fredag den 19. juni 2015

Et forløb og andre billeder

Det har ikke noget med valget at gøre, tonerne går højt nok i den anledning, så jeg vil nøjes med at vise nogen billeder, som forhåbentlig kan glæde.
 15.6.
 16.6.
 16.6.
 18.6.
Clematis Beauty of Worcester
Flere år troede jeg, at det var en 3´er, endelig fandt jeg ud af for et par år siden, at den ikke skulle klippes ned om foråret, det hjalp :). Se nu hvor flot den er. Knopperne er meget store, de fleste lægger mærke til den, når de går rundt i skoven.
 Akelejen Black Barlow foran den hvide viburnum ser flot ud
 allium af flere slags, den forreste er Christophii

Digitalis er der mænger af i haven
også her i rosenbedene
 De frøsåede valmuer er også ved at blomstre
staudevalmuen Papillon kan endnu, den bleges efter et par dage.
Bidende stenurt og timian i ørkenbedet


lupinerne er attraktive for sneglene, så jeg er hurtig til at klippe de halvt afblomstrede væk.
 Duftende aftenstjerne i hvid og lilla frøsår sig godt
Do tell må bare med igen, under den blomstrer en hejrenæb/Erodium
 R. Lady Anett de Trafford
R. Purpureum Grandiflorum er efterhånden en velvoksen plante
 R. argophyllum Chinese Silver med flot nyt løv
R. Velour
 En slyngplante i familie kaprifolie/lonicera har snart helt overtaget stenbedet. Jeg klipper lidt, men der skal vist hårdere behandling til. Under den udvikles de største og mest klamme snegle.
 Staudebedet
i baggrunden ses denne her Veronicastrum virginicum
 Buff Beauty
 Gertrud Jekyll
Ophelia Climbing med regndråber

i dag vil jeg slutte med nogle flotte kogler af Nobilis sølvgran.
Rigtig god weekend

22 kommentarer:

 1. Ikke et ord om valg her fra, men det hjælper at se dine smukke billeder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var godt Aase, det var også meningen :)

   Slet
 2. Vi fulgte med på sendingen i går i fra valget vi også, og om ikke resultatet ble bra, så var det i alle fall spennende.

  Vakre blomster du viser, og Do Tell er virkelig nydelig! Flotte staude valmuer også. Her får jeg de ikke til å blomstre. Har bare to knopper i år :(

  God weekend!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Resultatet er der en del, som er kede af, men folket har talt, det må vi leve med.
   Do Tell er bare skøn. Ærgerligt at din staudevalmue ikke vil blomstre i år.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Det ser godt ud med alle dine digitalis og de sidste billeder med den gran, er også ret imponerende. Meget flotte kogler! Jeg glæder mig rigtig meget til at vi skal ses næste lørdag. Jeg tror, det bliver rigtig hyggeligt og så er jeg glad for, at I også skal møde Anders!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er ikke digitalis jeg mangler - ej heller valmuer, mon ikke de er i fuldt flor næste lørdag. Jeg glæder mig også til at hilse på jer igen og til at møde Anders.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Det er altså helt utroligt hvor langt alt er fremme hos dig, i forhold til her vest på, ja jeg bliver jo næsten helt misundelig ;)
  Ja de lede snegle er ikke så dumme endda, de skal nok finde de sværest tilgængelige steder at gemme sig, jeg håber at dine fine sneglefælder gør deres gavn. Solen er lige brugt igennem, så nu vil jeg på havevandring. Det er da en god måde at starte weekenden på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er noget længere fremme hos mig, kan jeg forstå. Jeg kan godt forstå, du bliver misundelig. Du kunne jo tage med herover på lørdag :) men når du allerede snakker om weekend, skal du nok arbejde næste weekend.
   Ja gemmer sig gør sneglene, men ikke når det lige har regnet, så sidder de i lupinerne helt tydelige at se. Her regner det stadig, men måske er der håb for at se solen senere i aften.

   Slet
 5. Tak for dine smukke billeder.

  SvarSlet
 6. Hvor er dine planter langt fremme i forhold til her. Du har sørme mange flotte blomster og planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja mine planter er vidst langt fremme. Tak skal du have.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Nobilis er nok en af de flotteste ædelgraner -Imponerende kogler også!
  Flot forløb med Beauty of Worcester - den kunne man jo tage bare for knoppernes skyld:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja den er rigtig flot nobilisen, det er først i år, vi rigtig har kunnet se, hvor fin den er. Den er plantet i 2003, de vokser ikke så hurtigt.
   Tak skal du have, ja knopperne er fantastiske.
   Tak i lige måde.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Uanset udfaldet af valget så vil der jo altid være nogle der ikke er tilfredse. Det er jo det der kaldes demokrati og som jeg hørte en af politikerne sige tror det var Henrik Sass Larsen. Vælgerne har altid ret. Det er der jo nok en pointe i uanset om man ka li det eller ej. Nu er det da heldigvis overstået og vi må videre i livet. Godt at der næsten er diktatur i min have :-) og diktatoren er mig.
  Flot clematis og ja de knopper er da bare så flotte. Den første CD valmue var sprunget ud da jeg kom hjem i aften og nu er der et par pæoner der er lige ved og næsten så på trods af kulden så sker der alligevel lidt derude. Veronicastrum virginicum er så fin med sine spir.
  Jeg er lidt sent på dem idag. Var jo lige en tur i Langeskov efter to slags mandstro. Nåede lige at se haven inden vi måtte finde ly for en ordentlig regnbyge og denne gang fik vi også noget her 7mm var der i måleren da jeg kom hjem.
  Nu er der dømt afslapning på sofaen har været hjemme fra siden kl 9.30. Jeg skulle lige på apoteket for svigermor inden arbejde og så på havebesøg da jeg havde fri så nu er kroppen godt brugt.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja så har det været en lang dag for dig, jeg kan godt forstå, at sofaen kalder på dig.
   Ja jeg er også glad for, at ingen andre skal bestemme i min have, så pyt med valget. Vi må håbe, at alle opfører sig ordentligt, andet er der vidst ikke at sige til det :)
   Ja den clematis er rigtig fin. Godt der også sker noget hos dig nu, planterne ser ud til at være glade for regnen, de strutter ligefrem, til gengæld er sneglene også glade for den. Vi fik 10 mm, så nu har vi fået 23 i løbet af godt et døgn. Jeg er spændt på at se din mandstro, altså den russiske, men den er nok ikke så stor endnu.
   Hyg dig på sofaen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Du ryster det ene skønne billed efter det andet ud af kameraet, et besøg i den smukke have står højt på min ønskeliste. Jeg glæder mig til at følge med og se udviklingen af dine roser i blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeanett
   Ja jeg kan nærmest ikke lade være :) Du er meget velkommen til at komme og se min have, selvom det er lidt besværligt, når jeg bor på en ikke brofast ø. Vi har haveblogtræf på lørdag, hvis du har lyst til at være med, så kan du selv komme og se mine roser.

   Slet
 10. Kære Lisbeth Det var godt, at du fandt ud af det med klematis, den er da helt fantastisk. Mindet lidt om Multiblue, gør den ikke?
  Jeg har også godt gang i sneglefangeriet, jeg fandt dem til og med i orangeriet, uf.
  Valmuer, roser , Digitalis og pæoner så bliver det ikke skønnere. Det skulle måske lige være en lille rhodo ;-) god weekend kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Ja det var heldig, for den er fantastisk. Den minder en del om Multi Blue, men farven er lysere.
   Jeg har lige været ude og tage flere snegle, det er desværre fast arbejde :( Ja men en lille rhodo klarer vi så i dag :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Kære Lisbeth.
  Ja, bølgerne har gået højt de sidste på dage i TV - så vi kan glæde os over nogle stille billeder af din have, som jo er ufattelig flot.

  Dejligt ud fik gæster, som du kunne vise herlighederne.

  Det er så flot Lisbeth.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Jessie
   Det var pænt sagt. Jeg troede, du var på stranden, men du er vel så kommet hjem igen.
   Jeg lader være med at se TV, så får jeg ikke ondt af alt det vrøvl der siges :)
   Ja det var fint med gæsterne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet