lørdag den 6. juni 2015

Frihed, marked og meget mere

Haven gjorde det igen, mens jeg var væk en hel dag, var der sket en hel masse, så her kommer billeder - især fra min lille skov. God tur :)
Herlige syn gennem skoven, billederne er fra torsdag aften og her lørdag morgen.
Jeg kan ikke klage over, at jeg ikke får besøg. I formiddags kom der 4 personer, spændende folk at vise rundt, den ene var anlægsgartner. Han kendte mange navne, men ikke dem alle, de var alle godt mættede af indtryk, da de gik herfra efter en god times vandring i haven.

flere af rhodoerne i nordbedet og andre steder i haven er på det sidste, så gæt hvad jeg skal lave nu.
 Bent har fået lavet hegn, så han er taget på cykeltur, mens det er godt vejr, håber det holder. Ud på cykel og overnatning i en skov, det er hans måde at slappe af på. Jeg slapper af med at pille de nu mindre pæne blomster af rhodoerne, så de fine nye skud kan ses. I morgen kommer der også et hold gæster, så jeg keder mig ikke.
Vognen blev fyldt op i går, ikke alle planter i den er mine, jeg mærker nok, at jeg er ved at have mange planter i haven, så der er ikke så meget, der frister mere. Men dejligt var det at hilse på alle blogvennerne, I kan se billeder på de andres blogge, jeg lod kameraet blive hjemme.
Jeg fik købt spændende plante, men det må I høre mere om i morgen, jeg skal lige selv finde ud af, hvad det var, jeg købte :)
 Cl. Xerxes er ikke til at overse nu
 R. Alexis
 Egebladet hortensia/hydrangea Quercifolia i forgrunden lægger op til stor blomstring i år
 lupiner i mange farver både i den gamle del af haven
 og her i staudebedet
enkelte magnoliablomster kan også ses endnu
 R. Catawbiense i aftensolen
                            
 R. Charles Dickens
 R. Duke of York
R. Fastuosum flore plenum
 R. Arpegé med en dejlig duft og en dejlig form
 R. Glowing Ember

 R. Ponticum Variegatum
 R. Rosebud
og en mindre sart der ligner den, R. Rosinetta
Roserne er ved at komme i gang
 Mme Alfred Carriére blomstrer højt oppe på pælen, godt jeg har godt zoom på kameraet.
En yndig sag, en af de nye fra Jas roser: St Anne
Det første jeg så, da jeg kørte ind i indkørslen i aftes
var denne smukke staudevalmue Papillon
Fortsat god lørdag, nu skal der arbejdes :)

31 kommentarer:

 1. Tak for sidst Lisbeth - dejligt at hilse på dig igen. Jeg kastede misundelige blikke efter din skønne trækvogn, den må ha' været prakisk at have med - det bliver spændende at se, hvad du fik købt. Ja, man skal kun lige vende ryggen til kort, så sker der alt muligt i haven! Dejligt at komme hjem til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - tak det var rart at ses igen.
   Vi var glade for trækvognen, man får så lange arme af at slæbe. Jeg skal nok få det med i indlægget i morgen.
   Du havde ikke så langt hjem, så du nåede i haven også.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Ja!!! os havefolk keder sig da ikke......................og dejligt at du hele tiden får nye gæster.
  Jeg købte heller ikke så meget...........................for jeg har heller ikke meget ledig plads i haven.Her er den hvide rhodo også på retur.Men har plantet sommerblomster ud i bedene i dag.
  Min førdste rose er også sprunget ud..................nu går det hurtigt derud.For det er meget varmt her hos os.
  Rigtig god aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Nej vi keder os bestemt ikke, det ville da være dumt. Ja det er hyggeligt med besøg.
   Ærgerligt når der ikke er mere plads i haven, det er skønt at købe nyt. Ja nu er det snart slut med mange rhodoer.
   Mon du også har Alfred i blomst. Man mærker hurtigt, at det er blevet varmere, så sker der noget derude. Det er lunt nok her, men det blæser meget.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Altså, hvor du og Jette kan med roser i blomst.... mine lader vente nogle dage endnu, ser det ud til.

   Slet
 3. Tak for turen igennem din have.
  Spændende at se og høre om hvad du fik købt.
  Det er nu en fin og praktisk trækvogn du der har.
  Din staudevalmue er smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase.
   Ja nu må jeg se at få kigget på indkøbene.
   Ja det er en rigtig fin og praktisk trækvogn, den var vi glade for.
   Ja det er en fin staudevalmue.

   Slet
 4. Oj vilken härlig tur genom din trädgård! Vilka fantastiska blommor...och pionen är ju en favorit!
  Önskar dig en skön helg,
  Titti

  SvarSlet
 5. Kære Lisbeth.
  Tak for sidst, dejligt at møde dig og de andre bloggere. Hvor var det skønt at gå rundt i "Slaraffenland" i det dejlige vejr. Vi var på udkig efter hvide digitalis, for dem jeg såede, spirede ikke. Vi fandt nu kun lyserøde, så nu har vi købt frø fra Frøtorvet. Vi købte en solbær-salvie, den dufter skønt og får de smukkeste lakrøde blomster. Nåe, det er jo ikke noget at sige til dig, men vi kan godt lide røde blomster :)
  Jeg så ikke, hvad du købte hos JAS, men du var der sikkert :)
  Kærlig hilsen fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane og jOhn
   Selv tak - ja det var hyggeligt at mødes igen. Ja det var godt vejr at gå rundt og blive fristet i. Hvide digitalis har jeg, gad vide om jeg ikke har overskud af planter, nå det er jo for sent. Nej postkasserød er ikke lige mig :)
   Jeg var henne og kigge hos Jas, men købte ikke noget, jeg skal have studeret roserne grundigt hjemmefra, inden jeg køber. Det var navne som ikke lige sagde mig noget.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth

  Godt du havde en god tur.

  Flotte billeder af haven, -- det hele ser jo så flot ud.

  En sød valmue du slutter med.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg havde en fin tur.
   Der er også skønt derude nu, men der er mange visne, så jeg har travlt. Valmuen er jeg meget glad for.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja der sker noget i haven på bare en enkelt dag fortiden. Især når det er en af de lune dage man er hjemmefra. Idag siger termometeret og at det har været lunt (22,7 grader) men det har jeg nu ikke kunne mærke for det har jo blæst helt vildt igen igen :-(
  Så er det skønt lige at blive taget med på skovtur hos dig mon ikke der har været lidt læ inde mellem træerne. Så har du igen fået en masse der skal plantes. Spændende at se hvad trækvognen indeholdt men det får vi vel at se hen ad vejen.
  R. Charles Dickens, super men Fastuosum flore plenum må også være en favorit :-) Nå nå da en rose der bærer mit navn :-)
  Så gik den ikke længere!! Så måtte Bent afsted ud i det fri men kede dig kommer du jo ikke til kan jeg se. Det gør vi havefolk vel sjældent.
  Jeg skulle idag ud og finde nogle tomatplanter til svigermor men først var jeg i Bogense og så kørte jeg lige ind om Rosenhaven et plantecenter hvor de har en del roser og der stod hun jo så lige og ventede på mig Louise Bugnét nok dyrere end hos Jas men nu var jeg jo ikke i Kolding og bruge penge igår så det går nok. På hjemvejen holdt jeg lige ind ved et gartneri og så var der lige et par ampelplanter jeg måtte ha' :-)
  Louise Bugnét har fået plads lige ved indkørslen hvor der var lidt ledigt jord så jeg behøvede slet ikke at grave i græsplænen.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja der sker meget, ja rigtig lunt har det heller ikke været her, jeg er også træt af det blæsevejr. Det har Bent nok også været, han har kørt i modvind med stor oppakning.
   Jeg fik en del ikke så meget som jeg plejer, heldigvis for jeg har ikke tid til at plante det. Jeg tænkte også på, at Fastuosum flore plenum lige er dig.
   Ja jeg var da nødt til at have en Anne rose, at der så kom st. foran er en anden sag :)
   Så snoldede du også lidt, Louise Bugnét fortryder du ikke. Godt du ikke skulle til at grave græs af.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det var rigtig hyggeligt at hilse på og gense bloggere.
  Jeg havde jo købt hollandske planter på forudbestilling, så det var lidt stauder og et par rhodoer, der hoppede ned i trækvognen.
  Jeg har ikke fået pakket traileren ud endnu, for i dag stod den på ekskurtion til Kolding igen med dendrologisk forening, hvor vi skulle se så mange træer som muligt og forklare det hele på engelsk og så videre til Dinesens Have på Fyn, hvor jeg aldrig har set så mange magnolier i blomst. Kors, hvor er vi trætte og fulde af indtryk.
  Glæder os til en stille dag i morgen.
  Hyg dig med dine gæster og din ensomhed.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja det er godt, at du og Per tager jer tid til at komme til Kolding hvert år, så du kan hilse på alle bloggerne.
   Ja jeg så jo, du købte rhodoer, mon du er blevet smittet, nej det er nok lidt nysgerrighed efter, hvordan de opfører sig.
   Jeg ved I skulle af sted igen, det må have været hårdt. Jeg har aldrig set Dinesens have, men har et stort ønske om en gang at få den at se. Jeg kan godt forstå, at I er trætte nu.
   Godt der er stilledag i morgen.
   Jo tak for det.
   Lisbeth

   Slet
 9. Ja, man kan da heller ikke vende ryggen til.... Der er meget smukt i din lille skov, og det er jo nok ikke der at de første rhododendron er afblomstret? Jeg er imponeret over at du piller de visne blomsterstande af alle dine rhodoer, det er fast arbejde. Selv gør jeg det også, og de første to er næsten klar til det - men jeg har jo heller ikke så mange.
  Håber Bent får nogle fredfyldte og solrige dage på cykelturen.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej det går ikke, straks sker der noget. Der er en del mørke i min lille skov, de blomstrer sent. Ja jeg har pillet blomster af en del rhodoer i dag, det tager tid, heldigvis er de ved at være højere, så får jeg ikke så ondt i ryggen.
   Ja lad os håbe, Bent får fredelige dage, i dag har han cyklet 98 km i modvind med fuld oppakning, så han var noget træt.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth, jeg glæder mig meget til at se hvad du fik købt :o) lidt af det nåede vi jo at se. Du må da også have været træt da du endelig nåede hjem. Og hvor er der smukt i din have, jeg læste et andet sted at Bent havde haft travlt med slå græsset til du kom hjem. Jeg skal lige have tjekket min kalender, så du havde skrevet en dato inde ved Jette.
  Rigtig god Søndag.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det må vi se i morgen. Jeg var træt og skulle til fødselsdag bagefter, det var en lang dag.
   Tak skal du have, ja Bent har haft travlt med at slå græsset.
   Ja Jette kunne så ikke den dag, men det er da fint, hvis du har lyst til at komme den dag.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Tak for en skøn tur i din skov! Og Bent er en frisk mand, dejligt at han gør det for sig selv:-) Skøn valmue, ja der skal arbejdes, og flyttes lidt rundt;-)
  ha en dejlig dag
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anette
   Ja jeg måtte også næsten sparke Bent ud, for der er jo så meget at lave, men jeg ved, han nyder det. Ja der er nok at se til. Også dejlig dag til dig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Ja, lige nu sker der så meget i haven. Man vender ryggen til og en blomst springer ud. Det går virkelig stærkt. Og, er en stor glæde.
  I år vil jeg også pille de visne blomster af vores rhododendron. Et perfekt projekt til i dag. - Og, huske at gøde bare nogenlunde efter de anvisningerne du en gang har givet mig :-)

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det går meget stærkt, der er forskel fra morgen til aften, men hvor er det dejligt.
   Jeg piller de visne blomster af, fordi de ikke pynter på busken, jeg har haft masser af blomster i år, men det tror jeg er på grund af sidste års varme sommer.
   Jeg skal til at gøde for 3. gang, men tæller lidt på knapper, det må godt være lidt fugtigt, når jeg gøder.
   Tak i lige måde.
   Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Ja det er nu i varmen det skete. Og du tog på marked - Den ser da ellers smart ud den der vogn, havde du den med også da du købte ind?
  Glæder mig til at se hvad det blev!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja så skal jeg love for, at der bliver blomstring, men mindre vind er ønskeligt. Ja vi havde vognen med på indkøb, så får vi ikke så lange arme.
   Det er noget anderledes, det jeg har købt denne gang, man lærer jo hele tiden nyt på bloggene. Jeg håber, at du og Marie er klar til råd, hvis jeg har brug for det :)
   Tak i lige måde

   Slet
 14. Hei Lisbeth
  Den skoghagen din er virkelig flott! Nydelige samplantinger med alle rhododendronene. Valmuen du viser til slutt er vakker! Her hos meg i Bergen er det nesten bare regn for tiden, så plantene drukner nesten! Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin
   Tak skal du have. Ja det er ikke ligegyldigt, hvordan man sammenplanter rhodoerne, det skal jo ikke ligne et fastelavnsris. Ja det er en fin valmue. Bergen er vel ofte regnfuld, men hvor må det være træls at bo, hvor det regner så meget, når man er en havenørd :)
   Tak i lige måde
   Klem Lisbeth

   Slet
 15. Det er skønt at komme hjem og opdage noget nyt:-) Skønne roser du har på vej til udspring. Din vogn ser spændende ud, gad vide hvad du har i den? Lidt nyt er meget rart selvom du allerede har mange planter.
  Staudevalmuen er ret yndig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er det. Jeg er glad for mine nye roser fra Jas, de er så fine og anderledes. Hvad jeg har i vognen, kan du se i næste indlæg :) Ja jeg har vældig meget, men klemmer lige lidt nyt ned.
   Ja staudevalmuen er rigtig fin.

   Slet