mandag den 15. februar 2016

En kold fornøjelse

var det at være ude søndag, så "fornøjelsen" blev kort. Ingen sol - men det var vel nok koldt, og det er det stadig, ingen sol foreløbig.
Kameraet blev ikke brugt, godt jeg har lidt billeder fra i lørdags.
 Jeg har heldigvis flere billeder af den smukke himmel i lørdags

 Der var rim på R. February Dawn, den ser ikke ud til at have taget skade
søndag var der ingen rim, kun kulde
Den første Dorothealilje er i blomst, mange af dem er knapt kommet op endnu, denne her må stå godt, selvom den ofte har fødderne i vand.
De første arkivbilleder i dag er af korneller:
 Koreakornellen har fine blomster
 Pagodekornellen
har smukke farver og blomster lige fra den springer ud, den står i bedet ved pavillionen.
der er også den brogede kornel, den er ret flot.
 Gad vide hvor mange kvan, der kommer rundt om
de er godt nok flittige til at så sig selv, men flotte er de nu også.
Den lyserøde kvæde er ret flot i blomst, men ellers er der ikke så meget ved den, den skyder en masse rodskud.
Rhododendron:
R. Lilly Dance står med store flotte knopper nu, den sprang over sidste år
 jeg måtte helt tilbage til 2013
for at finde billeder af den, det bliver et fantastisk skue med alle de knopper den har.
R. lepidostylum har blåt aromatisk løv, behårede grene og blomstrer i juni samtidig med nyvæksten, så man skal kigge godt efter, ellers opdager man ikke blomsterne.
 R. Limonanda og
R. Lucinda står lige ved siden af hinanden
 R. luteum med den dejligste duft står i skoven
der er to slags, denne er mere gul R. luteum Basta
Roserne:
 Sharifa Ashma
 en Austin rose med en dejlig duft
 Sofia Renæssance
 har mange blomster, men jeg har nu også tre af den.
Souvenir de Malmason var bestemt ikke noget hit i sommer. Den blomstrede slet ikke, men kom langt om længe med et par blomster i november. Den kan ikke lide regnvejr, det havde vi som bekendt rigeligt af i sommer.
Til slut endnu et billede fra lørdag
God start på ugen, og god vinterferie til jer der har det.

24 kommentarer:

 1. Dejlige billeder som altid.
  Her skinner solen i dag og ingen vind her fra morgenstunden.
  Ha´ en god mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. HejAase
   Nej hvor er I heldige, her er ingen sol og rigeligt med vind, så det er bare koldt.
   God mandag til dig med.

