torsdag den 15. oktober 2015

Ingen sol på Samsø

Vi lå desværre for sydligt til, at vi kunne få del i solskinnet, det er vist kun jyderne, der har været så heldige, og så er det ikke en gang alle.
Derfor må I endnu en gang nøjes med gråvejrsbilleder:
Det ville helt sikkert have set bedre ud i solskin, men så heldige var vi ikke. Det var mere gråt end på dette billede, som er fra d. 10.10. Det var rimeligt koldt at gå derude, så jeg måtte arbejde mig til varmen. Jeg fjernede ukrudt med cirkelhakken
De næste billeder er fra 13.10.
 solhattene kommer stadig med nye blomster
 Denne her fra Billigblomst er blevet rigtig fin
Stewartiaen får stadig flottere kulører
hostaen Whirlwind står rigtig flot nu
Det samme gør denne smukke græs, sikke farver
 staudesolsikken er på sit højeste nu
 Den syriske rose får jeg vist ikke at se udsprunget i år, hvis den endelig springer ud, er den nok ikke køn, skæmmet som den er af vind og vejr.
 vinterasters er heldigvis smukke, men også væltet
her sammen med den smukke græs, der har fået efterårsfarver
 R. Bureavii har smukt indument. Jeg havde besøg i haven i går, der er ikke mange, som kender til det smukke indument på bagsiden af bladene, det er sjovt at fortælle lidt om det.
 R. Donator har jeg klippet en del i, fordi den strakte sig efter lyset, nu er den blevet flot. Den står ved siden af trælupinen, som jo er blevet ret stor.
R. Elegantulum står i skoven - også den har flot løv
Roserne kan endnu, nogen mere end andre
 Mme Louis Levique
 Morten Korch
 Munstead Wood har et par knopper
 Queen of Sweden har gjort det godt - også her i anden omgang, knopperne til venstre er Audrey Wilcox
 Scentsation
 Scepter d´isle
 også her, den har bestemt også gjort det godt og dufter fantastisk
 Schneewittchen
 The generous gardener
også her
William Morris
 nogen af krukkerne står fine endnu
også denne her, men den store flotte fra Tina skal snart tømmes, så rose og clematis kan blive plantet ud i bedene inden frosten kommer. Disse her prøver jeg at tage ind i værkstedet i et forsøg på overvintring.
I må have en god dag.

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth!
  Vi var heldige med sol i går eftermiddag hvor jeg var ude at gå, men uden kamera:-)
  Den solhat du viser fra billig blomst ligner en jeg også købte, og nogle af blomsterne er nærmest røde hvorimod andre er mere over i det rosa, har forsøgt at tage billeder af den, men den røde farve vil ikke rigtig komme frem på billederne. Spændende om det lykkedes dig at overvintre snowflake tror jeg den hedder, har selv forsøg uden det lykkedes.
  Hyg dig med det dejlige besøg i morgen:-)
  kram fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var held, men I ligger også nordligere end os. Jeg kender godt det med at gå uden kamera, det gjorde jeg også til aften, hvor der min sandten var en fin solnedgang, øv ikke at have det med, men det var gråvejr, da vi gik.
   Mine solhatte er mere over i det orange, det går fint igennem på billederne, synes jeg. Nå ja der er også en rosa imellem.
   Det går nok ikke at overvintre den, jeg har prøvet før, men så må der en ny i næste år. Jeg mener, den hedder Bacoba. Det kan du tro, jeg vil :)
   Kram Lisbeth

   Slet
 2. Her blev det heller ikke til sol i går, men jeg kunne nu nok holde varmen, for jeg gravede rende til hæk....Jeg fik også sat nogle tulipanløg og allium. Fantastisk som dine roser kan endnu, der er meget lidt gang i mine nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja hvis du har gravet rende til hæk, har du nok ikke haft problemer med at holde varmen. Der er en del roser i blomst hos mig endnu, men dog noget spredt.

   Slet
 3. Din græs er fantastisk...ved du hvad den hedder. Den får da høstfarve på en helt anden måde end den jeg lige har vist og som bare bliver gul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Ja det synes, jeg også den er. Desværre kan jeg ikke huske navnet på den, græsserne har jeg ikke helt styr på, jeg har delt dem og købt nyd, så det står hen i det uvisse. Jeg har prøvet at google, men det hjalp mig desværre ikke.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det er spændende om du kan overvintre " Bacoba" jeg har den i lilla og har overvejet, det samme. Jeg glæder mig til at se din have og især hvilke roser du har der blomstre lige nu. De skal på min liste :o) Må jeg prøve din cirkelhakke ? jeg har overvejet at købe en , hvis den er god.
  Vi ses i morgen :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg har prøvet en gang før at overvintre Bacoba, det gik ikke. Så må jeg købe en ny næste år. Desværre er det lidt forskelligt, hvilke roser der blomstrer længst, men jeg glæder mig til at vise dig dem i morgen. Ja det kan du tro du må, jeg vil ikke undvære min, den er virkelig god.
   Ja det gør vi :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Godmorgen Lisbeth

  Ja, vi må arbejde for at få varmen - herovre var der tilmed vand i lyften - ikke regne men bare lidt småstænk indimellem.
  Det er tydeligt at se at hele året har været bagud - visse blomster og planter har ikke nået det de feks nåede sidste år.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja godt med tøj og godt med arbejde, det hjælper på at holde varmen. Her har det ikke regnet.
   Du har ret, meget er bagud i forhold til sidste år.
   Dejlig aften til dig

   Slet
 6. Kære Lisbeth.
  I det sydlige jylland havde vi heller ikke sol. Den kom bare ikke frem. Det var koldt - direkte vandkoldt, og det begyndte også at små regne hen på formiddagen. Men da var vi heldigvis ved at være færdige.
  Dine roser og blomster er fortsat utrolige flotte. Det skaber varme at se det specielt når det er så¨gråt et vejr. Dine græsser er flotte røde, Jeg har selv en men den er desværre ikke så rød i år. Om det er fordi vejret har været som det har eller om den trænger til at komme i en større potte. Sidste år var den meget flot, høj og så rød.
  Forsat god dag med det du vil nå i dag.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Nej det var vist kun nord og midtjyder, som var heldige at se solen.
   Ja det er dejligt at noget blomstrer endnu, når det er så gråt, det glæder mig at kunne sende lidt varme ud til jer.
   Ved du hvad din græs hedder? Rita vil gerne have navnet på min, men jeg kan ikke huske det.
   God aften til dig
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja det kniber godt nok med sol i disse dage. Idag forsøgte den at komme frem men det var nu ikke meget det blev til så også en kold dag idag. I nat fik vi 4 mm regn.
  Flot at du stadig har solhatte i blomst her er de færdige. Vinterasters jeg fik af dig ser også ud til at være færdige måske jeg skal grave den op og sætte den i drivhuset så måske den sætter nye knopper der er jo lidt lunere derinde. Ja dine krukker et stadig flotte og de vil jo nok visne ned på et tidspunkt efter du har taget dem ind men mon ikke de vil skyde til foråret igen hvis du klipper dem tilbage. Jeg har faktisk nogle mini petunia/millionbells som overvintrede ude i krukke sidste vinter og koldere end sidste vinter blir der vel ikke i værkstedet.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er trist, vi ikke får set solen andet i få glimt, vi har dog ikke fået regn. Det ser heller ikke ud til, at vi skal se solen de næste dage.
   Så må vi nøjes med mine solhatte og roser, det smager da lidt af fugl/sol :)
   God idé at sætte vinterasters ind, det plejer jeg at gøre, den du har fået har også været inde i pavillionen. Jo hvis jeg klipper dem tilbage og husker at vandet, det glemte jeg sidste år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Vi fik sol over middag med lidt skyer ind imellem, så jeg var i haven igen i dag. Det var nu sparsomt med sol der, hvor jeg arbejdede, for skyggerne er blevet lange. Der er mere gang i dine solhatte end i mine, men der er skam blomster endnu :) Jeg vidste heller ikke noget om indument og rhodoer, før jeg så dine og fik det forklaret og vist, og jeg må sige, at det gjorde mig langt mere interesseret i rhodoerne. Dine krukkeplanter ser rigtig fine ud - jeg har den blå Bacopa og skulle måske også forsøge mig med at få den til at klare vinteren - tror dog ikke, jeg vil få held med det. Roserne er fantastiske! Mange af mine står med fine knopper, men jeg tror ikke, de når at springe ud, for her er hundekoldt om natten. Har anskaffet mig en Japansk Blodgræs i dag efter inspiration fra dig :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   I er da heldige med solskin i disse dage, vi har stadig ikke set meget til den, men godt du får sol i din ferie, så du kan få plantet og holde ud at være i haven.
   Der er pænt gang i mine solhatte, det er dejligt. Nej ikke mange ved noget om indument og rhodoløv, men jeg gør hvad jeg kan for at lære andre det :)
   Nej den er nok ikke nem at overvintre.
   Jeg har også mange fine knopper i mine roser, men det går godt nok langsomt med at springe ud, så jeg har også mine tvivl, selvom det ikke er så koldt hos os.
   Blodgræs - det skulle du ikke have købt, du kunne få af mig.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth.
  Jeg har knapt nået at være i haven i denne uge. Efterårsferie er hårdt arbejde..... med tøj og sko indkøb til pigerne i storcenteret, oprydning i skuret, hvor der skulle gøres plads til havemøbler og tur til genbrugspladsen, og i dag er jeg begyndt at male på Camillas værelse. Det er med at udnytte, at Isabella er i dagpleje, samtidig med de store piger er hos deres far i nogle dage. Men vi har også nået at være på udflugt. Vi ville se "sort sol" ved vadehavet. Desværre blev det dog ikke den store oplevelse, som jeg havde håbet på. Der var langt fra så mange som forventet. Så vi har stadig den oplevelse tilgode.
  I weekenden og i næste uge håber jeg på godt havevejr, for der har jeg endelig tid igen.
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja det er klart, det er når pigerne har ferie, at der skal handles og hygges, men når pigerne er hos deres far, kan du nå lidt andet. Synd at I ikke fik set sort sol ved Vadehavet, mon ikke det var lidt for sent? Jeg har aldrig selv set det, men jeg synes vi har set det på fb for lidt tid siden.
   Ja lad os håbe på godt havevejr, så du igen kan komme i haven.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Dejlige billeder trods gråvejr.

  SvarSlet
 11. Flotte bilder selv uten sol! Her har det vært nattefrost de siste fire nettene, men da får vi også masse sol. En kan ikke få alt ;)

  Klem

  SvarSlet
 12. Sol....! Nej da, ikke en stråle, men ellers har vejret været ganske godt. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja heldigvis stille vejr, men farverne bliver så smukke i solskin. Vi hører åbenbart ligesom jer til det sydlige Dk.

   Slet
 13. Glæder mig til flere fotos! Min veninde og mand siger det er ikke solskin, men om lyset er fladt, der er afgørende. For meget sol kan også være fladt. Vi skal se om der er mange skygger, farver, varme i lyset. Er selv i gang med at lære det. Kan se når det er fladt - men når det er godt? Stadig dødsvært synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ida
   Der skal nok komme flere fotos, sol lyser dejligt op på billederne på denne tid, men om sommeren er det ikke godt at tage billeder i fuld sol. Jeg startede med at tage billeder i 2011, jeg har lært meget siden da ved selvlæring :)

   Slet