søndag den 14. juni 2015

Så er roserne så småt begyndt blomstringen

Lørdagen gik med besøg af 11 personer om formiddagen, jeg tror, de nød haven. Måske især den gamle dame på 92, som blev kørt rundt i kørestol. Hun var samsing, men bor nu på Sjælland. Hele familien har tradition for en årlig familiesammenkomst på øen.
Derefter kom min familie, vi havde nogle hyggelige timer sammen og sluttede af med dejlig mad på restaurant Samsø Perlen, den ligger lige ved færgehavnen i Sælvig, så det var oplagt. Det er sjældent, at Bent og jeg flotter os og tager ud og spise, men i aftes havde vi godt selskab og fik dejlig mad.
Desværre blev det regnvejr, ikke at jeg ikke kunne bruge regnen, men det måtte godt have ventet til i nat, så der havde været bedre tid til at nyde min have.
Det går stærkt nu med roserne:
 Frühlingsduft
 Jacqueline du Pré
 Louise Bugnét
 Odyssey
 Ophelia Climbing
 St. Anne
 Mme Pierre Oger er en smuk bourbon rose, som remonterer og dufter dejligt.

 Therese Bugnét
Wild Rover

Blue for you købte jeg i efteråret hos Jas roser.
Endnu er det kun mig selv, der har øje for roserne, da der stadig kun er enkelte blomster.
Men rhodoerne får endnu opmærksomheden hos de besøgende
Lady Anett de Trafford
 R. Boursoult
 R. Calostrotum har fint blåligt løv med duft i

 R. Hansel har fine nye skud
 R. Späthlese
Rhodokig
Også flere clematis er godt i gang
 Alexandra
 Gladys Picard
 klatrer op i birketræet
 Nelly Moser i toppen af paradisæbletræet
og på vej op af stammen
 en smuk fransk anemone blomstrer nu
og den første pæon, Bowl of Beauty
en anden valmue er sprunget ud, jeg mente, at det var Pattys Plum, men jeg er nu ikke helt sikker. 
Trælupinen blomstrer overdådigt
til slut solnedgangen 12.6.
God søndag38 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som du hadde en hyggelig dag i går! Rosene dine er så vakre, og det er så herlig å se Odyssey igjen! Dessverre så fikk jeg ikke tak i den likevel i år, men han som skulle skaffe meg den skulle lete videre. Kanskje jeg lykkes en gang :)
  Her står rosene i knopp, men ingen har sprunget ut enda. De er så flotte alle de du viser!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var bestemt en hyggelig dag. Jeg tænkte nok, at du ville blive glad for at se Odyssey igen :) Ærgerligt at du ikke kan få tak i den. Ellers må du en tur til Dk.
   Tak skal du have - så varer det ikke længe, inden du også har roser.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Sikke mange besøgende i din have, den er også meget se-værdig! Er det i morgen, at din have er i ugebladet? Jeg kan ikke huske datoen, jeg vil så gerne se det. Hvor er det flot, at du også kommer i Haven. Du er jo helt berømt. Jeg er meget imponeret over dine roser og kan næsten ikke forstå, at de er så langt fremme i blomstringen. Mine er lige ved at springe ud og der er bare mange knopper! Der var 50 mennesker på besøg i haven i dag, hele haven var fyldt op! Det var faktisk rigtig sjovt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det er jo ikke så mange besøgende i min have, men 50 mennesker må fylde godt i din have. Jeg ved endnu ikke, hvornår artiklen kommer i Hjemmet, måske om en uge eller 14 dage. Ja her er også mange knopper i roserne, dine kommer nok før du aner det, pludselig er de der.
   Jeg er også spændt på mine besøgende i eftermiddag. Godt du hyggede dig med dine.

   Slet
 3. Ja, lige pludselig er det rosernes tid og hvor er det dejligt:-) Blu for you er rigtig fin og jeg er spændt på om den arter sig fint igennem sæsonen, jeg kunne godt bruge endnu en blå her.
  Dejligt at du har så mange glade havegæster - det er en god ide for en familie at gøre en tur ud af det med et havebesøg også.
  Det lyder som om I havde en hyggelig aften sammen med familien, det er rart at man ikke altid skal stå i køkkenet når der er gæster;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er dejligt, at det nu er rosernes tid, vi kan næsten ikke følge med. Blue for You er ret lav, så jeg havde slet ikke været obs. på, at den var så tæt på udspring. Jeg skal nok vise den i løbet af sommeren.
   Ja det er en god idé for en haveinteresseret familie.
   Jeg havde serveret både frokost og kaffebord for min familie i går, så jeg var glad for at slippe for at stå i køkkenet i aftes :)

   Slet
 4. Så mange skønne roser du har. Mine har stadig kun knopper. Der kom meget regn i går, og det var fint nok, bortset fra invasionen af snegle bagefter. I dag blæser det noget. De franske anemoner er nu smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja der er rigtig mange roser nu, og mange skønne i mellem. Vi fik kun 5 mm i går, men ingen tvivl om at jeg skal på sneglejagt igen i aften. Her blæser det også.

   Slet
 5. Dejlig med så mange havebesøgende.
  Lyder til i har haft en god dag.
  Hvor har du mange fine roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var godt, men lige ved at være overkanten i dag med 53 stk.
   Ja vi havde en fin dag.
   Tak ja nu begynder de kære roser.

   Slet
 6. *Uhhhh .sikke en frodighed... så langt er det slet ikke i min have... heller ikke roserne.... men det kommer forhåbentlig inden længe ....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja roserne er godt på vej, mon ikke de også snart kommer hos dig.

   Slet
 7. Hej Lisbeth!
  Og du er kommet i søgelyset med have artikler, tillykke, glæder mig når tid er, til at se og læse! Dejlige billeder og godt at læse i har besøgende:-))
  Frühlingsduft ser rigtig skøn ud, falder udssendesmæssigt i noget jeg kigger efter, og vil høre hvordan du oplever den, og hvilke lysforhold den har hos dig? her vil den stå i morgen og aften sol.
  Hilsen Anette


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det er jeg så, jeg glæder mig også til at se artiklen :)
   Frühlingsduft vil helt sikkert passe til både haven og dit temperament :) Min får også mest morgensol, den står mod øst.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. hvor har du mange dejlige roser i blomst................glæder mig til alle mine blomstre.Synes ikke jeg har så mange knopper i mine Alfred roser.
  Godt at du kunne slappe af med en god middag ude med din familie efter alle dine gæster.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der sker noget nu, selvom det er hundekoldt. Det varer nok ikke længe, inden dine blomstrer. Mon ikke også der kommer en masse i Alfred rosen.
   Ja det var dejlig for en gang skyld med en god middag i byen, jeg forsømte ikke noget, når det regnede :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Fantastisk at du har så mange roser, der blomstrer allerede. Det har jeg stadig til gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise
   Dt er godt at have rosenblomstring til gode. Mine er godt i gang ja.

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Det lyder da til at I har haft en rigtig god lørdag og ud og spise det er da lækkert. I var da også heldige at I først fik regn til aften her kom den første byge sidst på formiddagen og i løbet af eftermiddagen fik vi også nogle småbyger. Også i aftes regnede det så vi kom ikke på havevandring med vores gæster. De måtte nøjes med det de kunne se indefra. Dejligt at se Odyssey igen. Den blomstrer ikke her endnu og så er det da snyd at din Blue for you allerede har en blomst den er jo ikke ældre end min. Nå men lige pludselig så blomstrer mine nok også. Ja Rhodoerne tiltrækker sig stadig en del opmærksomhed. De ser jo også ud af meget mere end en rose med en enkelt blomst. Tror nu nok at jeg ville lægge mærke til roserne. Det er jo også det nye "sorte" her hos mig og dermed ekstra spændende.
  Pæonerne er også lige ved her men du er lige et skridt foran også der. Flot valmue :-) her var et par af de et-årige valmuer sprunget ud i dag nogle enkeltblomstrene med frynset kant. Det må være nogle krydsninger for de ligner ikke noget at dem havde sidste år. Den ene mørk lilla og den anden rød/hvid.
  Jeg går ud fra at alle dine gæster har været ved at falde bag over ved synet at Trælupinen. Den er da for lækker :-)
  Håber at du har haft en god søndag med haven fyldt med gæster.
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi havde en fin lørdag og for en gang skyld ude og spise. Ja så har vi været meget heldige, nå nej jeg glemte, at vi også fik regn kort efter, at fynboerne var ankommet. Det var ærgerligt, det meste af dagen blev tilbragt i pavillionen og indendøre, men de nåede da at få set det meste af haven. Det styrtede ned, da vi sad og spiste ved 19.30 tiden.
   Blue for you er ikke ret stor, så jeg blev overrasket, da jeg så en blomst i den, der er vist tre nu. Ja mon ikke du ville se noget mere, roser er in hos dig for tiden :)
   Ja en enkelt pæon nej to er sprunget ud, men til gengæld ingen valmuer af de etårige.
   Trælupinen er bestemt noget, der bliver lagt mærke til, den er fantastisk.
   Ja jeg har haft en fin søndag, det hører I mere om i morgen. Det er godt nok koldt her til aften.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Dine roser er "miles" foran mine. Her er kun blomster i Frühlingsduft og så er der én blomst udsprunget netop i dag i Odyssey.
  Det var da dejligt at I kunne unde jer selv at spise ude sammen med familien :)
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja roserne er pludselig kommet i gang, så er der noget at se på d. 27. Odyssey er jo lidt tidlig, så godt den er i gang hos dig.
   Ja det var dejligt for en gang skyld ikke at skulle lave mad :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Vilken blomstring hos dig. Rosorna är fina, och den lila anemonen, är ljuvlig.
  Ha det gott! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja der er godt gang i det hele nu.
   Tak i lige måde.

   Slet
 13. Noget kan tyde på, at vi også får et godt rosenår i år. Der er sat masser af knopper an, og løvet ser frisk og grønt ud. Og det ser tidligt ud for mig, at de første af dem springer ud. Din trælupin er helt overdådig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er godt nok tidligt med roserne, de ser fine ud endnu, men de undgår nok ikke stråleplet, så det er med at nyde dem nu. Ja trælupinen er helt fantastisk.

   Slet
 14. Jeg har lige været ude i haven på dagens sidste tur her 22.30, der er skønt, men køligt! Og desværre hverken roser eller clematis endnu. Men de kommer jo, jeg ved det. Indtil da vil jeg glæde mig over dine skønne blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej aase
   Ja det er meget køligt her til aften, jeg gik ind 21.30 med kolde fingre og ulden hue :) Du er velkommen til at nyde mine roser og clematis både før og efter dine egne er kommet :)

   Slet
 15. Kære Lisbeth nu stiger haveglæden for roserne rører langt om længe på sig. Ikke for at forklejne dine smukke Rhodos, men du ved jeg har en svaghed for roserne. De er godt nok lidt forsinket her hos mig, men de kommer. Der er da kommet godt gang i dem hos dig. Men jeg kan godt forstå at folk bliver helt fortryllet af alle de farver du har i rhodo bedene. Dejligt nogle gange at spise ude, så slipper man for opvasken. ;-) Dejligt med mange besøgende, skønt at se folks glæde over det man har skabt. God uge kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja nu er det rosernes tid, det er mere dig. Mange steder er de nok lidt længere undervejs, men de kommer heldigvis, trods kulden. Folk der kommer på besøg er så småt begyndt at skæve efter roserne også. Det var helt fint at komme ud og spise og slippe for opvasken :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth
   Har du set, at der er miniblogtræf på Samsø d. 27.6. der er masser af roser at kigge på. Linda Irving vil gerne fylde bilen, så man kan deles om billetten til bilen.
   Du er velkommen :)

   Slet
  2. Kære Lisbeth Jeg har set, at Linda kører til dig den 27. Jeg havde først tænkt at vi ville komme til dig i juli når vi havde ferie. Men vi skal til Claus Dalby den 28 juni så det ville være oplagt at komme til dig på vejen den 27 . Men vi kører selv fra Amager da vi skal videre til Risskov. Hvad tid passer ind hos dig den 27. Kh atina

   Slet
  3. Det ville være så dejligt at møde andre bloggere :-)

   Slet
  4. Kære Tina
   Det lyder rigtig hyggeligt, at I vil være med d. 27. Hvis I skal mødes med andre bloggere, skal I med færgen kl. 8.45, det er også der, at Signe og Linda er med. Så kan I tage dem med i jeres bil og de kan betale til billetten hos jer. Det er en fordel for alle. Når de skal af sted igen, kører vi dem bare til færgen.
   Det må I lige aftale med Linda, jeg vil selvfølgelig gerne høre nærmere.
   Lisbethklastrup@gmail.com du kan skrive til mig på min mail, det er vist nemmere :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Hvor har du mange skønne roser. Vores Geoff Hamilton blomstrer, jeg har ikke set den et par dage men jeg er spændt på at se den i morgen, for den tåler jo ikke regnen så godt. Glamish Castle står også med de yndigste blomster. Gladys Picard ser ud til at have meget store blomster.
  Din franske anemone ser rigtig smuk ud og trælupinen er helt overdådig. Efter et besøg i Midtjylland og i går i København, trænger vi også til at være hjemme, men det var dejligt at se mit lille barnebarn igen.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Jeg synes nok, at det er længe siden, jeg har set noget til dig, men I har været på tur, det er da dejligt, men også dejligt at komme hjem igen til dine smukke roser. Jeg har hverken Geoff eller Glamish, men så har jeg så mange andre.
   Godt I fik set barnebarnet, det længes man hele tiden efter.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 17. Fantastisk have du har, roser er mine yndlings, så jeg glæder mig til at følge med her og se den kommende rosen flor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanett
   Tak skal du have og velkommen her hos mig. Der skal nok blive vist masser af roser fremover :)

   Slet