   Slet
 2. I går havde vi da masser af sol men uha det var koldt så det blev mest til sofavagt.
  God dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Heldige jer - så var det nok endnu koldere her, når vi ingen sol havde.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Det var vist den første Dorothealilje for i år - mine er stadig bittesmå - har ikke set andre vise en der var så langt fremme!
  Flotte Rhodoer - også de løvfældende - de bliver så let glemt!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg har ikke set nogle på bloggene, men en på fb. De fleste steder her er de godt oppe, men ikke så blomsterne kan ses endnu.
   R. Luteum er nok den mest kendte af de løvfældende.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Hvor er den fin den lille Dorthealilje, mine har kun lige stukket toppen op af jorden. Her har solen vist sig lige fra morgenstunden oh himlen er så flot blå. Jeg sender lige noget solskind over til jer.
  Min Souvenir var altså heller ikke noget at råbe hurra for sidste år, det var godt den havde stået i potte i drivhuset ellers så tror jeg bestemt ikke der havde været meget blomst i den. Og selv om erfaringerne med den var knapt så gode så spang der alligevel en klatre Souvenir ind i bilen sidste gang jeg var hos JAS i efteråret. Hvordan det skete det ved jeg ikke men den er da kommet i en stor potte og så må jeg finde et lunt solrigt gerne overdækket sted til den...eller give den en paraply ;o)
  Ihh hvor det bliver en stor oplevelse at se dine Rhodoer i blomst i år..det er så dejligt at have noget at glæde sig til :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er dejligt, når de titter frem, de andre i haven er heller ikke nået så langt. Dejligt hvis vi kan få lidt solskin, den har lige prøvet, men skyerne blæste for igen, her blæser det en hel del, så vi bliver nok inde i dag, det er bidende koldt.
   Jeg har aldrig haft den store glæde af Malmason, men sidste år var det ringeste jeg har oplevet med blomstringen. Nej de der roser hos Jas, de hopper bare ombord i bilen helt af sig selv :) Håber du finder den rigtige plads til den, så du får mange smukke blomster at se.
   Ja det bliver spændende med rhodoerne, det bliver knap så blomsterrigt som sidste år, men når man ikke har set det sidste år, er det ok :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Ja, det er koldt og desværre ikke rigtig havevejr - til gengæld skinner solen, så lidt ud må jeg. Her i formiddag har pigerne og jeg gjort lidt rent, et nødvendigt onde... Jeg vil meget hellere rode i haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej det er lidt for koldt til havevejr, jeg har lige været ude at tage billeder, for vi fik lidt solskin, men ikke meget. Ja det er noget sjovere at rode i haven end at gøre rent.

   Slet
 6. Her har den tredje solskinsdag i rap, det er herligt. Vi har også en dorthealilje i udspring; men frosten har lagt den ned ligesom påskeklokkerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja I er heldige der i Nordvestjylland, hos os ligger der en grå dyne, men solen har lige tittet igennem ½ times tid, nu er det ved at være skyet igen. Frosten er ikke så hård hos os, men det er til gengæld vinden.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det er koldt derude, men hellere kulde og solskin frem for regn og gråvejr ;)
  Godt du har så mange fine billeder på lager, jeg nyder dit overflødighedshorn af lækkerier ;)
  Håber at solen er kommet frem hos dig nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er koldt, men du har da ret, hellere kulde og solskin, men når det kun er kulde og gråvejr, så er det ikke særligt opmuntrende. Heldigvis har vi sol og skyer nu, så der er de smukkeste billeder, men jeg kan jo ikke blive ved :)
   Dejligt at du nyder mine arkivbilleder :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Her er det det smukkeste solskinsvejr og dagsfrost, så jeg skynder mig lige at sende noget sol til Samsø, hvis I da ikke allerede er blevet begunstiget. Korneller er ikke et område, jeg rigtig kender til, men jeg kan da se, at jeg bør sætte mig lidt ind i det, for der er åbenbart stor variation inden for familien og i blomsternes udformning. Gad vide, om de også kan proppes ind i en lille have? Jeg er vild med dine gule rhodoer - især Lucinda og Limonanda - det må være en meget smuk kombination, når de blomstrer. Også igen i dag skønne rosenbilleder. Souvenir de Malmaison er så smuk, og jeg overvejede på et tidspunkt at købe den, men læste mig til i Hugo Lykkes bog om gamle roser, at den ikke var så nem enddda, så jeg lod være, for det er ikke de bedste forhold, jeg kan tilbyde lidt sarte roser. Jeg ærgrede mig nu noget over det, for den er ualmindelig smuk - er sikker på, at du nok skal få gang i den :)
  Fortsat god dag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det gør ikke noget, at det er frostvejr, hvis solen skinner, men det har været småt med det hos os, indtil kl. 13.30, nu skinner den mellem skyerne. Jeg vidste heller ikke så meget om korneller, jeg troede kun, der var dem med røde grene, men der er heldigvis andre flotte eksemplarer. Jeg tror godt de kan proppes ind i en lille have, så må man jo holde dem nede. Pagodekornellen er i hvert fald flot og ikke stor endnu hos mig.
   Ja de to er smukke sammen, men det er nu ikke altid, de blomstrer på samme tid, dem jeg sætter sammen farvemæssigt. Godt du holdt dig fra Souvenir de Malmaison, den er noget vanskelig. Godt du føler dig sikker på, at jeg nok skal få gang i den, jeg er ikke helt så sikker :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Jeg skal da vidst lige have kigget til mine Dorothealiljer men det blir først i morgen. Så har de da lige en dag mere til at springe ud i :-)
  Det er nogle kolde dage vi har gang i og idag er der til de noget vind så er det da endnu værre.
  Der var jo en lille kvanfrøplante med i en potte fra dig sidste år så det blir spændende om der kommer noget ud af den. Selv om jeg ikke har oceaner af plads så fandt jeg et spot til den så nu må vi se. Flotte det er de jo :-)
  Den gule rhodo i skoven dufter bare dejligt det har jeg jo selv oplevet.
  Vinterferie er der desværre ikke noget af her jeg må vente til påske men så kan det jo også være at det er til at komme lidt i haven.
  Ja så falder Badehotellet og strik sammen igen så godt at der er en genudsendelse på søndag selv om det kan være svært at vente.
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du må have kigget om dine Dorothealiljer er ved at være i gang, der er kun en, der er så langt hos mig.
   Det er rigtig koldt i dag, selvom solen nu er kommet frem, du går ikke glip af noget i haven, men lad os håbe, der er gang i den til påske.
   Spændende med kvanen, jeg gætter da på, at den klarer det. Ja rhodoen i skoven dufter fantastisk :)
   Øv hvor ærgerligt med Badehotellet, og så er det endda sidste gang, så må du huske genudsendelsen.
   Tak i lige måde og god fornøjelse med strikkeaften.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Dejligt solskins og frostbilleder:-) Ja for dælen det var koldt at være ude igår. Jeg var også lidt ude og rive i lidt af hvert og blev så gennemkold.
  Jeg tror at jeg vil erstatte min magnolie med en koreakornel, men det bliver nok først til efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det er faktisk for koldt at være ude i, lidt ærgerligt for dem/jer der har vinterferie. Man bliver så kold, jeg har syslet inde i stedet.
   Det lyder som en rigtig god idé, der findes mange smukke koreakorneller i hvidt og lyserødt. Sikkert klogt at vente til efteråret.

