mandag den 25. maj 2015

Besøg og igen mange billeder

Mon da ikke I har savnet de mange billeder, nu jeg har holdt pause :) Der er så meget at vise frem, jeg har jo mange planter og et stort areal, så jeg håber, at I bare nyder billederne. Her kommer i hvert fald en hel stribe. Der sker hele tiden noget nyt
Pinselørdag havde vi familietræf i Rungsted, her var Arthur med. Det var en dejlig dag. Af sted kl. 7 og hjemme igen 20.30, også til den side kan en endagstur lade sig gøre.

 nordbedet
 skoven er nu blevet til en skov igen og ikke bare nogle bare stammer
Pinsedag havde jeg besøg af Anne og Mogens fra Otterup.
Anne er min mest flittige kommentator og er også aktiv på andre blogge. Vi byttede lidt planter
jeg fik flest, for Anne er nemlig superdygtig til at så, prikle og lave stiklinger. Så der var maaange planter, tak for det hele Anne og tak for besøget, det var hyggeligt, at I ville tage hele turen herover for at se min have.

 Der er godt gang i de mange allium, de nyeste er dem der blomstrer flittigt nu.
 Denne deutzia er en smuk busk, som jeg holder meget af.
 Så er Emodi sprunget ud, hvor er den skøn
Et gult bed med ranunkler, lupiner og trollius
gemt bagved det gule står min Salep gøgeurt.

 R. Kelleris Pink
 R. Kiusianum
 R. Madame Ida Rubinstein
 R. Silberwolke
 og her i nærbillede, dens blomster skinner som sølv, en af mine yndlinge.
R. Onkel Dines med let duft sammen med Cunninghams White
 R. Luteum dufter fantastisk i skoven nu
 træpæonerne blomstrer stadig flot
jeg har også en hvid træpæon, som ikke er helt så prangende, den har kun to knopper i år.
 Tyrkisk løn har flot løv

Viburnum Mariesii Plicatum står så smukt nu
Til slut solnedgangen fra lørdag aften.
God 2. pinsedag.


18 kommentarer:

 1. Godt med noget pinsesamvær både inden for familien og sammen med andre haveglade mennesker. Arthur er virkelig en gæv gut, det ser man tydeligt. Flotte billeder af emodi og haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var skønt at mødes med familien og at få besøg af Anne og Mogens. Ja Arthur er lige i sin bedste charmealder :) Tak for det, ja Emodi står flot nu.

   Slet
 2. Selvfølgelig har jeg savnet bildene dine :) Anne skrev på bloggen min at hun skulle til deg på besøk, og hun er da meget heldig som får se din hage. I dag skal vi ha familieselskap her, så det blir hyggelig. Arthur er en søt gutt!
  Silberwolke har jeg også, og den er så vakker. Min har ikke begynt enda, så den får jeg glede av to ganger :)

  Ha en deilig søndag!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt Marit :)
   Ja Anne fortalte mig, at du var lidt misundelig over at det ikke var dig, der skulle besøge min have. Du er altid velkommen.
   God fornøjelse med jeres familieselskab, så skal du nok også se børnebørn.
   Ja Silberwolke er skøn, det gør ikke noget at få glæde af den to gange :)
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth, ja vi har bestemt savnet billeder fra din have, så er det ko godt man bare kan gå tilbage til dine tidligere indlæg :o) det blev jeg nød til for jeg manglede et rosennavn og jeg vidste du havde det :-) jeg fandt den skam også ,det er Jaqeline du Pré,
  Så nu kan jeg snart bestille hos JAS :o)
  Hvor er Arthur altså bare sød :o) det er så dejligt når man kan begynde at forstå hvas de siger og de begynder at lave så mange sjove påfund. Det er en pragfuld alder, lige nu hvor de opdage hele verden.
  Din have er jo så smuk, det må have været en oplevelse for dine gæster. Og sikken mange dejlige gaver, skal de stå sammen med de nye Syrener ?
  Nu må du have en rigt god 2pinsedag.
  Her regner det.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det er godt, du selv har været på opdagelse i mine tidligere indlæg, så du kunne finde Jacqueline du Pré, den er det hele værd, så må du til Jas igen :)
   Ja Arthur er i sin bedste charmetrolds alder, det er med at nyde ham nu.
   Tak skal du have, ja den blev nydt af gæsterne. Gaverne er jeg så småt begyndt at plante, du har ret, nogen af dem skal stå sammen med de nye syrener. Der var en masse riddersporer, dem var jeg nødt til at sætte i potter, sneglene tager dem lige med det samme, øv.
   Nu er det ved at klare op her efter regnen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth.Her småregner det i dag...................men havde supervejr i Ledreborg.Så jeg skal ikke klage.Dejligt med besøg hos familien.........................og hvor er han bare sød din lille Arthur.
  Dejlige billeder fra din have.Den ser bare dejlig frodig og grøn ud.
  Og så med alle de smukke rhodoer i blomst.
  Og besøg af Anne og familie lyder da rigtig hyggeligt.
  Rigtig god 2 pinsedag til jer begge knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Vi har egentlig haft fint vejr i dag, men her kl. 16.30 begyndte det at regne. Godt du havde fint vejr til Ledreborg, her har det også været fint, da Anne var på besøg. Turen til Rungsted bød også på godt vejr.
   Nu er der ikke mange rhodoer tilbage, som ikke har blomstret, men de mørke mangler endnu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Heldige mig jeg har jo ikke helt savnet dine billeder så meget som andre. Jeg nød jo godt af at se det hele live så smukt. Tusind tak for det. Der er dog lige billedet af Arthur hvor blir han bare stor. Den snegl du mente der var i den stribede Iris fik jeg med hjem til Fyn (nu er den død) det var vist også den eneste. For ikke at få blandet den Samsignste race med den Fynske blev jorden fjernet og rødderne skyllet rene og plantet i potter. Nu kan de så stå i drivhuset og komme sig.
  Ja Emodi er bare så smuk så den ene blomst må bare nydes i fulde drag. Hovsa den gøgeurt så jeg da ikke hvor er den fin.
  Ummm kan næsten dufte R Luteum den er da for lækker og så lyser den så smukt op i skoven :-)
  Smuk solnedgang det var vist også det eneste vi ikke fik med i Høneballe Haven.
  Endnu engang tak for i går håber at planterne her fra Nordfyn vil trives hos dig.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du havde ikke grund til at savne mine planter, fridagen blev holdt, fordi det ville knibe med at nå og se billederne igennem, når I var der. Alle kneb gælder, for at jeg kan nå at lave blog, men når jeg har besøg, kniber det at nå det hele.
   Godt du nød at se det hele live, jeg nød også at vise dig det. Puha godt den snegl er død, jeg siger dig, der er mange efter regnen i morges og igen her til aften. Godt du har skyllet rødderne. Det meste af det, du havde med er nu plantet. Men lidt af det kom ind i pavillionen, så det kunne vokse sig lidt større. Bl.a vinteradonis, tror du ikke det var en god idé. De små anemonespirer kom også derind.
   Emodien er fin ja, men der er nu en lille knop mere. Gøgeurten er gemt omme bag ved i bedet med paradisæblerne. Der er groet så meget op om den. Der var ingen solnedgang i aftes, heller ikke i aften har der været noget, så der er pause med det.
   Selv tak - jeg skal gøre, hvad jeg kan for at passe på alle planterne fra Nordfyn, men sneglene kan jeg desværre ikke holde for :(
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Adonisen har stået et stykke tid i potten så du skal nok plante den inden alt for længe så den kan nå at etablere sig lidt. Den visner jo ned i løbet af sommeren så mærk den godt op for du ser ikke noget til den før til april igen.

   Slet
  3. Ok - tak det var lige det, jeg havde brug for at vide. Så vil jeg plante den ud i morgen. Så må vi håbe, at Schippo ikke løber med pinden, som den plejer.

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Så kom du først med emodi - når den først har etableret sig bliver blomstringen overvældende min har 4 blomsterknopper på de fleste skud.
  Flotte træpæoner - jeg er spændt på alle dem jeg fik fra Ole Larsen for 1½ år siden de ser ud til at ville blomstre hvert øjeblik.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Emodien er allerede ved at gro godt til, men den er blevet lidt gul i løvet, er det normalt? Træpæonen fra "Eksperterne" har fået underlige sorte pletter, tror du det betyder noget?
   Spændende med dine træpæoner fra Ole Larsen, det glæder jeg mig til at se.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Tak for de mange dejlige billeder.
  Arthur bliver vel nok stor.

  SvarSlet
 8. Søde Arthur... og dejligt med havebesøg af en haveven.
  Det er fantastisk hvad du kan fremvise, så smukt det hele står. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Friis
   Ja han er dejlig ligesom Vera :)
   Der er meget smukt derude nu.

   Slet