onsdag den 13. maj 2015

Åben have :)

Indtil kl. 16 var det et herligt stille vejr, ikke meget sol men det gjorde ikke noget, når bare det ikke blæste. Men det kom det så til, på et tidspunkt var vi oppe på 12 m/s, det var ikke sjovt at være ude i. Heldigvis gik det ned til 6 m/s, men der var nu ikke meget ved at gå derude. Der kom så heller ikke nogen, så jeg havde det helt for mig selv og fik hakket det ene staudebed godt igennem. Ja og så fik jeg tid til at lave dette indlæg. I dag er vejret bestemt ikke bedre, og der er ikke meget bedring at se på vejrkortet for de næste dage.
Her er billeder af det, som ingen kom og kiggede på. Jeg prøver igen med åben have på tirsdag.

nordbedet t.h.
 og t.v.
her med hægen i baggrunden. Da vi flyttede herud i 1999 reddede Bent den, da var den kun et sølle lille selvsået træ, sådan er det ikke mere. Det er også en prunus, men den ser ud til at klare sig godt.

 Endnu er der kun denne allium, som er sprunget ud
 Clematis Alpina er overdådig i sin blomstring på Bents hjemmelavede stativ
Det er helt dækket nu
 Endnu et billede af Fritillariaerne, her kan I se, at der er en klar højdeforskel, de ligner ikke helt hinanden i blomsten.
Geum Mai Tai står lige ved siden af. Jeg har den flere steder i haven, for den frøsåede sig fint sidste år.
 Endnu en iris er i blomst
 Magnolia Susan
 navn ukendt på denne her
her har vi M. Yellow River
Den smukke perlebusk er nu sprunget ud
Den er så fin
R. Blanka
R. Brasilia
 R. Dufthecke dufter lidt, men ikke så meget som den nedenfor
 R. Fortunei
 R. Ken Janeck
 R. Luteum dufter også, men nok mest når det er varmt
 R. Phyllis Korn
R. Schneekrone
 Det er bl.a. herinde bag ved, det myldrer med snegle
 Trælupinen (Marie er det den, jeg har fået af dig?)
til slut Weigela Middendorffiana
Rigtig god onsdag, vi skal have gæster i aften, så kommentarer sidst på dagen, bliver først besvaret sent eller i morgen.26 kommentarer:

 1. God morgen Lisbeth!

  Så trist at det ikke kom noen til deg i går da, men de får jo flere sjanser til å se din flotte hage! Der skulle jeg nok ha vandret både en og to timer før jeg var ferdig ;))
  Forstår godt at sneglene trives der, for det er ikke så lett å oppdage de der. Så fin perlebusken din er! Min har begynt å danne knopper nå, men det går nok en stund før den blomstrer.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var lidt trist, at ingen kom forbi, men jeg forstår det nu godt, det var slemt vejr. Ja vi to kunne have gået rundt i lang tid og kigget :)
   Ukrudtet kommer ind fra diget, det er godt at gemme sig i, jeg har nok i at holde alle de andre bede.
   Ja perlebusken er rigtig smuk nu. Så må du nyde min først.
   Klem

   Slet
 2. Godmorgen Lisbeth

  Mit gæt vil stadig være at de her Fritillaria ikke er helt rene arter - måske frøplanter, og det gør dem da ikke mindre interessante i givet fald!
  Roser, liljer, rhododendron og Clematis - for at nævne nogen, der krydser man ihærdigt mellem arterne, men hos Fritillaria ses det næsten ikke.
  Flotte oversigtsbilleder - gråvejr er godt til det:)
  Og idag ja der ser det også gråt ud! Men imorgen lover de da klar sol her - Super - og så er det en slags helligdag, godt for havefolket!

  Ha en dejlig dag og aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det har du nok ret i, men så er jeg glad for, at jer har interessante frøplanter :) Jeg vil da helt sikkert købe flere fra dem, det er nemmere at forholde sig til end de udenlandske, du bruger.
   Ja det er rigtig, gråvejr er godt til oversigtsbilleder, og så var det også stille vejr i går morges, det er også godt.
   I dag er det igen gråt og blæsende, i morgen er jeg færdig med gæster, så vil jeg nyde solen sammen med alle havefolkene :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Hej Lisbeth, ja fy for et blæsevejr. Det var da lidt øv at der ikke kom nogen og så din smukke have. Clematis Alpina er godt flot.
  De hvide der står i kanten på billedet med hægen og den smukke lysegule rhodo, hvad hedder de ?
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var en streng blæst, jeg kan godt forstå, at der ikke kom nogen, jeg havde også mest lyst til at gå ind igen, men jeg måtte jo vente og se, om der kom nogen.
   De hvide i kanten er Iberis, rhodoen er Festivo.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Tak for svaret Lisbeth, jeg har nemlig fået sådanne nogle fine hvide Iberis :o) jeg vidste bare ikke hvad de hed.
   Det er et fantastisk flot billede, den Festivo er meget meget smuk, den har jeg beundret på dine andre billeder.
   Kh Linda

   Slet
  3. Selv tak Linda
   Godt du har fået Iberis - og nu har du også navnet :)
   Ja Festivo er finest her i starten, den bliver lidt kedelig til sidst, det er ikke altid, at alle knopperne springer ud.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Din Geum ligner da slet ikke min Mai Tai. Jeg skal se om ikke jeg kan få taget et billede af min, hvis det overhovedet bliver udevejr i dag. Nå det var den vandkande jeg skrev om lige før på min egen blog :o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita
   Det var da underligt, den ikke ligner, jeg har min fra Staudefeen.

   Slet
 5. Her er gråvejr og blæser det også rigtig meget i dag, er gråvejr og lidt fin regn til morgen, da jeg var ude for at tage billeder. Ikke lige havevejr.
  Håber vejret bliver bedre næste gang du holder åben have, så nogen får lyst til at kigge forbi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det samme her, det er meget træls, håber det bliver bedre i morgen, når jeg ikke skal have gæster, ja og på tirsdag så nogen får lyst til at se haven.

   Slet
 6. God Morgon! Vilken färgprakt, kan inte tro att det är så fint redan i Maj. Klematis är en favorit, och din ser otroligt välmående ut. Har köpt en liknande i år, så jag hoppas den blir lika fin som din. Har du några speciella knep för att få den så fin?
  Ha en bra dag! Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maribel
   Ja der er mange smukke farver i haven. Jeg har ikke gjort noget særligt for mine klematis, de skal bare have tid, der går nogen år, før de bliver rigtig store, og så får de gødning som roserne.
   Tak i lige måde.

   Slet
 7. Uha ja, jeg tænkte godt på dig i går, da tiden for Åben Have kom, for det var et æv vejr vi havde på øen. I dag har da heller ikke været spor spændende! Nu må solen og varmen altså godt snart indfinde sig :-) kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det var ikke lige vejr til Åben have, det var koldt og blæsende. I dag er det da lidt bedre.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Nej, vejret har hverken været til havebesøg eller havearbejde. Man skal jo næsten have vanter på. Men du har ellers masser at byde på. Det er helt sikkert den gule træpæon, du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har været mest indendørsvejr, det var jeg jo heldig med, når jeg skulle have gæster. Fint så ved jeg det, den er næsten lige så stor, som en jeg købte for tre år siden i dyre domme. Så jeg glæder mig til at se den fra dig i blomst.

   Slet
 9. Ja øv for en kold og blæsende dag. I morgen og fredag ser noget bedre ud. Håber at der er en masse der kigger forbi og nyder jeres smukke have på tirsdag. Den lave fritillaria du viser, ligner den, jeg har købt som fritillaria pontica. Den står forresten også og blomstrer i øjeblikket og har gjort det i ca. en uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja det var slemt vejr både i går og i forgårs, så må vi håbe, at det bliver bedre tirsdag i næste uge. Jeg tror også, den lave Fritillaria er en Pontica, gad vide hvad den store så er.

   Slet
 10. Uhhh... vi var på tre havebesøg i Kolding igår aftes, det var godt nok også en kold fornøjelse. Også lidt synd for haveejerne, for man dvælede ikke så længe som havde det været godt vejr.
  Dine rhodoer ser dejlige ud og clematis'en er da helt fantastisk smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det er ikke sjovt at have gæste i haven, når det er koldt eller regner meget. Fornøjelsen er ikke den samme hverken for gæsten eller værten.
   Tak - ja og i dag er der meget mere derude at vise jer.

   Slet
 11. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder. Din clematis er helt utrolig stor og smuk. Perlebusken og din Weigela er også meget smukke.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak - ja det er en stor og smuk clematis - og perlebusken og weigelaen er også nogen af de finere.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Hvor er det ærgerligt med det vejr...................men der skal nok omme gæster når vejret bliver bedre.
  Vi har flot solskin i dag.......................mn i går stormede det og blæste kraftigt så min nye opstammede margerit knækkede...........ØV.
  Din have ser da rigtig dejlig ud lige nu..................og nordbedet er da helt forrygende.
  Har prøvet at redigere it indlæg i går.Ville lige gøre opmærksom på mit indlæg fra tidligere på året om åbne haver og plantemarkeder.
  Der hvor man kan linke HER...................men kunne ikke finde ud af det.
  God dag på Samsø knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var ærgerligt, heldigvis er det smukt vejr i dag. I går var en god dag ti at have gæster i, det var også koldt og blæsende her. Ærgerlig med din opstammede margerit.
   Tak skal du have, ja lige nu er det meget smukt.
   En skam du ikke kan finde ud af det med at linke, det er lidt svært at forklare.
   God dag til dig også
   Knus Lisbeth

   Slet