   Slet
 11. hvor er den fin den D. lilje, den må være budbringeren at de andre er på vej. Vejret i går var ikke rigtig noget at skrive om ikke andet det så kold og blæssende. Du ved det går igennem marv og ben, så jeg har ordnet lidt med nogle glas, ryddet lidt op passet min lille syge bondemand.
  Men i dag har det været søndags vejr hvis man kan skrive sådan på en mandag. solen skinnede her fra morgenstunden og det har den gjort hele dagen næsten var en skyfri himmel, som var flot blå. Mwn vinden har været bidende, så man skulle have det varme overtøj på når jeg skulle ud for at komme til nogle samtaler.
  Vejret skulle vist også blive godt i morgen med sol :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Ja Dorothealiljen er rigtig fin, lidt anderledes end vintergækkerne. Ja det var virkelig koldt i går, her kom solen desværre først over middag, men du har ret - selv her skal det være flot vejr med sol i morgen :) koldt bliver det nok ved med at være et par dage endnu.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Ja, mon ikke det er koldt. Det er ikke havevejr, selv om solen skinner.
  Det er et flot billede med rim på R. February Dawn, håber den ikke tager skade af kulden, når den er så langt fremme.
  Alle de andre er jo bare så skønne, de gule du slutter med, ser store ud, de er så fine.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er meget koldt, jeg har heller ikke været i haven i dag, det er begrænset, hvad man kan lave derude. R. February Dawn har ikke taget skade, det får du at se i morgen.
   Ja R. luteum er efterhånden ret store, de dufter så dejligt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet