tirsdag den 19. maj 2015

Underligt vejr mandag

Mandagens vejr var underligt. Det startede med stille vejr og lidt sol ind i mellem. Faktisk blev formiddagen hel lun, så jeg var ved at få for varmt med havearbejdet, da jeg så på termometeret var der godt 16 grader, nu er der det halve. Klokken 14.30 begyndte det at blæse op og ikke mindst at regne. Det regnede hele aftenen, så der var ikke noget med at komme ud og nyde alt det skønne i haven, 12 mm fik vi - i år kommer jeg ikke til at vande med slange i maj.

Heldigvis tog jeg billeder i morges

Mørke skyer på himlen i aftes, i forgrunden paradisæbletræer
 iris i modlys
 og en japansk ahorn
de 5 her ovenfor er fra i aftes
 her er det ene nye bed, Bent har lavet til mig, det ligger ud til vejen, hvor jeg i forvejen havde lidt tulipaner og Weigela Middendorffiana, nu står også syrenen Victor Lemoine i det bed her helt foran.
I dette bed står syrenen Fynsk Forår, det ligger lige op til påskebedet og klokkehøjen i den gamle have. Den sidste syren Beauty of Moscow står også i den gamle del af haven, nu håber jeg bare, at rådyrene holder sig fra dem. Men de kommer ikke så meget herind mere, så forhåbentlig går det.
 R. Bellefontaine er fantastisk her i nordbedet, denne gang har jeg taget den fra en anden vinkel
nordbedet
 R. Blaue Donau
 R. Conny blev flyttet, den stod for klemt, jeg håber, at vi nåede at redde den, så den kommer sig igen.
 R. Creamy Chiffon
står her i det gule bed
Det gule bed set fra den anden side
 R. Diadem er lige sprunget ud
 R. Ken Janeck er meget smuk nu
 R. Old Port står i nordbedet
 Staudebedet med R. Pfauenauge
 R. Phyllis Korn - nu med fuldt udsprungne blomster
 R. rex med endnu en blomst på vej
Til slut solnedgangen fra søndag aften
I må have en god tirsdag.


18 kommentarer:

 1. Her fik vi regn stort set hele dagen.
  I hvert fald slet ikke havevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Nej så var vi lidt mere heldige.

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Ja, her østpå kunne vi kigge på DMIs radarbilleder og se at regnen ligesom stoppede op lige øst for Roskilde og blev der. her kom den først ved 22 tiden men vi har fået en 10mm ialt, så mon ikke mængden blev den samme?

  Godt med de udvidede bede, du havde jo også lige fået nyt hjem!

  Flot at rex bare bliver ved - der står den kan blive 12meter i naturen, er din en mindre klon?

  Ha en dejlig dag - her skinner solen nu igen!  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja og I varmere heldige end os, ja stort set, vi fik 12 mm.
   Ja og mere kommer til, så godt med større bede.
   Nej min rex er vidst ikke en mindre klon, men de bliver ikke så høje i haverne. Der var 9 knopper, men de fleste af dem var ikke så flotte og store, som den første var.
   Solen skinner her ind i mellem, men der kommer også kraftige byger.
   Tak også dejlig dag til dig.

   Slet
 3. Hej Lisbeth, ja her fik vi også regn så det battede. Vi trængte godt nok også til at få vandet igennem og det fik vi.
  Det er da nogle dejlige forlængelser af bedene du der har fået :o)
  Det står jo nærmest og råber på at blive plantet til..Hi -hi.
  Haven er altså så smuk lige nu og efter en god dags regn er der sikkert meget mere der springer ud. Jeg glæder mig til at se dine nye syrener med blomst på.
  Rigtig dejlig dag herfra.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Så var det jo godt, der blev sørget for, at I fik lidt vand. Vi har efterhånden fået en del, så vi trængte ikke.
   Det er slet ikke så tosset med større bede, så kan der blive plads til mere - her efter Grundlovsdag og stort plantemarked.
   Ja der kommer nok mere i udspring efter regnen.
   Det varer ikke så længe, inden de nye syrener blomstrer.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth

  Dejligt med nye bede.
  R. Phyllis Korn er så smuk, jeg har den også, og glæder mig over den blomstrer så flot, selv om jeg beskar den den sidste år.
  R. Bellefontaine er også smuk, ligesom den øvrige have.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er skønt med nye bede.
   Jeg kan godt huske, at du har nævnt, at du har Phyllis Korn, den bliver kønnere og kønnere for hvert år. Godt din klarede en beskæring.
   Tak ja R. Bellefontaine er forrygende stor og flot, den er jeg glad for, og det er jeg selvfølgelig også for alt det andet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Regnen er ved ret være triviel. På den anden side er det rart at kunne plante nye træer uden skulle bekymre sig om vanding hele tiden, og rhododendron kan vel ikke få for meget regn, og deres blomster bliver ikke ødelagt af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja man bliver træt af regn og kulde. Her har vi dog solskin afbrudt af store byger ind i mellem, men du har ret, i år behøver jeg ikke at tænke på at vande, det er jeg glad for, men mere varme ville også glæde os. Nogen af rhodoerne kommer til at hænge lidt af regnen.

   Slet
 6. Hej Lisbeth!
  Her er vejret også underligt, i dag er det svært at nå ud inden det begynder at regne igen, hunden har dog fået en tur i næsten tørvejr;-) Smukke smukke billeder af dine forskellige kig i haven, og kan mærke at de gule rhodoer er ekstra tiltalende i tiden:-)
  Ha en skøn aften!
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Så slemt er det ikke her, der kom nogen byger ved middagstid, ret kraftige, men nu skinner solen. Jeg kan dog se store skyer mod vest, det må ellers godt holde tørvejr fra kl. 19 - 21, jeg har åben have :)
   De gule rhodoer er skam meget tiltalende :)
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Her fik vi også 12mm igår men idag har vejret godt nok også været mærkeligt ihvertfald her. Til middag haglede og regnede det helt vildt hvor jeg arbejder 4 km fra hvor jeg bor men da jeg kom hjem havde vi nærmest intet fået under 1/2mm.
  Hvor er de grønne kogler flotte rigtig fint billede. Ja men så er der sørme plads til nye planter fin udvidelse Bent har lavet. Der skal jo også være noget ledig jord når du nu har fået den fine trækvogn til at køre planter i :-)
  Håber sørme at du har reddet R Conny. Den er der godt nok knald på farvemæssigt. Old Port er også ret flot.
  Nu blir det mørkt derude og det blæser op så nu får vi nok en byge. Er lidt træt af dette ustadige vejr men vi skal vist finde os i det et par dage endnu. Pinsen ser heldigvis bedre ud bare det holder.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var som sædvanligt næsten det samme. Vi fik heller ikke hagl her, men en god byge ved 13 tiden og igen ved 19 tiden her til aften. Ja det var et ret godt billede af koglerne på det lille grantræ. Ja der skal nemlig være plads til de planter, jeg skal have i trækvognen :)
   Ja det håber, jeg også med R. Conny, den er så fin i farven. Old Port er også flot med den mørke farve.
   Lad os håbe på godt vejr i pinsen, det vil alle vist blive glade for.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Tak for rundturen i din have og herligt at Bent har givet dig et par nye bede. Det bliver helt sikkert meget flot med dine syrener. De er bare så skønne. I går var vejret rigtig trælst her, men i dag har det været rimelig godt med kun et par enkelte byger en gang imellem og ikke ret længe, så jeg har fået gjort så mange gode ting i dag i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Selv tak - ja det er altid godt med nye bede. Jeg glæder mig også til syrenerne springer helt ud og endnu mere til, de bliver lidt større. Her har der også kun været enkelte byger, så kan man nå at lave lidt, men det er nu noget vådt derude.

   Slet
 9. Flotte farger på alle dine rhodoer! Godt at du sliper å vanne med slange i år i mai. Det behøver ikke jeg heller. Det regnværet dere hadde i går natt fikk vi å dag, for det kom fra syd. Vi fikk 25 mm her så nå holder det! Vi behøver bare varme nå.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja rhodoerne står rigtig fint derude nu. Ja der er da noget godt ved regnen, jeg slipper for at vande :) Det gør du også, kan jeg forstå. Ja bare vi kunne få noget varme.
   Klem

   Slet