et tidspunkt, hvor jeg har god tid - den må være omfattende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja med så meget frost, kan man godt opgive at komme i haven. Det er ærgerligt, når du nu har ferie. Ja rosenfanen er ret omfattende :)

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  -8 har vi haft i det klare vejr, men der er tø i luften nu.

  Det bliver en super dag!

  Godt at få opdateret listerne jeg må ind og kigge!

  Ha en dejlig solskinsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja nu er der blevet plus grader, men de lover frost igen i nat, selv hos os. Det er så flot derude, men kan jo ikke rigtigt lave noget, når jorden er frosset. Så jeg fortsætter med opdateringen.
   Tak i lige måde.

   Slet
 6. Hej Lisbeth,
  Ja her var det også koldt -7. Så de stedmoder jeg købte i går lod jeg blive natten over i bilen. De skal plantes i dag og krukkerne kan starte i drivhuset. Hen mod weekenden er der lidt mindre kulde ser det ud til. I går var jeg ude og rode lidt iklædt lange underbukser og tyk vinterjakke. Så i dag på min sidste fri dag i denne uge skal jeg ud med affaldet. Solen er så fint fremme, mon ikke jeg kan gå lidt ud efter kl. 12. Jeg har også været i gang med at opdatere mit arkiv om hvad der er sat af stauder og buske i haven. Glæder mig til at se din rosenfane. Smukke billeder og Summersong ser skøn ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er koldere end her. Godt du lod dine stedmoder blive i bilen, ellers havde de nok hængt med hovedet i dag. Ja man skal være godt klædt på, men det er svært at holde sig inde, når det er så fint solskin. Det er godt at få arkiverne opdateret.
   Tak skal du have, jeg tror Summersong kommer mere til sin ret nu.

   Slet
 7. Vejret lige nu er simpelthen så smukt, men også ubarmhjertigt over for vores påskeklokker. blomstring hvert andet år ser vi hos skovfogedtræet men har ikke set det hos rhododendron. Man vil jo helst, at de leverer varen hvert år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er helt fantastisk vejr i dag, jeg skal ud og kigge til påskeklokkerne for anden gang i dag. Jeg synes også det er underligt med makiyak, der kun blomstrer hvert andet år, jeg spekulerer på, om den står for skygget. Ja det havde jeg gerne set, at den gjorde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Skønne billeder, og dejligt med solen i dag. Hvor er Souvenir de St. Anne dog utrolig smuk. Summersong er også ret lækker. Må lige kigge i dit arkiv.
  Ha en god dag
  Solskinshilsner og kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, ja i dag nyder jeg solen. Ja det er jo skønne roser, du må have god tid, når du skal kigge i arkivet :)
   Solskinshilsener til dig med.
   Kram

   Slet
 9. To dage med sol hernede er da næsten luksus, og jeg kan forstå at vejret hos jer i går ikke var det bedste, så jeg håber uanset en del frost der har været i dag, at du har haft sol på kinden
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja det er ren luksus med sådan en solskinsdag, her er den også blevet nydt. Selvom man ikke kan lave så meget i haven, kan jeg altid gå en lang tur med hundene, så jeg fik sol på kinderne.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Godt med noget sol både på billeder og irl. Dagen idag har jo været helt fantastisk men det har godt nok været koldt især i morges. Jeg måtte tidligt igang først ud og skrabe is af bilen og så til tandlæge kl 8 der skulle lige udskiftes et par fyldninger så nu mangler jeg kun at få en visdomstand ud så håber jeg gebisset arter sig de næste mange år.
  Den er åbentbart ret hårdfør February Dawn men det siger navnet vel også :-)
  Det er godt nok smukt med Påskeklokken i stenen og Summersong vil helt sikket betage de forbi passerende for den kan man da ikke undgå at lægge mærke til. Måske folk også kommer til at stikke næsen ind gennem hegnet for at dufte det er jo fristende.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var dejligt med solskin i dag, det var koldt til morgen og nu her i aften, men da solen skinnede var det helt fint. Jeg har nu ikke fået lavet så meget, man kan kun klippe stauder ned og rydde blade væk, det sidste er for tidligt endnu.
   February Dawn er stadig kun i knop, hvis den springer ud, mens det fryser er den færdig, heldigvis er der kun to knopper, der er nået så langt. Godt du bemærkede påskeklokken i stenen, jeg synes også, det ser ret godt ud.
   Jeg sidder lidt og morer mig over det med at folk vil stikke næsen gennem hegnet :) så skal de have en lang næse, de står langt inde, men det kan du jo ikke vide.
   Nå men godt du snart er færdig med tandlægebesøgene, så håber vi gebisset arter sig, for det er en dyr fornøjelse. Jeg så lige på fb, en som havde fået at vide, at det kostede 350 kr. at få rykket en tand ud. Hun skulle selvfølgelig bedøves, så blev det lige 1.345 kr. Det havde hun ikke lige regnet med, men tanden var væk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Godmorgen Lisbeth
  Dejlige billeder fra februarhaven og hvor ser det fint ud med påskeklokken i stenen :) Ja, Skælhoved var også en af de planter, jeg bed mærke i første gang, jeg så din have. Den stod der og svajede med sine fine blomster som en paraply ud over de andre planter - det så fantastisk ud :) Broadway Lights er jo en af dem, jeg har forsøgt mig med flere gange - desværre troede sneglene, at det var en delikatesse specielt indkøbt til dem, så jeg har (næsten) opgivet at have den i haven. Underligt, at de lige går på den variant, når alle de andre slags får lov at stå i fred. Flot med knopper i February Dawn - den skal du nok få glæde af i år. Det bliver fint med Summersong til glæde for de forbipasserende :) Læste i weekenden, at Souvenir st. Anne er en sport af Souvenir de Malmaison - den virker dog efter dine billeder og omtale sundere end moderen.
  Her skinner solen - mon den også glæder Samsø med besøg?
  En rigtig dejlig dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. God formiddag Linda :)
   Ja kæmpeskælhoved gør bestemt opmærksom på sig selv, mon ikke du fik en plante? Ja det er ret fint med påskeklokken i stenen, desværre forsvinder vandet hurtigt. Jeg regner med, at den klarer sig bedre udenfor. Sneglene er desværre vilde medBroadway Lights, det er ærgerligt, men mon ikke de kommer igen, det satser jeg på. Jeg tror bestemt også, at February Dawn vil glæde os i år, den ser fin ud. Heldigvis går jeg også jævnligt den vej, så jeg også selv kan få glæde af Summersong :)
   Ja det er rigtig, at St Anne er en sport af Malmaison, den er meget bedre en sit ophav, og valgt med stor omhu efter en rosenbog, da jeg så, at Jas havde den, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle have den.
   Ja solen skinner for fuld styrke her, men det blæser og er meget koldt. Selv Bent har givet fortabt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet