mandag den 29. juni 2015

Rosens dag

Ja jeg ved det godt, jeg er lidt bagud med den, men der var jo andet, der skulle med i går. I dag kommer her så en hel masse rosenbilleder i anledning af rosens dag i går.
Her skinner solen fra en skyfri himmel, det lufter lidt, men det er fint, det kan jo hurtigt blive for varmt, hvis vejrudsigten passer, får vi det nok at mærke.
Abraham Darby (engelsk rose)
 Blanchefleur, engangsblomstrende centifolia
 Braithwaite (engelsk)
 Charles Austin
 Clair Austin vokser op af rosenlysthuset og er nu lige sprunget ud.
 Clair Renæssance
 Compassion
 Comte de Chambord (Portland rose)
 Deep Secret (tehybrid)
Willestrups Eden Rose (slyngrose står der, men endnu ikke hos mig)
 Eglantyne (engelsk rose)
 Flora Danica (storblomstrende)
 Friesia (buketrose)
 Ghita Renæssance
 mosrosen Henry Martin
 Lady Emma Hamilton (engelsk rose)
Mary Magdalene (engelsk rose)
 Odyssey (buketrose)
 min nye rose la Paloma (buketrose) den var i den fine krukke.
 Pat Austin (engelsk rose)
 Schneewittchen (buketrose)
 Twice in a blue moon (storblomstrende rose)
Wild Rover (slyngrose)
 Rosenkavalkaden sluttes med de gyldne roser på pælen
lidt andet:
Trælupinen blev klippet lidt i går og et par valmuer fjernet, så man igen kan se de fine stammer.
Mandstroen virker meget tillokkende på insekterne.
 De første liljer er sprunget ud
Til slut et billede af denne smukke sorte petunia, som var i krukken, jeg fik i lørdags. Den står lige uden for døren, så jeg kan beundre den hver gang, jeg går ud.
Ingen solnedgang - da der kom regn i aftes 8 mm blev det til i løbet af natten.

Fortsat god solskinsdag, hvis I har det, ellers håber jeg, at I får det.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, du har da roser nok til mange "rosens dage" - Wild Rover og Odyssey udmærker sig idag, men også det pjuskede look på Braithwaite!

  Så kom de første asiatiske hos dig - mine har haft en hård vinter, de fleste af mine er blevet i jorden i år - måske jeg har en enkelt asiat i Sverige?.

  En dejlig dag herfra:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har jeg bestemt :) Det er ikke en gang en fjerdel af dem, men mange af dem er ikke vist før i år. Braithwaite er også fin, men noget rød og dufter ikke så meget :)
   Jeg har mange asiatiske på vej nu, faktisk to mere i blomst, de kommer i morgen. Ja sådan har jeg det med martagonerne, de vil ikke noget i år, men der kommer en enkelt lige om snart :)
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Der er nu noget over roser ... og du har mange smukke! Flere af mine roser får brune blade. Hvordan undgår du mon det? (Eller har du også brune blade hos dig?)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja der er noget over roser, jeg holder meget af dem, selvom de giver et stort arbejde. Mine har også pletter på bladene, det må vi leve med. En enkelt er ikke så fin i blomsterne, det er Buff Beauty.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Ok, du lever altså bare med det ... Så bliver jeg også bare ved med at leve med pletterne, og de har jo så meget andet, de roser :-) Tak for svar!

   Slet
  3. Ja det gør jeg, som Knud Pedersen Rosenposten skriver, verden går ikke under for en smule rosenstråleplet, men kønt er det nu ikke. Det er roserne heldigvis :)

   Slet
 3. Hvor har du mange smukke roser.
  Bedre sent end aldrig.
  Her har vi også fint vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja bedre sent end aldrig.
   Godt at høre at I også har fint vejr.

   Slet
 4. Du kan godt vise roser resten av sommeren for min del ;))

  De er så vakre, og Odyssey er så fin i fargen.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja men jeg viser nok også mange flere roser i sommer :)
   Ja Odyssey har en fin farve.
   Klem

   Slet
 5. Hej Lisbeth.Hvor har du mange smukke roser.Har jo selv anskaffet flere i år.Glæder mig til min Ghita blomstre ligeså flot som din.
  Flot mandstro...................min fra London er også blevet rigtig flot.
  Flot blomst du fik af bloggerene.
  Vi har haft det flotteste vejr i dag......................og sikke en vejrudsigt fra resten af ugen.Det er vare med at nyde det.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja jeg har mange smukke roser, og du har heldigvis også selv fået flere. Ghita er en smuk rose, den skal nok blive flot hos dig også. Vi må se et billede af din mandstro, den vil jeg gerne se. Ja det var to fine blomster, jeg fik af bloggerne, den anden får I at se, når den blomstrer.
   Ja her er det også flot vejr og har været siden kl. 9 i morges. Dejligt vi endelig får godt vejr, bare vi ikke får hedebølge.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth.
  Ihhh altså hvor er det bare det rene rosen guf med alle de skønne billeder. Og ja for min skyld kunne det godt være Rosens dag mange flere gange om året. Det bliver da helt fantastisk smukt med alt det vand det hele har fået i går, kun er det ikke så godt med de små sommerblomster, de har fået for meget kulde og blæst..
  Go aften til dig <3
  Knus Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Ja her er meget rosenguf, der bliver nok også mange flere rosenbilleder her hos mig. Nu må du snart en tur til Samsø for at se dem. Ja det er ikke så godt med sommerblomsterne.
   I lige måde, dejligt at høre fra dig <3
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Det er bare en så flot Petunia, du viser, jeg kender den godt.
  Og så blev det rosernes tur til at blive vist, der er så mange flotte.
  Så vi nyder dem.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja den petunia er jeg vild med, jeg vidste godt, den fandtes, men har aldrig selv ejet den.
   Ja nu kommer der mange rosenbilleder af skønne roser.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Du har så mange smukke roser og en hel del som jeg gerne vil eje, bl.a. Eden rose, Eglantyne, de to Clair roser og og og... og så også la Paloma, hvor er den fin:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja der er stadig også mange, jeg gerne vil eje, men selv hos mig begynder det at knibe med pladsen, jeg kender det godt. Ønskelisten bliver lang :) La Paloma er rigtig fin ja.

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Du kan da holde rosens dag hver dag nu med alle de smuksakker der er sprunget ud nu og nu kommer varmen så går de vel helt amok. Endelig er Odyssey sprunget ud her. Den er bare skøn. Den nye la Paloma er godt nok flot :-) Så fik Trælupinen også luft til sommerbenene. Her må det vare lidt endnu for de er i den grad omringet at valmuer :-) Mandstroen er flot ikke noget at sige til at insekterne er glade. Her er det den gule sommerfuglebusk der er magnet for bier og humler. Ingen liljer her endnu. En enkelt med farvevisende knop er alt hvad det kan blive til. Den sorte petunia er flot den tiltrækker sig opmærksomhed. Her er den mørke iris jeg købte her i foråret sprunget ud :-( og jeg skal godt nok have de mørke solbriller på for at se det mørke. Den et sørme gul. Snydt godt jeg fik den for 15kr. Købte også mørke liljer spændende hvad farve de får :-)
  Her fik 4,5 mm i aftes og i nat. Idag har været lidt blandet med sol og skyer 24,3 grader har vi været oppe på kan jeg se.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg kan sagtens holde rosens dag hver dag, men der skal nok også komme lidt andet. Godt din Odyssey er sprunget ud, så du kan nyde den. Jeg er også glad for den nye La Paloma. Min trælupin var også omgivet af roser, men jeg gjorde mig hård og trak nogen af dem op. Også i rosenbedet er jeg begyndt at fjerne.
   Ærgerligt med den mørke iris, man bliver tit snydt.
   Ja det har været varmt i dag, men det bliver nok værre :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth.
  Ja, du har sørme mange roser. Ud af de viste har jeg kun Clair Austin, Odyssey og Schneewitchen.
  Trælupin, har jeg kun hørt om en enkelt gang før, og da tror jeg endda også det var dig der skrev om den, så det må være en sjældenhed du har der.
  Hos mig er der ikke så mange roser der blomstrer endnu, men rigtig mange bristefærdige knopper, så det er sikkert overdådigt som romantikken blomstrer, når vi kommer hjem fra sommerhus. Det håber jeg da i hvert fald. Så er det jo dejligt at komme hjem:-)
  Knus Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malene
   Ja jeg har mange roser, men også en hel del mere plads, jeg synes nu alligevel, at du har mange i betragtning af den mindre plads. Du har også en masse, jeg ikke har.
   Trælupin eller busklupin er ikke så kendt, den giver masser af frø, hvis det var noget.
   Ja det passer nok, at roserne blomstrer, når du kommer hjem.
   God ferie i sommerhus
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Og jeg ser roser alle vegne, og fristes om og om igen. Jeg er noget fascineret af mosrosen og Henry Martin, med de spændende "stængler", stod på planteskolen den anden dag og skulle vælge, det blev så ikke en mosrose denne gang, men en Cardinal de Richelieu, men farven kunne minde om din hr Henry:-)
  Tak for fristelser, og flotte indlæg her og der omkring jeres blogtræf.
  Hilsner og god dag fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja roserne kan hele tiden friste. Henry Martin er ikke et dårligt bud på en mosrose, men Cardinal de Richelieu er heller ikke tosset, og den har jeg ikke :)
   Selv tak.
   Også god dag til dig.

   Slet